bence0330 írta: ↑2024.07.30. 00:45:18
sansz írta: ↑2024.07.30. 00:26:05
Ez az a klub, ahol az elnök a sajtón keresztűl fenyegeti a saját játékosát, hogy írja alá, amit ő követel, különben nem lesz a pályán, ez az a klub, ahol kikönyörgik a fizetés csúsztatásokat, majd mikor ki kéne fizetni, akkor azt suttogjuk, hogy milyen pénzéhesek, el kell adni az ilyet...Ez az a klub, ahol az egyik leghasznosabb játékost (Raphinha) aki szerintem egy jó edző mellett szintet is léphetne, folyamatosan alázzuk és jóformán el akarjuk üldözni. Úgy, ahogy Guiu se volt fontos és ahogy Vitorral is bánunk: leteszünk egy rakás pénzt érte, udvarlunk neki, direkt előbb el is hozzuk, szerintem nagyon is bíztató volt, aztán kitesszük a csapatból és rátesszük az árcédulát...És még lehetne sorolni Laporta gátlástalan szemfényvesztéseit.
Alapvetően szinte minden szavaddal egyetértek, csak nem értem, ezek miért Laporta szemfényvesztései, szerintem ő a fenti témákban kb képbe sem került. Vitort Xavi rakta ki a csapatból, Guiut Xavi nem rakta be, illetve Xavi vágyai szerint hoztak a helyére egy hasonló profilt (nyilván ehhez kellett Laporta áldása is, de na...), Raphinhát Xavi cserélte le minden meccsen, meg dobálta ide-oda, és persze ő hiába az egyik legjobbunk... lehet, hogy csak két jobb, vagy legalábbis jövőre már talán jobb játékos van a keretben, az pont az ő két posztján.
Ha ő jobblábas lenne, vagy Yamal... azzal mindenképp egyetértek, hogy Raphinhát a padon itthagyni bűn, ő egy nagy csapat húzóembere szint, mint ahogy azt másfél éve bizonyítja. Meg szerintem hamarabb adnánk el De Jongot vagy Torrest, de hát...
Az általad felsoroltak szerintem úgy 90%-ban edzői sarak, sportigazgató is benne van, meg nyilván valamennyire Laporta is, de ő messze a legkevésbé, mit tudna tenni, ha az edző nem számít egy játékosra. Kb semmit. Tuti, hogy ő szerette volna, ha Guiut-beépítjük, eléggé fanatikus Masia-fan, vagy ha Nico Gonzalezt itt hagyjuk, vagy ha Kessiét. Vagy ha már Roque jött, akkor őt, ráadásul Raphinhát is ő akarta idehozni.
Persze, közvetetten felelős az edzői döntésekért is, de azért ezt nem venném ide.
Szerintem bármelyik klubnál, ahol létkérdés minden egyes millió egyáltalán nem inkorrekt piacra dobni bárkit, ha abból komoly előnye lehet a csapatnak. Ha olyan mozgástere a Barcának, mint mondjuk az Arsenalnak, Realnak, PSG-nek, de akár egy Juvenak, Villának vagy Spursnek egész más lenne a leányzó fekvése. Nagyon kétlem, hogy egy Raphinhát vagy Araujot hajlamosak lennének eladni egy épülő csapatból, ha nem lenne szükséges. De 90 millióért egy vallujuk be, inkább már cserejátékosnak számító játékost eladni inkább józan észre vall. És lehet fikázni a klubot, hogy miért nem adja el De Jongot, Torrest, a brazilt stb., ha a játékosnak esze ágában sincs távozni. Utóbbinak az alázása alatt nem tudom mit értesz. Ha azt, hogy inkább Yamal játszott helyette, az edzői döntés, ahogy a Dembélé ügy. Xavi azt kérte, hogy játszon, mert kell neki azonnal megkapta. És inkább legyen töke a vezetőségnek, ne a játékosnak engedjen a fizetés kérdésében, ahogy Dembélé vagy Moriba esetében történt, mert egyrészt olyan lavina indulhatott volna el, ami még lejjebb nyomja a klubot. Teszem hozzá Moribának vissza is nyalt a fagyi, itt szerintem simán elindulhatott volna egy komoly karrier számára, de ott is fontosabb volt a pénz. (bár ezt nem a játékos nyakába varrnám, ahogy Dembélénél is Sissoko volt az aki verte a balhét és fenyegetőzőtt) Egy brutto 16 milliós fizetés több mint elég lenne neki.
Roquét pedig pont a vezetőség akarta és hozta ide. 40 millió alatt most sem adnák. Gondolom nem azért jött egy fél évvel korábban, mert hanyagolni akarták. Hogy miért játszott kevesebbett, azt inkább Xavitól kellene megkérdezni bár 18 évesen, épp hogy egy komoly sérülésből visszatérve, hirtelen egy más kontinens bajnokságába érkezve 28 lehetséges meccsből 16-on szerepet kapott, igaz csak átlag 20-25 perceket. Ráadásul az egész 2023-as évet szünet nélkül végigjátszotta, (brazil bajnokság áprilistól decemberig) Ezeket figyelembe véve, annyira azért nem volt teljesen alaptalan, hogy kevesebbet játszott, tényelg szét volt hajtva. 45 meccset tolt le stabil játékosként 3 héttel az érkezése előttig.
Ráadásul most szídunk mindenkit, hogy miért nem hozzuk ezt meg azt a játékost, közben meg az a baj, hogy miért akarjuk eladni őt meg őt. Valahonnan pénzt kell előteremteni az előzőhöz, de akkor mi lenne a megoldás. Egyik megoldás nélkül nincs a másik. Itt kb. bármit csinálnak az csak rossz lehet.