pep71 írta: ↑2021.03.22. 19:40:22
Atalanta írta: ↑2021.03.22. 18:37:58
Tisztelt pep71!
Amit Ön mond az már nem futball, hanem videojáték.
Futballban semmi helye a technikának, max a gólvonal technológia, ami még oké.
A foci egyszerűségében szép, igy szerette mindenki, nem szabad atechnikának és uj szabályoknak teret engedni.
Inkább nézzenek el egy lest, minthogy percekig ácsorogjanak a játékosok itéletre várva, nem lehet felhőtlenül örülni, vagy percek mulva döntést hozni és visszafujni valamit.
Szerintem meg az nem való a futballba, ahogy egyre inkább teret nyer maga a sportszerűtlenség....
Nem igazán értem, hogy ennek mi a köze a VAR-hoz. Azért mert vannak sportszerűtlen dolgok, akkor pont nem kellene még rápakolni. Sok esetben jó, hogy van VAR , de rengeteg helyzet van, amikor kifejezetten káros. Ráadásul így is annyi téves ítélet születik, mint égen a csillag. Gondoljunk itt pl. a tizenegyesekre. Közel ugyanannyi kétes szituáció marad, amit rosszul ítélnek meg vagy következetlenek. És akkor várni kell 3-4 percet, amíg megy fent a diskurzus, utána pedig még a bíró visszanézi. Teljesen elveszti a hangulatát az egész foci. Vagy tegnap elkezdték VAR-ozni a gólt, mert vagy 2 perccel előtte Moriba kelt fel a földről és átesett rajta a védő.
A legrosszabb tényleg az, hogy nem tudsz rendesen örülni egy gólnak, mert szinte mindet visszanézik és várni kell hogy megadják-e vagy nem. Engem ez tud legjobban felcseszni.
Nem rossz a VAR, csak sztem rosszul használják.
-