csababarca írta: ↑2021.07.13. 20:19:25
[
Megnyugodni?
Ettől csak még zabosabb lesz itt a tömeg
Azért várjunk még ezzel, de lehet a psgnek már nem fér bele, bár őket az ffp sose zavarta.
Tömeg az a 18% aki elküldené?
Örülök ha marad, találjuk meg a helyét.
Lesz-e jobb náluk?
Pelé vagy Maradona utána se hitték hogy lesz valaki jobb. Amilyen gyorsan jöttek ők, olyan gyorsan jöhet valaki új is aki egyértelműen a világ legjobbja lesz, a saját korában.
Viszont, a saját kora jövőbeli legjobbját az all-time legjobbakhoz hasonlítani mindig nehéz. Én úgy érzem, CR és Messi egyénileg lepipálnak bárkit aki volt, vagy aki ezután jön.
Viszont... mi lesz ha valaki szerencsésen születik és nyer mondjuk 2-3 VB-t, úgy hogy mindig gólkirály és lecsúszik neki pár BL cím is? Mpabbé még simán lehet ilyen. Ott azért jogos lenne a kérdés hogy akkor van-e olyan jó mint ők voltak, lehet-e GOAT.
10 év múlva akkor azt számolgatjuk hogy Mpabbé nyert mondjuk 3 VB-t, meg 2-3 BL-t, és gólkirály volt itt-ott... hát az azért nagy dolog lenne, mert még mindig csak 23 az ember. 1 VB-t már nyert, és még 3on játszani fog ha nem törik ketté a karrierje. Ha már 1 BL-t is nyert volna, nem lenne nehéz belelátni hogy bármilyen faék Messihez és CR-hez képest, simán lehet hogy több mindent fog nyerni. Aztán az is lehet hogy se BL, se EB se új VB nem jön össze neki és elfelejtik a nevét
Aztán a semmiből jöhet tényleg bárki bárhonnan, aki egyszer csak ott van, és elkezd nyerni.
Válogatott címekben ugye simán le lesznek mosva CR és Messi.
Ám de BL címekben és BL all-time gólkirályként CR-t nehéz lesz letaszítani, talán lehetetlen is. Amit CR ott lerakott, főleg a 3 zsinorban az nem lesz megdöntve.
Spanyolban (vagy úgy eleve nemzeti bajnokságokban) se fogják szerintem utolérni Messit egyénileg. Nem elég hogy a legtehetségesebb focista valaha, de mellé elkerülték a sérülések, jó volt a magatartása, vigyázott az egészségére, és konstans nyújtotta a zsenit a bajnokságban is, és a BL jó részén is, sajnos ott nem annyira mint CR. CR szintén, egy gép magatartás, szorgalom tekintetében.
Ha lesz is hozzájuk fogható, lehet hogy csak 1-2-3 szezonra jön ki belőle a maximum, mint Ronaldinho-ból, és puff vége. 10+ évig ezt művelni, ez bennük a legnagyobb csoda, hogy ennyi ideig voltak a trónon. És most nem tudom CR hol fog játszani jövőre, nem valószínű hogy ő vagy Leo BL-t nyer, de nem lehetetlen. Gólokat még biztos fognak rúgni. Jövőre meg VB, azt meg kb bárki nyerheti ha jó ágat kap, de tényleg, akár Portugália vagy Argentína is nyerheti ha szerencséjük van. Az még nagyot szólna így a végén.
CR-ről még annyit hogy azért több mint egy gólgép. Ő sokkal többet változott az aktuális fizikai állapotához és a csapatához igazodva. Azért nem nehéz felmenni a youtube-ra és megnézni néhány ManU-s CR videót. Amit ott művelt az őrület, cselezni, trükközni, látványt vinni is tudott a játékba + rúgott sok óriási gólt távolról, közelről, ballal, jobbal, komoly volt. Csak Madridban lett belőle egy kimért precíz terminátor, és abban a legjobb volt, valszeg valaha. Kevesebb gólt lőtt mint Messi? Mikor és melyik versenyen az a kérdés, mert ez így csak rész igazság. Komplex ő is, csak nem úgy mint Messi az összjátékban és a pályán betöltött szerepében, tehát hol szedi össze a labdát, hova juttatja el, mennyit hova passzol, mennyit cselez, hanem CR fizikálisan és abban hogy több posztot, mindkét oldalon ráadásul, és több szerepet is eljátszott, vonal szélső, dribbler playmaker, betörő szélső, csatár, komplex baloldali támadó,mindet a legmagasabb szinten.
CR-nek se ment volna ha mindig ugyanazt akarja játszani mint 23 évesen. Ezt Messi is beláthatná, de ezen kívül Messi jobban lát a pályán, és oda is teszi bárkinek, jobban is cselez. Jobb a labdával, egyszerűen jobban kezeli, és jobban teszi-veszi, Ez pedig a lényeg egy focistánál

Emellett nem egy ripacs a pályán ami szintén sokat segít.
De CR is simán jobb bárkinél labdával akit leírhattok, ő is oda tudja rúgni ahova csak akarja. Max néhány brazil veri a labdával, de cserébe CR gyorsabb és erősebb bárkinél szóval ha nem lenne Messi, akkor egyértelmű GOAT lenne CR szerintem.
Így Messi az, de én CR-t is becsülöm annyira mint amennyire utáltam amíg ment neki

Óriási játékos és hiányozni fog, bármekkora is volt az arca a pályán.
Ha nem húzzák egymást nem is jutnak ilyen magasra talán, de ez lehet csak bele van romantizálva a sztoriba
Szóval röviden szerintem sose lesz senki olyan jó ilyen hosszú ideig mint ők, max pár szezonra. BL és egyéni gólkirályi címekben nem fogják őket felülmúlni talán soha.
Viszont csapat címekben, főleg ha válogatottakat is nézzük akkor meglehet őket fogni eredményességben, egy ideig mindenki arra fog emlékezni hogy ők ketten hány gólt rúgtak, hétről hétre ment a verseny melyikük rúg épp mesterhármast, ilyen nem hiszem hogy lesz még, de utána lehet arra fognak emlékezni hogy valaki kisajátítja a VB-t mondjuk, ami alapján reklamálhatnák annak a valakinek a GOAT címet majd.
Mi akik néztük, tudjuk ki a GOAT, ez a lényeg

Unokáknak lehet majd mesélni akik az éppen aktuális homárfejű sztárt ajnározzák hogy bezzeg a mi időnkben a kis argentín bolha amit tudott, azt más nem tudja