Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.06. 00:43:40

Szerintem nem jobb Olmo, csak más. Azért a spanyolok focija akkor volt gördülékenyebb, amíg Pedri volt a pályán. Olmo meg kapuratörőbb. Más stílus.

A fizikai állapota miatt amúgy lazán adnám el Pedrit, de kétlem, hogy 10-15 misinél többet megadnának érte az elmúlt évek után, nagyon alacsony lehet a piaci értéke. Annyit meg megér nekünk félszezonos játékosként is.

Olmoval nekem az lenne a bajom, hogy pont ugyanolyan meghatározhatatlan, kötetlenebb posztú játékos, mint, mint Griez, Cou, vagy épp Felix. Ezekből mi nem szoktunk jól kijönni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andrsika
Jugador del Barça

2024.07.06. 00:27:20

Mai fociba 60m egyáltalán nem sok egy Nico és egy Olmo kaliberű játékosért. Én biztos vagyok benne, h Nico nàlunk nagyot menne! Olmo pedig szerintem sokal jobb játékos mint Pedri…
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.05. 22:05:57

Troym írta:
2024.07.05. 21:21:57
Én meg valamiért inkább hinnék egy Rabiotban, aki ingyen van. Olmo nem tudom milyen lenne itt, de 60 millió szerintem sok érte is, Williamsért is.
2025-ben lejár Chiesa szerződése, tippre 15-20m körül el lehetne hozni, Gnabry is olcsóbb lenne ennél, de jövőre egész sok tényleg komoly játékos szerződése is lejár, gondolom őket olcsóbban el lehetne hozni.
Olmo egy nagyon jó kis játékos, 3-4 poszton bevethető. Pedrinél sokkal jobb, de fél szezonokat sérült, ahogy Chiesa is. Ésszerű keretek között jó lenne visszahozni. Gnabryval nem tudom mi lett idén, azért a Bayernnél a játékosok teljesítménye csalóka, ahogy Lewyé is az volt. Gondolom nem hiába szabadulnának tőlük. Gnabry fizetése tudtommal 20 millió körül, ahogy Kimmiché is, és Rabiot 18 milliós elvárása sem kevés.
Idén mindent mérlegelni kell. Nicoban óriási a potenciál, jól cselez, jól lő, 2 szélen bevethető, 2 lábas, viszont nem olcsó, és a fizetése sem kevés.
Úgysem mi fogunk dönteni, majd meglátjuk. Én inkább próbálnám meg eladni Ferrant, De Jongot, Pedrit, szerintem sokan ugyan úgy látjuk a helyzetüket. Azután hasznos, megfizethető játékosokat kellene hozni, akikkel előrébb lehetünk.
Chiesa-Ferran/Fati csere? :)

Gránit: nekem pontosan a helyzetkialakítással volt a bajom, én az xG-ben nem hiszek. Ha sok helyzet lesz, Lewa is be fogja lövögetni. Nico, Olmo, Merino pont ebben nagyon jó.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.05. 21:56:02

FcBarcelona1 írta:
2024.07.05. 21:04:17
gránit írta:
2024.07.05. 20:53:05
Yamal szépen osztogatta az asszisztokat

Ennek ellenére én nagyon gólszegénynek éreznék egy Williams-Lewandowski-Yamal-triót, Williams pedig ezen a meccsen sem győzött meg.

Ahogy Merino sem. Szerzett egy gólt, de mezőnyben teljesen észrevehetetlen volt, a németek durva mezőnyfölénybe kerültek a második félidő második felére. A spanyol cserék hatalmas színvonalesést hoztak játékban, ráadásul korán is jöttek, a spanyolok gyakorlatilag 25 percre elfelejtettek focizni. Jó, hogy a németek mindent is kihagytak, mert ezt simán lezárhatták volna.
Lehet nem lenne annyira gólerős, de megbontanák a védelmeket rendesen, eggyel kell többet lőni, mint az ellenfél.
Lehet, hogy bontogatnának, csak a végén nem lenne, aki belőné, és ugyanúgy a rossz helyzetkihasználáson csodálkoznánk, mint pár hónapja. Volt egy akkor semmire nem alkalmas Lewandowskink, meg csupa-csupa olyan játékos, aki életében nem lőtt még 10 gólt egy bajnoki kiírásban, és csodálkoztunk, hogy rossz a helyzetkihasználás, és persze a tükröt hibáztattuk.

