Olmo sem lenne rossz, csere Ferranra?

Pedrit is eladnám érte, legalább ő tényleg 3-4 poszton bevethető, talán nem is annyiszor sérült, mint Pedri.
Nemrég a Bilbaoval erről tárgyaltak Decoék, de a baszkok hajthatatlanok voltak, Nico csak egy összegben (58 millió) vásárolhatja ki magát. Ezért volt B és C tervnek Luis Diaz és Olmo, mert a Pool és a Lipcse nyitottabb a részletfizetésre. Annyira nem ismerem Diazt, de elvileg kicsit drágább is lenne Olmoval pedig ugyanazt érnénk el kb. mint amikor Gavit kiraktuk oda félterületbe.
Én már nem tudok eligazodni a sok megkötés között, de nekem úgy tűnik, hogy az egy összegbe lerakott kivásárlást nagyon kerülni akarjuk. Plusz Inigo-t is szerintem vissza szeretnénk küldeni Bilbao-ba.
Igazából nem nagy all in. Nicoval szerintem meg tudunk egyezni, amúgy meg 60 az ára. Vagy lerakjuk vagy nem. Ha ma kiesnek szerintem jövőhéten már alair.davi10 írta: ↑2024.07.05. 14:29:55Jaden Philogene confirms he’s not gonna join Barça: “I chose the Premier League because it is the clearest offer I have, but my dream is still La Liga”.
“Barça is my dream, I hope I can sign for them one day. My idols are Ronaldinho and Neymar”, told @QueThiJugues.
Fabrizio-tól hozva, mondjuk ez nekem nem tűnik confirm-nek
Low budget B-tervnek nem volt rossz, de gondolom innentől all in Nico-ért.
Valahogy én is így gondolom, még a jelenlegi helyzetben is azt mondanám, hogy inkább maradjon az Atleticben, játsszon folyamatosan és úgy kerüljön fel olykor az A-csapatba. Ha végigpadozza a szezont nincs előrébb, sőt! Ugyanakkor onnan így vagy úgy távozni fog (talán a szerződésében is van ilyen kitétel). A kölcsönt én csak amiatt nem támogatom, mert az eddigi tapasztalatok alapján rájuk keresztet vethetünk. Az utóbbi 10 évben szerintem egyedül Rafinha volt aki kölcsönből visszatérve megragadt volna a felnőtteknél, illetve tavaly Fermin. Bár javítson ki valaki ha tévedek. Ezért vagyok kicsit szkeptikus Valle-val kapcsolatban, de Flick oda-vissza van tőle, remélem neki lesz igaza.bence0330 írta: ↑2024.07.05. 12:56:57Én elhiszem, a képességeit még véletlenül sem vitattam, erős, gyors, labdával sem elveszett játékos, én inkább azt kérdőjeleztem meg a látottak alapján, hogy ebben a pillanatban elég-e ide, és nem kéne-e inkább 1 év kölcsön még neki. De ha a nagy minta szerint jól védekezett, akkor oké, és örülök, ha megtartjuk.Chino írta: ↑2024.07.05. 12:32:48Az utolsó meccsel egyetértek (az odavágónak csak egy részét láttam), bár akkor sajnos mindkét belső védőnk kritikán aluli volt (a támadókkal együtt). A szezon során viszont rendre kimagasló volt, persze voltak gyengébb meccsei is. (talán több is, távolról sem láttam mindegyiket)
Azzal hogy egy nagyon tehetséges, sokra hivatott védő viszont nem igazán lehet vitatkozni, ráadásul balhétvédként nincs is erőltetve, szinte teljesen természetes számára.De azért tényleg jó lett volna néha fél órára látni a nagy csapatban, mert így még akkor is lutri, ha jól teljesített nagy százalékban. Reméljük, megérett a váltásra. Én támogatom a jelenlegi helyzetünkben kb akármennyi fiatal felhozását, főleg csere posztokra, de azért első körben szeretném látni, mit tud a nagyok közt. És 0 perccel felnőtt keretbe kerülni azért durva, Casado ugye majdnem ugyanez, és akár Darvich is. Én azt gondolnám, hogy ennek úgy kéne működnie, mint Fortnál, ő az ideális példa egy 16-7 éves gyerek beépítésére. Egy évig hol itt, hol ott, nem túltolva, és ha bejátszotta magát, akkor lehet feltolni. Ez nálunk valahogy most így nincs meg, nagyon szélsőségesen kezeljük a fiatalokat, persze némi kényszerből is.
Persze ha 0 fizetésű tinikkel tudjuk csak feltölteni a keretet, akkor nem annyira lutri, mint sajna kötelező kör.
Én elhiszem, a képességeit még véletlenül sem vitattam, erős, gyors, labdával sem elveszett játékos, én inkább azt kérdőjeleztem meg a látottak alapján, hogy ebben a pillanatban elég-e ide, és nem kéne-e inkább 1 év kölcsön még neki. De ha a nagy minta szerint jól védekezett, akkor oké, és örülök, ha megtartjuk.Chino írta: ↑2024.07.05. 12:32:48Az utolsó meccsel egyetértek (az odavágónak csak egy részét láttam), bár akkor sajnos mindkét belső védőnk kritikán aluli volt (a támadókkal együtt). A szezon során viszont rendre kimagasló volt, persze voltak gyengébb meccsei is. (talán több is, távolról sem láttam mindegyiket)
Azzal hogy egy nagyon tehetséges, sokra hivatott védő viszont nem igazán lehet vitatkozni, ráadásul balhétvédként nincs is erőltetve, szinte teljesen természetes számára.
Nem tudom milyen kincstári optimizmus mondatja velem, de én megtartanám, mert a srác egyértelműen tudja, hogy a legutolsó esélye bármire, szerintem ha marad eljut 10-12 gólig.Chino írta: ↑2024.07.05. 12:32:48Fatitól viszont sajnálatosan mindenképp szabadulni kell, 13 milliós fizetéssel sajnos jelenleg beilleszthetetlen, kivéve ha De Jong klubot váltana, bár ez esélytelen, főleg annak fényében, hogy kiderült a bokasérülése szerencsétlenebb volt mint azt előre gondolták és krónikussá válhat, amit műtéttel sem lehet helyrehozni. Ez még jobban leamortizálja az árát és az esetleges kérőket is elriaszthatja.
Az utolsó meccsel egyetértek (az odavágónak csak egy részét láttam), bár akkor sajnos mindkét belső védőnk kritikán aluli volt (a támadókkal együtt). A szezon során viszont rendre kimagasló volt, persze voltak gyengébb meccsei is. (talán több is, távolról sem láttam mindegyiket)bence0330 írta: ↑2024.07.05. 10:12:28Nézd meg a feljutásos meccseket, és meglátod.Én az utolsó kettőt láttam. Többen láttuk és írtuk élőben, hogy borzalmas volt - ennek ellenére persze lehet, hogy csak rossz napokat fogott ki, vagy fáradt volt, vagy nem tudom, szóval lehet ez nem jelent sokat, pusztán csak annyit, amennyit írtunk, hogy nagyon gyenge volt ott a végén.
Troym: sok bajom volt Xavival, de a poszton kívüli játszatás nem. Sokat nem is csinálta, főleg ahhoz képest, milyen kevés játékosból állt a keret, néha muszáj volt. Raphinha volt rendre poszton kívül, Cancelo (de azért elég könnyen magyarázható, Cityben is balbekk volt, és nem volt konkrétan balbekkünk), és néha Gündogan, jellemzően a sérülésekkor, kényszerből.
Koundé és Chris játszottak még "kényszerposzton", ahol a szezonunk legjobbjai közt voltak, Koundé mindenképp jobb, mint kh-ként, Chris meg ha nem is jobb, de csapat szempontjából jobb és fontosabb.
Sőt, amikor pl. De Jong visszatért sérüléséből, pont a PSG meccsen, na ott megnéztem volna bárkit poszton kívülről (Martinez, Cubarsí, akárki), mert nagyon kellett volna egy 50%-os holland helyett.
Hát ha 18-20-ért el lehet hozni Merinot, akkor el kell hozni. Magasan a legtöbb párharcot nyerte az elmúlt szezonban Európában, ő lehetne Flick barcelonai Goretzkája. A Mundo amúgy Onanaról írt az elmúlt napokban, inkább őt favorizálnánk, viszont drágább lenne, mint a spanyol, és a MU és a Bayern is érdeklődik iránta.
Játszhat középhátvédet, de mint említettem, az a komolyabb meccsekre már két jó szűrő igazolását követelné meg, és még egy is nehéz szülés lenne, nem hogy kettő. Ennek a csapatnak erre van szüksége. A PSG is mezőnyfölényben volt, a csenevész középpályásainkat megették reggelire, de a Real Madrid ellen is ezen a poszton hasaltunk el a bajnokságban. Tchouaméni például hatalmas erősítés volt Madridban, ahogy a védősor előtt söpröget, nekünk pont egy ilyen játékos hiányzott, főleg az odavágón. Szóval mehet vissza Chris a hátvédsorba, de azzal magunkat lőjük lábon, arról nem is beszélve, hogy sérülékeny, és amihez még nem szoktunk hozzá, ez a szerepkör bizony zabálja a sárga lapokat.Troym írta: ↑2024.07.05. 08:38:35Ezt a részét én sem értem. Oké, használtuk középpályán Christ, de ha érkezik valaki(k), akkor miért ne játszhatna a jövőben középhátvédet? Az a természetes posztja, nem a szűrő amúgy is.
Fejezzük már be, hogy mindenkit máshol akarunk játszatni, mert akár jó is lehet.
Hát de ha egyszer tényleg jóTroym írta: ↑2024.07.05. 08:38:35Ezt a részét én sem értem. Oké, használtuk középpályán Christ, de ha érkezik valaki(k), akkor miért ne játszhatna a jövőben középhátvédet? Az a természetes posztja, nem a szűrő amúgy is.
Fejezzük már be, hogy mindenkit máshol akarunk játszatni, mert akár jó is lehet.
Ezt a részét én sem értem. Oké, használtuk középpályán Christ, de ha érkezik valaki(k), akkor miért ne játszhatna a jövőben középhátvédet? Az a természetes posztja, nem a szűrő amúgy is.
Na, azt nem is figyeltem, hogy neki jövőre lejár a szerződése. Annyiért ajándék lenne Merino, ha jönni akar, és elengedik, nem is nézelődnék nagyon tovább. Persze örültem volna egy Khéphren Thuram-nak, de egy nyamvadt Juve vitte.
Chris játszhat mindkét poszton rotálástól, sérüléstől függően, hátvédként is iszonyatosan jó szintet képes lehozni, ezt már korábban itt és most az EB-n is bizonyította.gránit írta: ↑2024.07.04. 19:57:57Chris a tavaszi meccseken már nem középhátvéd volt. Persze vissza lehet vonni, Dániának is erőssége a hátvédsorban, de az meg már két szűrőt igényelne.
Minden jel arra mutat, hogy Flick 4-2-3-1-ben gondolkodik, Valle visszatérése is erről tanúskodik. Baloldalon Valle, Balde, a középső két posztra jelenleg öten vannak (Cubarsí, Koundé, Martinez, Araújo, Faye, de Araújo és Faye nem biztos, ráadásul utóbbiról elég lesújtóak a beszámolók a harmadosztályból, Garcia nem tényező, számolhatunk vele, de minek). Jobboldalra Cancelo/Frimpong-vétel, Fort. Mélységi középpályán Christensen, de Jong, tartaléknak Gavi, az ingyenes Rodriguezről szóltak hírek. Előttük középen Gündogan/Pedri/Fermín, itt talán tényleg megvagyunk, és nekem többek között ezért sem tetszik ez a rendszer, mert itt sok tűzerőt pazarolnánk el. Széleken Williams-vétel, Yamal, tartaléknak Ferran, Raphinha. Elől Lewandowski, Roque, jelenleg még Fati is.
Szerintem nagyjából így néz ki Flick térképe, ami szerintük egy Williams- és egy Frimpong/Cancelo-vételt igényel.
Chris a tavaszi meccseken már nem középhátvéd volt. Persze vissza lehet vonni, Dániának is erőssége a hátvédsorban, de az meg már két szűrőt igényelne.
Most számold újra, Cancelo nélkül...Chino írta: ↑2024.07.04. 19:42:54Középre jelenleg van 4 kezdő szintű (Araujo, Koundé, Chris, Cubarsi és egy 5. számú (Inigo/Fayé/EG). Ha innen nem megy el senki ez a csapatrész rendben van. Jobboson Cancelo, Fort, Araujo, balosra Balde, Valle, (Cancelo, Fort, Fayé). A többi csapatrészhez képest ez szerintem nem vészes, más csapatok sem állnak itt jobban.
Nem poénnak szántam.Troym írta: ↑2024.07.04. 17:52:39Ez valami poén, amit csak én nem értek?![]()
2 éve a védők hiánya miatt estünk ki állítólag a BL-ből és Dembele-Pedri hiánya miatt az EL-ből. Előző szezon minden problémája vissza lett vezetve a Gavi, Balde, és Pedri sérüléseire, előtte meg Frenkie, TSre.
Igazából bárki sérült, miatta nem nyerünk. 2-3 sérülés és megvan a kifogás mindenre, ha még ez sem, akkor jönnek a bírók.
Gyakorlatilag 3 éve vagy a bírók, vagy a sérültek a kifogás a gyenge nemzetközi szereplésre, innentől lehet 6 khv a keretben, akkor majd a cserekapus, bal oldali támadó, jhv, tkp stb sérülése miatt nem sikerül.
Ehhez a mentalitáshoz egyszerűen nem lehet elég nagy keretet építeni, 25 játékos cca 2 ember egy posztra és további 2-3 univerzálisabb játékos a keret, márpedig akkor ez 4-5 khv lenne.
Van 1 bhv Balde, 1 vkp Chris, 1 bal oldali támadó a kérdéses állapotú Fati, szóval én ott kezdeném az erősítéseket. Neveket már szándékosan nem is írok, mert egyik nap azon megy a matek a hírekben, hogy Williams és Kimmich mellé ki fér bele a keretbe, másnap nem tudjuk regisztrálni a saját jelenlegi játékosainkat.
Egyszerűen nem hiszem egyetlen szavát sem Laportának, sem a teljes vezetőségnek.
Ez valami poén, amit csak én nem értek?