Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2024.07.05. 12:25:16

Ma olvastam, hogy a Juventus szabadulna Chiesától, simán felajánlanám érte Ferrant 1-1ben.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.07.05. 11:25:11

bence0330 írta:
2024.07.05. 02:06:30
Chino írta:
2024.07.05. 01:38:56
Merinoról hallani a legtöbbet, 18-20-ra lövik be az árát.
Fayéról nem tudom miért lennének lesújtóak a vélemények. Én elég sűrűn néztem a kicsik meccseit (amikor legalábbis tudtam) és ott elég jól tolta.
Na, azt nem is figyeltem, hogy neki jövőre lejár a szerződése. Annyiért ajándék lenne Merino, ha jönni akar, és elengedik, nem is nézelődnék nagyon tovább. Persze örültem volna egy Khéphren Thuram-nak, de egy nyamvadt Juve vitte.
Hát ha 18-20-ért el lehet hozni Merinot, akkor el kell hozni. Magasan a legtöbb párharcot nyerte az elmúlt szezonban Európában, ő lehetne Flick barcelonai Goretzkája. A Mundo amúgy Onanaról írt az elmúlt napokban, inkább őt favorizálnánk, viszont drágább lenne, mint a spanyol, és a MU és a Bayern is érdeklődik iránta.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.05. 10:12:28

Nézd meg a feljutásos meccseket, és meglátod. :) Én az utolsó kettőt láttam. Többen láttuk és írtuk élőben, hogy borzalmas volt - ennek ellenére persze lehet, hogy csak rossz napokat fogott ki, vagy fáradt volt, vagy nem tudom, szóval lehet ez nem jelent sokat, pusztán csak annyit, amennyit írtunk, hogy nagyon gyenge volt ott a végén.

Troym: sok bajom volt Xavival, de a poszton kívüli játszatás nem. Sokat nem is csinálta, főleg ahhoz képest, milyen kevés játékosból állt a keret, néha muszáj volt. Raphinha volt rendre poszton kívül, Cancelo (de azért elég könnyen magyarázható, Cityben is balbekk volt, és nem volt konkrétan balbekkünk), és néha Gündogan, jellemzően a sérülésekkor, kényszerből.

Koundé és Chris játszottak még "kényszerposzton", ahol a szezonunk legjobbjai közt voltak, Koundé mindenképp jobb, mint kh-ként, Chris meg ha nem is jobb, de csapat szempontjából jobb és fontosabb.

Sőt, amikor pl. De Jong visszatért sérüléséből, pont a PSG meccsen, na ott megnéztem volna bárkit poszton kívülről (Martinez, Cubarsí, akárki), mert nagyon kellett volna egy 50%-os holland helyett.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
barca0417
Entrenador del Barça

2024.07.05. 10:00:03

Amúgy amit írtok többen, ez a lesúlytó leírés Faye ről ez honan van, vagy hol lehet olvasni? nekem ez kimaradt.
Jelenleg a védőkérdésben én is azt mondom hogy így megfelelő a minőség ha csak Lenglet és Eric Garcia távozik. Ők már kaptak elég leehtőséget , és nem lesznek jobbak. Vagy ha Faye elég jó akkor Inigo is mehet, de ő több ,mint jó egy 5. számú khv nek.
Ha Araujo távozik akkor én is gyengébbnek látom a dolgot. Sérülések lehetnek, és lesznek is. Illetve Cubarsí nagyon fiatal, akármennyire jó a visszesés benne van a játékában, és nem szabad nagy terhet tenni rá egyből. Ez igaz Yamalra is múgy. Ráadásul Cubarsi az olimpiára is megy.
Szóval az Uruguayi ha menni aka, akkor de Ligt +pénz tényleg jó lehetne, szerintem nem rossz védő a holland. De csak ha sok pénz mellé adják, úgy el tudnám fogadni. Amúgy nem akarom hogy távozzon Araujo.
Jelenleg amúgy egy Nico+Onana pakk kellene és jók is lennénk Illetve Cancelot valahogy még leboltolni.. Félixet nem erőltetném, nem rossz ,de itt van Fati házon belül, cserének ő is jó ingyen. Bizonyítani akar, meglátjuk a nyáron hogy sikerül neki.
Kép
gránit
Director del Fútbol

2024.07.05. 09:44:43

Troym írta:
2024.07.05. 08:38:35
Chino írta:

Chris játszhat mindkét poszton rotálástól, sérüléstől függően, hátvédként is iszonyatosan jó szintet képes lehozni, ezt már korábban itt és most az EB-n is bizonyította.
Vkp szerintem érkezni fog, ha nem is klasszis típus..
Ezt a részét én sem értem. Oké, használtuk középpályán Christ, de ha érkezik valaki(k), akkor miért ne játszhatna a jövőben középhátvédet? Az a természetes posztja, nem a szűrő amúgy is.
Fejezzük már be, hogy mindenkit máshol akarunk játszatni, mert akár jó is lehet.
Játszhat középhátvédet, de mint említettem, az a komolyabb meccsekre már két jó szűrő igazolását követelné meg, és még egy is nehéz szülés lenne, nem hogy kettő. Ennek a csapatnak erre van szüksége. A PSG is mezőnyfölényben volt, a csenevész középpályásainkat megették reggelire, de a Real Madrid ellen is ezen a poszton hasaltunk el a bajnokságban. Tchouaméni például hatalmas erősítés volt Madridban, ahogy a védősor előtt söpröget, nekünk pont egy ilyen játékos hiányzott, főleg az odavágón. Szóval mehet vissza Chris a hátvédsorba, de azzal magunkat lőjük lábon, arról nem is beszélve, hogy sérülékeny, és amihez még nem szoktunk hozzá, ez a szerepkör bizony zabálja a sárga lapokat.

Amivel én nem értek egyet, az az, amikor egy embert több helyre számítunk be. Egy sérüléshullám esetén ez összeomlik, és visszamarad az, hogy nincs elég emberünk.

Chris-Kessié lehet, hogy ütős lehetett volna. Szerintem inkább meg kellett volna tartanunk Kessié-t, és Cancelo helyett az olcsó Balde-Valle-kettőssel vágni neki a szezonnak.

Amúgy Williams és Cancelo kijön 90 millióból, lehet, hogy még csak nem is irreális. Ha enged ennyit a Liga, akkor a Flick-csapat kb kész is van. Bár én elég szkeptikus vagyok ezzel az iránnyal.
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.05. 08:50:27

Troym írta:
Ezt a részét én sem értem. Oké, használtuk középpályán Christ, de ha érkezik valaki(k), akkor miért ne játszhatna a jövőben középhátvédet? Az a természetes posztja, nem a szűrő amúgy is.
Fejezzük már be, hogy mindenkit máshol akarunk játszatni, mert akár jó is lehet.
Hát de ha egyszer tényleg jó :D Sokkal stabilabb volt a csapat Chris-szel a kp-n, mint nélküle. Nála inkább az aggaszt, hogy ki tudja-e heverni a sérüléseit, bár ha jól láttam a válogatottban már végigjátszotta a meccsei nagyrészét.

Nem ördögtől való ésszel pakolgatni az embereket. Kounde-t kihagytad, de Ő is nagyon rendberakta magát a jobboson. Araujo-nak is volt az a szituáció, amikor az hozta a meccset, hogy ki lett rakva a jobbosra.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

Chino írta:
gránit írta:
2024.07.04. 19:57:57
Chris a tavaszi meccseken már nem középhátvéd volt. Persze vissza lehet vonni, Dániának is erőssége a hátvédsorban, de az meg már két szűrőt igényelne.
Chris játszhat mindkét poszton rotálástól, sérüléstől függően, hátvédként is iszonyatosan jó szintet képes lehozni, ezt már korábban itt és most az EB-n is bizonyította.
Vkp szerintem érkezni fog, ha nem is klasszis típus..

Cubarsi nem vkp, hanem tehetséges khv.
Chris is khv.
Araujo nem jhv, hanem khv.
Balde nem jhv
Eric nem tudom micsoda, de szerintem máshol kéne rájönnie.
Ha Ferranról azt állítjuk csatár, akkor 3.-4. számúnak kéne lennie, ha azt gondoljuk jobb oldali támadó, akkor meg eladni, mert Yamal és Raphnha előtte van.

Az egy dolog, hogy sokan szerintem szerényebb technikai képességekkel, mentális, vagy fizikai állapottal rendelkeznek, mint ami ide szükséges, de Xavinak mindig sikerült rontani a helyzeten azzal, hogy minden második játékos nem a posztján játszott.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.05. 08:31:20

A Diario AS szerint 30 millió hiányzik az 1az1-hez. Lehet Madridban jobban tudják, mint Barcelonában :)
bence0330

2024.07.05. 02:06:30

Chino írta:
Merinoról hallani a legtöbbet, 18-20-ra lövik be az árát.
Fayéról nem tudom miért lennének lesújtóak a vélemények. Én elég sűrűn néztem a kicsik meccseit (amikor legalábbis tudtam) és ott elég jól tolta.
Na, azt nem is figyeltem, hogy neki jövőre lejár a szerződése. Annyiért ajándék lenne Merino, ha jönni akar, és elengedik, nem is nézelődnék nagyon tovább. Persze örültem volna egy Khéphren Thuram-nak, de egy nyamvadt Juve vitte.

Többen néztük itt a feljutásért menő meccseket, ott konstansan a mezőny leggyengébbje volt. Persze ez nem elég nagy minta, de elég ijesztő volt, amit csinált, butaságok, lemaradások, 5 centire tőle fejeltek gólt róla anélkül, hogy bármit csinált volna, stb. Többen is úgy láttuk, hogy nagyon-nagyon gyenge volt.
Ettől még lehet jó játékos, de a harmadosztályban összeomlani mondjuk a tehertől, és kilógni lefelé, az nem egy jó jel. De cáfoljon meg az előszezonban, és bizonyítsa be, hogy ez csak egy hullámmariannaárok volt.

Azt sajnálom, hogy Fort is csak 17, ha két évvel idősebb lenne, nem is érdekelne Cancelo, az a gyerek fog akkorát szólni, mint Cubarsi. De most még csak csere lehet. Na ő kimagaslott a B-ből, amikor láttam őket párszor, szinte mindig, persze nem csoda, fent is bizonyított. Én benne simán látom az Alves-utódot is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
Chino írta:
2024.07.04. 19:42:54
Középre jelenleg van 4 kezdő szintű (Araujo, Koundé, Chris, Cubarsi és egy 5. számú (Inigo/Fayé/EG).
Chris a tavaszi meccseken már nem középhátvéd volt. Persze vissza lehet vonni, Dániának is erőssége a hátvédsorban, de az meg már két szűrőt igényelne.

Minden jel arra mutat, hogy Flick 4-2-3-1-ben gondolkodik, Valle visszatérése is erről tanúskodik. Baloldalon Valle, Balde, a középső két posztra jelenleg öten vannak (Cubarsí, Koundé, Martinez, Araújo, Faye, de Araújo és Faye nem biztos, ráadásul utóbbiról elég lesújtóak a beszámolók a harmadosztályból, Garcia nem tényező, számolhatunk vele, de minek). Jobboldalra Cancelo/Frimpong-vétel, Fort. Mélységi középpályán Christensen, de Jong, tartaléknak Gavi, az ingyenes Rodriguezről szóltak hírek. Előttük középen Gündogan/Pedri/Fermín, itt talán tényleg megvagyunk, és nekem többek között ezért sem tetszik ez a rendszer, mert itt sok tűzerőt pazarolnánk el. Széleken Williams-vétel, Yamal, tartaléknak Ferran, Raphinha. Elől Lewandowski, Roque, jelenleg még Fati is.

Szerintem nagyjából így néz ki Flick térképe, ami szerintük egy Williams- és egy Frimpong/Cancelo-vételt igényel.
Vkp szerintem érkezni fog, ha nem is klasszis típus.. Merinoról hallani a legtöbbet, 18-20-ra lövik be az árát.
Fayéról nem tudom miért lennének lesújtóak a vélemények. Én elég sűrűn néztem a kicsik meccseit (amikor legalábbis tudtam) és ott elég jól tolta. Azért csak nem hívják be a válogatottba 19 évesen és nem kínáltak volna már télen 9 milliót érte, ha gyenge lenne. EG pedig tudja a fene. Elég komoly szezont hozott le a Gironában, lehet hogy csak érnie kellett egy kicsit folyamatos játékkal és kisebb nyomással.

