gránit írta: ↑2024.07.24. 13:51:42
Peter írta: ↑2024.07.24. 12:59:06
Déjá vu érzésem van, totálisan.
Abszolút. Minden évben ugyanaz a nóta. Észrevettem, hogy minél inkább hangsúlyozom, hogy szükségünk van igazolásokra, annál inkább az a válasz, hogy nem, nem kell senki, mert megvagyunk, ezután pedig mindig sérülések következnek be, általában pár napon belül. Kellene középhátvéd, nem, nem kell, Araújo pár napon belül kidőlt legalább fél évre, vagy ki tudja, mennyire. Ha komolyan gondoljuk a 4-2-3-1-et, szükség lenne tartalékra Williams számára. Nem, nem kell, hoppá, máris jött a sérülés. Ezt el fogjuk még játszani párszor a szezonkezdetig, és a fél csapat sérült lesz

Még el sem kezdődött a szezon, de már sérült vagy négy ember. Még párszor lefutjuk ezt a kört, és augusztusra hegyekben fognak állni a sérültek.
A középhátvéd fronton legalább annyi történt, hogy Mbackét leszerződtettük vésztartaléknak.
https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... -fall-lafc
Szerintem senki nem mondta, hogy nincs szükség igazolásokra, mert megvagyunk, én csak az ellenkezőjét olvastam. Max. azon ment a vita és különböztek a vélemények, hogy mi a prioritás.
Úgy gondolom, hogy arra a posztra, ahol kb. 70 %-ban ugyanaz a 2 ember játszik jelen esetben elég 5 játékos, főleg, hogy azért ezek többsége minőségi játékos és nem van 2 top, a többi pedig harmadvonalas lúzer. Mindemellett a mostani keretben van 7 játékos erre a két posztra.
Ugyanakkor ott a balszélső, vkp, jh, center poszt (még a csere bh-t is ide sorolnám) ahol alig vagy egyáltalán nem vagyunk meg. A hírek szerint a klub is inkább ezekkel foglalkozik (talán Olmot leszámítva, ha igaz). Mivel több szempontból is nagyon korlátozottak a lehetőségek így nem lehet mindet kezelni. Ott tartunk, hogy el kell küldeni játékosokat, hogy egyáltalán regisztrálni tudjunk. Hiába vannak olcsó, akár ingyenes lehetőségek, ha az FFP-be nem férnek bele. Guido Rodriguez is simán elférne a padon, nem rossz játékos, de még neki sem tudja garantálni a klub, hogy ott lesz a csapatban. Vagy SR példája, akivel hosszabbítanának egy évre de egyelőre még nem írják alá a kontraktust, mert először annak kell eldőlni, hogy befér-e egyáltalán a csapatba.
És akkor a mennyiség mellett ott a minőség is. Hiába hozunk 8-9 játékost a jelenlegiek mellé, ha olyanok, hogy az Atletícben különbeket találunk. Nem hiszem, hogy bárki örülne, ha Romeukkal töltenénk fel a keretet.
Mondjuk én Olmot pont abból a szempontból nem értem, hogy miért azt a posztot próbáljuk erősíteni, ahová van Gündogan, Fermin, Pedri, Gavi (Raphinha, Darvich) miközben egy Merino vagy hasonló profil úgy kellene mint egy falat kenyér.
Kimmichet viszont jelenleg úgy tűnik, hogy jövőre behúzhatjuk. A Bild szerint a Bayern ajánlata a hosszabbításról nem győzte meg, így nem ír alá új szerződést, a bajorok viszont eléggé felfelé árazzák, ami sok klubot elriaszt. A PSG ugyan érdeklődött, de maga a játékos jelentette ki, hogy a francia bajnokságba nem fog menni. Úgyhogy a jelenlegi helyzet alapján Kimmich ki fogja tölteni a szerződését a Bayernnél és jövőre ingyen távozhat. Ide Xavi alatt is szívesen jött volna, Flick szerintem további húzóerő lehet. Ha '25-ben érkezik 2-3 évig még a legmagasabb szinten tud játszani, mellette pedig beérhetnek a fiatalok, plusz az anyagi helyzet már valószínűleg kedvezőbb lesz, így az igazolás is egyszerűbb lehet.
Remélem Roque nem a Corinthians-ban fog kikötni, ahogy újabban hallani. Ez a "nyomassuk Lewyt, cserének meg ott van FT"-terv nagyon riasztó.
Az még a kisebbik rossz lenne, ha elmenne a Sevillába kölcsön, Cury állítólag már nem ágál ellene, a Mundo szerint pedig Pimienta nagyon várná, főleg En-nesyri távozásával és a bérének a nagy részét is átvállalnák. Ott lenne esély, hogy egy jó szezon után visszatérjen, maradna a bajnokságban egy korrekt csapatban jó edzővel.
De remélem ez csak a legrosszabb eset, visszamenni bohóckodni Brazíliába nem látom értelmét, az jó eséllyel már kb. temető lenne.
Közben lezárult a Pau Victor-ügy is, 2,5 millióért érkezett a Gironából, ennyiért szerintem megérte, főleg minimális fizuval. Ha megfelelő poszton játszatják rotációba jó lehet. Nem valószínű, hogy top 3 támadó lesz belőle, de amennyit Guiu tett volna hozzá, azt ő is lehozza.