Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2024.07.02. 13:38:49

Barcaman1993 írta:
2024.07.02. 13:35:53
Troym írta:
2024.07.02. 13:26:37
Adrien Rabiot's mother has offered her son to Barça as a free agent. The player wants a salary of €8m net.

Még ma küldeném a szerződést. Jelenleg 13 játékos van regisztrálva a felnőtt csapatban, csak beférne az ő fizuja SR, Alonso helyére.
Nem hiszem, hogy ez túl jó ötlet lenne. Nem védekező középpályásnak jönne, a maradék posztra meg ott van Gündo, Pedri, Gavi, Fermin, Frenkie. Balszélső, vkp, szélső hátvédek kellenének szerintem.
Ezzel is éreztetném Frenkievel, hogy vége az álomvilágnak, vagy lelép, vagy megelégszik sokkal kevesebb játékperccel, Pedrivel meg minek számolni? Szeptemberre megint ki fog dőlni, most is látszik rajta, hogy valami nem kerek. Gavi meg télig nem elérhető jelen állás szerint sem.
Nem kellenek nagy hangzatos címek, meg ilyenolyan topnak gondolt játékosok, hanem olyanokból kéne még pár, akik nem töttyögnek minden meccsen és 30+ meccsen is elérhetőek.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.07.02. 13:35:53

Troym írta:
Adrien Rabiot's mother has offered her son to Barça as a free agent. The player wants a salary of €8m net.

Még ma küldeném a szerződést. Jelenleg 13 játékos van regisztrálva a felnőtt csapatban, csak beférne az ő fizuja SR, Alonso helyére.
Nem hiszem, hogy ez túl jó ötlet lenne. Nem védekező középpályásnak jönne, a maradék posztra meg ott van Gündo, Pedri, Gavi, Fermin, Frenkie. Balszélső, vkp, szélső hátvédek kellenének szerintem.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Troym
Director del Fútbol

Benfica have started negotiations with Atleti for Joao Felix and are willing to pay €15m for 50% of the player's rights. Atleti may ask for €25m. The player is prioritizing Barcelona but would be open to a return to Benfica.

Ennek meg őszintén örülnék, tutira nem megoldás semmire Felix.

If Barcelona don't promote Alex Valle to the first team this season, his release clause will be reduced to €3m. If he's part of the first team, it will increase to €30m.

Na akkor Valle kapcsán is összejön majd 3 millió a végén :(
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.07.02. 13:15:50

ElBartimaeus írta:
2024.07.02. 10:29:08
Nico azért egy olyan csapatban hoz eféle számokat, akik nem a liga győzelemért mennek, sokszor keményebb, brusztolósabb játékot játszanak. Nem mondom, hogy kiemelkedő lenne statok terén, de elvitathatatlan tehetsége van. A már 22 éves inkább lehetne "csak" 22 éves is, lehet későn érő is, meg lehet, hogy csak egy jobb csapatba kell kerülnie. Amit a spanyoloknál művel, az is elképesztő, kicsit hosszabb, jobb edzéssel teljesen kivirágozhat. Ha jönni akar, elképesztő hiba lenne kihagyni, 2 ilyen szélsővel hosszú időre meg lenne oldva a támadóalakzat.
Hatalmasat dobna a támadójátékunkon Nico, főleg ha ott van mellette Pedri és Gündi, elől meg Ferran nagyon jól szokott érkezni és akkor még ott van Lewa is. Jó kis támadó csapat lenne, egyenlőre álom. Sikerülne elpasszolni pár játékost, akkor működhet a dolog.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.07.02. 10:29:08

Nico azért egy olyan csapatban hoz eféle számokat, akik nem a liga győzelemért mennek, sokszor keményebb, brusztolósabb játékot játszanak. Nem mondom, hogy kiemelkedő lenne statok terén, de elvitathatatlan tehetsége van. A már 22 éves inkább lehetne "csak" 22 éves is, lehet későn érő is, meg lehet, hogy csak egy jobb csapatba kell kerülnie. Amit a spanyoloknál művel, az is elképesztő, kicsit hosszabb, jobb edzéssel teljesen kivirágozhat. Ha jönni akar, elképesztő hiba lenne kihagyni, 2 ilyen szélsővel hosszú időre meg lenne oldva a támadóalakzat.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.01. 22:43:38

Én Nicot a játék minden elemében tehetségesebbnek, és a játék majdnem minden elemében már most jobbnak tartom, mint amilyen Dembélé valaha volt. Erősebb, okosabb, melósabb, csapatjátékos, tudatosabban cselez, tudatosabban lő (és ő ebben még fejlődhet is), gólpasszai meg kb ugyanott lehetnek, de idén talán jobb is volt már.

Őt ide a nyelv, az ország, Flick, a Barca név vonzhatja (ha kicsit szentimentális, akkor korabeli, vagy legalábbis fiatal válogatott csapattársak). Sok játékos választott minket az elmúlt időszakban, és voltak köztük olyanok is, akik mehettek volna jobb helyre, több fizuért. Még nem romboltuk le a nevünket, és azért ha (1-2 kivétellel, sajnos) gigafizukat nem is osztogatunk, de versenyképesek próbálunk lenni benne. Koundéékat sem alamizsnáért hoztuk ide, jól keresnek, csak nem annyira jól, mintha a CFC-be mentek volna.

De Liverpoolban én is el tudom sajnos képzelni. PSG-ben Barcola miatt neccesebben, de azért ott is.

Ha nem vagyunk 1:1-ben, akkor gondolom idén teljesen esélytelen. Már nem tudom a hír eredetét, de mindenhol lejött az, hogy Nico máshová nem akar menni, csak ide, és ha nem tudjuk elvinni, vár egy évet. Ez persze lehet kitaláció.

Idén szerintem vagy Felix, vagy a Hullos gyerek lesz, és a Cápa (meg Raphinha) marad tartaléknak, szerintem ő a nyilatkozatai alapján ugyanannyira nem hajlandó elmenni, mint DJ.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.07.01. 22:24:37

La Masia1 írta:
2024.07.01. 22:00:36
És egy ilyen játékos, aki mindenben otthon van, a klubnak is előny.

Az, hogy végül meg kik jönnek, annak több köze van a realitáshoz.

Amit eddig mutatott az EB-n, az alapján nem lenne akkora gond, ha nem jönne sok pénzért és magas fizetésért.
Kicsit túl "dembelés" sok tekintetben.
De persze simán lehet, hogy Flick alatt csodát mutatna.
Mindenben is jó... sokadik megváltó.
Ügyes kölyök, de 22 évesen van 11 Laliga gólja és 15 gólpassza én biztos nem adnék 60 milliót érte, mindegy nem ez volt az érdekes, hanem, hogy ő miért ide jönne, ha van az asztalán 3-4 ajánlat x pénzért, meg a mienk x/3-ért.

Inkább megpróbálnék adni 15-25 milliót Gnabryért, szerintem Laliga szinten még a 2-3 sérülése után is jó lehetne és ő talán lőne néha gólokat is.
La Masia1
Jugador d'estrella

2024.07.01. 22:00:36

Troym írta:
2024.07.01. 21:37:30
Erre a Nico pletykára hadd kérdezzek már körbe. Miből gondoljuk, hogy ha lelép Bilbaóból idejön?
Mert haverja Yamal?
Kb ennyit tudunk felmutatni a PL nagycsapatok, PSG, Bayern ellenében. Én a helyében mennék Párizsba, LE azért nem rossz referencia és Mbappe sem lesz ott, így villoghatnak a többiek, gondolom sokszoros fizetésért, de tippre mehet akár a Poolba is.

Mindenki crazy, hogy idejöjjön, végül kapjuk Romeut, Inigot +Mendes legényeket.
A Barca továbbra is az egyik legnagyobb név a fociban. Presztizs és imázs terén kb. csak a Real előzi meg.
Az országban maradna, pár száz km-re Bilbaótól, a testvérétől, a családjától, a válogatott központjától.
Ismeri a ligát, a nyelvet, a kultúrát.
Bízik benne, hogy Flick alatt fényesebb lesz minden.
Most is nagyon jól keres, nyilván csak ennél (jóval) többért jönne.
Sok érv van, hogy miért akarhat valóban nagyon jönni.
És egy ilyen játékos, aki mindenben otthon van, a klubnak is előny.

