Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezen a ponton (még?) az edző és a klubvezetés is tandemben nyilatkozik a célokról, minden szép és jó, minden összhangban van, minden pontosan úgy történik, ahogy azt a két fél a mágikus harmóniájukban akarja és egyben szeretné. Illetve ha mégsem, azt nem a nyilvános sajtókonferenciákról fogjuk megtudni - persze kivételek mindig vannak, ugye, Xavi?gránit írta: ↑2024.08.07. 13:49:26Ami szerintem súlyosbító tényező, hogy nem azért nem igazolunk oda, mert nem férne bele vagy ne lenne rá pénzünk (Olmóra van 55 milliónk), hanem azért, mert maga az edző nem akarja. Hiába igazolhatnánk, amennyit csak akarnánk, akkor sem jönne oda senki.
Nem csak a klubvezetést illeti kritika.
Ahogy azt előre megmondtam:
Ami szerintem súlyosbító tényező, hogy nem azért nem igazolunk oda, mert nem férne bele vagy ne lenne rá pénzünk (Olmóra van 55 milliónk), hanem azért, mert maga az edző nem akarja. Hiába igazolhatnánk, amennyit csak akarnánk, akkor sem jönne oda senki.
Ha Olmo akar lenni a nagy név a tarsolyunkban, az minimum megmosolyogtató, amikor Madridba költözik 2 hét eltéréssel Mbappe és Alvarez.
Régóta követi a csapatot, a kicsiket meg már látta élesben is a rájátszás alatt. Szerintem kevesebb sérüléssel számol, talán pont a nagyobb hangsúlyt kapó fizikai felkészítés miatt.Messa írta: ↑2024.08.07. 08:58:57Van egy olyan rossz megérzésem, hogy Flick nem jól méri fel a keretet. Edzéseken lehet minden szuper, edzőmeccsen a City meg Real fakó ellen lehet, hogy nem nézünk ki rosszul, csak majd amikor a BL negyeddöntőben ugyanezen csapatok ellen a Bernal-Casado duóval kell esetlegesen kiállni ilyen-olyan okok miatt, akkor megy a pislogás, meg a kifogáskeresés, hogy dehát ők még fiatalok...
Én biztos vagyok benne, hogy sikerül beépíteni, és hasznos játékos lesz. Csak abban nem, hogy ha támadóközéppályásnak hoztuk, akkor ezt ne csinálta volna meg helyette 4-5 játékos, aki a keretben van. Ha meg balszélső lesz, akkor annak nem biztos, hogy ért 60 milliót, de cáfoljon rám.
Kíváncsi vagyok, hogy mi a terv, mert azért Xavi eléggé magasra tette a lécet. A bajnokságban főleg. Két második hely és egy első. Ennél nem kellene lentébb adni. Nem tartom sokra Anderson Luis de Souza-t, de ennyi vakon nem lehet, szóval kell lennie valaminek a háttérben. . Ami nekem nagyon bántó, hogy pár igazolással Nico, védekező középpályás és szélső védő, csak erre a három posztra igazolással már iszonyatosan erősödnénk a BL-be. És idén csak két erős ellenfél lesz, City és a Real. A többi nagy már koránt se olyan esélyes, Bayern is szinte null kilométeres edzővel...Psg Mbappé nélkül.Troym írta: ↑2024.08.07. 08:28:04Hansi Flick:
“We have many good players injured in midfield and I think I have enough players in the midfield now."
A nyár legfontosabb kérdésére itt a válasz.
Mivel Nico se jön, akkor remélem jó szamaritánusként minimum 60-80 milliót adunk Felixért, mert kiürült a kassza Alvarez és Gallagher után, ne hagyjuk már őket legatyásodva. Nem tudom lehetséges-e rosszabbul csapatot építeni, de nehéz elképzelni. Nem lehetne vezetőséget cserélni az Atleticoval?
Viccet félretéve tegnap is hír volt, hogy 20 millióért meg lehetne szerezni Chiesát és 6m körüli a bére. Én megpróbálnám annyiért elhozni, fél szezonokat sérült játékos max ennyit ér.
Az egy dolog hogy mit nyilatkozik, és más hogy mit gondol, ha most azt nyilatkozná hogy égető szükségünk van egy épkézláb VKP-ra akkor nehezebb lenne az alkupozíciónk.Messa írta: ↑2024.08.07. 08:58:57Van egy olyan rossz megérzésem, hogy Flick nem jól méri fel a keretet. Edzéseken lehet minden szuper, edzőmeccsen a City meg Real fakó ellen lehet, hogy nem nézünk ki rosszul, csak majd amikor a BL negyeddöntőben ugyanezen csapatok ellen a Bernal-Casado duóval kell esetlegesen kiállni ilyen-olyan okok miatt, akkor megy a pislogás, meg a kifogáskeresés, hogy dehát ők még fiatalok...
Érdekes ez a pálfordulás, pedig épp ő volt, aki ezt a posztot jelölte meg, mint kulcskérdés.
Van egy olyan rossz megérzésem, hogy Flick nem jól méri fel a keretet. Edzéseken lehet minden szuper, edzőmeccsen a City meg Real fakó ellen lehet, hogy nem nézünk ki rosszul, csak majd amikor a BL negyeddöntőben ugyanezen csapatok ellen a Bernal-Casado duóval kell esetlegesen kiállni ilyen-olyan okok miatt, akkor megy a pislogás, meg a kifogáskeresés, hogy dehát ők még fiatalok...
Nem en irtam le “egy olyat”hanem a statisztika:
Raphi tavasszal nagyot ment gólokban passzokban mikor Xavi at dobta balra akinél a 4-3-3 volt a fő szerkezet , kb 10 es poszt nélkül … még ha sokszor befelé is jött ,de nem onnan indult, jobbról inkább a kapu elé vágott éles beadási voltak veszélyesek!bence0330 írta: ↑2024.08.06. 23:02:09Tél körültől támadóközéppályást játszott (nem tökéletesen 10-es, de ehhez állt a legközelebb), nem szélsőt, és volt olyan sorozata, mikor 2 hónapig nem volt gólpont nélküli meccse kezdőként (8 meccs), ebben komoly rangadókkal, PSG, Napoli, stb. Nem szélső, hanem tízes-szerű posztról. Onnan jobb a gólpontaránya is kicsit, mint a szélről. És inkább tolódott el a gólok felé, szélről meg az előkészítés felé.
Az őszi szezonban összesen kétszer tették be tizesbe, mikor Xavi 4-2-3-1-re váltott meccs közben. Mindkét alkalommal lőtt egy gólt 20 méterről.Pont fordítva van a helyzet, onnan lőtt jól. Ez a két átlövésgólja volt a szezonban, a többit innen-onnan érkezve lőtte, fejjel, stb. Nem véletlen, vonalra szegezve nem tudja magát lövőhelyzetig verekedni, vagy csak ritkán, onnan inkább előkészít, full tizesként onnan is.
Yamal és Cubarsi sem voltak a keret tagjai tavaly. Ettől még ott voltak és számolni kellett/lehetett velük, sőt, alapkezdők lettek. Nem sokat jelent.
De mindegy is, most már kizártnak érzem, hogy Olmo ide jött 8.-9. játékosnak, az esetek 90%-ában balszélen lesz, max beljebb tolva. Ahogy írta ktm is 3-4 hsz-el lejjebb, nem lehet véletlen, hogy Nico visszalépése után szálltunk nagyon rá és pörögtek fel az események.
Tél körültől támadóközéppályást játszott (nem tökéletesen 10-es, de ehhez állt a legközelebb), nem szélsőt, és volt olyan sorozata, mikor 2 hónapig nem volt gólpont nélküli meccse kezdőként (8 meccs), ebben komoly rangadókkal, PSG, Napoli, stb. Nem szélső, hanem tízes-szerű posztról. Onnan jobb a gólpontaránya is kicsit, mint a szélről. És inkább tolódott el a gólok felé, szélről meg az előkészítés felé.
Szerintem is ez eléggé így néz ki, hála a jó égnek. Nem mondom, hogy rá költöttem volna, de így legalább lyukra jött, nem egy teljes kapufa.ktm írta: ↑2024.08.06. 21:27:52En felteszem, hogy Olmo balszelre jon, azutan gyorsultak fel az esemenyek, hogy Nicorol kiderult, hogy marad a helyen. Ezen a poszton nala nincs jobb a keretben, szoval elorelepes a leigazolasa. A legfontosabb ugyis az lesz, hogy lehetoleg mindenki egeszseges maradjon a szezon donto reszeben, akkor jok lehetunk egy liga bl duplara.
De, egyről beszélünk. Pedri abszolút 10-es, ott is játszott a válogatottban, de annyira egy poszt, hogy pontosan Olmóval váltották egymást.baas11 írta: ↑2024.08.06. 20:47:12Most vagy nem egy posztról beszélünk vagy tényleg nem értelek !!?!
4-2-3-1 a center mögötti játék.: (AM)
Pedri: klasszik 8-as passsz, nem tud gólt lőni
Gundogan: kiváló előkészítő passsz, de nem tud gólt lőni
Raphinha : full szélső, kb 1-2 meccset játszott ott kényszerből
Gavi: klasszik 6 - os, elore tolva labda szerzésbe jo cselezes gól érzékenység szinten nem erőssége
De Jong.: 5 6 8 as de nem 10 es
Én is így látom. És nálam akkor is lenne tkp-s, ha 433-at játszanánk.baas11 írta: ↑2024.08.06. 20:47:124-2-3-1 a center mögötti játék.: (AM)
Pedri: klasszik 8-as passsz, nem tud gólt lőni
Gundogan: kiváló előkészítő passsz, de nem tud gólt lőni
Raphinha : full szélső, kb 1-2 meccset játszott ott kényszerből
Gavi: klasszik 6 - os, elore tolva labda szerzésbe jo cselezes gól érzékenység szinten nem erőssége
De Jong.: 5 6 8 as de nem 10 es
Gondolom nem kell eluturnom a tavalyi gól/golpassz statokat
Akik legalabb profil alapján beválhattak volna a poszton:
Felix …nincs itt
Fati … sérült kb semmit nem tudunk rola
Akikkel nem lehet mit kezdeni:
Roque… tok homaly
Torres … igazabol sehol nem jo kiemelkedő
Fermin Lopez: na ő igen benne van potenciál az egyetlen , aggresszió, kapura tartás , távoli lövések, erkezes, fej játék , passz amit meg is mutatott de a még gyengeségeit is…
Ez nálam 1 !!! be is vethető fiatal játékos! Ez nem epp egy telített posztot mutat.
Inkább 5,6,8 as poszton van/lesz sok jo kiváló jatekosunk … + Cassado mondjuk!
Persze ha választani lehetne inkább Nicot hiztam volna en is de nem akar jönni !