2020.08.15. 01:16:13
Szia! Egyetértek, én "koncepció"-ként és "arculat"-ként hivatkoztam a problémára, illetve ezek hiányára. A Barcelona jelenleg nem tudja, mit akar játszani, és amit sokan kifejtettek, hogy tele a gatya, az pont ebből fakad. Ha az ember nem tudja, mit kell tennie, elbizonytalanodik. Ez az élet kb minden területén így van, ez teljesen törvényszerű. Míg példaként felhoztam a 2010-es Intert, ami korántsem volt a világ legjobb csapata, de pontosan tudta, hogy mit fog játszani, pontosan tudták a csapatot alkotó elemek, hogy mi a dolguk és mi a szerepük az adott koncepcióban. Így náluk erősebb, pengébb csapatokat is le tudtak gyűrni, mert volt koncepció, és tudták, hogy hogyan fogják őket legyőzni, hogy tudják náluk erősebb csapatok méregfogát kihúzni.
Ma már nem a Barcelona a világ legjobb csapata, és nem tanulta meg, hogy játsszon nála erősebb csapatok ellen. Ezért jönnek a szégyenteljes BL-kiesések. Miközben az évek során kopott ki a Barcelona arculata, a lecsúszási folyamat közben nem jött semmi alternatíva, nem tanultak meg védekezni sem, amit én a legnagyobb problémának tartok. A 2010-es Inter ezt a meccset 1-0-ra meg tudta volna nyerni, ahogy az akkori Bayernt is hazavágták. A Barcelona évek óta csúszik lefelé, és ehhez nem tudott alkalmazkodni. Nem vette tudomásul, hogy erőből egy Bayern Münchent ma már nem tud megverni, de forgatókönyv már nincs rá, milyen ellentaktikával fogja ki az ellen vitorlájából a szelet.
Azért meg nem kell elnézést kérned, mert Madrid-szurkolóként szólsz hozzá, ha nem trollkodni/fröcsögni/gyűlölködni/kárörvendeni/szitkozódni megy valaki egy másik táborba beszélgetni, az teljesen normális.
[/quote]
igen.....gyakorlatilag ugyanarról beszélünk, beszélgetünk....ha megvan az identitás, megvan mit akarsz játszani.....csak akkor hosszabb távon, ha gondolkodik a vezetőség, ehhez keres játékosokat, tehetségeket.....ezért volt a sok száz millió eurós - bocsánat - pazarlás is Nálatok szerintem.......nem volt meg az alapkoncepció, hogy most akkor pozícióra igazoltok? mennyire pozíció-fit valaki? mennyire csapat-fit valaki? vagy csak a név számított, a hype? egy milliárd dolláros biznic brandnél komolyabb döntéseket várna az ember.........a Realnál én is érdeklődve fogadtam az új stratégiát Pereztől, a "keressünk fiatal tehetségeket, s építsük be, vagy adjuk kölcsönbe" gondolkodást.....de talán kifizetődik.....sztem Hakimi elengedése hiba volt, mert mind jobb, mind balszélen elég jó volt a Bundesligában.....ugyanakkor Kubo kölcsönadása sztem teljesen OK döntés volt, ha fejlődik a srác, nagy kincs lehet.......
ami érdekes, hogy Nálatok a La Masia az utóbbi években nem abban az ütemben termeli ki Számotokra sem a tehetségeket.....ugyebár a Castilla vs. Masia révén folyamatos vita tárgya volt, ha nem is itt, meg a Madridomon sem, hogy a Masia Barcelona-rendszerközpontban gondolkodó, s játszó spílereket nevelt ki, míg a Castilla meg inkább univerzális, de spanyol játékra fókuszálókat.......