Abból, hogy egy csapat tud helyzeteket kialakítani, még nem következik a gól.

Én Williams-t még továbbfejlesztett Dembelé-nek sem mondanám. Nem annyira görcsös, ezt aláírom. Nem vezeti bele feleslegesen az emberbe, nem fut túl az alapvonalon, mert azt se tudja, mit akar kezdeni a labdával. De nem hiszem, hogy nagyon beljebb lennénk vele. Felix góljait pótolná.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.05. 21:21:57

FcBarcelona1 írta:
2024.07.05. 21:10:58
Én meg valamiért inkább hinnék egy Rabiotban, aki ingyen van. Olmo nem tudom milyen lenne itt, de 60 millió szerintem sok érte is, Williamsért is.
2025-ben lejár Chiesa szerződése, tippre 15-20m körül el lehetne hozni, Gnabry is olcsóbb lenne ennél, de jövőre egész sok tényleg komoly játékos szerződése is lejár, gondolom őket olcsóbban el lehetne hozni.
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.05. 21:20:04

Troym írta:
2024.07.05. 21:01:46
Ahogy Gránit írta a másik topikban szerintem sem kell egyik sem, Willams teljesen Dembele 2.0, Merino kapcsán a gólja miatt tűnik jónak, de mint középpályás gyenge ilyen szinten.
A 2.0 egy továbbfejlesztett verziót jelent, úgyhogy ebben egyetértek. Valaki kell a balosra, és 60 misiért nem is tudnék jobb opciót, mint Nico. Emellett láthatóan megvan az összhang Pedri-vel meg Yamal-al. Hogy mennyire lenne gólerős ez a sor az más kérdés, itt azért nem Morata lenne középen, plusz lenne mögöttük egy eléggé gólerős Fermin.

Merino szintén, ennyiért ennél jobbat hirtelen nem tudok. Nem néztem sok Soci meccset, de a számok alapján eléggé rendben van.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.05. 21:10:58

Troym írta:
Ahogy Gránit írta a másik topikban szerintem sem kell egyik sem, Willams teljesen Dembele 2.0, Merino kapcsán a gólja miatt tűnik jónak, de mint középpályás gyenge ilyen szinten.
Én jobban hiszek a whoscorednak (linkeltem másik topicban)mint szubjektív véleményeknek. Persze az sem biztos, hogy beválik, de elvileg 20+ millió, minőségi vkp-ra nem lesz pénz, többi olcsó vkp-s valószínűleg nagyobb lutri, mint egy La Ligában rendre, évek óta jól teljesítő kp-s.
Emellé gólpasszokban és gólokban is jobb, mint a kp-nk, Fermin és Gündogan kivételével. Tavaly adott 9 gólpasszt a bajnokságban.
Már írtam, az ilyen 20-on milliós jó közepesnél jobb játékosokkal juthatunk előre jelenlegi helyzetünkben. Majd egyszer talán lesz pénz sztárokra. Jövőre Haaland :)
Troym
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
2024.07.05. 20:42:57
Williams mellett jöhetne Merino is.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.05. 20:42:57

Williams mellett jöhetne Merino is. Lehet, hogy nem vkp-s, de a párharcokban az egyik legjobb, és a fejjátéka kiemelkedő, az nálunk pedig hiánycikk a kp-n.
Olmo sem lenne rossz, csere Ferranra? :)
Pedrit is eladnám érte, legalább ő tényleg 3-4 poszton bevethető, talán nem is annyiszor sérült, mint Pedri.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.05. 16:51:18

davi10 írta:
2024.07.05. 15:02:30
Fernando írta:
2024.07.05. 14:53:23
Igazából nem nagy all in. Nicoval szerintem meg tudunk egyezni, amúgy meg 60 az ára. Vagy lerakjuk vagy nem. Ha ma kiesnek szerintem jövőhéten már alair.
Én már nem tudok eligazodni a sok megkötés között, de nekem úgy tűnik, hogy az egy összegbe lerakott kivásárlást nagyon kerülni akarjuk. Plusz Inigo-t is szerintem vissza szeretnénk küldeni Bilbao-ba.
Nemrég a Bilbaoval erről tárgyaltak Decoék, de a baszkok hajthatatlanok voltak, Nico csak egy összegben (58 millió) vásárolhatja ki magát. Ezért volt B és C tervnek Luis Diaz és Olmo, mert a Pool és a Lipcse nyitottabb a részletfizetésre. Annyira nem ismerem Diazt, de elvileg kicsit drágább is lenne Olmoval pedig ugyanazt érnénk el kb. mint amikor Gavit kiraktuk oda félterületbe.
Ha csak ennyi lenne a választás szerintem senki se érkezzen, vagy valami ideiglenes megoldás,inkább várjunk és jövőre hozzunk egy penge játékost hosszútávra.

Philogenét pedig igazából nem értem. eljöhetett volna egy évre, ha jó teljesítményt nyújt még marad is. (az opció teljesítményhez volt kötve) Itt megmutathatta volna magát európai színétéren, sokkal nagyobb klub, nemzetközi tornák, akár a válogatottságig is vihetné, rosszabb esetben pedig visszamegy és ugyanott van ahol jelenleg.
Most eligazolhat egy épp feljutó Ipswichbe, egy kiesőjelölt Evertonba ha szerencséje van egy Crystal Palace-ba. Legalábbis a Sport tegnap ezeket írta le, mint lehetséges úticélokat. A fizetése sem hiszem hogy nagyobb lenne, mint itt. De legalább ne nyilatkozná le, hogy az álma a La Liga meg a Barca miután beintett . Nagyon nagyot kellene robbantania ha ezek után még valaha ide akar jönni.
Forca Barca!!!!
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.05. 15:02:30

Fernando írta:
Igazából nem nagy all in. Nicoval szerintem meg tudunk egyezni, amúgy meg 60 az ára. Vagy lerakjuk vagy nem. Ha ma kiesnek szerintem jövőhéten már alair.
Én már nem tudok eligazodni a sok megkötés között, de nekem úgy tűnik, hogy az egy összegbe lerakott kivásárlást nagyon kerülni akarjuk. Plusz Inigo-t is szerintem vissza szeretnénk küldeni Bilbao-ba.
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

davi10 írta:
2024.07.05. 14:29:55
🚨 Jaden Philogene confirms he’s not gonna join Barça: “I chose the Premier League because it is the clearest offer I have, but my dream is still La Liga”.

“Barça is my dream, I hope I can sign for them one day. My idols are Ronaldinho and Neymar”, told @QueThiJugues.

Fabrizio-tól hozva, mondjuk ez nekem nem tűnik confirm-nek :D
Low budget B-tervnek nem volt rossz, de gondolom innentől all in Nico-ért.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.05. 14:29:55

🚨 Jaden Philogene confirms he’s not gonna join Barça: “I chose the Premier League because it is the clearest offer I have, but my dream is still La Liga”.

“Barça is my dream, I hope I can sign for them one day. My idols are Ronaldinho and Neymar”, told @QueThiJugues.

Fabrizio-tól hozva, mondjuk ez nekem nem tűnik confirm-nek :D
Low budget B-tervnek nem volt rossz, de gondolom innentől all in Nico-ért.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.05. 13:45:56

bence0330 írta:
2024.07.05. 12:56:57
Chino írta:
2024.07.05. 12:32:48
Az utolsó meccsel egyetértek (az odavágónak csak egy részét láttam), bár akkor sajnos mindkét belső védőnk kritikán aluli volt (a támadókkal együtt). A szezon során viszont rendre kimagasló volt, persze voltak gyengébb meccsei is. (talán több is, távolról sem láttam mindegyiket)
Azzal hogy egy nagyon tehetséges, sokra hivatott védő viszont nem igazán lehet vitatkozni, ráadásul balhétvédként nincs is erőltetve, szinte teljesen természetes számára.
Én elhiszem, a képességeit még véletlenül sem vitattam, erős, gyors, labdával sem elveszett játékos, én inkább azt kérdőjeleztem meg a látottak alapján, hogy ebben a pillanatban elég-e ide, és nem kéne-e inkább 1 év kölcsön még neki. De ha a nagy minta szerint jól védekezett, akkor oké, és örülök, ha megtartjuk. :) De azért tényleg jó lett volna néha fél órára látni a nagy csapatban, mert így még akkor is lutri, ha jól teljesített nagy százalékban. Reméljük, megérett a váltásra. Én támogatom a jelenlegi helyzetünkben kb akármennyi fiatal felhozását, főleg csere posztokra, de azért első körben szeretném látni, mit tud a nagyok közt. És 0 perccel felnőtt keretbe kerülni azért durva, Casado ugye majdnem ugyanez, és akár Darvich is. Én azt gondolnám, hogy ennek úgy kéne működnie, mint Fortnál, ő az ideális példa egy 16-7 éves gyerek beépítésére. Egy évig hol itt, hol ott, nem túltolva, és ha bejátszotta magát, akkor lehet feltolni. Ez nálunk valahogy most így nincs meg, nagyon szélsőségesen kezeljük a fiatalokat, persze némi kényszerből is.
Persze ha 0 fizetésű tinikkel tudjuk csak feltölteni a keretet, akkor nem annyira lutri, mint sajna kötelező kör.
Valahogy én is így gondolom, még a jelenlegi helyzetben is azt mondanám, hogy inkább maradjon az Atleticben, játsszon folyamatosan és úgy kerüljön fel olykor az A-csapatba. Ha végigpadozza a szezont nincs előrébb, sőt! Ugyanakkor onnan így vagy úgy távozni fog (talán a szerződésében is van ilyen kitétel). A kölcsönt én csak amiatt nem támogatom, mert az eddigi tapasztalatok alapján rájuk keresztet vethetünk. Az utóbbi 10 évben szerintem egyedül Rafinha volt aki kölcsönből visszatérve megragadt volna a felnőtteknél, illetve tavaly Fermin. Bár javítson ki valaki ha tévedek. Ezért vagyok kicsit szkeptikus Valle-val kapcsolatban, de Flick oda-vissza van tőle, remélem neki lesz igaza.
Darvich kicsit más eset, mert Marquez a klasszikus 4-3-3-at erőltette, ahhoz pedig elomándása szerint a német nem tudott még igazán alkalmazkodni, ő egy szabadabb, támadóbb szerepkörben tud kibontakozni. Bár 16-17 évesen első szezonjában még érthető is, hogy nem robbant be, de így is voltak nagyon jó meccsei (Sabadell, Teruel). Nem hoigy a véletlen műve, hogy Flick Bernallal együtt őt hívta először az előszezonra a B-ből. Annál szerintem profibb a német,hogy csak azért mert honfitársa. (érdemes néhány videón megnézni a különbséget a válogatottban és az Atleticben)

Ha a kicsiknél tartunk, Toni Fernandezzel sikerült megállapodni és elfogadta a szerződést, ami néhány napon belül érvénybe is lép. Nagy szerencse és jó időzítés, mert már a Leverkusen is komolyan beköszönt plusz a Juve és a City is érdeklődött. Úgy tűnik az unokatesó (Guille) is rendben lesz, elvileg simítások vannak már hátra, csak ez nehezebb ügy, mivel ő még fiatalabb. A City, PSG, és a Dortmund szállt rá keményen, de szerencsére neki esze ágában sincs elmenni.

Ha már a BVB-nél tartuk talán kedden vagy szerdán jelent meg hír a spanyol sajtóban, hogy erőteljesen figyeljük Bynoe-Gittenst és ha van lehetőség el is hoznánk. 19 éves U21-es angol balszélső. Már tavaly is szóhoz jutott 15 meccsen a bajnokságban, idén megduplázta a játékperceit. Ugyan (eddig) nem egy gólgyáros, de a Dortmund hajlamos top játékosokat kinevelni.

Felixről úgy néz ki lemondhatunk, a Sport szerint a Benfica felemelte az ajánlatát 30 millióra a játékos 50 %-áért, Decoék viszont azt mondták az Atmának hogy nem tudnak ennyit fizetni és csak kölcsönben gondolkodnak. Most Felixen múlik melyik ajánlatot fogadja el.
A klub most inkább Cancelo ügyével van elfoglalva, annyi előnyünk van, hogy a játékos azt mondta a Barcán kívül más ajánlatot nem hallgat meg. Ezzel kicsit jobb a pozíciónk, mert szerződése van így erőszakkal nem lehet eltávolítani, azzal meg nem nagyon tudják zsarolni, hogy a lelátóra küldik, mert amúgy sem igazán kapna játéklehetőséget.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.07.05. 12:56:57

Chino írta:
Az utolsó meccsel egyetértek (az odavágónak csak egy részét láttam), bár akkor sajnos mindkét belső védőnk kritikán aluli volt (a támadókkal együtt). A szezon során viszont rendre kimagasló volt, persze voltak gyengébb meccsei is. (talán több is, távolról sem láttam mindegyiket)
Azzal hogy egy nagyon tehetséges, sokra hivatott védő viszont nem igazán lehet vitatkozni, ráadásul balhétvédként nincs is erőltetve, szinte teljesen természetes számára.
Én elhiszem, a képességeit még véletlenül sem vitattam, erős, gyors, labdával sem elveszett játékos, én inkább azt kérdőjeleztem meg a látottak alapján, hogy ebben a pillanatban elég-e ide, és nem kéne-e inkább 1 év kölcsön még neki. De ha a nagy minta szerint jól védekezett, akkor oké, és örülök, ha megtartjuk. :) De azért tényleg jó lett volna néha fél órára látni a nagy csapatban, mert így még akkor is lutri, ha jól teljesített nagy százalékban. Reméljük, megérett a váltásra. Én támogatom a jelenlegi helyzetünkben kb akármennyi fiatal felhozását, főleg csere posztokra, de azért első körben szeretném látni, mit tud a nagyok közt. És 0 perccel felnőtt keretbe kerülni azért durva, Casado ugye majdnem ugyanez, és akár Darvich is. Én azt gondolnám, hogy ennek úgy kéne működnie, mint Fortnál, ő az ideális példa egy 16-7 éves gyerek beépítésére. Egy évig hol itt, hol ott, nem túltolva, és ha bejátszotta magát, akkor lehet feltolni. Ez nálunk valahogy most így nincs meg, nagyon szélsőségesen kezeljük a fiatalokat, persze némi kényszerből is.
Persze ha 0 fizetésű tinikkel tudjuk csak feltölteni a keretet, akkor nem annyira lutri, mint sajna kötelező kör.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.07.05. 12:54:07

Chino írta:
Fatitól viszont sajnálatosan mindenképp szabadulni kell, 13 milliós fizetéssel sajnos jelenleg beilleszthetetlen, kivéve ha De Jong klubot váltana, bár ez esélytelen, főleg annak fényében, hogy kiderült a bokasérülése szerencsétlenebb volt mint azt előre gondolták és krónikussá válhat, amit műtéttel sem lehet helyrehozni. Ez még jobban leamortizálja az árát és az esetleges kérőket is elriaszthatja.
Nem tudom milyen kincstári optimizmus mondatja velem, de én megtartanám, mert a srác egyértelműen tudja, hogy a legutolsó esélye bármire, szerintem ha marad eljut 10-12 gólig.
Frenkie sérülése meg amennyiben ennyire komoly, akkor nem kell regiszrálni, a LaLiga engedélyezi a 3 hónapnál hosszabb sérülések esetén, rögtön 30-40 milliós bércsökkentés FFP szinten.
Viktor1096
Barça C

2024.07.05. 12:49:29

Hull City player Jaden Philogene's agent was reportedly told to leave the Barcelona offices' car park by security. Barcelona are in the market for a new left-winger and Philogene's name was rumoured to be on their shortlist.However, it now appears that the links were made up by the 22-year-old's representative. (forrás: @GerardRomero).

Elvileg a parkolóban elkezdett fotózkodni az ügynöke aztán a security elhajtotta... :D Szerintem itt dőlt el, hogy őt biztos nem igazoljuk le.
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2024.07.05. 10:12:28
Nézd meg a feljutásos meccseket, és meglátod. :) Én az utolsó kettőt láttam. Többen láttuk és írtuk élőben, hogy borzalmas volt - ennek ellenére persze lehet, hogy csak rossz napokat fogott ki, vagy fáradt volt, vagy nem tudom, szóval lehet ez nem jelent sokat, pusztán csak annyit, amennyit írtunk, hogy nagyon gyenge volt ott a végén.

Troym: sok bajom volt Xavival, de a poszton kívüli játszatás nem. Sokat nem is csinálta, főleg ahhoz képest, milyen kevés játékosból állt a keret, néha muszáj volt. Raphinha volt rendre poszton kívül, Cancelo (de azért elég könnyen magyarázható, Cityben is balbekk volt, és nem volt konkrétan balbekkünk), és néha Gündogan, jellemzően a sérülésekkor, kényszerből.

Koundé és Chris játszottak még "kényszerposzton", ahol a szezonunk legjobbjai közt voltak, Koundé mindenképp jobb, mint kh-ként, Chris meg ha nem is jobb, de csapat szempontjából jobb és fontosabb.

Sőt, amikor pl. De Jong visszatért sérüléséből, pont a PSG meccsen, na ott megnéztem volna bárkit poszton kívülről (Martinez, Cubarsí, akárki), mert nagyon kellett volna egy 50%-os holland helyett.
Azzal hogy egy nagyon tehetséges, sokra hivatott védő viszont nem igazán lehet vitatkozni, ráadásul balhétvédként nincs is erőltetve, szinte teljesen természetes számára. Kb. mint anno Abidalnál. Bár itt nem kamatoztatta, de a korábbi edzője (aki nem mellesleg Gvardiolé is volt) azt mondta egy interjú során, hogy ott talán még jobb teljesítményre is képes. Nyilván nem kezdőbe, de jelenlegi helyzetben egy 4.-5. számú védőnek szerintem megfelelne, főleg Inigo/EG helyett.Utóbbiból talán 7-8 milliót ki is sajtolhatnánk. A Gironát kezdik nagyon szétkapkodni, akit tudnak szerintem meg akarnak tartani Szerencsére a klub sem akar a szenegálítól mindenképp megválni, azt a 6+3 milliót (az utolsó azt hiszem ez volt) visszalökte érte és nem tágít a visszavásárlási opciótól, mert a Porto ezt nem akarja.

Troym-nek most igazat adok, bár bár annyiban vitatkoznék, olyan sokan nem voltak poszton kívül, ahogy Raphinha is inkább méltánytalanul keveset játszott, mintsem posztján kívül. Koundé, Chris, Raphinha szerintem a jh,pivot, 10-es poszton ugyanolyan jól, ha nem jobban teljesítettek, mint a "hivatalos" pozíciójukban. (Torresnek itt egyértelműen balszélső volt a kezdektől, számára ez volt az egyértelmű hely)
Ennek ellenére én Koundét még mindig kh-nak tekintem, a szezon elején azért elég jó meccseket hozott, csak már kicsit homályosak az emlékek. a 8. forduló után például rekordot is tartott, egy párbajt sem vesztett. A tavalyi évben tény, hogy nem feküdt neki, de akkor en bloc rosszul teljesített.
Én óvatosan de Fort-ot is elé helyezném, ha nem is vagyok olyan magabiztos mint bence, de nagyon komoly potenciál van benne. Ezért is örülnék Cancelonak, pont megfelelő ütemben vehetné át a helyét.

Merinot én is elnézegetném, ha nem tudunk egy klasszis vkp-t hozni, akkor a többiek közül talán ő lehet a legjobb választás.

Fatitól viszont sajnálatosan mindenképp szabadulni kell, 13 milliós fizetéssel sajnos jelenleg beilleszthetetlen, kivéve ha De Jong klubot váltana, bár ez esélytelen, főleg annak fényében, hogy kiderült a bokasérülése szerencsétlenebb volt mint azt előre gondolták és krónikussá válhat, amit műtéttel sem lehet helyrehozni. Ez még jobban leamortizálja az árát és az esetleges kérőket is elriaszthatja.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.07.05. 12:25:16

