Nero. írta: ↑2020.06.19. 23:03:46
Van itt olyan aki figyelemmel követi az USA politikai életét? Nekünk magyaroknak nyilván nem a legfontosabb dolog, de azért valamilyen szinten kihatással van az egész világra hogy ki az aktuális elnök Amerikában.
2 ember közt fog eldőlni, az egyik Trump akit mindenki ismer, a másik pedig Joe Biden. 77 éves, baloldali politikus aki teljesen világosan mentális problémákkal küzd. YouTube-on rengeteg videó van arról hogy interjú közben elfelejti hogy éppen miről is beszélt. Na jelenleg úgy tűnik hogy ő lesz a befutó.
Én személy szerint csípem Trumpot, szerintem jobb lenne a világnak ha továbbra is ő maradna az elnök.
Én úgy gondolom, hogy ami az USA-ban elszabadult, az sokkal pusztítóbb, mint pl. a koronavírus. Persze nem a semmiből jött, már régóta ott lappangott a társadalomban, most pedig tombol, és szerintem ezt a tüzet már nem lehet eloltani. Mostantól, ha lelőnek egy feketét -nem számít, mennyire volt indokolt- Looterék ki fognak menni az utcára törni-zúzni, verekedni, erőszakolni, gyilkolni. Nem hiszem, hogy ezt már békésen lehetne kezelni, a társadalom megosztottsága csak nőni fog, akik ma még arany középutat keresnek, azoknak is rá kell jönniük, hogy oldalt kell választaniuk. Ennek pedig nem lesz jó vége. Ha nem is most rögtön, de a közeljövőben nagyon is elképzelhetőnek tartom, hogy polgárháború robbanjon ki az USA-ban.
Ami Trumpot illeti, alapvetően én úgy gondolom, egy normális világban ő nem lehetne az USA elnöke. De abnormális világban élünk, és a világ számos országában hozzá hasonló alkalmatlan emberekből lesznek vezetők, jobb- és baloldaliak egyaránt. És sajnos most ott tartunk, hogy Trump egyértelműen a kisebbik rossz, neki legalább van töke, és nem enged a csőcseléknek. Kérdés, hogy egyedül elég lesz-e, mert mindenhonnan csak az ürüléket kapja ő is a nyakába. És az a durva, hogy emiatt még én is szimpatizálni kezdtem vele. Egyszerűen akkora ellenszelet kap a fickó, hogy muszáj szorítanom neki.
Ami minket illet, nálunk is megvannak ugyanazok, vagy legalább hasonló társadalmi problémák, mint az USA-ba, annyi előnyünk van, hogy még itt nem mérgesedtek el annyira. Így mire odaérnénk, hogy nálunk is pattanásig feszülne a helyzet, már lesz előttünk példa, hogy jó vagy rossz, az majd kiderül.
Ha már politika: van rajtam kívül vki, aki szimpatizál a Mi Hazánk Mozgalommal? Szerintem Toroczkainak nagyon jó videói vannak, az állításait mindig érvekkel támasztja alá, kifejezetten felüdülés őt hallgatni mondjuk Orbánhoz, vagy akármelyik fideszes, de a legtöbb ellenzéki politikushoz képest is. A programjuk szerintem korántsem olyan radikális, mint azt sokan gondolják, persze a mai teljesen eszement közgondolkodáshoz képest annak tűnhet.
Hogy mennyire lehetnek sikeresek, azt nem tudom. Ha Trumpra azt írtam, hogy komoly ellenszelet kap, akkor nekik kb. hurrikánban kell dolgozniuk, de tetszik, hogy ennek ellenére próbálkoznak, szóval hajrá!