Az, hogy végül meg kik jönnek, annak több köze van a realitáshoz.

Amit eddig mutatott az EB-n, az alapján nem lenne akkora gond, ha nem jönne sok pénzért és magas fizetésért.
Kicsit túl "dembelés" sok tekintetben.
De persze simán lehet, hogy Flick alatt csodát mutatna.
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.01. 21:40:13

Peter írta:
2024.07.01. 21:22:42
Szerinted az ilyen "nem volt akkora tragédiákkal" jutunk is bármennyit előrébb?
Nem véletlenül írtam, hogy maximum akkor látnám szívesen, ha nem tudunk senkit hozni. Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy előrébb lennénk, ha Ő lenne a keretben és nem Romeu. De bízom benne, hogy mi kezdő szintű vkp-t akarunk hozni, és nálam sem EG sem Romeu nem az.

Nico meg szimpatikus, és én is mennék utána, de ha annyira crazy, akkor talán nem kellett volna hosszabbítani. Vagy kellett volna egy olyan "Barca-záradék", amilyen elvileg Bernardo Silva-nak is van. Tudta milyen csóró a klub.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

2024.07.01. 21:37:30

Erre a Nico pletykára hadd kérdezzek már körbe. Miből gondoljuk, hogy ha lelép Bilbaóból idejön?
Mert haverja Yamal?
Kb ennyit tudunk felmutatni a PL nagycsapatok, PSG, Bayern ellenében. Én a helyében mennék Párizsba, LE azért nem rossz referencia és Mbappe sem lesz ott, így villoghatnak a többiek, gondolom sokszoros fizetésért, de tippre mehet akár a Poolba is.

Mindenki crazy, hogy idejöjjön, végül kapjuk Romeut, Inigot +Mendes legényeket.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.07.01. 21:37:01

Nico Williams is 'crazy' to join Barcelona! He has made the club his TOP priority & is even willing to wait for Barça.
Chelsea are interested in signing him, but have received a clear response from his entourage: Nico wants Barça. @DBR8
Kép
Peter
Director del Fútbol

2024.07.01. 21:22:42

davi10 írta:
2024.07.01. 21:10:12
EG meg pivotként tényleg nem volt akkora tragédia,
Szerinted az ilyen "nem volt akkora tragédiákkal" jutunk is bármennyit előrébb?
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.01. 21:10:12

barlacy írta:
2024.07.01. 19:44:35
Most olvastam,hogy 2028 júniusig J.Alvarez a City csatára a mienk !!Lehet .hogy csak remény .vagy óhaj .... )
Azért az ilyen szinten a valóságtól elrugaszkodott hírekhez kéne forrást linkelni.

EG meg pivotként tényleg nem volt akkora tragédia, mint védőnek, de így is csak akkor látnám szívesen a keretben, ha tényleg nem tudunk senkit oda hozni.
Amúgy csak hogy idén is meglegyen a szokásos, Rabiot megint szabadon igazolható :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Peter
Director del Fútbol

2024.07.01. 20:26:43

Troym írta:
2024.07.01. 18:23:54
Nem tudom sírjak, vagy nevessek...
egyszerre mindkettőt, de nagyon remélem, hogy ez egy nagy nagy hápogó kacsa.....
barlacy
Jugador del Barça

2024.07.01. 19:44:35

Most olvastam,hogy 2028 júniusig J.Alvarez a City csatára a mienk !!Lehet .hogy csak remény .vagy óhaj .... )
Troym
Director del Fútbol

2024.07.01. 18:23:54

Chino írta:
2024.07.01. 15:49:30
Hogy a viharba jön ide a Real?
Nyertek 5 BL-t az elmúlt 10 évben, mi meg vigéckedtünk az EL-ben 2 évig. Nyilván van pénzük igazolni, jobban is csinálják, de mondjuk Bale eldöntött BL döntőt, az gondolom kicsit mérsékli a veszteség érzetét Pereznek. Mintha összehasonlítanánk a fogyasztását egy középkategóriás autónak és egy sportkocsinak. Nyilván utóbbi többet fogyaszt, mert versenyképes, BL címekre képes minőséget kapsz ezért.

