Igen erről már én is hallottam, főleg a Premier League-ben bevett szokás ez.bali 15 írta: ↑2021.07.05. 09:12:50Remélem nem OFF, de szerintem ide illik a kérdés és a témafelvetés:
Van a Barcelonanak adatelemzői stábja?
Szerintem ennek a csapatnak, aminek most nagyon ügyelni kell a kiadásaira nagyon jó lenne a "Moneyball módszer". Ennek az a lényege, hogy statisztikai adatbázisokból próbálunk kihalászni nekünk való játékosokat. A Liverpool, Leicester City, Manchester City már egy ideje a saját házán belül használja a módszert.
A Leicester City így talált rá Kante-ra a francia másodosztályban, meg a Liverpool Firmino-ra. Természetesen mindig van kockázat a dologban, mert semmi se garantálja azt, hogy egy sokadosztályban hozott teljesítményt ugyanolyan színvonalon tud hozni az első osztályban az adott játékos.
De tud valaki bármit is arról, hogy a katalánoknál van valami törekvés erre?
Itt van egy rövid ismertető a dologról:
https://www.youtube.com/watch?v=ZQA9CBE3Kcw
Egyébként biztos mi is használjuk, csak valami korábbi Windows XP-s verziót, így kerülhetett hozzánk Matheus Fernandes is.

Jó igen, Bogarde is jogos.Khm...Winston Bogarde...
Bár Umtiti mellett ő mezei kezdőnek tűnik ma már.
És van itt még egy Dembele is.

Dembelét azért nem veszem ide, mert ő legalább lenyomott 100+ meccset már 4 év alatt és igen, látjuk milyen formában. Ő azért nem esett vissza 8 millás értékre.