Kash írta:Üdv mindenkinek.
A mai nap folyamán eljutottam arra a pontra, amikor is részemről az aktív fórumozás véget ér, rájöttem, hogy nekem ez nem való. Ez egy elég hosszú iromány lesz, kifejtem a véleményem magáról a fórumról, kiemelek egyes fórumozókat is, nevekkel együtt, nem köntörfalazok, nem kerülgetem a forró kását, csak hogy utána jól nekem lehessen megint esni, elküldeni melegebb éghajlatra, elcsitítani, mint egy kutyát, hogy tudjam hol a helyem...Na szóval tudják itt egyesek, hogy kell ezt, csak lazán, ahogy szoktátok.
2011 környékén regisztráltam erre a közösségi fórumra, ekkora szerettem meg a focit és a Barcát is, akkor még gyerek fejjel vágtam bele ebbe a fórum-életbe. Ez előtt netem sem volt nagyon, így nem tudtam hogyan mennek erre a dolgok, természetesen 1 nap sem kellett, hogy rögtön kihúzzam a gyufát egyeseknél így ők jómagyar módra úgy nekem estek itt, hogy az élettől is elment a kedvem, természetesen -hangsúlyozom-, gyerek voltam még, 12 éves lehettem- olyan stílusban reagáltam, amit nem lehetett szó nélkül hagyni, meg is kaptam érte a jól megérdemelt bant. Idővel rákellett jönnöm, hogy ez az egész fórum-világ nem nekem való, már csak azért is, mert engem mások véleménye sosem érdekelt, így nem tudtam érdemben beszállni vitákba, nem tudtam egy megadott esetről hónapokon át vitatkozni mint itt egyesek.
Mikor a futbal világban folyt az élet, a Barca háza táján is persze, leírtam a véleményem amit általában senki sem vett figyelembe, folyton elsiklottak felettem és volt, hogy a friss hsz-em ellenére visszalapoztak 4-5 oldalt és inkább azt idézték be, így én teljesen kirekesztve éreztem magam és úgy, mintha csak magamban beszélnék.
Mit tudnék tenni ennek elkerülése érdekében? Min tudnék változtatni, hogy engem is észrevegyenek? Ezeket a kérdéseket tettem föl magamban, mivel azzal tisztában voltam és vagyok, hogy itt sokatok között nem csak fórum szintű ismerettség van, összejártok közösen, programokat szerveztek, tudom, mert régebben aktívan olvastam a fórumot és láttam a találka megbeszéléseket. Szóval, óriási agyalás ment a részemről, hogy hogyan tudnék alkalmazkodni és az jutott eszembe, hogy talán ha felvenném egyesek stílusát, utánoznám őket, ugyanazt a stílust, ugyanazt a szemléletmódot, amit az adott egyén, akkor talán lenne itt nekem is helyem.
Azt vettem észre, hogy a fórumonon rengeteg iróniával, szarkazmussal fűszerezett hozzászólás született, mikor valaki már nem bírta, és elszakadt nála a cérne és nem akart full alpári módon reagállni, vagy csak szimplán komolytalannak vélte a témát, egy óriási irónia-bombát dobott le amit mások még díjaztak is...Persze az én "stílusom" nem egy olcsó másolat, nem azért ironizálok és komolytalankodok mostanában sokat, mert utánozni akarok valakit vagy mert nincs jobb dolgom, érdeklődés hiányában ami az egész fórumot érinti a részemről -teljesen hidegen hagyó témák, az érdeklődésemet egy cseppet sem sem kelitk fel az itt folyó viták, Ramos piros lapja ami azóta téma...stb- ilyen megnyilvánulást vált ki belőlem. Azonban ez sem működik a részemről, na sebaj, valakinek szabad, nekem nem.
Épp valamelyik nap
Hajnesz fórumtársunk írta ki cinikus hangnemben, hogy sokan csak Messi miatt Barcások és ha most a MU-ban játszana, akkor nyilván nekik szurkolnánk. Ez így van, én Messi miatt szerettem meg a Barcát, mint sokan mások is, vagy akik régen Romario, Cruyff esetleg Rivaldo miatt...Igen, ahelyett, hogy ezt így nyiltan leírtam volna, irónikusan megjegyeztem, hogy én a gólörömök miatt szerettem bele -ami nyilván nem igaz- és 1-2 személy annak ellenére, hogy tudták, hogy ez csak irónia, a nyilvános lincselés mellett döntöttek, páran pedig Sampert megszégyenítő 3 szavas mondattal küldtek el az anyámba, véleményem szerint nagyon alpári stílusban, annak ellenére, hogy életünkben nem ismerjük egymást és fórumon sem beszéltünk soha. Ez tipikusan magyar mentalitásra vall...Én egy olyan személyt, akit semmilyen formában nem ismerek, nem tudnék így reagállni egy amúgy is csak poénnak szánt irományra, Markionni fórumtárs más, nyiltan provokált amit nem tűrtem és sokan mások sem rajtam kívül.
....