There is a problem with Iñigo's contract situation. He is not registered for next season but has a year remaining on his contract with a very high salary. With Eric García, he is already registered so there is no need to have margin on the wage bill.

Közben EG miatt nem lehet regisztrálni Inigot. Nem tudom sírjak, vagy nevessek...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.01. 17:51:41

Guiu hivatalosan a Chelsea játékosa. A búcsúja szerint élete legnehezebb döntését hozta. A hír szerint a 2000 eurós fizetését heti 50000-re cserélte Fontban, nettóban (6 millió euróról írtak bruttóban, euróban).
Dest témához: a MARCA szerint 10 milliót spórol meg a Barca, a fizetését és 4,2 milliót az Ajaxnak.
Dest korrekt volt, kevesebb pénzért elmegy a PSV-be, lemondva a jövőre esedékes aláírási pénzéről.
Persze ennyiért hosszabbíthattunk volna vele is, meg Guiuval is, csak ez a kategória majdnem Gavi, Araujo, Stegen fizetése, előbbi kettő szerződése még most sincs rendezve.
safranek
Barça B

2024.07.01. 17:39:44

Chino írta:

Tény, hogy az eladásokban nem vagyunk túl jók, de egy Realhoz képest még így sokkal jobbak. Laporta új regnálása alatt, amikor már kényszereladásokat kellett végrehajtani náluk így nézett ki.
Casemiroert az 60-70 volt a max, foleg hogy a francia fiatal gyereket 80-ert vettek. Camavingat meg 30-ert, ami szinte rablasnak minosul. Varanet is komoly penztert adtak el, ahhoz kepest hogy mennyit volt serukt akkoriban es menni is akart. Bale, Hazard tavozasaban a legkomolyabb fegyverteny a madridnak, hogy megszabadultak a fizetesuktol. Igazabol tok mindegy ezek az osszehasonlitasok, a madrid kb kicserelte az egesz keretuket, felhuztak az uj stadiont. Kozben azert nyertek bajnoksagot es bl cimeket es szurkoloknak ez a fontos.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.01. 17:18:36

Barcaman1993 írta:
2024.07.01. 15:59:51
Chino írta:
Tény, hogy az eladásokban nem vagyunk túl jók, de egy Realhoz képest még így sokkal jobbak. Laporta új regnálása alatt, amikor már kényszereladásokat kellett végrehajtani náluk így nézett ki.
Tavaly a madrid megszabadult ingyen egy Asensio, Hazard, Benzema, Mariano pakktól, Odriozólától 3 millióért. Azelőtt Bale, Jovic, Isco, Marcelo szintén 0 millió, Casemiro ment talán árban 70 millióért, de egy MU-ból ennél azért többet ki lehetett volna húzni, ahogy Varane-ból is simán 60-70-et és szerintem Odegaard sem 35-öt ért.
Kubot 6-ért dobták ki, mikor simán 30-40 milliós játékos. Mondjuk egy Blanco, Miguel, Chust 9 milliós eladása vegyük úgy, hogy OK, bár ezek nekünk is megvannak, ráadásul %/opcióért.

Marcelo, Ramos, Benzema pakkra ráfoghatjuk, hogy gesztusból engedték el ingyen, de ilyen transzferekért Laportát már itt keresztre feszítenék, még akkor is ha muszáj lett volna megszabadulni tőlük.
Emellett a bértömegük magasan veri a miénket.
(azért vettem a Realt, mert ugyanaz a bajnokság, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, de lehetne sorolni tovább a klubokat)

Nem azt mondom, hogy nagyon jól csináltuk az eladásokat, mindent kimaxoltunk és hajrá, így tovább, de a körülményekhez képest ebben az aspektusban távolról sem olyan katasztrofális a helyzet, mint az be van itt állítva.
Én szerintem szeretnénk mi Real Madrid lenni az átigazolások terén... Nagyon sok túlzás van ebben a hozzászólásban. Nyilván nekik is voltak félresikerült transzferük, de kanyarban sincsenek hozzánk képest. Ők tudják, hogy mi az az ár, amiért már érdemes valakit eladni. Mi mikor adtuk volna Casemirot, Ronaldot, főleg ennyi pénzért?

Valószínűleg még most is itt lennének, ráadásul több pénzért, mint bármelyik másik csapatban.
Én leírtam a transzfereket a Laporta vs Real érában, nem értem hol a túlzás. Casemiro posztján szerintem top 3-as játékos volt, legalább annyit számított nekik a kp-n, mint nálunk egy 26-28 éves Busi, ezért írtam, hogy kb. árban. de a United így is jóval magasabban az áruk fölött veszi a játékosokat az utóbbi években. Vettek helyette egy Tchoamenit 80-ért aki nem is igazán közelítette meg a brazilt. 40-ért az a Varane kb. olyan mintha mi annyiért engednénk el most Araujot.

A 65 milliós Jovic, 120+ milliós Hazard, akkor all time rrekordárú 100+ milliós Bale 0 milliós eladása 2 év alatt szerintem nem azt mutatja, hogy tudják mi az ár. De ami még gyengébbe teszi ezt, hogy az előbbi kettő együtt nem játszott egy fél szezonnyit, a walesit is inkább az orvosi szobában meg a golfpályán fizették.
Akitől még több pénzt kaptak az Odegaard volt, de a 35 milliója az Arsenalnak masnival küldött ajándék volt. Azt pedig szerintem nem vitás, hogy Kubo egy legalább 30 milliós játékos, akit ők 6-ért adtak el.

Ezzel csak arra akartam célozni, hogy látható más csapat(ok)nál milyen transzferek mennek és nem igazán mi vagyunk Máltai Szeretszolgáltat, pedig jelenleg nem igazán van jó alkuhelyzetben a klub.

De, hogy ne legyek teljesen off.
Philogenével kapcsolatban azt írják, hogy 20-23 millió között lehet az opció rá. A fizetése gondolom minimális. Ezzel akár komolyat lehet szakítani is, bár a bukó is benne van. És még beleszólhat más szélső érkezése, akár Felix maradása.
Mondjuk a következő szezonban már minden bizonnyal nem lesz probléma az FFP-vel. Magasabb a mezszponzortól beáramló összeg, a Libero helyetti befektető is gondolom meglesz addigra (legalábbis nagy esély van rá) plusz a "hazaköltözés is nagyon megdobja a kasszát. A jegyértékesítésből kieső bevételcsökkenést 110-130 millióra becsülték. Szerintem nem egy földtől elrugaszkodott összeg, de ha a múzeum -és stadionlátogásból, ajándékboltból származó összeget odavesszük simán meglehet. Plusz még az elkészült létesítmények az Espai Barca projekt keretében is bevételt jelentenek. Jövőre szerintem ezek miatt már nem kell annyira filléreskedni és a Philogenéért kifizetett összeg nem csapna annyira földhöz minket. Ha pedig bejön a srác, óriási nyereség lehet.
Valószínűleg nem fogja úgy párosával etetni a védőket ahogy a Hull-ban, meg sarokkal, rabonázva lőni a gólokat, de ha annak a felét hozza jól járunk.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.07.01. 15:59:51

Chino írta:
Tavaly a madrid megszabadult ingyen egy Asensio, Hazard, Benzema, Mariano pakktól, Odriozólától 3 millióért. Azelőtt Bale, Jovic, Isco, Marcelo szintén 0 millió, Casemiro ment talán árban 70 millióért, de egy MU-ból ennél azért többet ki lehetett volna húzni, ahogy Varane-ból is simán 60-70-et és szerintem Odegaard sem 35-öt ért.
Kubot 6-ért dobták ki, mikor simán 30-40 milliós játékos. Mondjuk egy Blanco, Miguel, Chust 9 milliós eladása vegyük úgy, hogy OK, bár ezek nekünk is megvannak, ráadásul %/opcióért.

Marcelo, Ramos, Benzema pakkra ráfoghatjuk, hogy gesztusból engedték el ingyen, de ilyen transzferekért Laportát már itt keresztre feszítenék, még akkor is ha muszáj lett volna megszabadulni tőlük.
(azért vettem a Realt, mert ugyanaz a bajnokság, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, de lehetne sorolni tovább a klubokat)

Nem azt mondom, hogy nagyon jól csináltuk az eladásokat, mindent kimaxoltunk és hajrá, így tovább, de a körülményekhez képest ebben az aspektusban távolról sem olyan katasztrofális a helyzet, mint az be van itt állítva.
Én szerintem szeretnénk mi Real Madrid lenni az átigazolások terén... Nagyon sok túlzás van ebben a hozzászólásban. Nyilván nekik is voltak félresikerült transzferük, de kanyarban sincsenek hozzánk képest. Ők tudják, hogy mi az az ár, amiért már érdemes valakit eladni. Mi mikor adtuk volna Casemirot, Ronaldot, főleg ennyi pénzért?

Valószínűleg még most is itt lennének, ráadásul több pénzért, mint bármelyik másik csapatban.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2024.07.01. 14:44:10
gránit írta:
2024.07.01. 14:17:37
Mi mindig csak akkor vagyunk karakánok, amikor a katasztrofális ügyleteinket magyarázni kell :D Ha fele ennyire lennénk karakánok a tárgyaláskor, most nem lenne 1,2 milliárdos adósságunk. Tényleg érdemes lenne egyszer összeszámolni, hány százmillió eurót dobtunk már ki az ablakon az ilyen dealekkel.

Amúgy Inigo 9 milliója kapcsán is előjött ez a duplagondol, hogy ha nem adunk neki annyi pénzt, akkor nem jön ide. Na hiszen. Igazoltunk volna más peremembert. Biztos nagyon sok csapatnak kellett volna úgy (főleg 9 millióért), hogy az azt megelőző szezonban állandóan sérült volt. Nekünk egyszerűen már a rögeszménkké vált az a tévhit, hogy nincs alkupozíciónk. Ha de Jong távozni akarna, és a Chelsea/Manchester United bedobná a blöfföt (mert ellenünk be lehet), hogy ingyen vinnék csak, gondolkodás nélkül odaadnánk ingyen, ahogy a többieket is.
Új ötlet: magyarázkodás helyett hozhatnánk jobb döntéseket :D
Pl az alábbi 6 szabállyal már lehetne javítani az anyagi és/vagy szakmai helyzeten:

1. 25 év alatti játékost nem engedünk el ingyen (Dest, Mingu, stb)

2. 30 feletti játékosért nem fizetünk átigazolási összeget (Lewa 50 millió csak a jéghegy csúcsa)

3. 30 feletti játékos maximum 2+1 éves szerződést kaphat, szerződéshosszabbításkor maximum +1 év (Szintén Lewa 4 éves szerződése egy botrány)

4.Senkinek nem adunk 28 éves kora felett az addigi béréhez képest +50%-nál többet (Ne itt akarjon senki levezetni, meggazdagodni)

5. Fiatal játékos eladása esetén a visszavásárlási opció maximum az eladási ár duplája lenne (Sok értelme nem volt Nico 30 milliós opciójának, ha az 15 lenne, most megléphetnénk)

6. Minden szerződésbe bekerülne, hogy ha a játékos az elérhető meccsek és játékidő 5%-át sem tölti pályán, akkor a szerződés felbontható minden évben (Umtiti, Lenglet záradék)

Nem fizetési sapka a legjobb megoldás, különösen, ha időnként nem tartjuk be (Lewa) vagy mindenki a maximum összeg körül kap (Inigo)

Chino írta:
2024.07.01. 14:41:52
Inigo fizetése pedig csökkenni fog, az hogy mennyivel még kérdés. 1+1 évre jött, újra kell kötni a szerződését más feltételekkel.
Én 9 millióval csökkenteném és megvan közel egészen Rabiot bére :D

Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.07.01. 14:44:10

gránit írta:
Mi mindig csak akkor vagyunk karakánok, amikor a katasztrofális ügyleteinket magyarázni kell :D Ha fele ennyire lennénk karakánok a tárgyaláskor, most nem lenne 1,2 milliárdos adósságunk. Tényleg érdemes lenne egyszer összeszámolni, hány százmillió eurót dobtunk már ki az ablakon az ilyen dealekkel.

