Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.05. 08:31:20

A Diario AS szerint 30 millió hiányzik az 1az1-hez. Lehet Madridban jobban tudják, mint Barcelonában :)
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.07.05. 02:06:30

Chino írta:
2024.07.05. 01:38:56
Merinoról hallani a legtöbbet, 18-20-ra lövik be az árát.
Fayéról nem tudom miért lennének lesújtóak a vélemények. Én elég sűrűn néztem a kicsik meccseit (amikor legalábbis tudtam) és ott elég jól tolta.
Na, azt nem is figyeltem, hogy neki jövőre lejár a szerződése. Annyiért ajándék lenne Merino, ha jönni akar, és elengedik, nem is nézelődnék nagyon tovább. Persze örültem volna egy Khéphren Thuram-nak, de egy nyamvadt Juve vitte.

Többen néztük itt a feljutásért menő meccseket, ott konstansan a mezőny leggyengébbje volt. Persze ez nem elég nagy minta, de elég ijesztő volt, amit csinált, butaságok, lemaradások, 5 centire tőle fejeltek gólt róla anélkül, hogy bármit csinált volna, stb. Többen is úgy láttuk, hogy nagyon-nagyon gyenge volt.
Ettől még lehet jó játékos, de a harmadosztályban összeomlani mondjuk a tehertől, és kilógni lefelé, az nem egy jó jel. De cáfoljon meg az előszezonban, és bizonyítsa be, hogy ez csak egy hullámmariannaárok volt.

Azt sajnálom, hogy Fort is csak 17, ha két évvel idősebb lenne, nem is érdekelne Cancelo, az a gyerek fog akkorát szólni, mint Cubarsi. De most még csak csere lehet. Na ő kimagaslott a B-ből, amikor láttam őket párszor, szinte mindig, persze nem csoda, fent is bizonyított. Én benne simán látom az Alves-utódot is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.05. 01:38:56

gránit írta:
2024.07.04. 19:57:57
Chino írta:
2024.07.04. 19:42:54
Középre jelenleg van 4 kezdő szintű (Araujo, Koundé, Chris, Cubarsi és egy 5. számú (Inigo/Fayé/EG).
Chris a tavaszi meccseken már nem középhátvéd volt. Persze vissza lehet vonni, Dániának is erőssége a hátvédsorban, de az meg már két szűrőt igényelne.

Minden jel arra mutat, hogy Flick 4-2-3-1-ben gondolkodik, Valle visszatérése is erről tanúskodik. Baloldalon Valle, Balde, a középső két posztra jelenleg öten vannak (Cubarsí, Koundé, Martinez, Araújo, Faye, de Araújo és Faye nem biztos, ráadásul utóbbiról elég lesújtóak a beszámolók a harmadosztályból, Garcia nem tényező, számolhatunk vele, de minek). Jobboldalra Cancelo/Frimpong-vétel, Fort. Mélységi középpályán Christensen, de Jong, tartaléknak Gavi, az ingyenes Rodriguezről szóltak hírek. Előttük középen Gündogan/Pedri/Fermín, itt talán tényleg megvagyunk, és nekem többek között ezért sem tetszik ez a rendszer, mert itt sok tűzerőt pazarolnánk el. Széleken Williams-vétel, Yamal, tartaléknak Ferran, Raphinha. Elől Lewandowski, Roque, jelenleg még Fati is.

Szerintem nagyjából így néz ki Flick térképe, ami szerintük egy Williams- és egy Frimpong/Cancelo-vételt igényel.
Chris játszhat mindkét poszton rotálástól, sérüléstől függően, hátvédként is iszonyatosan jó szintet képes lehozni, ezt már korábban itt és most az EB-n is bizonyította.
Vkp szerintem érkezni fog, ha nem is klasszis típus.. Merinoról hallani a legtöbbet, 18-20-ra lövik be az árát.
Fayéról nem tudom miért lennének lesújtóak a vélemények. Én elég sűrűn néztem a kicsik meccseit (amikor legalábbis tudtam) és ott elég jól tolta. Azért csak nem hívják be a válogatottba 19 évesen és nem kínáltak volna már télen 9 milliót érte, ha gyenge lenne. EG pedig tudja a fene. Elég komoly szezont hozott le a Gironában, lehet hogy csak érnie kellett egy kicsit folyamatos játékkal és kisebb nyomással.

Ebben a 4-2-3-1-ben (ha ez lenne az alapfelállás) el tudom képzelni, hogy Darvich is szerepet fog kapni a felnőtteknél. Az előszezonban sok minden ki fog derülni. Van még sok kérdőjel.
De nem hinném, hogy Flick annyira merev lenne és rögeszmésen egy formációhoz ragaszkodna és az aktuális helyzetben ne lenne kicsit rugalmas és ne változtatni. Legalábbis nagyon remélem.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.07.04. 19:57:57

Chino írta:
Középre jelenleg van 4 kezdő szintű (Araujo, Koundé, Chris, Cubarsi és egy 5. számú (Inigo/Fayé/EG).
Chris a tavaszi meccseken már nem középhátvéd volt. Persze vissza lehet vonni, Dániának is erőssége a hátvédsorban, de az meg már két szűrőt igényelne.

Minden jel arra mutat, hogy Flick 4-2-3-1-ben gondolkodik, Valle visszatérése is erről tanúskodik. Baloldalon Valle, Balde, a középső két posztra jelenleg öten vannak (Cubarsí, Koundé, Martinez, Araújo, Faye, de Araújo és Faye nem biztos, ráadásul utóbbiról elég lesújtóak a beszámolók a harmadosztályból, Garcia nem tényező, számolhatunk vele, de minek). Jobboldalra Cancelo/Frimpong-vétel, Fort. Mélységi középpályán Christensen, de Jong, tartaléknak Gavi, az ingyenes Rodriguezről szóltak hírek. Előttük középen Gündogan/Pedri/Fermín, itt talán tényleg megvagyunk, és nekem többek között ezért sem tetszik ez a rendszer, mert itt sok tűzerőt pazarolnánk el. Széleken Williams-vétel, Yamal, tartaléknak Ferran, Raphinha. Elől Lewandowski, Roque, jelenleg még Fati is.

Szerintem nagyjából így néz ki Flick térképe, ami szerintük egy Williams- és egy Frimpong/Cancelo-vételt igényel.
jclayton
Jugador d'estrella

2024.07.04. 19:51:06

Chino írta:
Középre jelenleg van 4 kezdő szintű (Araujo, Koundé, Chris, Cubarsi és egy 5. számú (Inigo/Fayé/EG). Ha innen nem megy el senki ez a csapatrész rendben van. Jobboson Cancelo, Fort, Araujo, balosra Balde, Valle, (Cancelo, Fort, Fayé). A többi csapatrészhez képest ez szerintem nem vészes, más csapatok sem állnak itt jobban.
Most számold újra, Cancelo nélkül...
Chino
Llegenda del Barça

Középre jelenleg van 4 kezdő szintű (Araujo, Koundé, Chris, Cubarsi és egy 5. számú (Inigo/Fayé/EG). Ha innen nem megy el senki ez a csapatrész rendben van. Jobboson Cancelo, Fort, Araujo, balosra Balde, Valle, (Cancelo, Fort, Fayé). A többi csapatrészhez képest ez szerintem nem vészes, más csapatok sem állnak itt jobban.
Az elsődleges most inkább egy vkp, balszélső, ott vannak lyukak. Ha előbbi jön, akkor ott van mellé De Jong, Gavi, Casadó, Gündogan és ha hátul nem jön sérüléshullám (nem esik ki egyszerre 2-3 védő) még Chris is (szükség esetén akár Bernal). Tehát 2 helyre 5-6 ember.
A bal oldal kétséges. Ha kölcsönbe újra tudnánk hozni Felixet és mellé sikerülne Nico, akkor ez is OK, ahogy a jobb oldal is.

Ez 2-3 igazolás
Csak annyi a gond, hogy ehhez eladás kell és azt pótolni kell. A Raphinha/Araujo duóból valószínűleg egy menni fog és sajnos van egy olyan érzésem, hogy utóbbi fog távozni. Ha igaz a De Ligt + 40 millió akár rendben lehet, mert középső védőnek olyat aki megközelíti az uru-t nem igazán találni. De Ligt-nél jobbat legalábbis nem hiszem. Persze jó lenne egy Ruben Dias, Saliba vagy hasonló, de az ilyen kalibereknek a klubja vagy szóba sem áll velünk vagy megfizethetetlenül drágák akkor pedig ott vagyunk ahol a part szakad.
Mondjuk nem tudom, hogy a Bayern adna-e 100 milliót Araujoért, nagyon rég hallottam erről valamit, ráadásul most vették meg Diert és Ito-t a Stuttgartból, elég komoly szezont futott. Van jelenleg vagy 6-7 belső védőjük. Legutóbb a MU-ról hallottam mint lehetséges Araujo lehetséges végállomásáról, bár ha a karrierje fontos neki nem megy oda.

Én valahogy úgy tekintenék erre a szezonra, hogy felkészülés és nem egyből kupákat elvárni, mert ahhoz nagyon kicsi a mozgástér, hogy egy igazán bő és erős keretet összerakjunk. Az FFP nagyon fog minket. Jöhetne Rabiot, Varane teljesen ingyen de a fizetésüket nem tudjuk beilleszteni.

Valószínűleg jönnek még kölcsön/ingyen emberek, legalábbis meglepődnék, ha idén Laporta 2-3 ilyet nem intézne.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.07.04. 18:12:01

Troym írta:
2024.07.04. 17:52:39
gránit írta:
2024.07.04. 17:29:09

Amúgy hatalmas mázlink volt az előző szezonban, hogy a rengeteg sérülés nem egyszerre ütött be.
Ez valami poén, amit csak én nem értek? :D
2 éve a védők hiánya miatt estünk ki állítólag a BL-ből és Dembele-Pedri hiánya miatt az EL-ből. Előző szezon minden problémája vissza lett vezetve a Gavi, Balde, és Pedri sérüléseire, előtte meg Frenkie, TSre.
Igazából bárki sérült, miatta nem nyerünk. 2-3 sérülés és megvan a kifogás mindenre, ha még ez sem, akkor jönnek a bírók.

Gyakorlatilag 3 éve vagy a bírók, vagy a sérültek a kifogás a gyenge nemzetközi szereplésre, innentől lehet 6 khv a keretben, akkor majd a cserekapus, bal oldali támadó, jhv, tkp stb sérülése miatt nem sikerül.

Ehhez a mentalitáshoz egyszerűen nem lehet elég nagy keretet építeni, 25 játékos cca 2 ember egy posztra és további 2-3 univerzálisabb játékos a keret, márpedig akkor ez 4-5 khv lenne.

Van 1 bhv Balde, 1 vkp Chris, 1 bal oldali támadó a kérdéses állapotú Fati, szóval én ott kezdeném az erősítéseket. Neveket már szándékosan nem is írok, mert egyik nap azon megy a matek a hírekben, hogy Williams és Kimmich mellé ki fér bele a keretbe, másnap nem tudjuk regisztrálni a saját jelenlegi játékosainkat.
Egyszerűen nem hiszem egyetlen szavát sem Laportának, sem a teljes vezetőségnek.
Nem poénnak szántam. :D Már tavaly is a tűzzel játszottunk a hátvédsorban. Sorra jöttek a sérülések, és mázlink volt, hogy nem egyszerre.

Ami miatt szerintem nemzetközi szinten nem voltunk sikeresek az elmúlt időszakban, az a kellő stabilitás hiánya. A PSG ellen is ez hiányzott most. Szerintem már a 2013-as Bayern elleni fiaskó megmutatta, hogy enélkül nem nagyon lehet áttörést elérni, mert már nincs meg az a szintű mezőnyfölényünk, mint korábban.

Néhány éve nagy hitvitáim voltak azzal kapcsolatban, hogy kell-e vkp. Mert a minket szétcsapó Bayernben sem volt állítólag. Na igen, de klasszikus vkp-ra nem is az erősebb, domináns csapatnak van szüksége. A PSG ellenünk be sem vetette Uguartét a kezdőben, mert tudták, hogy ők fogják birtokolni a labdát. Nekünk viszont nagyon nagy szükségünk van a stabilitásra, már csak azért is, mert szeretünk felhúzódni, ráadásul ha nincs nálunk a labda, arra még most sincs igazán válaszunk. És igen, Chris kidőlése el is döntötte a párharcot.

Itt pedig el is jutottunk a lényeghez, a "kilóra megvagyunk"-rögeszménkhez. Ezt még akkor is mondjuk, amikor nem vagyunk meg. Lehet, hogy papíron van oda 8 emberünk, de Lenglet-vel, Garciával semmire nem megyünk. A minőséget kell nézni, nem a puszta mennyiséget. Ez a másik probléma, ami miatt nem vagyunk egy ideje sikeresen a nemzetközi porondon. Hátul most is vékonyak vagyunk, hát még ha távozik Araújo (meg esetleg Faye is). De erről kevesebbet szoktam írni, mert tartalék középhátvédek sokkal könnyebben szerezhetők, mint egy kezdő vkp.

Ami példákat felhoztál, pont azt bizonyítja, hogy egy vékony keret mennyire törékeny, mennyire ki van téve a sérüléseknek, ebből pedig értelemszerűen következik, hogy valahol mindig lyukak vannak, amiből jönnek is a vereségek (pl. Pique + Garcia horrorkomédia). Azt a kutyakomédiát is a szokásos hárítás előzte meg, hogy "megvagyunk kilóra". Hát, kilóra lehet, hogy megvoltunk, bár Garcia elég vékony. Minőségre viszont semmiképp.

