Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hát ha 18-20-ért el lehet hozni Merinot, akkor el kell hozni. Magasan a legtöbb párharcot nyerte az elmúlt szezonban Európában, ő lehetne Flick barcelonai Goretzkája. A Mundo amúgy Onanaról írt az elmúlt napokban, inkább őt favorizálnánk, viszont drágább lenne, mint a spanyol, és a MU és a Bayern is érdeklődik iránta.
Játszhat középhátvédet, de mint említettem, az a komolyabb meccsekre már két jó szűrő igazolását követelné meg, és még egy is nehéz szülés lenne, nem hogy kettő. Ennek a csapatnak erre van szüksége. A PSG is mezőnyfölényben volt, a csenevész középpályásainkat megették reggelire, de a Real Madrid ellen is ezen a poszton hasaltunk el a bajnokságban. Tchouaméni például hatalmas erősítés volt Madridban, ahogy a védősor előtt söpröget, nekünk pont egy ilyen játékos hiányzott, főleg az odavágón. Szóval mehet vissza Chris a hátvédsorba, de azzal magunkat lőjük lábon, arról nem is beszélve, hogy sérülékeny, és amihez még nem szoktunk hozzá, ez a szerepkör bizony zabálja a sárga lapokat.Troym írta: ↑2024.07.05. 08:38:35Ezt a részét én sem értem. Oké, használtuk középpályán Christ, de ha érkezik valaki(k), akkor miért ne játszhatna a jövőben középhátvédet? Az a természetes posztja, nem a szűrő amúgy is.
Fejezzük már be, hogy mindenkit máshol akarunk játszatni, mert akár jó is lehet.
Hát de ha egyszer tényleg jóTroym írta: ↑2024.07.05. 08:38:35Ezt a részét én sem értem. Oké, használtuk középpályán Christ, de ha érkezik valaki(k), akkor miért ne játszhatna a jövőben középhátvédet? Az a természetes posztja, nem a szűrő amúgy is.
Fejezzük már be, hogy mindenkit máshol akarunk játszatni, mert akár jó is lehet.
Ezt a részét én sem értem. Oké, használtuk középpályán Christ, de ha érkezik valaki(k), akkor miért ne játszhatna a jövőben középhátvédet? Az a természetes posztja, nem a szűrő amúgy is.
Na, azt nem is figyeltem, hogy neki jövőre lejár a szerződése. Annyiért ajándék lenne Merino, ha jönni akar, és elengedik, nem is nézelődnék nagyon tovább. Persze örültem volna egy Khéphren Thuram-nak, de egy nyamvadt Juve vitte.
Chris játszhat mindkét poszton rotálástól, sérüléstől függően, hátvédként is iszonyatosan jó szintet képes lehozni, ezt már korábban itt és most az EB-n is bizonyította.gránit írta: ↑2024.07.04. 19:57:57Chris a tavaszi meccseken már nem középhátvéd volt. Persze vissza lehet vonni, Dániának is erőssége a hátvédsorban, de az meg már két szűrőt igényelne.
Minden jel arra mutat, hogy Flick 4-2-3-1-ben gondolkodik, Valle visszatérése is erről tanúskodik. Baloldalon Valle, Balde, a középső két posztra jelenleg öten vannak (Cubarsí, Koundé, Martinez, Araújo, Faye, de Araújo és Faye nem biztos, ráadásul utóbbiról elég lesújtóak a beszámolók a harmadosztályból, Garcia nem tényező, számolhatunk vele, de minek). Jobboldalra Cancelo/Frimpong-vétel, Fort. Mélységi középpályán Christensen, de Jong, tartaléknak Gavi, az ingyenes Rodriguezről szóltak hírek. Előttük középen Gündogan/Pedri/Fermín, itt talán tényleg megvagyunk, és nekem többek között ezért sem tetszik ez a rendszer, mert itt sok tűzerőt pazarolnánk el. Széleken Williams-vétel, Yamal, tartaléknak Ferran, Raphinha. Elől Lewandowski, Roque, jelenleg még Fati is.
Szerintem nagyjából így néz ki Flick térképe, ami szerintük egy Williams- és egy Frimpong/Cancelo-vételt igényel.
Chris a tavaszi meccseken már nem középhátvéd volt. Persze vissza lehet vonni, Dániának is erőssége a hátvédsorban, de az meg már két szűrőt igényelne.
Most számold újra, Cancelo nélkül...Chino írta: ↑2024.07.04. 19:42:54Középre jelenleg van 4 kezdő szintű (Araujo, Koundé, Chris, Cubarsi és egy 5. számú (Inigo/Fayé/EG). Ha innen nem megy el senki ez a csapatrész rendben van. Jobboson Cancelo, Fort, Araujo, balosra Balde, Valle, (Cancelo, Fort, Fayé). A többi csapatrészhez képest ez szerintem nem vészes, más csapatok sem állnak itt jobban.
Nem poénnak szántam.Troym írta: ↑2024.07.04. 17:52:39Ez valami poén, amit csak én nem értek?![]()
2 éve a védők hiánya miatt estünk ki állítólag a BL-ből és Dembele-Pedri hiánya miatt az EL-ből. Előző szezon minden problémája vissza lett vezetve a Gavi, Balde, és Pedri sérüléseire, előtte meg Frenkie, TSre.
Igazából bárki sérült, miatta nem nyerünk. 2-3 sérülés és megvan a kifogás mindenre, ha még ez sem, akkor jönnek a bírók.
Gyakorlatilag 3 éve vagy a bírók, vagy a sérültek a kifogás a gyenge nemzetközi szereplésre, innentől lehet 6 khv a keretben, akkor majd a cserekapus, bal oldali támadó, jhv, tkp stb sérülése miatt nem sikerül.
Ehhez a mentalitáshoz egyszerűen nem lehet elég nagy keretet építeni, 25 játékos cca 2 ember egy posztra és további 2-3 univerzálisabb játékos a keret, márpedig akkor ez 4-5 khv lenne.
Van 1 bhv Balde, 1 vkp Chris, 1 bal oldali támadó a kérdéses állapotú Fati, szóval én ott kezdeném az erősítéseket. Neveket már szándékosan nem is írok, mert egyik nap azon megy a matek a hírekben, hogy Williams és Kimmich mellé ki fér bele a keretbe, másnap nem tudjuk regisztrálni a saját jelenlegi játékosainkat.
Egyszerűen nem hiszem egyetlen szavát sem Laportának, sem a teljes vezetőségnek.
Ez valami poén, amit csak én nem értek?
A kérdés költői voltbence0330 írta: ↑2024.07.04. 17:21:17Ő az a mexikói srác, aki másfél éve télen érkezett, pár percet késett a regisztrációja, és nem játszhatott emiatt tavasszal. Xaviról meg tudjuk, mennyire csak a nagyon tutiba mert nyúlni, nem kapott lehetőséget még nyáron sem, azonnal ment kölcsönbe. Las Palmasban elvileg jót ment (főleg amíg a csapat is jót ment), megduplázódott a TM értéke is, szóval alighanem igaz. Flick elvileg számít rá.
Ő az a mexikói srác, aki másfél éve télen érkezett, pár percet késett a regisztrációja, és nem játszhatott emiatt tavasszal. Xaviról meg tudjuk, mennyire csak a nagyon tutiba mert nyúlni, nem kapott lehetőséget még nyáron sem, azonnal ment kölcsönbe. Las Palmasban elvileg jót ment (főleg amíg a csapat is jót ment), megduplázódott a TM értéke is, szóval alighanem igaz. Flick elvileg számít rá.
Hogyhogy hova lett Cubarsí? Ha távozna Araújo, lenne egy Cubarsí, egy Martinez és egy Koundé. Szerinted neki lehetne így vágni a szezonnak?Troym írta: ↑2024.07.04. 17:09:34Nem értem Cubarsi hova lett, de oké.
Nagyon ellenzem Araujo eladását, de szerintem akkor sem kell senkit venni, ha elmegy. A Cubarsi-Kounde középső duó + Balde / JAraujo és ott van cserének Fort, Christensen, ha egyszer úgyis hozunk vkp-t, Valle, Faye és sokadik helyen ebola esetére Frenkie.
9-10 hátvédnél máshol sincs több.
Lenglet, Inigo és EG nálam lapátra kerülne, de nincs akkora szerencsénk, hogy lelépjen akár kettő közülük.
Klasszikus példája annak, hogy csak a mennyiségből sosem lehet kiindulni.
Azért ha Ara távozik, és Koundé főleg jobboson lesz, Chris meg félig vkp, akkor mindjárt más a dolog, maradt a semmire nem használható Eric-Lenglet, a látott meccseken horribilisan gyenge Fayé, és egy nem rossz, de nagyon lassú, és sérülékeny Inigo. Araujo távozása esetén tényleg kell egy top, és lehetőleg gyors védő.
Barcelona currently have 8 centre backs in the squad: Araujo, Christensen, Cubarsí, Koundé, Iñigo, Eric, Faye and Lenglet.
De Ligt szerintem ezen a szinten egy nagyon gyenge védő. Nem is értem, miért kellett a Bayernnek, miután a Juventus-ból kibukott.tatesz1990 írta: ↑2024.07.04. 10:17:09A Mundo szerint a Barca 100 milliót kér Araujoért a Bayern Münchentől.
Alapvetően imádom az uruguayit, de ha adnának érte 60M + de Ligt csomagot, én elgondolkodnék rajta