Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2024.07.04. 16:43:31

gránit írta:
2024.07.04. 16:06:06

Viszont ha távozik Araújo, nagyon fel kell tankolni belső védőkkel.
Barcelona currently have 8 centre backs in the squad: Araujo, Christensen, Cubarsí, Koundé, Iñigo, Eric, Faye and Lenglet.

Nem lehetne belőlük választani 4-5t és kész? Más posztokra 0-1 játékos van és lassan kiállíthatunk egy egész csapatot csak középhátvédekből.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.04. 16:06:06

tatesz1990 írta:
2024.07.04. 10:17:09
A Mundo szerint a Barca 100 milliót kér Araujoért a Bayern Münchentől.
Alapvetően imádom az uruguayit, de ha adnának érte 60M + de Ligt csomagot, én elgondolkodnék rajta
De Ligt szerintem ezen a szinten egy nagyon gyenge védő. Nem is értem, miért kellett a Bayernnek, miután a Juventus-ból kibukott.

A Bayernből Goretzkára cserélnék. Maga a csere egyébként egy jó taktika most, mert a pénzt nem biztos, hogy elkölthetjük.

Viszont ha távozik Araújo, nagyon fel kell tankolni belső védőkkel.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.04. 12:45:44

Kovbal88 írta:
2024.07.04. 12:12:51
davi10 írta:
2024.07.04. 11:03:52

De Ligt fél lábbal már Manchester-ben van, szerintem vele nem érdemes számolni.
Araujo a tavalyi egy fokkal gyengebb szezonjával együtt is kell a védelembe, Cubarsi, Faye nagyon fiatalok még, Inigo, EG nem szint, Christensen meg Kounde pedig kell középre meg a jobbosra.

Ez a Nico sztori nagyon érdekes, én nem emlekszem, hogy volt-e valaki, aki ennyire pörgött volna. Barca legendák, spanyol válogatott csapattársak, mindenki arról beszél, hogy milyen jó lenne itt, általában azért ezt ki szoktak kerülni azzal, higy más csapatok játékosairól nem beszélünk, de itt szó nincs erről.
Én is hoznám, Felix meg maradhat Madridban. Kimmich-ért viszont ennyire nem mennék, nem hiszem el, hogy ne lenne jobb opció oda a piacon.
Félix olcsón kölcsönbe, azért nem lenne rossz, de még itt van Fati és Torres, igazából egyikre sincs szükségünk, nemhogy mindkettőre. Fatit, ha lehetne érdemes lenne eladni, annyiért amennyit adnak érte. Neki lefőtt a kávé. Nico nagyon kellene ide.
Fati esélytelen , hogy elkelljen, ilyen fizetéssel szerintem még 5-10 millió körül sem tudnánk eladni. Most a Fenerbachét dobták be, Mourinho állítólag nagyon szeretné és Mendes és Deco között volt már tárgyalás Fati sorsáról, bár ha mennie kell ő inkább a Sevillát választaná. Az előszezont minden bizonnyal itt tölti, Flick utána döntene a sorsáról, de az FFP miatt úgy tűnik felejtős.
Felixet pedig az Atma inkább eladná, aBenfica fizetne érte 20 millió körül, szóval ez is komoly kör lesz, ha újra meg akarjuk tartani.
Torres abból a szempontból jó lehetne, hogy mobilis, a támadósor minden posztján tud játszani, ha Raphinha menne, akkor pedig pláne kellene aa maradása. Főleg a jobboson cserének tökéletes lehet, abban a pozícióban bátran lehetne használni.

Wiefferről még szezon közben volt szó, 25 millió körül lehetett volna megszerezni. Nem láttam annyit játszani, fogalmam sincs megérne-e ennyit.
Amit sajnálok, hogy Vermeerent nem sikerült megszerezni, pedig Xavi kifejezett kérése volt, csak éppen annyit foglalkoztunk akkor Bergvallal, hogy az Atma lecsapott rá. 18 millióért szerintem jó üzlet lett volna.

Remélem Roqué távozásáról már nincs szó, szerencsére egy ideje el is halkultak a hangok ezzel kapcsolatban, világ baromsága lenne ha elengednénk, bármilyen formában is.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.07.04. 12:12:51

davi10 írta:
tatesz1990 írta:
Alapvetően imádom az uruguayit, de ha adnának érte 60M + de Ligt csomagot, én elgondolkodnék rajta
Araujo a tavalyi egy fokkal gyengebb szezonjával együtt is kell a védelembe, Cubarsi, Faye nagyon fiatalok még, Inigo, EG nem szint, Christensen meg Kounde pedig kell középre meg a jobbosra.

Ez a Nico sztori nagyon érdekes, én nem emlekszem, hogy volt-e valaki, aki ennyire pörgött volna. Barca legendák, spanyol válogatott csapattársak, mindenki arról beszél, hogy milyen jó lenne itt, általában azért ezt ki szoktak kerülni azzal, higy más csapatok játékosairól nem beszélünk, de itt szó nincs erről.
Én is hoznám, Felix meg maradhat Madridban. Kimmich-ért viszont ennyire nem mennék, nem hiszem el, hogy ne lenne jobb opció oda a piacon.
Félix olcsón kölcsönbe, azért nem lenne rossz, de még itt van Fati és Torres, igazából egyikre sincs szükségünk, nemhogy mindkettőre. Fatit, ha lehetne érdemes lenne eladni, annyiért amennyit adnak érte. Neki lefőtt a kávé. Nico nagyon kellene ide.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.04. 12:09:56

Troym írta:
2024.07.04. 11:47:07
Szerintem jó gondolat, hogy néha megpróbálunk noname játékosokat, de miért pörgünk rá egy adott játékosra?
Csak van a világban 10-30 olyan szélső, aki fiatal, nem ismert és egész jó számokat hoz belga / svájci / holland / svéd / mexikói / üzbég akármilyen ligában. Miért nem próbálunk rá egyszerre 5-10re és ahol racionális az eladó fél, ott mennénk tovább. Ennek a Hullos srácnak is az lesz a sorsa, hogy elviszi a Tottenham mondjuk, mert mindenki nézegeti miért őt akarjuk hetek óta.
Sokkal nagyobb rugalmasság kellene, ezek a berögződött "márpedig csak ő lenne ide jó" hozzáállás addig használható, ameddig szabadon megvásárolhatsz bárkit. Most is összesen 4 jelöltünk van, 3 olyan aki 60 millió és ez a srác.
Ezzel teljesen egyetértek. Vkp posztra írtam, nem hiszem, hogy lesz sok pénz, pláne Kimmichre. Írtam Ugarte szerintem most az egyik legjobb. Cseréljük De Jongra. Hollandiából még jó áron lehet igazolni. Tavaly ott volt Kökcü. Wieffer elvileg 20. Veerman sem hiszem, hogy több, Merino pletyka elült. Rabiot, Guido, Ndidi ingyen. Gondolom van még rengeteg fiatal, mint tavaly Fabricio Diaz, vagy Redondo.
Sajnos sokáig ugyanazok a nevek pörögtek, Zubimendi, Bernardo stb.
Remélem Flickkel ez változik, de most is Onana és Kimmich neve jelenik csak meg. Jó lenne valami nyulat kihúzni a kalapból.
Még ha nehéz is, ha engednek igazolni, ingyenes játékosokkal, vagy olcsó Merino, Wieffer félékkel nem nagyon bukhatunk anyagilag, és be is válhatnak.
Ezért írtam neked múltkor, Rabiot ingyen, Fábián 20-ért elvesztegettük, mikor tudtunk volna igazolni a gazdasági karok után, ehelyett hajtottuk Zubimendit és Bernardot. Sajnálom, hogy ezt írom, de remélem Xavi miatt, mert ha nem, nem lesz változás.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.04. 11:57:54

Troym írta:
Fernando írta:
2024.07.04. 07:31:09
Romano szerint nem túl nagy esély van erre a Philogene-re vagy kire.
Szerintem jó gondolat, hogy néha megpróbálunk noname játékosokat, de miért pörgünk rá egy adott játékosra?
Szerintem inkább a sajtó pörög rá. Mivel angol liga, van sajtóértéke, és mivel angol 2, van szenzációértéke, ráadásul a csávó az év gólját lőtte (volna, ha nem súrolja közben valakinek a haja végét, így hivatalosan nem lehet már jelölt.)
Én is remélem, hogy nézelődünk. De azért vkp posztra is szélesebb körben nézegettünk, a fiatal holland gyerek, most a német, akit Flick kinézett, a nagyobb nevek közül Kimmich, Merino, sőt még ilyen Onanák felé is szaglásztunk, Guimaraes is szóba került, ha véletlen lenne sok pénzt. :D

Balszél talán tényleg csendesebb volt, Nico, Philogene, Saviot bedobták párszor. Aztán ez a Philogene-téma is a semmiből robbant, biztos nem abban a pillanatban kezdtük el nézegetni, csak érte elvileg már hivatalos ajánlatot is adtunk be, úgyhogy konkrétabb lett a dolog. Remélhetőleg van még ilyen a tarsolyban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

Fernando írta:
Csak van a világban 10-30 olyan szélső, aki fiatal, nem ismert és egész jó számokat hoz belga / svájci / holland / svéd / mexikói / üzbég akármilyen ligában. Miért nem próbálunk rá egyszerre 5-10re és ahol racionális az eladó fél, ott mennénk tovább. Ennek a Hullos srácnak is az lesz a sorsa, hogy elviszi a Tottenham mondjuk, mert mindenki nézegeti miért őt akarjuk hetek óta.
Sokkal nagyobb rugalmasság kellene, ezek a berögződött "márpedig csak ő lenne ide jó" hozzáállás addig használható, ameddig szabadon megvásárolhatsz bárkit. Most is összesen 4 jelöltünk van, 3 olyan aki 60 millió és ez a srác.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.04. 11:33:48

Cseri írta:
2024.07.04. 05:25:38
Amúgy Flick kijelentette valahol,hogy a Barca a következő szezonban 4231-es hadrendben fog játszani,és ahhoz akarja alakítani a keretet?
Nem olvastam olyat konkrétan, de azért voltak elejtett szavai, mint hogy Pedrit szánná kulcshelyre a csatár mögé, meg hogy beszélt Darvich-al, hogy a rendszerében számít rá, ezért mindenképpen vele csinálja az előszezont.
A német srác pedig egyértelműen ebben a pozícióban kiemelkedő. A Marquez által játszatott 4-3-3-ban nem igazán találta a helyét, maga az edző is elmondta, hogy nem fekszik neki igazán. ANem véletlen, hogy a válogatottban klasszis szintet hozott. 16 évesen az U17-es EB-n és VB-n ő húzta végig a nemeteket a győzelemig, az előbbin a torna MVP-je is lett
Gondolom nem fog kőkeményen ragaszkodni egy taktikához, de a játékosállománya megvan/meglesz hozzá, de hosszú még az átigazolási szezon.

FcBarcelona1 írta:
2024.07.04. 10:07:27
Elvileg a BL helyek elérésére és a BL továbbjutásra elég a keret. Ha nem engednek igazolni, nem is lehet nagyobb az elvárás, persze reménykedni lehet, és a játék képében várható javulást
Jelenleg:
Stegen/Pena
Kounde/Fort/J. Araujo-Araujo/Cubarsi-Christensen/Garcia(Faye)-Balde/Fort(Faye)
De Jong/Casado
Gündogan/Gavi-Pedri/Fermin
Raphinha/Yamal-Lewy/Roque-Ferran/Fati
sor áll rendelkezésre, és Lenglettől szabadulnánk, valószínűleg jó pénzért távozhat bárki.
1az1-ben nálam prioritás egy bal szélső (Nico a potenciál miatt) és egy VKP-s, ha másra nem telik, Guido, Rabiot, Ndidi ingyen.
Ha lesz pénz, Kimmich, ? és Cancelo,?
Ha Raphinha és Fati távozik, előbbi csak magas összegért, akkor is hoznék egy csere bal szélsőt, mondjuk Felix vagy Baena. Utóbbival a kp-ra is meg lennénk. Nico mindkét szélen jobb, mint Ferran.
Persze az ideális az lenne, ha Ferran(30), Garcia(10), Lenglet(?), De Jong(60)+aprók, pénzért távozna, és tudnánk igazolni 100 millió körül.
Már van 20 körül kezdetnek :)
Igen ez a jelenlegi minden igazolás nélkül. De pont a balszélső és vkp a prioritás, ezekre fókuszálnak jelenleg.
Belső védőnek még ott van Koundé, szóval oda lenne 4 kezdőszintű és 1 5. számú (Inigo, Fayé, EG) A balosra jön még Valle, akihez úgy tűnik Flick ragaszkodik, sokat nézte és már dolgozik vele, nagyon elégedett és az első csapatnál akarja tartani. Cancelo megtartásával oda lenne még Fort, Araujo, a portugállal van 3 jh és a balosra gyakorlatilag négyen.
A vkp szintén az egyik legfontosabb,, társnak ott van még egy igazolás mellé De Jong, Chris, Gavi, Gündogan. Ha egy komolyabb név nem jön össze, mondjuk Nico miatt, akkor Merinot írták, mint lehetőséget 18-20 millió körül alacsony fizetéssel. (Ferminnel itt nem számolnék, ez nagyon nem az ő terepe)
Balosra meg ha sikerül, akkor Nico/Felix(?)/Ferran jobbosra Yamal/Ferran, ha Raphinha menne.
Fati és Lenglet biztosan nem marad, kb. 90 %, hogy mennek újra kölcsönbe, a kérdés, hogy mekkora részét tudjuk megspórolni a fizetésének. Eladás szinte kizárt, hogy meglegyen, pedig a franciát folyamatosan ccsábították az arabok. Érthetetlen, hogy miért nem megy. Évek óta nincs csapata, kölcsönbe mászkál nem is top helyekre, ahol a stabil kezdőagság sincs biztosítva.

Viszont amit észben kell tartani,hogy a piac csak néhány napja nyilt meg és szinte mindenki, aki ilyen-olyan okból érint minket az vagy a Copán vagy az EB-n van. Talán Nico-n és Cancelon kívül nincs is, akit biztosra lehet venni, hogy terítéken van.
Forca Barca!!!!
davi10
Llegenda del Barça

tatesz1990 írta:

Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.07.04. 10:34:02

Védelemben állunk a legjobban, főleg a tavaly berobbant Cubarsi révén, plusz ott lesz Faye akit nem bohóckodik el a vezetés hála Flick-nek, így 100 misiért én sok sikert kívánnék Araujonak aki amugy is elkívánkozik. Bőven alul maradt a múlt szezonban, amihez lehet hozzá jön a sorozatos ilyen-olyan sérülés, de fejben sem volt ott teljesen, láthattuk hogy mekkora hibákat vétett. 100 misi azt jelentené hogy Nicot simán elhozzuk, az pedig óriási erősítés lenne, persze mindhez kell az 1:1.

Néhány morzsa:

Alex Pintanel

Barça are looking for a new loan for Cancelo, but Man City only want to sell him.

The citizens believe that he could leave for a figure close to 20 or even 30 million euros, and at the moment, they have already received some offers for the player.

Cancelo wants to stay at Barça despite the departure of Xavi Hernández, but he is aware of Barça's delicate financial situation and assumes that he will have to abide by the club's decision, which for the moment is not in favour of paying a transfer, as the priorities are still to strengthen with a winger, preferably Nico Williams, and a midfielder, Joshua Kimmich, who has Flick's approval.

The operation will not be easy, since City's position is to sell the player.

Deco is betting on Cancelo's continuity

The plan is to have Álex Valle and Alejandro Balde be the left-backs for next season. The player already knows this and hopes the club won't have problems with ffp so he can be registered in La Liga.

The club intends to activate the clause in his contract which will increase his release clause from €8m to €30m. If not activated by August 1, his releause clause will drop to €3m.

Via: @ferrancorreas [sport]
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bence0330

2024.07.04. 10:26:41

Ennek szerintem semmi realitása. De Light a legmagasabban jegyzett védők közé tartozik, 24 éves és még 3 év van vissza a szerződéséből. Kvázi 30-40 millióért eszük ágában lenne eladni. Ha valami ilyen deal lenne, akkor 30-40+ de Ligt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.07.04. 10:21:03

tatesz1990 írta:
Bírom Araujot, de egy ilyen ajánlatot simán elfogadnék. Létszámban, minőségben meglennénk, még pénzünk is maradna más posztokra. Nem beszélve arról, hogy sokszor bajlódik sérülésekkel.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
tatesz1990
Jugador del Barça

Visca el Barca! =D>
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.04. 10:07:27

Elvileg a BL helyek elérésére és a BL továbbjutásra elég a keret. Ha nem engednek igazolni, nem is lehet nagyobb az elvárás, persze reménykedni lehet, és a játék képében várható javulást
Jelenleg:
Stegen/Pena
Kounde/Fort/J. Araujo-Araujo/Cubarsi-Christensen/Garcia(Faye)-Balde/Fort(Faye)
De Jong/Casado
Gündogan/Gavi-Pedri/Fermin
Raphinha/Yamal-Lewy/Roque-Ferran/Fati
sor áll rendelkezésre, és Lenglettől szabadulnánk, valószínűleg jó pénzért távozhat bárki.
1az1-ben nálam prioritás egy bal szélső (Nico a potenciál miatt) és egy VKP-s, ha másra nem telik, Guido, Rabiot, Ndidi ingyen.
Ha lesz pénz, Kimmich, ? és Cancelo,?
Ha Raphinha és Fati távozik, előbbi csak magas összegért, akkor is hoznék egy csere bal szélsőt, mondjuk Felix vagy Baena. Utóbbival a kp-ra is meg lennénk. Nico mindkét szélen jobb, mint Ferran.
Persze az ideális az lenne, ha Ferran(30), Garcia(10), Lenglet(?), De Jong(60)+aprók, pénzért távozna, és tudnánk igazolni 100 millió körül.
Már van 20 körül kezdetnek :)
Feast4
Director del Fútbol

2024.07.04. 09:55:04

Fernando írta:
Utána olvastam. Elviéleg Aston Villa nevelés, aki túl sok dolgot nem villantott náluk. Volt kölcsönbe a Stokenál meg a Cardiffnál, aztán végül eladták a Hull Citynek. A Championshipben tavaly lőtt 12 gólt, meg adott 6 gólapszt. Bal szélső (főleg) visszavont ék, jobb szélső. 22 éves volt 4 U 21-es meccse is.

Elvileg 15 millió az ára a transfermarkt szerint, elvileg elég gyors, talajon, jó jók a kereszt labdái -soha életemben nem láttam játszani, szóval akár lehet is- a leírások alapján ilyen szegény ember Nicojának érzem.

A bobi az, hogy a Villa vásárlási opcióval adta el, szóval ha megint meg akarják próbálni akkor meg tudják. Romano szerin Ő is Angliát favorizálná.

Más. Vkp. posztra be lett dobva Angelo Stiller neve, több oldalon is. Nem tudom mennyire komoly, egyenlőre még csak pletykalapokban/oldalakon látam. 20 millió euró elvileg, bal lábas, hasonló profil mint Busquets volt -na mondjuk arra kíváncsi lennék- Őt látta valaki játszani?
Kép
bence0330

2024.07.04. 09:07:24

Cseri írta:
Amúgy Flick kijelentette valahol,hogy a Barca a következő szezonban 4231-es hadrendben fog játszani,és ahhoz akarja alakítani a keretet?
Nem, ráadásul (elemzések szerint, én nem néztem utána) elvileg nem is egy merev valaki. Csak ugye minden idők egyik legnagyobb szezonját ezzel hozta le, azért gyanús, hogy ezt próbálja meg először, de ragaszkodni szerintem nem fog hozzá.
Fernando
Llegenda del Barça

Romano szerint nem túl nagy esély van erre a Philogene-re vagy kire (bocs, sose hallottam róla, pedig sokan itt már csak JP-zik, persze ettől még lehet jó). A PL-t preferálja és a legvaloszinubb, hogy valamelyik nagyobb angol klub viszi el, majd ledobja kölcsönbe egy kisebb de szintén PL csapatnak, mi meg megyünk Nicoért.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Cseri
Entrenador del Barça

„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

2024.07.03. 23:27:03

gránit írta:
2024.07.03. 22:59:55
bence0330 írta:
2024.07.03. 22:45:19
Valakiúj/Felix(?)/Ferrán. Utóbbi nem ideális, de csereszintet megüt. A Valakiúj meg idén úgy tűnik, nem Nico lesz, Philogene jelenleg a legvalószínűbb
Na igen, itt kezdődnek a problémák.

