2017.08.11. 08:55:04
Azt nem értem, hogy amikor ennyire nehéz a helyzet, látjuk, hogy mindenhol ránkcsapják az ajtót, miért nem nézünk egyéb, tehetséges játékosok után, pl. a francia ligából. Ott van Seri, akit emlegettek már néha a Barcával kapcsolatban, de konkrétum sehol. Az érdekesség kedvéért visszanéztem, hogy az eddig francia bajnokságból igazolt játékosok közül ki nem vált be 2000 óta. Arra jutottam, hogy szinte mindenki hozta azt, amiért igazolták.
2001: Kezdjük a sor Philippe Christanval-al, hogy öszinte legyek, rá nem igazán emlékszem, így érdemben nem tudok mit hozzátenni, de valószinűleg nem hiába, két év 31 meccs majd ingyen elengedtük, nem épp a legjobb stat.
2003: Jött a megváltó Ronaldinho és Rafa Marquez csomag. Szerintem ide nem kell magyarázat.
2004: Jött Guily + Edmilson pakk, nekik sem kell szégyelniük a bizonyitványt. S ezek után tértünk vissza 2005-06-os szezon végén a trónra. De folytassuk.
2007: Jött Abidal és Yaya Touré. Két újabb meghatározó játékos.
És itt elérkezünk a tavalyi évhez, amikor ismét nagyot húztunk Umtiti-vel. (Na meg persze jött Digne, akit akkor sem értettem, hogy miért és most sem).
Szóval visszanézve nem mondhatni, hogy sok francia ligából érkező játékossal befürödtünk volna, így adódik a kérdés, hogy miért nem figyelünk eléggé a francia piacra is? Sporton olvastam egy cikket, miszerint ha és amennyiben a Barcelona mégis leigazolja Dembelet a Dortmundtól (persze csillagászati összegért) akkor a Lyon játékosával pótolnák, Maxwell Cornet-el, kb. 25 millióért. (ami Dortmunt szinten nem számít kis összegnek, nem dobálóznak ők milliárdokkal). Kérdem én, ha ez így fog történni, van valakinek kétsége afellől, hogy be fog vállni a srác Dortmundban? Már látom, amint pár év múlva őt is milliárdokért akarják megvenni (vagy a Bayern elviszi ingyen, mert nem hosszabbít). Nem mondom, hogy a világ legjobb játékosa, de nagyon sok érv szól(na) mellette. Mivel kedvelem a Lyont, az a néhány meccs amit megnéztem a francia ligából, az Lyon meccs volt, így láttam néhányszor játszani. Bár Depay érkezésével nagyobb a konkurenciája, de így is rendszeresen játszik, igaz sokszor csereként. De ő is 20 éves, nagyon tehetséges srác, gyors, egésszen jól cselez, jól passzol, nekem tetszik a játéka. És főleg 25 millióért, szinte ajándék lenne. Persze, igazán akkor lehetne jó fogás, ha érkezne mellé Countinho, aki ha nem válna be a kis francia, ott is eljátszhatna.
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker