gránit írta: ↑2024.07.03. 16:12:02
Feast4 írta: ↑2024.07.02. 13:59:37
A City, PSG, Newcastle tipusu csapatok olyan pénzzel játszanak, hogy azzal nem tudunk versenyezni.
Dehogynem. Egy Newcastle fasorban nincs a mi bevételeinkhez képest. Nem tudom, honnan szeditek néhányan ezeket.
A holland Schouten és az osztrák Seiwald vkp-poszton számomra nagyon meggyőző teljesítményt mutatott az EB-n. Stathuszárok, figyelem, Schouten Whoscored-pontszáma tavaly a 2. lett volna a Barcában. A 90%-os passzpontossága is elég tetszetős, mert nekünk olyan vkp kell, aki a passzjátékban is erős.
A bevételek tényleg nem rosszak, sőt! A mezeladások terén például azt hiszem elsők voltunk, köröket vertünk a Cityre, Psg-re. (Ráadásul azokból Lewyé tette ki a legnagyobb részt)
Még így is nagyon komoly összegek áramlottak be, hogy elhagytuk a Camp Nout. Csak nagyságrendileg az előbbi szezonban átlag 75-80 000 fő volt a meccseken csak a bajnokságban, még ilyen Rayo-k ellen is, idén ez lement 40 körülre és ehhez még vegyük hozzá a múzeumot, ajándékboltot.
bence0330 írta: ↑2024.07.03. 12:20:55
Igen, jelenleg 0 db balszélsőnk van. Még Felix sem az amúgy, de ráfoghatjuk, ha visszahozzuk kölcsönben, akkor vele együtt van 1. Ferrán eleve 5 hónapból kb 1-ben jó, és akkor is a 3 poszt közül az a leggyengébbje. Raphinha meg egyértelműen kényszermegoldás, akit be lehet dobni, ha baj van, de ennyi, legalább 3 poszton jobb, és az sem biztos, hogy marad.
Troym: Ferrán épp most nyilvánította ki, hogy esze ágában sincs menni, akkor nem tudsz mit csinálni vele. Raphinha legalább nyitott rá, ha a klub nagyon el akarja adni és számára megfelelő klubból jön ajánlat. Szomorú, hogy nem ez az általános gondolkodás, nem értem, miért akar sokszor maradni egy játékos, ha nem akarják ott látni. Mint DJ is. Persze, közben értem, extrém fizu, de nagyon rosszul érezném magam így, az tuti, és ha amúgy is végtelen pénzem lenne, azért számítana a megbecsülés. Ferrán meg azért közel ennyit megkereshetne pár klubban, az nem lehet szempont.
Ferrannal és Raphinaval is ez a "gond". A brazil sem akar elmenni ő is ugyanúgy a klub értésére adta. Az még valamennyire érthető, hogy nem akar az arabokhoz menni, hiába kapna legalább háromszoros fizetést. Ő 27 évesen még Európában akar sikereket elérni , ennek ellenére még más top 5 bajnokságba sem akar menni. A klub pedig hiába szeretné, ha ő nem nyitott rá. (ahogy de Jongot sem lehet csak úgy elpasszolni) Ha elmenne 90-95 millóért a szaúdiakhoz, felszabadulna a fizetése, már lenne mozgástere a klubnak.
Bár emiatt annyira nem értem a brazilt. A klub jelenleg nincs BL-esélyes szinten, ezt a fizetést egy Pool-nál is megkapná (őket említették legutóbb, mint érdeklődőt, illetve a PSG-t.) a kezdőben pedig nincs biztos helye, a klub sem állna az útjába. Szóval számára minden adott lenne a váltásra.
Sajnos emiatt még akkor is kell nagy értékű játékost elpasszolni, ha sikerül az 1:1-et elérni és ez nagy eséllyel Araujo lesz, úgy tűnik a MU lesz a végállomás, de csak minimum 80-ért engedné el a klub.
Ferran azért kicsit más. Nem egy nagy durranás, de a jobboson használva (mondjuk Raphinha távozása esetén) egy csere szintre tökéletes lehetne és a közép/bal oldalra is rendben lenne beugróként. Tudom a válogatott nem annyira fokmérő, de Yamal előtt ő volt a kezdő és a spanyolok legeredményesebb játékosa. 44 meccsen 20 gól, azért nem olyan rossz stat, főleg szélsőként és ezen a poszton még nálunk is jó meccseket hozott. Yamal/Raphinha sem lenne túl fényes a baloson. De ami még inkább felé hajtja a mérleg nyelvét, hogy érte 10-20 millió körül kaphatnánk.
menczel írta: ↑2024.07.03. 08:59:45
Nem is értem hogy és minek tervezzük Nico leigazolását, mikor arra a posztra 3 -an vannak, Ferran, Ansu, Raphinha. (Reálisan csak 1 távozik közülük).
Vigyünk a tengerbe vizet.
Mondjuk szerintem totál azt csináljuk mint tavaly, bedobunk csontokat, amin lehet rágódni, aztán a teljes átigazolási ablakban 8m -et költöttünk. Ingyen lehet érkezik egy-két hasznos.
Bartomeu-ékat meg lincseljék meg h ezt tették a szeretett klubommal.
Ahogy írták is a brazil ott hasznáhatatlan, Fatit próbálják megint kölcsönbe adni, mert brutális a fizetése, viszont ő is inkább maradna, nem hogy eligazolni, de még egy évre sem akar távozni, bár ez még talán kivitelezhető. A mai hírek szerint a Pimienta nagyon szeretné viszont a Sevilla csak 5 milliót tudna vállalni a fizetéséből.
Szóval jelenleg 0 balszélsőnk van, vagyis egy Ferran akinek inkább kényszerposzt. Az utánpótlásból talán Alarcónt lehet használni, ő jelenleg is Flick alatt dolgozik, de erre nem lehet építeni.
Bartomeuék pedig nem csak az ilyen Griezmann, Dembélé, Coutinho igazolásokkal húzták le a klubot, ezeket talán még helyre lehetett volna rakni valahogy, de a sok 30-40 milliós transzfer ilyen Andre Gomes, Paulinho, Lenglet, Malcom, Neto -félékre brutális fizuval szintén mélyebbre nyomták a klubot. Ráadásul egy Umtiti közel olyan bért kapott, mint most De Jong. Egy-egy ilyen igazolás állná Kimmichet majdnem a fizetéséével együtt és ezeknek egy része még mindig megmaradt örökségnek.
Lenglet is folyamatasan kapja az ajánlatokat a szaúdiaktól, de esze ágában sincs menni. Umtitit is csak ilyen-olyan ügyeskedésekkel sikerült eltávolítani.
Az utóbbi években is volt 1-2 balul sikerült dolog, de amíg ezt a hagyatékot nem sikerül teljesen rendezni, ilyen rendszeres évi 150-200 milliós nyarak nem nagyon lesznek magas bérű emberekre.