bence0330 írta: ↑2024.07.05. 12:56:57
Chino írta: ↑2024.07.05. 12:32:48
Az utolsó meccsel egyetértek (az odavágónak csak egy részét láttam), bár akkor sajnos mindkét belső védőnk kritikán aluli volt (a támadókkal együtt). A szezon során viszont rendre kimagasló volt, persze voltak gyengébb meccsei is. (talán több is, távolról sem láttam mindegyiket)
Azzal hogy egy nagyon tehetséges, sokra hivatott védő viszont nem igazán lehet vitatkozni, ráadásul balhétvédként nincs is erőltetve, szinte teljesen természetes számára.
Én elhiszem, a képességeit még véletlenül sem vitattam, erős, gyors, labdával sem elveszett játékos, én inkább azt kérdőjeleztem meg a látottak alapján, hogy ebben a pillanatban elég-e ide, és nem kéne-e inkább 1 év kölcsön még neki. De ha a nagy minta szerint jól védekezett, akkor oké, és örülök, ha megtartjuk.

De azért tényleg jó lett volna néha fél órára látni a nagy csapatban, mert így még akkor is lutri, ha jól teljesített nagy százalékban. Reméljük, megérett a váltásra. Én támogatom a jelenlegi helyzetünkben kb akármennyi fiatal felhozását, főleg csere posztokra, de azért első körben szeretném látni, mit tud a nagyok közt. És 0 perccel felnőtt keretbe kerülni azért durva, Casado ugye majdnem ugyanez, és akár Darvich is. Én azt gondolnám, hogy ennek úgy kéne működnie, mint Fortnál, ő az ideális példa egy 16-7 éves gyerek beépítésére. Egy évig hol itt, hol ott, nem túltolva, és ha bejátszotta magát, akkor lehet feltolni. Ez nálunk valahogy most így nincs meg, nagyon szélsőségesen kezeljük a fiatalokat, persze némi kényszerből is.
Persze ha 0 fizetésű tinikkel tudjuk csak feltölteni a keretet, akkor nem annyira lutri, mint sajna kötelező kör.
Valahogy én is így gondolom, még a jelenlegi helyzetben is azt mondanám, hogy inkább maradjon az Atleticben, játsszon folyamatosan és úgy kerüljön fel olykor az A-csapatba. Ha végigpadozza a szezont nincs előrébb, sőt! Ugyanakkor onnan így vagy úgy távozni fog (talán a szerződésében is van ilyen kitétel). A kölcsönt én csak amiatt nem támogatom, mert az eddigi tapasztalatok alapján rájuk keresztet vethetünk. Az utóbbi 10 évben szerintem egyedül Rafinha volt aki kölcsönből visszatérve megragadt volna a felnőtteknél, illetve tavaly Fermin. Bár javítson ki valaki ha tévedek. Ezért vagyok kicsit szkeptikus Valle-val kapcsolatban, de Flick oda-vissza van tőle, remélem neki lesz igaza.
Darvich kicsit más eset, mert Marquez a klasszikus 4-3-3-at erőltette, ahhoz pedig elomándása szerint a német nem tudott még igazán alkalmazkodni, ő egy szabadabb, támadóbb szerepkörben tud kibontakozni. Bár 16-17 évesen első szezonjában még érthető is, hogy nem robbant be, de így is voltak nagyon jó meccsei (Sabadell, Teruel). Nem hoigy a véletlen műve, hogy Flick Bernallal együtt őt hívta először az előszezonra a B-ből. Annál szerintem profibb a német,hogy csak azért mert honfitársa. (érdemes néhány videón megnézni a különbséget a válogatottban és az Atleticben)
Ha a kicsiknél tartunk, Toni Fernandezzel sikerült megállapodni és elfogadta a szerződést, ami néhány napon belül érvénybe is lép. Nagy szerencse és jó időzítés, mert már a Leverkusen is komolyan beköszönt plusz a Juve és a City is érdeklődött. Úgy tűnik az unokatesó (Guille) is rendben lesz, elvileg simítások vannak már hátra, csak ez nehezebb ügy, mivel ő még fiatalabb. A City, PSG, és a Dortmund szállt rá keményen, de szerencsére neki esze ágában sincs elmenni.
Ha már a BVB-nél tartuk talán kedden vagy szerdán jelent meg hír a spanyol sajtóban, hogy erőteljesen figyeljük Bynoe-Gittenst és ha van lehetőség el is hoznánk. 19 éves U21-es angol balszélső. Már tavaly is szóhoz jutott 15 meccsen a bajnokságban, idén megduplázta a játékperceit. Ugyan (eddig) nem egy gólgyáros, de a Dortmund hajlamos top játékosokat kinevelni.
Felixről úgy néz ki lemondhatunk, a Sport szerint a Benfica felemelte az ajánlatát 30 millióra a játékos 50 %-áért, Decoék viszont azt mondták az Atmának hogy nem tudnak ennyit fizetni és csak kölcsönben gondolkodnak. Most Felixen múlik melyik ajánlatot fogadja el.
A klub most inkább Cancelo ügyével van elfoglalva, annyi előnyünk van, hogy a játékos azt mondta a Barcán kívül más ajánlatot nem hallgat meg. Ezzel kicsit jobb a pozíciónk, mert szerződése van így erőszakkal nem lehet eltávolítani, azzal meg nem nagyon tudják zsarolni, hogy a lelátóra küldik, mert amúgy sem igazán kapna játéklehetőséget.