De ter Stegen is kiváló példa. Kilóra megvoltunk a cserekapussal a padon. Csak amikor be kellett állnia, már bajban voltunk. Pedig kilóra megvoltunk, csak nem mindegy, mit rakunk rá a mérlegre. Ráadásul még akkor is ez a rögeszménk, amikor még kilóra sem vagyunk meg, és ezen bizony évről évre elúsznak a trófeák.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.04. 17:52:39

gránit írta:

Amúgy hatalmas mázlink volt az előző szezonban, hogy a rengeteg sérülés nem egyszerre ütött be.
Ez valami poén, amit csak én nem értek? :D
2 éve a védők hiánya miatt estünk ki állítólag a BL-ből és Dembele-Pedri hiánya miatt az EL-ből. Előző szezon minden problémája vissza lett vezetve a Gavi, Balde, és Pedri sérüléseire, előtte meg Frenkie, TSre.
Igazából bárki sérült, miatta nem nyerünk. 2-3 sérülés és megvan a kifogás mindenre, ha még ez sem, akkor jönnek a bírók.

Gyakorlatilag 3 éve vagy a bírók, vagy a sérültek a kifogás a gyenge nemzetközi szereplésre, innentől lehet 6 khv a keretben, akkor majd a cserekapus, bal oldali támadó, jhv, tkp stb sérülése miatt nem sikerül.

Ehhez a mentalitáshoz egyszerűen nem lehet elég nagy keretet építeni, 25 játékos cca 2 ember egy posztra és további 2-3 univerzálisabb játékos a keret, márpedig akkor ez 4-5 khv lenne.

Van 1 bhv Balde, 1 vkp Chris, 1 bal oldali támadó a kérdéses állapotú Fati, szóval én ott kezdeném az erősítéseket. Neveket már szándékosan nem is írok, mert egyik nap azon megy a matek a hírekben, hogy Williams és Kimmich mellé ki fér bele a keretbe, másnap nem tudjuk regisztrálni a saját jelenlegi játékosainkat.
Egyszerűen nem hiszem egyetlen szavát sem Laportának, sem a teljes vezetőségnek.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.04. 17:51:08

Ha véletlenül eladnánk 100-ért Araujot, meglenne az 1/1. Akkor valószínűleg szélső védőt fogunk igazolni. Frimpong, Cancelo.
Vkp-t és bal szélsőt.
Azzal lenne most 120 millió, ha Nicot kivásároljuk, 50-60-ból kijön a másik 2 poszt szűkösen, de lesz még szerintem váratlan eladás
Akkor Kounde, Christensen, Cubarsi, Inigo/Garcia/Faye elég lesz. Szó sincs kh igazolásról a hírekben.
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
2024.07.04. 17:21:17
gránit írta:
2024.07.04. 17:16:49
Ez a JAraujo amúgy kicsoda? Mindig látom itt leírva, de egy árva meccset nem játszott a Barcelonában.
Ő az a mexikói srác, aki másfél éve télen érkezett, pár percet késett a regisztrációja, és nem játszhatott emiatt tavasszal. Xaviról meg tudjuk, mennyire csak a nagyon tutiba mert nyúlni, nem kapott lehetőséget még nyáron sem, azonnal ment kölcsönbe. Las Palmasban elvileg jót ment (főleg amíg a csapat is jót ment), megduplázódott a TM értéke is, szóval alighanem igaz. Flick elvileg számít rá.
A kérdés költői volt :D Egyetlen meccset nem játszott a Barcelonában, pedig már Krisztus óta napirenden van a neve. De biztos jó középhátvéd lesz majd a PSG ellen.

Amúgy hatalmas mázlink volt az előző szezonban, hogy a rengeteg sérülés nem egyszerre ütött be. Vicces lett volna, ha az Araújo-Martinez-Christensen-pakk egyszerre sérült volna le, és nem külön-külön. Igazából már az előző szezonban is a tűzzel játszottunk, de megúsztuk. Tulajdonképpen most is kellene oda egy szerzemény, aki nyilván Faye. Egyszer láttam, a szenegáli válogatottban, akkor lőtt egy bombagólt. Simán lehozták a meccset 3-0-lal, nagy hibát nem követett el. A róla szóló elbeszélések elég aggasztók, hogy hitelesek-e, azt nem tudom. Azon a meccsen nem volt vele gond. Flick számít rá, de lehet, hogy még így is menni akar (linkeltem tegnap). Ha marad, akkor leszünk oda 5-en, ami talán elég. Ha Araújo távozik, akkor kell oda még ember. De én Goretzkára simán elcseréném. Chris-szel atomjó csapatrészt alkotnának, és a Bayernben most nincs nagy pezsgés.
bence0330

2024.07.04. 17:21:17

gránit írta:
Ez a JAraujo amúgy kicsoda? Mindig látom itt leírva, de egy árva meccset nem játszott a Barcelonában.
Ő az a mexikói srác, aki másfél éve télen érkezett, pár percet késett a regisztrációja, és nem játszhatott emiatt tavasszal. Xaviról meg tudjuk, mennyire csak a nagyon tutiba mert nyúlni, nem kapott lehetőséget még nyáron sem, azonnal ment kölcsönbe. Las Palmasban elvileg jót ment (főleg amíg a csapat is jót ment), megduplázódott a TM értéke is, szóval alighanem igaz. Flick elvileg számít rá.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2024.07.04. 17:09:34
Nem értem Cubarsi hova lett, de oké.
Nagyon ellenzem Araujo eladását, de szerintem akkor sem kell senkit venni, ha elmegy. A Cubarsi-Kounde középső duó + Balde / JAraujo és ott van cserének Fort, Christensen, ha egyszer úgyis hozunk vkp-t, Valle, Faye és sokadik helyen ebola esetére Frenkie.
9-10 hátvédnél máshol sincs több.
Lenglet, Inigo és EG nálam lapátra kerülne, de nincs akkora szerencsénk, hogy lelépjen akár kettő közülük.
Hogyhogy hova lett Cubarsí? Ha távozna Araújo, lenne egy Cubarsí, egy Martinez és egy Koundé. Szerinted neki lehetne így vágni a szezonnak?

Fort, Valle belső védők? Univerzális srácok, úgy tűnik.

Araújo az előző szezonban nem nyújtott klasszist, sajnos. Egy nagy fogásért megérné elcserélni. Akkor viszont hátra kellene vagy két ember, igazából a távozása nélkül is kéne minimum egy.
bence0330

2024.07.04. 17:13:21

Ja, ő nyilván kezdő szint, bár remélem, nem lesz hülyére játszatva.

Az a baj hogy főleg a két szélsőhátvéd poszton rengeteg a tini, ezért kiszámíthatatlan lesz kicsit. Ha ezek közül legalább a fele bejön, megleszünk kh poszton. Ha nem, akkor az első sérüléseknél gond lehet. Már persze most Araujo eladása esetére értem.
Fayé ugyanez, ha olyan, mint amilyennek láthattuk, akkor EG osztva kettővel. De lehet, hogy rossz példa volt az a pár meccs, és amúgy jó, de még akkor is necces felváltáskor, hogy megüti-e a szintet. Jó lett volna év közben megnézni néha.

Szerintem őt nem akarjuk eladni, ő akar távozni.
Troym
Director del Fútbol

2024.07.04. 17:09:34

Nem értem Cubarsi hova lett, de oké.
Nagyon ellenzem Araujo eladását, de szerintem akkor sem kell senkit venni, ha elmegy. A Cubarsi-Kounde középső duó + Balde / JAraujo és ott van cserének Fort, Christensen, ha egyszer úgyis hozunk vkp-t, Valle, Faye és sokadik helyen ebola esetére Frenkie.
9-10 hátvédnél máshol sincs több.
Lenglet, Inigo és EG nálam lapátra kerülne, de nincs akkora szerencsénk, hogy lelépjen akár kettő közülük.
gránit
Director del Fútbol

2024.07.04. 16:48:37

Troym írta:
2024.07.04. 16:43:31
gránit írta:
2024.07.04. 16:06:06

Viszont ha távozik Araújo, nagyon fel kell tankolni belső védőkkel.
Barcelona currently have 8 centre backs in the squad: Araujo, Christensen, Cubarsí, Koundé, Iñigo, Eric, Faye and Lenglet.

Nem lehetne belőlük választani 4-5t és kész? Más posztokra 0-1 játékos van és lassan kiállíthatunk egy egész csapatot csak középhátvédekből.
Klasszikus példája annak, hogy csak a mennyiségből sosem lehet kiindulni.

8 ember. Ebből Lenglet kuka, Garcia kuka, Christensen már nem is leghátsó sorban van, Faye az elmondások alapján még a harmadosztályba is kevés. Máris 4 ember az a 8. Ha elmegy Araújo, akkor 3 ember. Ami még a 2 belső védős rendszerhez sem elég, a 3 belső védős rendszerhez meg értelemszerűen elfogadhatatlan.

Ha Araújo távozik, legalább 2 ember kell oda. Legalább. Ennek ellenére belemennék egy Araújo-Goretzka-cserébe, mert jó hátvédet szerintem könnyebb találni, mint jó vkp-t, ami talán a legkomplexebb poszt.
bence0330

2024.07.04. 16:48:25

Troym írta:
gránit írta:

Barcelona currently have 8 centre backs in the squad: Araujo, Christensen, Cubarsí, Koundé, Iñigo, Eric, Faye and Lenglet.