Amúgy Inigo 9 milliója kapcsán is előjött ez a duplagondol, hogy ha nem adunk neki annyi pénzt, akkor nem jön ide. Na hiszen. Igazoltunk volna más peremembert. Biztos nagyon sok csapatnak kellett volna úgy (főleg 9 millióért), hogy az azt megelőző szezonban állandóan sérült volt. Nekünk egyszerűen már a rögeszménkké vált az a tévhit, hogy nincs alkupozíciónk. Ha de Jong távozni akarna, és a Chelsea/Manchester United bedobná a blöfföt (mert ellenünk be lehet), hogy ingyen vinnék csak, gondolkodás nélkül odaadnánk ingyen, ahogy a többieket is.
Új ötlet: magyarázkodás helyett hozhatnánk jobb döntéseket :D
Pl az alábbi 6 szabállyal már lehetne javítani az anyagi és/vagy szakmai helyzeten:

1. 25 év alatti játékost nem engedünk el ingyen (Dest, Mingu, stb)

2. 30 feletti játékosért nem fizetünk átigazolási összeget (Lewa 50 millió csak a jéghegy csúcsa)

3. 30 feletti játékos maximum 2+1 éves szerződést kaphat, szerződéshosszabbításkor maximum +1 év (Szintén Lewa 4 éves szerződése egy botrány)

4.Senkinek nem adunk 28 éves kora felett az addigi béréhez képest +50%-nál többet (Ne itt akarjon senki levezetni, meggazdagodni)

5. Fiatal játékos eladása esetén a visszavásárlási opció maximum az eladási ár duplája lenne (Sok értelme nem volt Nico 30 milliós opciójának, ha az 15 lenne, most megléphetnénk)

6. Minden szerződésbe bekerülne, hogy ha a játékos az elérhető meccsek és játékidő 5%-át sem tölti pályán, akkor a szerződés felbontható minden évben (Umtiti, Lenglet záradék)

Nem fizetési sapka a legjobb megoldás, különösen, ha időnként nem tartjuk be (Lewa) vagy mindenki a maximum összeg körül kap (Inigo)

Chino írta:
Inigo fizetése pedig csökkenni fog, az hogy mennyivel még kérdés. 1+1 évre jött, újra kell kötni a szerződését más feltételekkel.
Én 9 millióval csökkenteném és megvan közel egészen Rabiot bére :D
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2024.07.01. 14:04:10
Amúgy milyen kényesek vagyunk, hogy sérült játékost nem lehet venni / eladni.
Tavaly kellett volna ugyanez a karakán hozzáállás Inigo szerződtetése, vagy előtte Aguero kapcsán, esetleg Gabriel Milito esetén (Csak olyanokat sorolok, akik sérülten jöttek nem fillérekért Laporta elnöksége alatt) és emlékeim szerint Laporta adott 10+ milliós fizetést Fatinak 2 év sérülés után.
Milito nem volt sérült, a szezon vége felé dőlt ki. Aguerot és Inigot ingyen szereztük, ahogy most Dest ment el, ráadásul ők könnyebb sérüléssel, míg a holland tavaszig nem is játszhat. Aztán még ki tudja hogy felépül-e.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
Tavaly kellett volna ugyanez a karakán hozzáállás Inigo szerződtetése, vagy előtte Aguero kapcsán, esetleg Gabriel Milito esetén (Csak olyanokat sorolok, akik sérülten jöttek nem fillérekért Laporta elnöksége alatt) és emlékeim szerint Laporta adott 10+ milliós fizetést Fatinak 2 év sérülés után.

Troym
Director del Fútbol

Válasz küldése