Barcaman1993 írta: ↑2024.07.01. 15:59:51
Chino írta: ↑2024.07.01. 15:49:30
Tény, hogy az eladásokban nem vagyunk túl jók, de egy Realhoz képest még így sokkal jobbak. Laporta új regnálása alatt, amikor már kényszereladásokat kellett végrehajtani náluk így nézett ki.
Tavaly a madrid megszabadult ingyen egy Asensio, Hazard, Benzema, Mariano pakktól, Odriozólától 3 millióért. Azelőtt Bale, Jovic, Isco, Marcelo szintén 0 millió, Casemiro ment talán árban 70 millióért, de egy MU-ból ennél azért többet ki lehetett volna húzni, ahogy Varane-ból is simán 60-70-et és szerintem Odegaard sem 35-öt ért.
Kubot 6-ért dobták ki, mikor simán 30-40 milliós játékos. Mondjuk egy Blanco, Miguel, Chust 9 milliós eladása vegyük úgy, hogy OK, bár ezek nekünk is megvannak, ráadásul %/opcióért.
Marcelo, Ramos, Benzema pakkra ráfoghatjuk, hogy gesztusból engedték el ingyen, de ilyen transzferekért Laportát már itt keresztre feszítenék, még akkor is ha muszáj lett volna megszabadulni tőlük.
Emellett a bértömegük magasan veri a miénket.
(azért vettem a Realt, mert ugyanaz a bajnokság, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, de lehetne sorolni tovább a klubokat)
Nem azt mondom, hogy nagyon jól csináltuk az eladásokat, mindent kimaxoltunk és hajrá, így tovább, de a körülményekhez képest ebben az aspektusban távolról sem olyan katasztrofális a helyzet, mint az be van itt állítva.
Én szerintem szeretnénk mi Real Madrid lenni az átigazolások terén... Nagyon sok túlzás van ebben a hozzászólásban. Nyilván nekik is voltak félresikerült transzferük, de kanyarban sincsenek hozzánk képest. Ők tudják, hogy mi az az ár, amiért már érdemes valakit eladni. Mi mikor adtuk volna Casemirot, Ronaldot, főleg ennyi pénzért?
Valószínűleg még most is itt lennének, ráadásul több pénzért, mint bármelyik másik csapatban.
Én leírtam a transzfereket a Laporta vs Real érában, nem értem hol a túlzás. Casemiro posztján szerintem top 3-as játékos volt, legalább annyit számított nekik a kp-n, mint nálunk egy 26-28 éves Busi, ezért írtam, hogy kb. árban. de a United így is jóval magasabban az áruk fölött veszi a játékosokat az utóbbi években. Vettek helyette egy Tchoamenit 80-ért aki nem is igazán közelítette meg a brazilt. 40-ért az a Varane kb. olyan mintha mi annyiért engednénk el most Araujot.
A 65 milliós Jovic, 120+ milliós Hazard, akkor all time rrekordárú 100+ milliós Bale 0 milliós eladása 2 év alatt szerintem nem azt mutatja, hogy tudják mi az ár. De ami még gyengébbe teszi ezt, hogy az előbbi kettő együtt nem játszott egy fél szezonnyit, a walesit is inkább az orvosi szobában meg a golfpályán fizették.
Akitől még több pénzt kaptak az Odegaard volt, de a 35 milliója az Arsenalnak masnival küldött ajándék volt. Azt pedig szerintem nem vitás, hogy Kubo egy legalább 30 milliós játékos, akit ők 6-ért adtak el.
Ezzel csak arra akartam célozni, hogy látható más csapat(ok)nál milyen transzferek mennek és nem igazán mi vagyunk Máltai Szeretszolgáltat, pedig jelenleg nem igazán van jó alkuhelyzetben a klub.
De, hogy ne legyek teljesen off.
Philogenével kapcsolatban azt írják, hogy 20-23 millió között lehet az opció rá. A fizetése gondolom minimális. Ezzel akár komolyat lehet szakítani is, bár a bukó is benne van. És még beleszólhat más szélső érkezése, akár Felix maradása.
Mondjuk a következő szezonban már minden bizonnyal nem lesz probléma az FFP-vel. Magasabb a mezszponzortól beáramló összeg, a Libero helyetti befektető is gondolom meglesz addigra (legalábbis nagy esély van rá) plusz a "hazaköltözés is nagyon megdobja a kasszát. A jegyértékesítésből kieső bevételcsökkenést 110-130 millióra becsülték. Szerintem nem egy földtől elrugaszkodott összeg, de ha a múzeum -és stadionlátogásból, ajándékboltból származó összeget odavesszük simán meglehet. Plusz még az elkészült létesítmények az Espai Barca projekt keretében is bevételt jelentenek. Jövőre szerintem ezek miatt már nem kell annyira filléreskedni és a Philogenéért kifizetett összeg nem csapna annyira földhöz minket. Ha pedig bejön a srác, óriási nyereség lehet.
Valószínűleg nem fogja úgy párosával etetni a védőket ahogy a Hull-ban, meg sarokkal, rabonázva lőni a gólokat, de ha annak a felét hozza jól járunk.