Nem lehetne belőlük választani 4-5t és kész? Más posztokra 0-1 játékos van és lassan kiállíthatunk egy egész csapatot csak középhátvédekből.
Azért ha Ara távozik, és Koundé főleg jobboson lesz, Chris meg félig vkp, akkor mindjárt más a dolog, maradt a semmire nem használható Eric-Lenglet, a látott meccseken horribilisan gyenge Fayé, és egy nem rossz, de nagyon lassú, és sérülékeny Inigo. Araujo távozása esetén tényleg kell egy top, és lehetőleg gyors védő.
Ha Fort nagyon berobban, Araujo2 meg csereszintet megüt, akkor jobb lenne a helyzet, Koundé többet lehet középen is, ha kell. Ha egy nagyon jó vkp-t hozunk, akkor Christensen esetén hasonló. De ezek azért esetlegesek.
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:

gránit
Director del Fútbol

tatesz1990 írta:
2024.07.04. 10:17:09
A Mundo szerint a Barca 100 milliót kér Araujoért a Bayern Münchentől.
Alapvetően imádom az uruguayit, de ha adnának érte 60M + de Ligt csomagot, én elgondolkodnék rajta
De Ligt szerintem ezen a szinten egy nagyon gyenge védő. Nem is értem, miért kellett a Bayernnek, miután a Juventus-ból kibukott.

A Bayernből Goretzkára cserélnék. Maga a csere egyébként egy jó taktika most, mert a pénzt nem biztos, hogy elkölthetjük.

Chino
Llegenda del Barça

2024.07.04. 12:45:44

Kovbal88 írta:
2024.07.04. 12:12:51
davi10 írta:
2024.07.04. 11:03:52

De Ligt fél lábbal már Manchester-ben van, szerintem vele nem érdemes számolni.
Araujo a tavalyi egy fokkal gyengebb szezonjával együtt is kell a védelembe, Cubarsi, Faye nagyon fiatalok még, Inigo, EG nem szint, Christensen meg Kounde pedig kell középre meg a jobbosra.

Ez a Nico sztori nagyon érdekes, én nem emlekszem, hogy volt-e valaki, aki ennyire pörgött volna. Barca legendák, spanyol válogatott csapattársak, mindenki arról beszél, hogy milyen jó lenne itt, általában azért ezt ki szoktak kerülni azzal, higy más csapatok játékosairól nem beszélünk, de itt szó nincs erről.
Én is hoznám, Felix meg maradhat Madridban. Kimmich-ért viszont ennyire nem mennék, nem hiszem el, hogy ne lenne jobb opció oda a piacon.
Félix olcsón kölcsönbe, azért nem lenne rossz, de még itt van Fati és Torres, igazából egyikre sincs szükségünk, nemhogy mindkettőre. Fatit, ha lehetne érdemes lenne eladni, annyiért amennyit adnak érte. Neki lefőtt a kávé. Nico nagyon kellene ide.
Fati esélytelen , hogy elkelljen, ilyen fizetéssel szerintem még 5-10 millió körül sem tudnánk eladni. Most a Fenerbachét dobták be, Mourinho állítólag nagyon szeretné és Mendes és Deco között volt már tárgyalás Fati sorsáról, bár ha mennie kell ő inkább a Sevillát választaná. Az előszezont minden bizonnyal itt tölti, Flick utána döntene a sorsáról, de az FFP miatt úgy tűnik felejtős.
Felixet pedig az Atma inkább eladná, aBenfica fizetne érte 20 millió körül, szóval ez is komoly kör lesz, ha újra meg akarjuk tartani.
Torres abból a szempontból jó lehetne, hogy mobilis, a támadósor minden posztján tud játszani, ha Raphinha menne, akkor pedig pláne kellene aa maradása. Főleg a jobboson cserének tökéletes lehet, abban a pozícióban bátran lehetne használni.

Wiefferről még szezon közben volt szó, 25 millió körül lehetett volna megszerezni. Nem láttam annyit játszani, fogalmam sincs megérne-e ennyit.
Amit sajnálok, hogy Vermeerent nem sikerült megszerezni, pedig Xavi kifejezett kérése volt, csak éppen annyit foglalkoztunk akkor Bergvallal, hogy az Atma lecsapott rá. 18 millióért szerintem jó üzlet lett volna.

Remélem Roqué távozásáról már nincs szó, szerencsére egy ideje el is halkultak a hangok ezzel kapcsolatban, világ baromsága lenne ha elengednénk, bármilyen formában is.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.07.04. 12:12:51

davi10 írta:
tatesz1990 írta:
Alapvetően imádom az uruguayit, de ha adnának érte 60M + de Ligt csomagot, én elgondolkodnék rajta
Araujo a tavalyi egy fokkal gyengebb szezonjával együtt is kell a védelembe, Cubarsi, Faye nagyon fiatalok még, Inigo, EG nem szint, Christensen meg Kounde pedig kell középre meg a jobbosra.