Ebben a 4-2-3-1-ben (ha ez lenne az alapfelállás) el tudom képzelni, hogy Darvich is szerepet fog kapni a felnőtteknél. Az előszezonban sok minden ki fog derülni. Van még sok kérdőjel.
De nem hinném, hogy Flick annyira merev lenne és rögeszmésen egy formációhoz ragaszkodna és az aktuális helyzetben ne lenne kicsit rugalmas és ne változtatni. Legalábbis nagyon remélem.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

Chino írta:
Középre jelenleg van 4 kezdő szintű (Araujo, Koundé, Chris, Cubarsi és egy 5. számú (Inigo/Fayé/EG).

Minden jel arra mutat, hogy Flick 4-2-3-1-ben gondolkodik, Valle visszatérése is erről tanúskodik. Baloldalon Valle, Balde, a középső két posztra jelenleg öten vannak (Cubarsí, Koundé, Martinez, Araújo, Faye, de Araújo és Faye nem biztos, ráadásul utóbbiról elég lesújtóak a beszámolók a harmadosztályból, Garcia nem tényező, számolhatunk vele, de minek). Jobboldalra Cancelo/Frimpong-vétel, Fort. Mélységi középpályán Christensen, de Jong, tartaléknak Gavi, az ingyenes Rodriguezről szóltak hírek. Előttük középen Gündogan/Pedri/Fermín, itt talán tényleg megvagyunk, és nekem többek között ezért sem tetszik ez a rendszer, mert itt sok tűzerőt pazarolnánk el. Széleken Williams-vétel, Yamal, tartaléknak Ferran, Raphinha. Elől Lewandowski, Roque, jelenleg még Fati is.

Szerintem nagyjából így néz ki Flick térképe, ami szerintük egy Williams- és egy Frimpong/Cancelo-vételt igényel.
jclayton
Jugador d'estrella

2024.07.04. 19:51:06

Chino írta:
Középre jelenleg van 4 kezdő szintű (Araujo, Koundé, Chris, Cubarsi és egy 5. számú (Inigo/Fayé/EG). Ha innen nem megy el senki ez a csapatrész rendben van. Jobboson Cancelo, Fort, Araujo, balosra Balde, Valle, (Cancelo, Fort, Fayé). A többi csapatrészhez képest ez szerintem nem vészes, más csapatok sem állnak itt jobban.
Most számold újra, Cancelo nélkül...
Chino
Llegenda del Barça

Középre jelenleg van 4 kezdő szintű (Araujo, Koundé, Chris, Cubarsi és egy 5. számú (Inigo/Fayé/EG). Ha innen nem megy el senki ez a csapatrész rendben van. Jobboson Cancelo, Fort, Araujo, balosra Balde, Valle, (Cancelo, Fort, Fayé). A többi csapatrészhez képest ez szerintem nem vészes, más csapatok sem állnak itt jobban.
Az elsődleges most inkább egy vkp, balszélső, ott vannak lyukak. Ha előbbi jön, akkor ott van mellé De Jong, Gavi, Casadó, Gündogan és ha hátul nem jön sérüléshullám (nem esik ki egyszerre 2-3 védő) még Chris is (szükség esetén akár Bernal). Tehát 2 helyre 5-6 ember.
A bal oldal kétséges. Ha kölcsönbe újra tudnánk hozni Felixet és mellé sikerülne Nico, akkor ez is OK, ahogy a jobb oldal is.