Yamal esetében még igazad is lett. A spanyol válogatottban közelebb játszik a kapuhoz, mint a Barcelonában, és egyelőre csapnivaló befejező. Azért egy Philigene/Ferran - Lewandowski - Yamal sor nagyon meredek lenne. Akkor már inkább tényleg szerződtessük le Williams-t, amennyi helyzetünk nekünk van, a 10-et (talán) meglőné. De szerintem ez egy teljesen rossz irány.
Mármint miben volt igazam? (Nem tudom, pontosan, mire gondolsz.) Yamal zseni, de a kora miatt még nem jó befejező, ez tény.
Majd javul. Kezdő szintű focista, de még a következő szezonban is alig szabadna kezdetni, ha hosszútávon akarunk vele számolni.

Jó esetben ez inkább Philogene/Felix lenne, Ferrán mindenhová 3. számú játékos lenne. Erre van azért esély. Jól hangzana az.

Philogene/Felix(Ferrán) - Lewy/Roque(Ferrán) - Raphinha/Yamal(Ferrán) egy elég bő, elég minőségi sor lenne. És ezen a nyáron csak pármilliónyi kölcsöndíjba kerülne az egész, ami nagyon fontos (JP jó eséllyel kölcsön+kötelezővel érkezne, ha véletlen mi szereznénk meg, így csak jövő nyáron kellene perkálni). Sok függ majd persze attól, hogy Lewy tényleg feljavul-e, jobb pozíciókban lesz-e majd a kapuhoz képest, jobban vigyázva lesz-e mint Xavi alatt volt. Én ezt most alapnak veszem, mert annál rosszabbul nem lehet használni, mint ahogy mi tettük másfél éve.

Vkp-t igazolni kell, akkor ott DJ maradása esetén megleszünk, és legalább belőle is végre a legjobbat hozzuk ki. x-Chris, DJ, Gündogan, Casado, visszatérés után Gavi lesz arra a két posztra, 10-esre meg azon a poszton egy klasszis és közel klasszis játékos, Pedri meg bármelyik a két poszt közül, de őt szándékosan utoljára hagytam, nem bízom benne. Jobb bekkek nagyon meglesznek, kh Fayével okés, nyilván ha ott Ara távozik, pótolni kell, ez más kérdés. Balbekk Baldé formája miatt kérdéses kicsit, de Fort és Cancelo is vígan elfocizik ott, és elvileg visszatér Valle is, akire számíthat Flick. Ha a két posztra tudunk igazolni 1-1 játékost, akkor a balbekk posztot érzem kicsit kényszerpályának egyedül, 3 olyan játékossal, akik nem balbekkek, de elég jók ott, és a ki tudja, hogy visszatérő Baldéval. Ez a poszt olyan, hogy nagyon jól is elsülhet, de elég lutri, szóval lehet az ellenkezője is.

Még egy cserekapus kell, igen, de ezen is ügyködünk, a fiatal Werderes srác képében, pl.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.03. 22:59:55

bence0330 írta:
Valakiúj/Felix(?)/Ferrán. Utóbbi nem ideális, de csereszintet megüt. A Valakiúj meg idén úgy tűnik, nem Nico lesz, Philogene jelenleg a legvalószínűbb
Na igen, itt kezdődnek a problémák.

Yamal esetében még igazad is lett. A spanyol válogatottban közelebb játszik a kapuhoz, mint a Barcelonában, és egyelőre csapnivaló befejező. Azért egy Philigene/Ferran - Lewandowski - Yamal sor nagyon meredek lenne. Akkor már inkább tényleg szerződtessük le Williams-t, amennyi helyzetünk nekünk van, a 10-et (talán) meglőné. De szerintem ez egy teljesen rossz irány.

Yamalra visszatérve, a "tökéletes vonalszélsőre", azt is kérdezhetném, ki lesz a jobboldali támadó, de ez csak költői, mert nyilván ő játszik majd ott.
bence0330

gránit írta:
2024.07.03. 22:36:32
Chino írta:
2024.07.03. 22:18:34
A 4-2-3-1-hez szerintem tökéletesen megvagyunk egy vkp érkezésével
Kik lesznek a baloldali támadók? Kik lesznek a jobbhátvédek?
Valakiúj/Felix(?)/Ferrán. Utóbbi nem ideális, de csereszintet megüt. A Valakiúj meg idén úgy tűnik, nem Nico lesz, Philogene jelenleg a legvalószínűbb (a Hull City elnöke megerősítette, hogy megyünk érte, de túl sokan jelentkeztek be érte a PL-ből, gondolom szívesen maradna otthon...), persze ki tudja, mi lesz még nyár végéig.

Jobbhátvéd helyen vagyunk az egyik legerősebbek, mennyiségben meg az egyik legtöbben pláne, ha Cancelot meg tudjuk tartani. Koundé atomjó ott, Cancelo, és még ott van J. Araujo, és Fort, aki szerintem a jelenlegi B messze legjobb focistája (nem idevág, de ha véletlen nem láttad a feljutásért vívott meccsünket, nézd meg, esernyővel indít egy kényszeíőt, visszakapja, saját félpályáról megutja a területet, és bevágja. Oké, gyenge volt a védekezés, de ez akkor is egy top álomcsatár teljesítménye inkább).

Én már rá merném bízni a posztot, csak a kora miatt nem kezdőként. Ha nem lesz Cancelo, még akkor is 3 ember van, akik közül egy atom, egy már bizonyította, hogy elég cserének, hisz még posztidegen helyről sem lógott ki lefelé a nagyok közül,, Araujo meg elvileg elég jót ment, de ha ő nem ragadna meg, akkor is meglennénk, több, mint elegen, ráadásul Fort/Cancelo korrektek balbekkben is.

Egy vkp, egy balszélső így elég lenne, meg 1-2 kis transzfer a padra.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.03. 22:36:32

Chino írta:
A 4-2-3-1-hez szerintem tökéletesen megvagyunk egy vkp érkezésével
Kik lesznek a baloldali támadók? Kik lesznek a jobbhátvédek?
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2024.07.03. 20:59:42
FcBarcelona1 írta:
2024.07.03. 20:23:24
Ferran 15, Roque 5 milliós részletekre lett igazolva. Kit hoztál volna 15 és 15 millióból?
Alvarezt. 14 millió fontért vitte a City. Roque leigazolásával nem volt különösebb bajom, azt leszámítva, hogy három játékos is előtte volt a listámon (Jackson, Wahi, Füllkrug). Ha akkor Alvarezt leigazoljuk, Roque és Guiu felváltva lettek volna cserék, most valószínűleg nem lenne szó a csatárkérdésről, és lenne ott egy egész szép mélység, 4 csatárral. Akkor most már csak egy vkp kéne a kezdőbe, letenni Cancelo-ért a 30 milliót, szerezni pár millióért egy nem ügyetlen cserekapust, és kész lenne egy BL-esélyes keret.

Ferrannak már csak azért sem volt értelme, mert jött utána Raphinha. Yamal, Raphinha lehetne most a jobbszélen, belül Gündogan, Fermín, Pedri, mélységnek Torre, ott is meglennénk, balszélen Cancelo, Balde. Még egy vkp-t szerzünk, és ott lenne Chris, mélységnek Gavi, Rodriguez.

Ehelyett most tele vagyunk lyukakkal, és a 4-2-3-1-hez meg igazán lyukasak vagyunk. A jelenlegi kerettől ez nagyon messze áll, túl sok igazolás kéne ahhoz a rendszerhez. Jobbhátvéd, baloldali támadó, Frimpong + Williams projekt vajon bele fog férni, úgy, hogy kéne még vkp? Ráadásul kik lesznek a cserék?
Roque szerintem teljesen rendben van. Ennyi idő alatt, amennyit kapott egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy rossz igazolás lenne, de igazán valós konzekvenciát nem nagyon lehet levonni. Másrészt úgy volt, hogy most érkezik, támadóhiányban és lehetséges regisztrációval jöhetett, főleg, hogy 5 milliót kellettt kicsengetni érte.

A 4-2-3-1-hez szerintem tökéletesen megvagyunk egy vkp érkezésével, amit mindenképp akarunk. Vkp+De Jong/Gavi/Chris/Casádo, de Gündogan is játszott ott Flick alatt.
Más formációhoz sem lennénk meg jobban.

Bármilyen próbálkozások lesznek teljes keretet idén kialakítani úgy hogy minden posztra megfelelő minőségű és mennyiségű ember legyen nincs reális esély. Jövőre már lehet erre esély, egyelőre a legjobbat kell kihozni abból ami rendelkezésre áll.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.07.03. 20:59:42

FcBarcelona1 írta:
Ferran 15, Roque 5 milliós részletekre lett igazolva. Kit hoztál volna 15 és 15 millióból?
Alvarezt. 14 millió fontért vitte a City. Roque leigazolásával nem volt különösebb bajom, azt leszámítva, hogy három játékos is előtte volt a listámon (Jackson, Wahi, Füllkrug). Ha akkor Alvarezt leigazoljuk, Roque és Guiu felváltva lettek volna cserék, most valószínűleg nem lenne szó a csatárkérdésről, és lenne ott egy egész szép mélység, 4 csatárral. Akkor most már csak egy vkp kéne a kezdőbe, letenni Cancelo-ért a 30 milliót, szerezni pár millióért egy nem ügyetlen cserekapust, és kész lenne egy BL-esélyes keret.

Ferrannak már csak azért sem volt értelme, mert jött utána Raphinha. Yamal, Raphinha lehetne most a jobbszélen, belül Gündogan, Fermín, Pedri, mélységnek Torre, ott is meglennénk, balszélen Cancelo, Balde. Még egy vkp-t szerzünk, és ott lenne Chris, mélységnek Gavi, Rodriguez.

Ehelyett most tele vagyunk lyukakkal, és a 4-2-3-1-hez meg igazán lyukasak vagyunk. A jelenlegi kerettől ez nagyon messze áll, túl sok igazolás kéne ahhoz a rendszerhez. Jobbhátvéd, baloldali támadó, Frimpong + Williams projekt vajon bele fog férni, úgy, hogy kéne még vkp? Ráadásul kik lesznek a cserék?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

gránit írta:
2024.07.03. 19:44:09
Szerintem Xavi kérdésben egyetértettünk.
Ferran helyett én is kölcsönbe hoztam volna valakit fél évre, utána már elő voltak készítve a gazdasági karok.
Tudtommal Ferran 15, Roque 5 milliós részletekre lett igazolva. Kit hoztál volna 15 és 15 millióból? (5 Roque első részlet, és 10 regisztrációs adó)
Mondjuk én Pedrot Ferran helyett, nyáron pedig Fabiant 20-ért és még egy kp-t. Julian Alvarezt az elejétől szerettem volna de elvileg Xavinak nem kellett. Raphinhaval nem volt bajom ennyi pénzért, igaz őt sem tartom elég jónak. Roque helyett Dybalat. De írhatom én, ha nem ismerjük a körülményeket, vagy ha az edzőnek ők nem, vagy éppen ők kellettek. Kessie helyett is be kellett regisztrálni Romeut és Gündogant, én biztos megtartottam volna. Busquets fizetése is felszabadult ugye, így jöhetett létre, és a többi okoskodással, és még így is elnöki letét kellett.
Végül is, ha nincs FFP, gondolom nem részletekre jön pont ez a 2 játékos, hanem 2 db 50 milliós, vagy 4 db 25 milliós(ugye most Felix 40 és Nico 58 ára), vagy egy klasszis kaliberű, potenciálisan növekvő árral, nagy marketing értékkel, amivel az eredeti kommentemet megtámogatva fejlődik a klub, mind értékben és esetleges sikerekben.
Ahogy délután is írtam, Khephren Thuram 20 millióért a Juventusé, nálunk is képben volt, idén ennyi a bevételünk játékosokból. Ha megint nem engednek igazolni, és Guido Rodriguez fog jönni, szurkolok neki, de megértem a kialakult helyzetet.
Válasz küldése