Ma olvastam, hogy a Juventus szabadulna Chiesától, simán felajánlanám érte Ferrant 1-1ben.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.07.05. 11:25:11

bence0330 írta:
2024.07.05. 02:06:30
Chino írta:
2024.07.05. 01:38:56
Merinoról hallani a legtöbbet, 18-20-ra lövik be az árát.
Fayéról nem tudom miért lennének lesújtóak a vélemények. Én elég sűrűn néztem a kicsik meccseit (amikor legalábbis tudtam) és ott elég jól tolta.
Na, azt nem is figyeltem, hogy neki jövőre lejár a szerződése. Annyiért ajándék lenne Merino, ha jönni akar, és elengedik, nem is nézelődnék nagyon tovább. Persze örültem volna egy Khéphren Thuram-nak, de egy nyamvadt Juve vitte.
Hát ha 18-20-ért el lehet hozni Merinot, akkor el kell hozni. Magasan a legtöbb párharcot nyerte az elmúlt szezonban Európában, ő lehetne Flick barcelonai Goretzkája. A Mundo amúgy Onanaról írt az elmúlt napokban, inkább őt favorizálnánk, viszont drágább lenne, mint a spanyol, és a MU és a Bayern is érdeklődik iránta.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330

2024.07.05. 10:12:28

Nézd meg a feljutásos meccseket, és meglátod. :) Én az utolsó kettőt láttam. Többen láttuk és írtuk élőben, hogy borzalmas volt - ennek ellenére persze lehet, hogy csak rossz napokat fogott ki, vagy fáradt volt, vagy nem tudom, szóval lehet ez nem jelent sokat, pusztán csak annyit, amennyit írtunk, hogy nagyon gyenge volt ott a végén.

Troym: sok bajom volt Xavival, de a poszton kívüli játszatás nem. Sokat nem is csinálta, főleg ahhoz képest, milyen kevés játékosból állt a keret, néha muszáj volt. Raphinha volt rendre poszton kívül, Cancelo (de azért elég könnyen magyarázható, Cityben is balbekk volt, és nem volt konkrétan balbekkünk), és néha Gündogan, jellemzően a sérülésekkor, kényszerből.

Koundé és Chris játszottak még "kényszerposzton", ahol a szezonunk legjobbjai közt voltak, Koundé mindenképp jobb, mint kh-ként, Chris meg ha nem is jobb, de csapat szempontjából jobb és fontosabb.

Sőt, amikor pl. De Jong visszatért sérüléséből, pont a PSG meccsen, na ott megnéztem volna bárkit poszton kívülről (Martinez, Cubarsí, akárki), mert nagyon kellett volna egy 50%-os holland helyett.
barca0417
Entrenador del Barça

2024.07.05. 10:00:03

Amúgy amit írtok többen, ez a lesúlytó leírés Faye ről ez honan van, vagy hol lehet olvasni? nekem ez kimaradt.
Jelenleg a védőkérdésben én is azt mondom hogy így megfelelő a minőség ha csak Lenglet és Eric Garcia távozik. Ők már kaptak elég leehtőséget , és nem lesznek jobbak. Vagy ha Faye elég jó akkor Inigo is mehet, de ő több ,mint jó egy 5. számú khv nek.
Ha Araujo távozik akkor én is gyengébbnek látom a dolgot. Sérülések lehetnek, és lesznek is. Illetve Cubarsí nagyon fiatal, akármennyire jó a visszesés benne van a játékában, és nem szabad nagy terhet tenni rá egyből. Ez igaz Yamalra is múgy. Ráadásul Cubarsi az olimpiára is megy.
Szóval az Uruguayi ha menni aka, akkor de Ligt +pénz tényleg jó lehetne, szerintem nem rossz védő a holland. De csak ha sok pénz mellé adják, úgy el tudnám fogadni. Amúgy nem akarom hogy távozzon Araujo.
Jelenleg amúgy egy Nico+Onana pakk kellene és jók is lennénk Illetve Cancelot valahogy még leboltolni.. Félixet nem erőltetném, nem rossz ,de itt van Fati házon belül, cserének ő is jó ingyen. Bizonyítani akar, meglátjuk a nyáron hogy sikerül neki.
Kép
gránit
Director del Fútbol

2024.07.05. 09:44:43

Troym írta:
2024.07.05. 08:38:35
Chino írta:

Chris játszhat mindkét poszton rotálástól, sérüléstől függően, hátvédként is iszonyatosan jó szintet képes lehozni, ezt már korábban itt és most az EB-n is bizonyította.
Vkp szerintem érkezni fog, ha nem is klasszis típus..
Ezt a részét én sem értem. Oké, használtuk középpályán Christ, de ha érkezik valaki(k), akkor miért ne játszhatna a jövőben középhátvédet? Az a természetes posztja, nem a szűrő amúgy is.
Fejezzük már be, hogy mindenkit máshol akarunk játszatni, mert akár jó is lehet.
Játszhat középhátvédet, de mint említettem, az a komolyabb meccsekre már két jó szűrő igazolását követelné meg, és még egy is nehéz szülés lenne, nem hogy kettő. Ennek a csapatnak erre van szüksége. A PSG is mezőnyfölényben volt, a csenevész középpályásainkat megették reggelire, de a Real Madrid ellen is ezen a poszton hasaltunk el a bajnokságban. Tchouaméni például hatalmas erősítés volt Madridban, ahogy a védősor előtt söpröget, nekünk pont egy ilyen játékos hiányzott, főleg az odavágón. Szóval mehet vissza Chris a hátvédsorba, de azzal magunkat lőjük lábon, arról nem is beszélve, hogy sérülékeny, és amihez még nem szoktunk hozzá, ez a szerepkör bizony zabálja a sárga lapokat.

Amivel én nem értek egyet, az az, amikor egy embert több helyre számítunk be. Egy sérüléshullám esetén ez összeomlik, és visszamarad az, hogy nincs elég emberünk.

Chris-Kessié lehet, hogy ütős lehetett volna. Szerintem inkább meg kellett volna tartanunk Kessié-t, és Cancelo helyett az olcsó Balde-Valle-kettőssel vágni neki a szezonnak.

Amúgy Williams és Cancelo kijön 90 millióból, lehet, hogy még csak nem is irreális. Ha enged ennyit a Liga, akkor a Flick-csapat kb kész is van. Bár én elég szkeptikus vagyok ezzel az iránnyal.
davi10
Llegenda del Barça

2024.07.05. 08:50:27

Troym írta:
Ezt a részét én sem értem. Oké, használtuk középpályán Christ, de ha érkezik valaki(k), akkor miért ne játszhatna a jövőben középhátvédet? Az a természetes posztja, nem a szűrő amúgy is.
Fejezzük már be, hogy mindenkit máshol akarunk játszatni, mert akár jó is lehet.
Hát de ha egyszer tényleg jó :D Sokkal stabilabb volt a csapat Chris-szel a kp-n, mint nélküle. Nála inkább az aggaszt, hogy ki tudja-e heverni a sérüléseit, bár ha jól láttam a válogatottban már végigjátszotta a meccsei nagyrészét.

Nem ördögtől való ésszel pakolgatni az embereket. Kounde-t kihagytad, de Ő is nagyon rendberakta magát a jobboson. Araujo-nak is volt az a szituáció, amikor az hozta a meccset, hogy ki lett rakva a jobbosra.
Kép
Troym
Director del Fútbol

Chino írta:
gránit írta:
2024.07.04. 19:57:57
Chris a tavaszi meccseken már nem középhátvéd volt. Persze vissza lehet vonni, Dániának is erőssége a hátvédsorban, de az meg már két szűrőt igényelne.
Chris játszhat mindkét poszton rotálástól, sérüléstől függően, hátvédként is iszonyatosan jó szintet képes lehozni, ezt már korábban itt és most az EB-n is bizonyította.
Vkp szerintem érkezni fog, ha nem is klasszis típus..

Cubarsi nem vkp, hanem tehetséges khv.
Chris is khv.
Araujo nem jhv, hanem khv.
Balde nem jhv
Eric nem tudom micsoda, de szerintem máshol kéne rájönnie.
Ha Ferranról azt állítjuk csatár, akkor 3.-4. számúnak kéne lennie, ha azt gondoljuk jobb oldali támadó, akkor meg eladni, mert Yamal és Raphnha előtte van.

Az egy dolog, hogy sokan szerintem szerényebb technikai képességekkel, mentális, vagy fizikai állapottal rendelkeznek, mint ami ide szükséges, de Xavinak mindig sikerült rontani a helyzeten azzal, hogy minden második játékos nem a posztján játszott.
Válasz küldése