bence0330 írta: ↑2024.07.05. 10:12:28
Nézd meg a feljutásos meccseket, és meglátod.

Én az utolsó kettőt láttam. Többen láttuk és írtuk élőben, hogy borzalmas volt - ennek ellenére persze lehet, hogy csak rossz napokat fogott ki, vagy fáradt volt, vagy nem tudom, szóval lehet ez nem jelent sokat, pusztán csak annyit, amennyit írtunk, hogy nagyon gyenge volt ott a végén.
Troym: sok bajom volt Xavival, de a poszton kívüli játszatás nem. Sokat nem is csinálta, főleg ahhoz képest, milyen kevés játékosból állt a keret, néha muszáj volt. Raphinha volt rendre poszton kívül, Cancelo (de azért elég könnyen magyarázható, Cityben is balbekk volt, és nem volt konkrétan balbekkünk), és néha Gündogan, jellemzően a sérülésekkor, kényszerből.
Koundé és Chris játszottak még "kényszerposzton", ahol a szezonunk legjobbjai közt voltak, Koundé mindenképp jobb, mint kh-ként, Chris meg ha nem is jobb, de csapat szempontjából jobb és fontosabb.
Sőt, amikor pl. De Jong visszatért sérüléséből, pont a PSG meccsen, na ott megnéztem volna bárkit poszton kívülről (Martinez, Cubarsí, akárki), mert nagyon kellett volna egy 50%-os holland helyett.
Az utolsó meccsel egyetértek (az odavágónak csak egy részét láttam), bár akkor sajnos mindkét belső védőnk kritikán aluli volt (a támadókkal együtt). A szezon során viszont rendre kimagasló volt, persze voltak gyengébb meccsei is. (talán több is, távolról sem láttam mindegyiket)
Azzal hogy egy nagyon tehetséges, sokra hivatott védő viszont nem igazán lehet vitatkozni, ráadásul balhétvédként nincs is erőltetve, szinte teljesen természetes számára. Kb. mint anno Abidalnál. Bár itt nem kamatoztatta, de a korábbi edzője (aki nem mellesleg Gvardiolé is volt) azt mondta egy interjú során, hogy ott talán még jobb teljesítményre is képes. Nyilván nem kezdőbe, de jelenlegi helyzetben egy 4.-5. számú védőnek szerintem megfelelne, főleg Inigo/EG helyett.Utóbbiból talán 7-8 milliót ki is sajtolhatnánk. A Gironát kezdik nagyon szétkapkodni, akit tudnak szerintem meg akarnak tartani Szerencsére a klub sem akar a szenegálítól mindenképp megválni, azt a 6+3 milliót (az utolsó azt hiszem ez volt) visszalökte érte és nem tágít a visszavásárlási opciótól, mert a Porto ezt nem akarja.
Troym-nek most igazat adok, bár bár annyiban vitatkoznék, olyan sokan nem voltak poszton kívül, ahogy Raphinha is inkább méltánytalanul keveset játszott, mintsem posztján kívül. Koundé, Chris, Raphinha szerintem a jh,pivot, 10-es poszton ugyanolyan jól, ha nem jobban teljesítettek, mint a "hivatalos" pozíciójukban. (Torresnek itt egyértelműen balszélső volt a kezdektől, számára ez volt az egyértelmű hely)
Ennek ellenére én Koundét még mindig kh-nak tekintem, a szezon elején azért elég jó meccseket hozott, csak már kicsit homályosak az emlékek. a 8. forduló után például rekordot is tartott, egy párbajt sem vesztett. A tavalyi évben tény, hogy nem feküdt neki, de akkor en bloc rosszul teljesített.
Én óvatosan de Fort-ot is elé helyezném, ha nem is vagyok olyan magabiztos mint bence, de nagyon komoly potenciál van benne. Ezért is örülnék Cancelonak, pont megfelelő ütemben vehetné át a helyét.
Merinot én is elnézegetném, ha nem tudunk egy klasszis vkp-t hozni, akkor a többiek közül talán ő lehet a legjobb választás.
Fatitól viszont sajnálatosan mindenképp szabadulni kell, 13 milliós fizetéssel sajnos jelenleg beilleszthetetlen, kivéve ha De Jong klubot váltana, bár ez esélytelen, főleg annak fényében, hogy kiderült a bokasérülése szerencsétlenebb volt mint azt előre gondolták és krónikussá válhat, amit műtéttel sem lehet helyrehozni. Ez még jobban leamortizálja az árát és az esetleges kérőket is elriaszthatja.