Ez 2-3 igazolás
Csak annyi a gond, hogy ehhez eladás kell és azt pótolni kell. A Raphinha/Araujo duóból valószínűleg egy menni fog és sajnos van egy olyan érzésem, hogy utóbbi fog távozni. Ha igaz a De Ligt + 40 millió akár rendben lehet, mert középső védőnek olyat aki megközelíti az uru-t nem igazán találni. De Ligt-nél jobbat legalábbis nem hiszem. Persze jó lenne egy Ruben Dias, Saliba vagy hasonló, de az ilyen kalibereknek a klubja vagy szóba sem áll velünk vagy megfizethetetlenül drágák akkor pedig ott vagyunk ahol a part szakad.
Mondjuk nem tudom, hogy a Bayern adna-e 100 milliót Araujoért, nagyon rég hallottam erről valamit, ráadásul most vették meg Diert és Ito-t a Stuttgartból, elég komoly szezont futott. Van jelenleg vagy 6-7 belső védőjük. Legutóbb a MU-ról hallottam mint lehetséges Araujo lehetséges végállomásáról, bár ha a karrierje fontos neki nem megy oda.

Én valahogy úgy tekintenék erre a szezonra, hogy felkészülés és nem egyből kupákat elvárni, mert ahhoz nagyon kicsi a mozgástér, hogy egy igazán bő és erős keretet összerakjunk. Az FFP nagyon fog minket. Jöhetne Rabiot, Varane teljesen ingyen de a fizetésüket nem tudjuk beilleszteni.

Valószínűleg jönnek még kölcsön/ingyen emberek, legalábbis meglepődnék, ha idén Laporta 2-3 ilyet nem intézne.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.07.04. 18:12:01

Troym írta:
2024.07.04. 17:52:39
gránit írta:
2024.07.04. 17:29:09

Amúgy hatalmas mázlink volt az előző szezonban, hogy a rengeteg sérülés nem egyszerre ütött be.
Ez valami poén, amit csak én nem értek? :D
2 éve a védők hiánya miatt estünk ki állítólag a BL-ből és Dembele-Pedri hiánya miatt az EL-ből. Előző szezon minden problémája vissza lett vezetve a Gavi, Balde, és Pedri sérüléseire, előtte meg Frenkie, TSre.
Igazából bárki sérült, miatta nem nyerünk. 2-3 sérülés és megvan a kifogás mindenre, ha még ez sem, akkor jönnek a bírók.

Gyakorlatilag 3 éve vagy a bírók, vagy a sérültek a kifogás a gyenge nemzetközi szereplésre, innentől lehet 6 khv a keretben, akkor majd a cserekapus, bal oldali támadó, jhv, tkp stb sérülése miatt nem sikerül.

Ehhez a mentalitáshoz egyszerűen nem lehet elég nagy keretet építeni, 25 játékos cca 2 ember egy posztra és további 2-3 univerzálisabb játékos a keret, márpedig akkor ez 4-5 khv lenne.

Van 1 bhv Balde, 1 vkp Chris, 1 bal oldali támadó a kérdéses állapotú Fati, szóval én ott kezdeném az erősítéseket. Neveket már szándékosan nem is írok, mert egyik nap azon megy a matek a hírekben, hogy Williams és Kimmich mellé ki fér bele a keretbe, másnap nem tudjuk regisztrálni a saját jelenlegi játékosainkat.
Egyszerűen nem hiszem egyetlen szavát sem Laportának, sem a teljes vezetőségnek.
Nem poénnak szántam. :D Már tavaly is a tűzzel játszottunk a hátvédsorban. Sorra jöttek a sérülések, és mázlink volt, hogy nem egyszerre.

Ami miatt szerintem nemzetközi szinten nem voltunk sikeresek az elmúlt időszakban, az a kellő stabilitás hiánya. A PSG ellen is ez hiányzott most. Szerintem már a 2013-as Bayern elleni fiaskó megmutatta, hogy enélkül nem nagyon lehet áttörést elérni, mert már nincs meg az a szintű mezőnyfölényünk, mint korábban.

Néhány éve nagy hitvitáim voltak azzal kapcsolatban, hogy kell-e vkp. Mert a minket szétcsapó Bayernben sem volt állítólag. Na igen, de klasszikus vkp-ra nem is az erősebb, domináns csapatnak van szüksége. A PSG ellenünk be sem vetette Uguartét a kezdőben, mert tudták, hogy ők fogják birtokolni a labdát. Nekünk viszont nagyon nagy szükségünk van a stabilitásra, már csak azért is, mert szeretünk felhúzódni, ráadásul ha nincs nálunk a labda, arra még most sincs igazán válaszunk. És igen, Chris kidőlése el is döntötte a párharcot.

Itt pedig el is jutottunk a lényeghez, a "kilóra megvagyunk"-rögeszménkhez. Ezt még akkor is mondjuk, amikor nem vagyunk meg. Lehet, hogy papíron van oda 8 emberünk, de Lenglet-vel, Garciával semmire nem megyünk. A minőséget kell nézni, nem a puszta mennyiséget. Ez a másik probléma, ami miatt nem vagyunk egy ideje sikeresen a nemzetközi porondon. Hátul most is vékonyak vagyunk, hát még ha távozik Araújo (meg esetleg Faye is). De erről kevesebbet szoktam írni, mert tartalék középhátvédek sokkal könnyebben szerezhetők, mint egy kezdő vkp.

Ami példákat felhoztál, pont azt bizonyítja, hogy egy vékony keret mennyire törékeny, mennyire ki van téve a sérüléseknek, ebből pedig értelemszerűen következik, hogy valahol mindig lyukak vannak, amiből jönnek is a vereségek (pl. Pique + Garcia horrorkomédia). Azt a kutyakomédiát is a szokásos hárítás előzte meg, hogy "megvagyunk kilóra". Hát, kilóra lehet, hogy megvoltunk, bár Garcia elég vékony. Minőségre viszont semmiképp.

De ter Stegen is kiváló példa. Kilóra megvoltunk a cserekapussal a padon. Csak amikor be kellett állnia, már bajban voltunk. Pedig kilóra megvoltunk, csak nem mindegy, mit rakunk rá a mérlegre. Ráadásul még akkor is ez a rögeszménk, amikor még kilóra sem vagyunk meg, és ezen bizony évről évre elúsznak a trófeák.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.04. 17:52:39

gránit írta:

Amúgy hatalmas mázlink volt az előző szezonban, hogy a rengeteg sérülés nem egyszerre ütött be.
Ez valami poén, amit csak én nem értek? :D
2 éve a védők hiánya miatt estünk ki állítólag a BL-ből és Dembele-Pedri hiánya miatt az EL-ből. Előző szezon minden problémája vissza lett vezetve a Gavi, Balde, és Pedri sérüléseire, előtte meg Frenkie, TSre.
Igazából bárki sérült, miatta nem nyerünk. 2-3 sérülés és megvan a kifogás mindenre, ha még ez sem, akkor jönnek a bírók.

Gyakorlatilag 3 éve vagy a bírók, vagy a sérültek a kifogás a gyenge nemzetközi szereplésre, innentől lehet 6 khv a keretben, akkor majd a cserekapus, bal oldali támadó, jhv, tkp stb sérülése miatt nem sikerül.

Ehhez a mentalitáshoz egyszerűen nem lehet elég nagy keretet építeni, 25 játékos cca 2 ember egy posztra és további 2-3 univerzálisabb játékos a keret, márpedig akkor ez 4-5 khv lenne.

Van 1 bhv Balde, 1 vkp Chris, 1 bal oldali támadó a kérdéses állapotú Fati, szóval én ott kezdeném az erősítéseket. Neveket már szándékosan nem is írok, mert egyik nap azon megy a matek a hírekben, hogy Williams és Kimmich mellé ki fér bele a keretbe, másnap nem tudjuk regisztrálni a saját jelenlegi játékosainkat.
Egyszerűen nem hiszem egyetlen szavát sem Laportának, sem a teljes vezetőségnek.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.04. 17:51:08

Ha véletlenül eladnánk 100-ért Araujot, meglenne az 1/1. Akkor valószínűleg szélső védőt fogunk igazolni. Frimpong, Cancelo.
Vkp-t és bal szélsőt.
Azzal lenne most 120 millió, ha Nicot kivásároljuk, 50-60-ból kijön a másik 2 poszt szűkösen, de lesz még szerintem váratlan eladás
Akkor Kounde, Christensen, Cubarsi, Inigo/Garcia/Faye elég lesz. Szó sincs kh igazolásról a hírekben.
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
2024.07.04. 17:21:17
gránit írta:
2024.07.04. 17:16:49
Ez a JAraujo amúgy kicsoda? Mindig látom itt leírva, de egy árva meccset nem játszott a Barcelonában.
Ő az a mexikói srác, aki másfél éve télen érkezett, pár percet késett a regisztrációja, és nem játszhatott emiatt tavasszal. Xaviról meg tudjuk, mennyire csak a nagyon tutiba mert nyúlni, nem kapott lehetőséget még nyáron sem, azonnal ment kölcsönbe. Las Palmasban elvileg jót ment (főleg amíg a csapat is jót ment), megduplázódott a TM értéke is, szóval alighanem igaz. Flick elvileg számít rá.
A kérdés költői volt :D Egyetlen meccset nem játszott a Barcelonában, pedig már Krisztus óta napirenden van a neve. De biztos jó középhátvéd lesz majd a PSG ellen.

Amúgy hatalmas mázlink volt az előző szezonban, hogy a rengeteg sérülés nem egyszerre ütött be. Vicces lett volna, ha az Araújo-Martinez-Christensen-pakk egyszerre sérült volna le, és nem külön-külön. Igazából már az előző szezonban is a tűzzel játszottunk, de megúsztuk. Tulajdonképpen most is kellene oda egy szerzemény, aki nyilván Faye. Egyszer láttam, a szenegáli válogatottban, akkor lőtt egy bombagólt. Simán lehozták a meccset 3-0-lal, nagy hibát nem követett el. A róla szóló elbeszélések elég aggasztók, hogy hitelesek-e, azt nem tudom. Azon a meccsen nem volt vele gond. Flick számít rá, de lehet, hogy még így is menni akar (linkeltem tegnap). Ha marad, akkor leszünk oda 5-en, ami talán elég. Ha Araújo távozik, akkor kell oda még ember. De én Goretzkára simán elcseréném. Chris-szel atomjó csapatrészt alkotnának, és a Bayernben most nincs nagy pezsgés.
bence0330

2024.07.04. 17:21:17

gránit írta:
Ez a JAraujo amúgy kicsoda? Mindig látom itt leírva, de egy árva meccset nem játszott a Barcelonában.
Ő az a mexikói srác, aki másfél éve télen érkezett, pár percet késett a regisztrációja, és nem játszhatott emiatt tavasszal. Xaviról meg tudjuk, mennyire csak a nagyon tutiba mert nyúlni, nem kapott lehetőséget még nyáron sem, azonnal ment kölcsönbe. Las Palmasban elvileg jót ment (főleg amíg a csapat is jót ment), megduplázódott a TM értéke is, szóval alighanem igaz. Flick elvileg számít rá.
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2024.07.04. 17:09:34
Nem értem Cubarsi hova lett, de oké.
Nagyon ellenzem Araujo eladását, de szerintem akkor sem kell senkit venni, ha elmegy. A Cubarsi-Kounde középső duó + Balde / JAraujo és ott van cserének Fort, Christensen, ha egyszer úgyis hozunk vkp-t, Valle, Faye és sokadik helyen ebola esetére Frenkie.
9-10 hátvédnél máshol sincs több.
Lenglet, Inigo és EG nálam lapátra kerülne, de nincs akkora szerencsénk, hogy lelépjen akár kettő közülük.
Hogyhogy hova lett Cubarsí? Ha távozna Araújo, lenne egy Cubarsí, egy Martinez és egy Koundé. Szerinted neki lehetne így vágni a szezonnak?

Fort, Valle belső védők? Univerzális srácok, úgy tűnik.

Araújo az előző szezonban nem nyújtott klasszist, sajnos. Egy nagy fogásért megérné elcserélni. Akkor viszont hátra kellene vagy két ember, igazából a távozása nélkül is kéne minimum egy.
bence0330

2024.07.04. 17:13:21

Ja, ő nyilván kezdő szint, bár remélem, nem lesz hülyére játszatva.

Az a baj hogy főleg a két szélsőhátvéd poszton rengeteg a tini, ezért kiszámíthatatlan lesz kicsit. Ha ezek közül legalább a fele bejön, megleszünk kh poszton. Ha nem, akkor az első sérüléseknél gond lehet. Már persze most Araujo eladása esetére értem.
Fayé ugyanez, ha olyan, mint amilyennek láthattuk, akkor EG osztva kettővel. De lehet, hogy rossz példa volt az a pár meccs, és amúgy jó, de még akkor is necces felváltáskor, hogy megüti-e a szintet. Jó lett volna év közben megnézni néha.

Szerintem őt nem akarjuk eladni, ő akar távozni.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.04. 17:09:34

Nem értem Cubarsi hova lett, de oké.
Nagyon ellenzem Araujo eladását, de szerintem akkor sem kell senkit venni, ha elmegy. A Cubarsi-Kounde középső duó + Balde / JAraujo és ott van cserének Fort, Christensen, ha egyszer úgyis hozunk vkp-t, Valle, Faye és sokadik helyen ebola esetére Frenkie.
9-10 hátvédnél máshol sincs több.
Lenglet, Inigo és EG nálam lapátra kerülne, de nincs akkora szerencsénk, hogy lelépjen akár kettő közülük.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.04. 16:48:37

Troym írta:
2024.07.04. 16:43:31
gránit írta:
2024.07.04. 16:06:06

Viszont ha távozik Araújo, nagyon fel kell tankolni belső védőkkel.
Barcelona currently have 8 centre backs in the squad: Araujo, Christensen, Cubarsí, Koundé, Iñigo, Eric, Faye and Lenglet.

Nem lehetne belőlük választani 4-5t és kész? Más posztokra 0-1 játékos van és lassan kiállíthatunk egy egész csapatot csak középhátvédekből.
Klasszikus példája annak, hogy csak a mennyiségből sosem lehet kiindulni.

8 ember. Ebből Lenglet kuka, Garcia kuka, Christensen már nem is leghátsó sorban van, Faye az elmondások alapján még a harmadosztályba is kevés. Máris 4 ember az a 8. Ha elmegy Araújo, akkor 3 ember. Ami még a 2 belső védős rendszerhez sem elég, a 3 belső védős rendszerhez meg értelemszerűen elfogadhatatlan.

Ha Araújo távozik, legalább 2 ember kell oda. Legalább. Ennek ellenére belemennék egy Araújo-Goretzka-cserébe, mert jó hátvédet szerintem könnyebb találni, mint jó vkp-t, ami talán a legkomplexebb poszt.
bence0330

2024.07.04. 16:48:25

Troym írta:
gránit írta:

Barcelona currently have 8 centre backs in the squad: Araujo, Christensen, Cubarsí, Koundé, Iñigo, Eric, Faye and Lenglet.

Nem lehetne belőlük választani 4-5t és kész? Más posztokra 0-1 játékos van és lassan kiállíthatunk egy egész csapatot csak középhátvédekből.
Azért ha Ara távozik, és Koundé főleg jobboson lesz, Chris meg félig vkp, akkor mindjárt más a dolog, maradt a semmire nem használható Eric-Lenglet, a látott meccseken horribilisan gyenge Fayé, és egy nem rossz, de nagyon lassú, és sérülékeny Inigo. Araujo távozása esetén tényleg kell egy top, és lehetőleg gyors védő.
Ha Fort nagyon berobban, Araujo2 meg csereszintet megüt, akkor jobb lenne a helyzet, Koundé többet lehet középen is, ha kell. Ha egy nagyon jó vkp-t hozunk, akkor Christensen esetén hasonló. De ezek azért esetlegesek.
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:

gránit
Director del Fútbol

tatesz1990 írta:
2024.07.04. 10:17:09
A Mundo szerint a Barca 100 milliót kér Araujoért a Bayern Münchentől.
Alapvetően imádom az uruguayit, de ha adnának érte 60M + de Ligt csomagot, én elgondolkodnék rajta
De Ligt szerintem ezen a szinten egy nagyon gyenge védő. Nem is értem, miért kellett a Bayernnek, miután a Juventus-ból kibukott.

A Bayernből Goretzkára cserélnék. Maga a csere egyébként egy jó taktika most, mert a pénzt nem biztos, hogy elkölthetjük.

Válasz küldése