Ez a Nico sztori nagyon érdekes, én nem emlekszem, hogy volt-e valaki, aki ennyire pörgött volna. Barca legendák, spanyol válogatott csapattársak, mindenki arról beszél, hogy milyen jó lenne itt, általában azért ezt ki szoktak kerülni azzal, higy más csapatok játékosairól nem beszélünk, de itt szó nincs erről.
Én is hoznám, Felix meg maradhat Madridban. Kimmich-ért viszont ennyire nem mennék, nem hiszem el, hogy ne lenne jobb opció oda a piacon.
Félix olcsón kölcsönbe, azért nem lenne rossz, de még itt van Fati és Torres, igazából egyikre sincs szükségünk, nemhogy mindkettőre. Fatit, ha lehetne érdemes lenne eladni, annyiért amennyit adnak érte. Neki lefőtt a kávé. Nico nagyon kellene ide.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.07.04. 12:09:56

Troym írta:
2024.07.04. 11:47:07
Szerintem jó gondolat, hogy néha megpróbálunk noname játékosokat, de miért pörgünk rá egy adott játékosra?
Csak van a világban 10-30 olyan szélső, aki fiatal, nem ismert és egész jó számokat hoz belga / svájci / holland / svéd / mexikói / üzbég akármilyen ligában. Miért nem próbálunk rá egyszerre 5-10re és ahol racionális az eladó fél, ott mennénk tovább. Ennek a Hullos srácnak is az lesz a sorsa, hogy elviszi a Tottenham mondjuk, mert mindenki nézegeti miért őt akarjuk hetek óta.
Sokkal nagyobb rugalmasság kellene, ezek a berögződött "márpedig csak ő lenne ide jó" hozzáállás addig használható, ameddig szabadon megvásárolhatsz bárkit. Most is összesen 4 jelöltünk van, 3 olyan aki 60 millió és ez a srác.
Ezzel teljesen egyetértek. Vkp posztra írtam, nem hiszem, hogy lesz sok pénz, pláne Kimmichre. Írtam Ugarte szerintem most az egyik legjobb. Cseréljük De Jongra. Hollandiából még jó áron lehet igazolni. Tavaly ott volt Kökcü. Wieffer elvileg 20. Veerman sem hiszem, hogy több, Merino pletyka elült. Rabiot, Guido, Ndidi ingyen. Gondolom van még rengeteg fiatal, mint tavaly Fabricio Diaz, vagy Redondo.
Sajnos sokáig ugyanazok a nevek pörögtek, Zubimendi, Bernardo stb.
Remélem Flickkel ez változik, de most is Onana és Kimmich neve jelenik csak meg. Jó lenne valami nyulat kihúzni a kalapból.
Még ha nehéz is, ha engednek igazolni, ingyenes játékosokkal, vagy olcsó Merino, Wieffer félékkel nem nagyon bukhatunk anyagilag, és be is válhatnak.
Ezért írtam neked múltkor, Rabiot ingyen, Fábián 20-ért elvesztegettük, mikor tudtunk volna igazolni a gazdasági karok után, ehelyett hajtottuk Zubimendit és Bernardot. Sajnálom, hogy ezt írom, de remélem Xavi miatt, mert ha nem, nem lesz változás.
bence0330

2024.07.04. 11:57:54

Troym írta:
Fernando írta:
2024.07.04. 07:31:09
Romano szerint nem túl nagy esély van erre a Philogene-re vagy kire.
Szerintem jó gondolat, hogy néha megpróbálunk noname játékosokat, de miért pörgünk rá egy adott játékosra?
Szerintem inkább a sajtó pörög rá. Mivel angol liga, van sajtóértéke, és mivel angol 2, van szenzációértéke, ráadásul a csávó az év gólját lőtte (volna, ha nem súrolja közben valakinek a haja végét, így hivatalosan nem lehet már jelölt.)
Én is remélem, hogy nézelődünk. De azért vkp posztra is szélesebb körben nézegettünk, a fiatal holland gyerek, most a német, akit Flick kinézett, a nagyobb nevek közül Kimmich, Merino, sőt még ilyen Onanák felé is szaglásztunk, Guimaraes is szóba került, ha véletlen lenne sok pénzt. :D

Balszél talán tényleg csendesebb volt, Nico, Philogene, Saviot bedobták párszor. Aztán ez a Philogene-téma is a semmiből robbant, biztos nem abban a pillanatban kezdtük el nézegetni, csak érte elvileg már hivatalos ajánlatot is adtunk be, úgyhogy konkrétabb lett a dolog. Remélhetőleg van még ilyen a tarsolyban.
Troym
Director del Fútbol

Fernando írta:
2024.07.04. 07:31:09
Romano szerint nem túl nagy esély van erre a Philogene-re vagy kire.
Csak van a világban 10-30 olyan szélső, aki fiatal, nem ismert és egész jó számokat hoz belga / svájci / holland / svéd / mexikói / üzbég akármilyen ligában. Miért nem próbálunk rá egyszerre 5-10re és ahol racionális az eladó fél, ott mennénk tovább. Ennek a Hullos srácnak is az lesz a sorsa, hogy elviszi a Tottenham mondjuk, mert mindenki nézegeti miért őt akarjuk hetek óta.
Sokkal nagyobb rugalmasság kellene, ezek a berögződött "márpedig csak ő lenne ide jó" hozzáállás addig használható, ameddig szabadon megvásárolhatsz bárkit. Most is összesen 4 jelöltünk van, 3 olyan aki 60 millió és ez a srác.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.04. 11:33:48

