Troym írta: ↑2024.07.04. 17:52:39
gránit írta: ↑2024.07.04. 17:29:09
Amúgy hatalmas mázlink volt az előző szezonban, hogy a rengeteg sérülés nem egyszerre ütött be.
Ez valami poén, amit csak én nem értek?
2 éve a védők hiánya miatt estünk ki állítólag a BL-ből és Dembele-Pedri hiánya miatt az EL-ből. Előző szezon minden problémája vissza lett vezetve a Gavi, Balde, és Pedri sérüléseire, előtte meg Frenkie, TSre.
Igazából bárki sérült, miatta nem nyerünk. 2-3 sérülés és megvan a kifogás mindenre, ha még ez sem, akkor jönnek a bírók.
Gyakorlatilag 3 éve vagy a bírók, vagy a sérültek a kifogás a gyenge nemzetközi szereplésre, innentől lehet 6 khv a keretben, akkor majd a cserekapus, bal oldali támadó, jhv, tkp stb sérülése miatt nem sikerül.
Ehhez a mentalitáshoz egyszerűen nem lehet elég nagy keretet építeni, 25 játékos cca 2 ember egy posztra és további 2-3 univerzálisabb játékos a keret, márpedig akkor ez 4-5 khv lenne.
Van 1 bhv Balde, 1 vkp Chris, 1 bal oldali támadó a kérdéses állapotú Fati, szóval én ott kezdeném az erősítéseket. Neveket már szándékosan nem is írok, mert egyik nap azon megy a matek a hírekben, hogy Williams és Kimmich mellé ki fér bele a keretbe, másnap nem tudjuk regisztrálni a saját jelenlegi játékosainkat.
Egyszerűen nem hiszem egyetlen szavát sem Laportának, sem a teljes vezetőségnek.
Nem poénnak szántam.

Már tavaly is a tűzzel játszottunk a hátvédsorban. Sorra jöttek a sérülések, és mázlink volt, hogy nem egyszerre.
Ami miatt szerintem nemzetközi szinten nem voltunk sikeresek az elmúlt időszakban, az a kellő stabilitás hiánya. A PSG ellen is ez hiányzott most. Szerintem már a 2013-as Bayern elleni fiaskó megmutatta, hogy enélkül nem nagyon lehet áttörést elérni, mert már nincs meg az a szintű mezőnyfölényünk, mint korábban.
Néhány éve nagy hitvitáim voltak azzal kapcsolatban, hogy kell-e vkp. Mert a minket szétcsapó Bayernben sem volt állítólag. Na igen, de klasszikus vkp-ra nem is az erősebb, domináns csapatnak van szüksége. A PSG ellenünk be sem vetette Uguartét a kezdőben, mert tudták, hogy ők fogják birtokolni a labdát. Nekünk viszont nagyon nagy szükségünk van a stabilitásra, már csak azért is, mert szeretünk felhúzódni, ráadásul ha nincs nálunk a labda, arra még most sincs igazán válaszunk. És igen, Chris kidőlése el is döntötte a párharcot.
Itt pedig el is jutottunk a lényeghez, a "kilóra megvagyunk"-rögeszménkhez. Ezt még akkor is mondjuk, amikor nem vagyunk meg. Lehet, hogy papíron van oda 8 emberünk, de Lenglet-vel, Garciával semmire nem megyünk. A minőséget kell nézni, nem a puszta mennyiséget. Ez a másik probléma, ami miatt nem vagyunk egy ideje sikeresen a nemzetközi porondon. Hátul most is vékonyak vagyunk, hát még ha távozik Araújo (meg esetleg Faye is). De erről kevesebbet szoktam írni, mert tartalék középhátvédek sokkal könnyebben szerezhetők, mint egy kezdő vkp.
Ami példákat felhoztál, pont azt bizonyítja, hogy egy vékony keret mennyire törékeny, mennyire ki van téve a sérüléseknek, ebből pedig értelemszerűen következik, hogy valahol mindig lyukak vannak, amiből jönnek is a vereségek (pl. Pique + Garcia horrorkomédia). Azt a kutyakomédiát is a szokásos hárítás előzte meg, hogy "megvagyunk kilóra". Hát, kilóra lehet, hogy megvoltunk, bár Garcia elég vékony. Minőségre viszont semmiképp.
De ter Stegen is kiváló példa. Kilóra megvoltunk a cserekapussal a padon. Csak amikor be kellett állnia, már bajban voltunk. Pedig kilóra megvoltunk, csak nem mindegy, mit rakunk rá a mérlegre. Ráadásul még akkor is ez a rögeszménk, amikor még kilóra sem vagyunk meg, és ezen bizony évről évre elúsznak a trófeák.