Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Nagyon nehéz ez az Endrick vs Roque téma, mert két dimenzó a két játékos.Az előbbi technikás, "brazilos" stílusú, míg utóbbi egy vérbeli 9-es. Jó értelemben erőszakos, elveszett labdát nem ismerő csatár, masszív testfelépítéssel. Nem annyira látványos a játéka, nem cselez ki három védőt aztán emeli át a kapuson, tényleg Suarez stílusú, nem véletlenül hasonlítják hozzá a játékát. Lajosról sem készültek olyan videók, hogy leestünk a székről, 1vs1-ben világ életében iszonyatosan gyenge volt. Én bízom a srácban, ráadásul "csak" egy 10 milliós bónusz van rajta, míg Endrick kompletten 75-re jönne ki. Plusz Scolari nyilatkozata az életmódjáról/hozzáállásáról is komoly pozitívum.bence0330 írta: ↑2023.06.26. 11:10:43Igen, egyre inkább úgy tűnik. Csak legyen az is véglegesítve.
Egyik nap végigolvastam rengeteg youtube kommentet egy összehasonlító videónál (tudom, hogy nem annyira releváns, de főleg a brazil vélemények érdekeltek, akik jó eséllyel látják is játszani elég sokat őket), és az Endrick vs Roque csata eddig eléggé az előbbi felé hajlott. Nem is csoda, a tehetsége egyértelműen nagyobb, ahogy érinti a lasztit, az más szint bárkihez képest. Viszont mintha ez kezdene kiegyenlítődni. Roque állítólag nagyon profi életmódú, viselkedésű játékos, közben meg a pályán eléggé laza tud lenni, és pont azt hozták fel mellette, ami ugye nagyon nehéz dolog, hogy teljesen problémamentes volt neki a váltás a felnőtt mezőnybe. Ez tud kicsit lutri lenni egy tininél, Roque meg már azért nem annyira az. Ez persze nem jelenti, hogy ha onnan átrepül ide, akkor meg fogja állni a helyét, vagy bírni fogja a nyomást, de egy jó jel.
Amúgy az még hagyján, hogy 6 gólja van már, a fejlődési görbéje is elég gyors, az első 7 meccsén 2 gól 1 gólpassz, az utolsó 5 meccsén meg már 4 gól 1gólpassz, köztük pontot és győzelmet érő gólokkal.
Peter írta: ↑2023.06.25. 03:25:19
Vettünk Torrest, Raphit, Lewát, volt Dembelé és Fati, de a gólok - szerintem - lássuk be, hiányoznak. Miközben a Ligán kívül Lewa sem tudta sehol továbbtolni a csapatot. Oké, ebben a lassú labdakihozatal és a kreatív középpálya hiánya is benne volt. Most hoztunk egy Gündogant, kicsit talán "deja vu" reménnyel, jövőre ő tűnik megváltónak, ahogy tavaly Lewa.
Szóval keresgélünk évente a saját zenitjén már túli megváltót, miközben komoly sallangot is görgetünk magunkkal, ami ráadásul jelenleg úgy tűnik, hogy tovább fog nőni, miközben ezekre a játékosokra egy versenyképes csapatnak már csereként sem szabadna számítani (Alonso, Robi, Eric, Torres).
Legyünk továbbá pozitívak, hogy Kessié még változhat, Fati megújul, Raphi a lehetőségei egy részét értékesíti.
Tehát - nevezzük úgy a gyereket, ahogy írtad - nekem az egyelőre szembemegy a versenyképes jövőképpel, ha az aktuális kirakatra fókuszálunk (Lewa, Gündogan), miközben az üzletben több holmi sajnos lehúzza ezt a versenyképességet. Előbb rendbe tenném az üzletet és jöhet a kirakat.
(Ha ez a folyamat nyitásig, tehát a szezon kezdetéig végbemegy fordított sorrendben, mea culpa)
Teljesen igazat adok. Ez a veszély valós, de nem csak a BL-ben, hanem idővel akár a Ligában is.
Nagyon remélem, hogy nem.
Érthetőbb. Viszont ebbe se jó,ha belekényelmesedik,mert a bl-ben jön egy fizikálisabb csapat és elhullik.Peter írta: ↑2023.06.26. 12:26:57Azt írtam előtte, de ugyanabban a mondatban, hogy itt talán kevesebb darálás vár rá. Nos ezalatt a Liga által támasztott folyamatos fizikai igénybevételre gondoltam.....igen, a világ legjobb kp-ról jön, de talán a leginkább fizikálisan is igénybe vett kp-ról.....szóval ehhez képest az itteni középpálya játékosabb...vagy nevezhetjük játszósabbnak akár....tehát - szerintem - nálunk, a Ligában kevesebb, kisebb folyamatos fizikai igénybevétel alatt játszhat....
Így ok, érthetőbb, hogy mire gondoltam?
Azt írtam előtte, de ugyanabban a mondatban, hogy itt talán kevesebb darálás vár rá. Nos ezalatt a Liga által támasztott folyamatos fizikai igénybevételre gondoltam.....igen, a világ legjobb kp-ról jön, de talán a leginkább fizikálisan is igénybe vett kp-ról.....szóval ehhez képest az itteni középpálya játékosabb...vagy nevezhetjük játszósabbnak akár....tehát - szerintem - nálunk, a Ligában kevesebb, kisebb folyamatos fizikai igénybevétel alatt játszhat....
Éppen itt lenne az ideje ennek a jó lóra tevésnek. Lewát óvatosan, fenntartásokkal fogadtam, nem estem hasra egyáltalán az érkezésekor, kb olyan is volt a szezonja, ahogy vártam.
Itt talán kevesebb darálás, de Pedrivel több játékosság várhat rá.
Igen, egyre inkább úgy tűnik. Csak legyen az is véglegesítve.
Nem vagyok biztos abban, hogy ezt a kolonc kérdést Barcelonában is így gondolják. Emlékeim szerint az előző szezonban is volt néhány olyan alkalom, amikor éppen ilyen "koloncokat" kellett a pályára küldeni és nem is bírta el a csapat.
Az "Aranylabda" topicban kb egy héttel ezelőtt írtam éppen, ha a Cityből kellene választani, Rodri lenne az én választásom.
Ezek a nevek már a viccnek is rossz kategória. Bármelyiket egy esetben fogadnám el, ha 1-1 csere lenne SR/Alonso és ő, mert akkor legalább megszabadulnánk egy kolonctól. Repüljünk rá Iniestára, legalább látnánk meccsenként 2 olyan mozdulatot abban a 10 percben, amíg játszana, hogy mindenkinek leesne az álla, és nem SR lenne a kapitány.
Balszélsőnek (left winger). Fati és Torres helyére. Én Baldé posztját balhátvédnek-balbekknek hívom, lehet, hogy nem voltam egyértelmű, pardon.
Balde szinte mindig a balszélen játszik. Néhányszor át lett rakva jobbra, amikor Albával egyszerre voltak a pályán, és nem ketten nyomták a balszélen, hanem Balde át lett téve jobbra.