Cseri írta:
2024.07.04. 05:25:38
Amúgy Flick kijelentette valahol,hogy a Barca a következő szezonban 4231-es hadrendben fog játszani,és ahhoz akarja alakítani a keretet?
Nem olvastam olyat konkrétan, de azért voltak elejtett szavai, mint hogy Pedrit szánná kulcshelyre a csatár mögé, meg hogy beszélt Darvich-al, hogy a rendszerében számít rá, ezért mindenképpen vele csinálja az előszezont.
A német srác pedig egyértelműen ebben a pozícióban kiemelkedő. A Marquez által játszatott 4-3-3-ban nem igazán találta a helyét, maga az edző is elmondta, hogy nem fekszik neki igazán. ANem véletlen, hogy a válogatottban klasszis szintet hozott. 16 évesen az U17-es EB-n és VB-n ő húzta végig a nemeteket a győzelemig, az előbbin a torna MVP-je is lett
Gondolom nem fog kőkeményen ragaszkodni egy taktikához, de a játékosállománya megvan/meglesz hozzá, de hosszú még az átigazolási szezon.

FcBarcelona1 írta:
2024.07.04. 10:07:27
Elvileg a BL helyek elérésére és a BL továbbjutásra elég a keret. Ha nem engednek igazolni, nem is lehet nagyobb az elvárás, persze reménykedni lehet, és a játék képében várható javulást
Jelenleg:
Stegen/Pena
Kounde/Fort/J. Araujo-Araujo/Cubarsi-Christensen/Garcia(Faye)-Balde/Fort(Faye)
De Jong/Casado
Gündogan/Gavi-Pedri/Fermin
Raphinha/Yamal-Lewy/Roque-Ferran/Fati
sor áll rendelkezésre, és Lenglettől szabadulnánk, valószínűleg jó pénzért távozhat bárki.
1az1-ben nálam prioritás egy bal szélső (Nico a potenciál miatt) és egy VKP-s, ha másra nem telik, Guido, Rabiot, Ndidi ingyen.
Ha lesz pénz, Kimmich, ? és Cancelo,?
Ha Raphinha és Fati távozik, előbbi csak magas összegért, akkor is hoznék egy csere bal szélsőt, mondjuk Felix vagy Baena. Utóbbival a kp-ra is meg lennénk. Nico mindkét szélen jobb, mint Ferran.
Persze az ideális az lenne, ha Ferran(30), Garcia(10), Lenglet(?), De Jong(60)+aprók, pénzért távozna, és tudnánk igazolni 100 millió körül.
Már van 20 körül kezdetnek :)
Igen ez a jelenlegi minden igazolás nélkül. De pont a balszélső és vkp a prioritás, ezekre fókuszálnak jelenleg.
Belső védőnek még ott van Koundé, szóval oda lenne 4 kezdőszintű és 1 5. számú (Inigo, Fayé, EG) A balosra jön még Valle, akihez úgy tűnik Flick ragaszkodik, sokat nézte és már dolgozik vele, nagyon elégedett és az első csapatnál akarja tartani. Cancelo megtartásával oda lenne még Fort, Araujo, a portugállal van 3 jh és a balosra gyakorlatilag négyen.
A vkp szintén az egyik legfontosabb,, társnak ott van még egy igazolás mellé De Jong, Chris, Gavi, Gündogan. Ha egy komolyabb név nem jön össze, mondjuk Nico miatt, akkor Merinot írták, mint lehetőséget 18-20 millió körül alacsony fizetéssel. (Ferminnel itt nem számolnék, ez nagyon nem az ő terepe)
Balosra meg ha sikerül, akkor Nico/Felix(?)/Ferran jobbosra Yamal/Ferran, ha Raphinha menne.
Fati és Lenglet biztosan nem marad, kb. 90 %, hogy mennek újra kölcsönbe, a kérdés, hogy mekkora részét tudjuk megspórolni a fizetésének. Eladás szinte kizárt, hogy meglegyen, pedig a franciát folyamatosan ccsábították az arabok. Érthetetlen, hogy miért nem megy. Évek óta nincs csapata, kölcsönbe mászkál nem is top helyekre, ahol a stabil kezdőagság sincs biztosítva.

Viszont amit észben kell tartani,hogy a piac csak néhány napja nyilt meg és szinte mindenki, aki ilyen-olyan okból érint minket az vagy a Copán vagy az EB-n van. Talán Nico-n és Cancelon kívül nincs is, akit biztosra lehet venni, hogy terítéken van.
Forca Barca!!!!
davi10
Llegenda del Barça

tatesz1990 írta:

Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése