jclayton írta: ↑2024.07.30. 14:19:59
Lehet, hogy mellékszál, de pontosan kiért ajánlottak kilencvenmilliót és mikor? Felröppent anno a hír a Yamal-os megaajánlatról, de egyedül Araújoval kapcsolatban keringtek teljesen furcsa híresztelések a sérülése előtt. De már akkor sem lehetett tudni semmi konkrétumot, kivéve, hogy a szurkolói keménymag és a bulvármédia ilyen nagy összegeket vizionált.
Az a helyzet, hogy a csapat ezen a ponton még csak-csak eladna játékosokat, de Yamalon kívül topcsapatból komoly kereslet aligha van bárkire is, senki nincs se nyíltan, se rejtetten a piacon az 50+ milliós kategóriában - mert egyszerűen nincs rájuk vevő.
Yamalért 200-as ajánlat volt igen. Araujora nem tudom, volt-e konkrét 80-90-es ajánlat, de ha nem is, annyiért szerintem elvitték... volna, ha nem sérül meg.
Raphinhának van még olyan értéke, akit 50 millióért kérdés nélkül vinnének páran Angliából, de nagyon helyesen ezt a számot max fontban hallgatnánk meg kezdőajánlatnak, a hírek szerint ott szabta meg az alját. De mivel nem akar távozni, eléggé lényegtelen.
Szerintem kb így nézne ki a valós eladhatósági lista, és a valóság mellette
Yamal 200 (nem is akar menni, meg mi sem akarjuk eladni egy akár sikerkorszakot meghatározó játékost)
Araujo 80 (sérült)
Raphinha 60-70 (nem akar menni)
Roque 35-45 (kicsit bizarr lenne rögtön eladni, de ez lehetséges szerintem, ő tuti nem akar ilyen korban végig padozni)
DJ 30-40, hogy bele tudjanak kalkulálni egy magas fizetést (nem akar menni)
Ferrán 20-30 között (nem akar menni)
Pedri 20 (nem akar menni)
Fati 10 (sérült)
Torre 5
Fiatalokat, Christ, Koundét azért nem említettem meg mert szóba sem került pletyka szintén sem. Koundéra tuti lenne keresleg 50 felett, nagy szezonon és EB-n van túl, Christensent is szerintem pár tizesért el lehetne paszolni, de eszünk ágában sincs.
Arab vonalat nem vettem bele, ott érkezett közel 100-as ajánlat pl. a brazilért, de nyilván oda a játékosok sem akarnak menni meg nem is mutatja a valós értéket.
Valós esélyt én csak Roquéban látnék eladásra.
Sinya22 írta: ↑2024.07.30. 14:45:03
Úgy 8 éve tudjuk, hogy lyukas a vkp poszt, és minimum másfél éve a 9-es is. Természetesen Olmo a prioritás, mert miért ne.

Sok dolog nem változott az átigazolási politikánkban sem.
Szerintem Olmót hamis kilencesnek és bal, esetleg jobbszélsőnek veszik, lefedni ezt és a 10-es posztot ha kell. Szerintem így is hóttbéna megoldás, de legalább a balszélső és a kilences posztnál az első lyuk, a második meg kérdéses, és nem árt neki a bővítés.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy