La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.08.19. 17:53:13

En tovabbra is tartom,h vini nem fog ott maradni,mivel Mbappe fogja elvinni a showt elole akarmit is csinal.Kicsit Neymar-Messi fele szitu…
Vininel bicskanyitogatobb jatekost meg nem lattam palyan,csoda,h meg nem faragtak le.
1-2 ev es vini dobbant is sztem,Mbappe meg mehet ki a balosra.Ami meg jo lehet,h Rudiger,Carvajal idos,Alaba szora sem erdemes,Militao pedig nem olyan stabil.Lesz kit potolni idovel…
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.19. 13:30:00

Chino írta:
2024.08.19. 13:21:35
Ancelottinak szerintem még lesz dolga bár a csapat már sokkal korábban összeállt mint nálunk és gyakorlatilag egy érkező és egy távozó volt.
Az állítólagos hatalmas pedagógus Ancelotti nem hiszem el, hogy nem tud mit kezdeni Viniciusszal. Vagy annyira pont agya van, hogy veszett fejsze nyele?
Amellett ha a bírók komolyan fogják venni ezt a "csak csk reklamálhat" dolgot, elég sok meccset ki fog hagyni a brazil
Én a helyükben eladnám, és vennék belőle egy középpályást meg egy belső védőt, esetleg még egy szélsőbekket. Meg fogja oldani végül simán az olasz hogy Mbappéval ketten legyenek a pályán, de így már nincs akkora szükség rá. Konkrétan a világ magasan két legjobb balszélsője az övék, ez szerintem kicsit overkill, eleve orrnehezek lettek (érdekes, mert 2 éve még inkább voltak farnehezek), de még az az orr is kicsit féloldalas.

De ha már ez lesz, Ancelotti megoldja majd. Nem állítólagosan nagy pedagógus ő, ezzel nyert megszámlálhatatlan BL-t. A világ legjobb pedagógusa alighanem a fociszakmában, sőt, ez valószínűleg objektíven igaz, hisz az övé a legtöbb BL cím, és az edzősködésének fő alappillére a pedagógia, no nem mintha taktikailag egy analfabéta lenne. :D

Vini nagyon gáz, de a pedagógia nem azt jelenti egy felnőtt közegben, hogy megtanítja őt némi emberségre. Szerintem két opció van, vagy rájött, hogy a lazavagyokszétesekképéberöhögökmindenkinek Vini szaggatja szét a hálót, ezért 1-2 túlkapásán túl nem törődik vele, mert a csapatnak jó (mostantól főleg nem, mert mi van, ha eltiltják két meccsre egyszer? Ott van az egyetlen jobb balszélső nála a csapatban...)...
Vagy Vinin már nem segít senki és semmi, Carlo is "csak" baromi jó, csodát tenni nem tud.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.19. 13:21:35

davi10 írta:
2024.08.19. 10:12:42
Nagy fröccs lehet a játékosoknak, hogy a Real már az első fordulóban pontokat vesztett, mi meg pont egy olyan terepről hoztuk el a 3 pontot (tele sérültekkel), ahonnan tavaly a Real is csak 1-et tudott.

Belenéztem a meccsbe, de igazán csak az utolsó 10 percet láttam. Ott inkább a Mallorca-nak voltak komolyabb helyzetei, meg is nyerhették volna.
Modric próbált valamit hozni a kp-ra, de úgy mozgott, mint aki végigjátszott szezon utolsó meccsén lép pályára. Ancelotti "jó" szokásához híven az utolsó 10 percben nyúlt bele igazán, én tartom, hogy ebben a Brahim, Güler vonalban több van, minthogy a Real padján vesztegessék a karrierjüket (nyilván én is elvesztegetném ha cserébe minden 2. évben BL-t nyernék, de értitek).
Az amúgyis szegényes védelemből Mendy még ki is szórta magát, én nem értem miért kötik az ebet a karóhoz, szerintem ha nagyon akarnának, bagóért tudnának venni hasznos arcokat akár a balosra, akár Militao/Rüdiger mögé. Hacsak nem az van, hogy az "ingyen" jött MBappe felemésztette az egész büdzsét.
Szerintem ott is lehet gond a pénzzel. Mbabbénak is le kellett tejelni közel 150 millitót és a bónuszokkal a fizetése is 55-60 lesz.
Nem véletlenül mentek Yoroért és amikor feljebb ment az ára inkább hagyták és nekimentek a 60+ meccses szezonnak két belső védővel és Daviest sem akarták pénzért hozni. Nem tartom túl valószínűnek, hogy büszkeségből nem hoztak hiányposztokra új játékosokat, mikor címek mehetnek el ezen.

Én ugyan csak a második félidőt láttam, de az alapján nagyon komoly hiányosságok vannak. A középpálya teljesen szervezetlen, Bellingham azt se tudja hol a helye, Vinicius és Mbappé egymás nyakán.
Ancelottinak szerintem még lesz dolga bár a csapat már sokkal korábban összeállt mint nálunk és gyakorlatilag egy érkező és egy távozó volt.
Az állítólagos hatalmas pedagógus Ancelotti nem hiszem el, hogy nem tud mit kezdeni Viniciusszal. Vagy annyira pont agya van, hogy veszett fejsze nyele?
Amellett ha a bírók komolyan fogják venni ezt a "csak csk reklamálhat" dolgot, elég sok meccset ki fog hagyni a brazil
Forca Barca!!!!
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.08.19. 11:46:44

Na, besültek a galaktikusok.

Kellene még pár támadót igazolniuk, egy adott pillanatban alig öten voltak egy négyzetméteren belül.

Három csapat nyert csak az első fordulóban, mind 2-1-re, ma az ATM átveheti a vezetést a tabellán...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.19. 10:53:51

El Sie7e írta:
2024.08.19. 10:18:56
Tipikus első meccs volt. Mendyt rögtön kiszórták pirossal jogosan, Maffeot nem, Cubarsit sem. Ez nem foci ez la liga.
Nekem is hasonló volt a véleményem, mikor Yamalnak majdnem eltörték a lábát, (és még felrúgták párszor) miután hozott az országnak egy EB címet.
Cubarsi eset után inkább csendben maradtam.
kmb
Jugador del Barça

2024.08.19. 10:39:58

Nekem egyáltalán nem meggyőző ez a real,sőtt,inkább úgy érzem teljesen el fognak menni az egyénieskedő irányba,már itt az első meccsükön is lehetett ezt látni.Nem jönnek az eredmények,még frusztráltabbá válnak és az egész szezonjuk katasztrófává válhat.(Adja isten) Szerintem hatalmas gondok lesznek náluk az öltözőben rövid időn belül.
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.19. 10:39:38

Nyilván 1 forduló után nem kell aggódni, csak talán nem lesz ez olyan tükörsima Real bajnoki cím, mint sokan várták.

Nekem még Vini tűnt furának, lecseréléskor semmi pacsi, majd a földön ücsörögve még magyarázott. Nyilván a világ tetején nem nehéz jófejnek lenni, de ha nem megy a szekér, szerintem lesz még azzal a csávóval baj.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.19. 10:27:29

Én sem féltem őket, de alighanem az egyetlen hangyányi kis esélyünk (kizárólag 1-2 last minute célzott igazolással) is akkor lesz, ha kicsit beragadnak. Mi meg mellette ezzel a másodosztályú kp szekcióval csodával határos módon hozzuk az első meccseinket.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.08.19. 10:18:56

Tipikus első meccs volt. Mendyt rögtön kiszórták pirossal jogosan, Maffeot nem, Cubarsit sem. Ez nem foci ez la liga. Szerdán még szuperkupa meccs volt, alig estek vissza az emberek, Pintus bácsi vigyorog amíg megöli őket edzésen. [auto_cenzúra] az x de egy percig nem aggódom. Szépen lemegy az alapozás és összeáll a játék. Az első félidőben megvoltak a helyzetek, majd bemennek.
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.19. 10:12:42

Nagy fröccs lehet a játékosoknak, hogy a Real már az első fordulóban pontokat vesztett, mi meg pont egy olyan terepről hoztuk el a 3 pontot (tele sérültekkel), ahonnan tavaly a Real is csak 1-et tudott.

Belenéztem a meccsbe, de igazán csak az utolsó 10 percet láttam. Ott inkább a Mallorca-nak voltak komolyabb helyzetei, meg is nyerhették volna.
Modric próbált valamit hozni a kp-ra, de úgy mozgott, mint aki végigjátszott szezon utolsó meccsén lép pályára. Ancelotti "jó" szokásához híven az utolsó 10 percben nyúlt bele igazán, én tartom, hogy ebben a Brahim, Güler vonalban több van, minthogy a Real padján vesztegessék a karrierjüket (nyilván én is elvesztegetném ha cserébe minden 2. évben BL-t nyernék, de értitek).
Az amúgyis szegényes védelemből Mendy még ki is szórta magát, én nem értem miért kötik az ebet a karóhoz, szerintem ha nagyon akarnának, bagóért tudnának venni hasznos arcokat akár a balosra, akár Militao/Rüdiger mögé. Hacsak nem az van, hogy az "ingyen" jött MBappe felemésztette az egész büdzsét.
Kép
Sinya22
Director del Fútbol

2024.08.19. 08:54:49

FcBarcelona1 írta:
2024.08.19. 07:15:49

És azért, mert nem akarok belemenni hasztalan vitákba, így előre:
A "hasztalan" vitákba úgy tudsz nem belemenni, ha nem írod le folyamatosan ugyanazt, főleg akkor, amikor mindenki más már lezárta. Illetve a vita akkor sem hasztalan, ha a másik szempontját megpróbálod olvasni és értelmezni egy következő komment előtt.
FcBarcelona1 írta:
Szerintem mindenki látja, hogy szükség lenne egy bal szélsőre, egy vkp-ra, és egy jhv-re
A nyári és a téli átigazolási időszak alapján a vezetőség nem látja. De visszább mehetünk, ahol a csapatnak nem kellett sem Nico sem Kessie, persze ezt húzzuk inkább Xavi számlájára.
FcBarcelona1 írta:

100-120 millióból ez simán meglenne, amit egy 5+ milliárdot érő klub szerintem meg tud engedni.
Roquéra elköltöttünk 40 milliót, most épp új klubot keresünk neki. Olmo 55 volt. Majdnem meg is van azokra a posztokra a pénz, amiket írtál.

FcBarcelona1 írta:

És azt is tudom, hogy lehetne jobban, fotelből minden könnyebb.

Te ugyan úgy a fotelből írsz, ez nem érv. Akkor zárjuk be a fórumot, ne írjunk se a csapatról, játékosokról, elnökről, ligáról semmit, mert egyikünk sem dolgozik ott. Akkor higgyünk azoknak, akik ott dolgoznak. Például azoknak a volt Barca szakembereknek, akik már otthagyták a csapatot, gondolom azért, mert Laporta olyan jól kezeli a helyzetet, és bízik a szakemberekben. Legalább is azokban, akik azt csinálják, amit mond.
FcBarcelona1 írta:

És nem, nem védek személyeket, az FC Barcelonanak szurkolok, de nem látok egyenlőséget a klubok közötti lehetőségek szempontjából. Innentől kezdve szerintem jogosan érzem, hogy diszkriminálják a kedvenc csapatomat.
Pontosan ezt csinálod. Hibás a Liga, nem engednek többet költeni. Hibásak a játékosok, nem engednek a fizetésükből. De a vezetőség, na őket kritizálni nem lehet.

A Liga diszkriminálja a csapatot? Igen. Ezt tavaly is tudtuk. Viszont ez csak kifogás, ugyanis majdnem 100 milliót költöttünk el Januárban és most. Szóval amíg bort iszunk, és vizet prédikálunk, akkor lehessen már a fotelből leírni, hogy a jelenlegi vezetőség nem biztos hogy jó munkát végez. A lehetőségeihez képest sem.

És kérlek mielőtt válaszolsz, olvasd el mit írtam, és ne írd le megint, hogy mekkora az adósságunk, mert mindenki tudja.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

X-elt a Real. Gondolom akkor nem igazolhatunk :) :)

Komolyra fordítva a szót, kicsit unalmas már, hogy egy FC Barcelona fórumon a saját szurkolói felől megy az "áldozathibáztatás".
Szerintem mindenki látja, hogy szükség lenne egy bal szélsőre, egy vkp-ra, és egy jhv-re. 100-120 millióból ez simán meglenne, amit egy 5+ milliárdot érő klub szerintem meg tud engedni. Rajtunk kívül mindenki megengedheti.
Ez a negyedik nyári átigazolási szezon amikor szotyiért érkezhetnek játékosok. (Eladás/vétel, de inkább eladás szempontjából)
De még 2082-ben is a Negreira ügyet és az FFP-t fogják nyomatni.
És nem kell nyomatni, hogy de Laporta, de FFP, de úgyis elkőtenék.
Ez már nem normális, lassan a Barca C-vel kell felvenni a harcot a milliárdos ellenfelekkel.
Szerk
És azért, mert nem akarok belemenni hasztalan vitákba, így előre:
1 milliárdos extra bevételből
jött az erősítés, akiket végül elnöki letétből sikerült regisztrálni. Nagyon nagy a valószínűsége, ha nem kellene kicentezni, nem a 33 éves Lewy jön 3+1 évre, Ferran, Roque részletekre, illetve Romeu a 4 milliós megváltó.
És azt is tudom, hogy lehetne jobban, fotelből minden könnyebb.
És nem, nem védek személyeket, az FC Barcelonanak szurkolok, de nem látok egyenlőséget a klubok közötti lehetőségek szempontjából. Innentől kezdve szerintem jogosan érzem, hogy diszkriminálják a kedvenc csapatomat.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.16. 15:51:49

Sinya22 írta:
2024.08.16. 15:15:01

Köszi a linket!

Cubarsit és Olmot is vegyük bele a listába, előbbi múlthéten még olimpián volt szintén, utóbbi nincs regisztrálva. Így nem lepődöm meg Lenglet regisztrálásán sem. Hát a Valencia az optimális esetben is kemény dió, én őket otthon erősebbnek gondolom a Monaconál, főleg, hogy ez már tétre megy :D
Lenglet könnyen lehet, hogy még a padon sem lesz. Legalábbis korábban azt írták (lehet, hogy aztóta változott), nem akarják játszatni, nehogy lesérüljön, mert akkor a kölcsönnek annyi.
Forca Barca!!!!
Sinya22
Director del Fútbol

2024.08.16. 15:15:01

Troym írta:
2024.08.16. 15:01:14
Sinya22 írta:
2024.08.16. 13:55:55
Valaki esetleg be tudná linkelni, hogy pontosan most kik vannak beregisztrálva, akik biztosan pályára tudnak lépni holnap? Tudom, hogy akár holnap délután is változhat ez, de kíváncsi vagyok mennyire lehet necces a Valenciai kaland.
https://www.laliga.com/en-GB/clubs/fc-barcelona/squad

A mostani állapot, gondolom néhány fiatal B-s regisztrációval marad. Amennyire emlékszem egy meccsre 4 olyan játékost lehet vinni, aki valamelyik utánpótlás / tartalékcsapat tagja. Ebben az esetben ők gondolom Fort, Bernal, Darvich?, Pau Victor??? Utóbbi a legnagyobb talány.

A kérdésedre a válasz, hogy szerintem egy győzelem nagy bravúr lenne, még egy döntetlen is nehezen lesz meg Araujo, Gavi, Pedri?, De Jong, Fati, Fermin, EG (olimpia), hiányában. Ez a 22 fős keretből 7 hiányzó.
Köszi a linket!

Cubarsit és Olmot is vegyük bele a listába, előbbi múlthéten még olimpián volt szintén, utóbbi nincs regisztrálva. Így nem lepődöm meg Lenglet regisztrálásán sem. Hát a Valencia az optimális esetben is kemény dió, én őket otthon erősebbnek gondolom a Monaconál, főleg, hogy ez már tétre megy :D
Troym
Director del Fútbol

2024.08.16. 15:01:14

Sinya22 írta:
Valaki esetleg be tudná linkelni, hogy pontosan most kik vannak beregisztrálva, akik biztosan pályára tudnak lépni holnap? Tudom, hogy akár holnap délután is változhat ez, de kíváncsi vagyok mennyire lehet necces a Valenciai kaland.
https://www.laliga.com/en-GB/clubs/fc-barcelona/squad

A mostani állapot, gondolom néhány fiatal B-s regisztrációval marad. Amennyire emlékszem egy meccsre 4 olyan játékost lehet vinni, aki valamelyik utánpótlás / tartalékcsapat tagja. Ebben az esetben ők gondolom Fort, Bernal, Darvich?, Pau Victor??? Utóbbi a legnagyobb talány.

A kérdésedre a válasz, hogy szerintem egy győzelem nagy bravúr lenne, még egy döntetlen is nehezen lesz meg Araujo, Gavi, Pedri?, De Jong, Fati, Fermin, EG (olimpia), hiányában. Ez a 22 fős keretből 7 hiányzó.
Sinya22
Director del Fútbol

Deluigi
Entrenador del Barça

2024.08.15. 21:31:01

Deluigi
Entrenador del Barça

2024.08.15. 21:07:20

Getafe kihozta 1-1-re a nyitomeccsen a Bilbaoval.

Nico a 70. percben allt be, volt egy szep testcsele, remelem, mar nalunk jarnak a gondolatai...
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.08.15. 08:42:17

Ahogy nézem, ezzel a regisztráció dologgal több csapat dolga is keményen meggyűlik, bár főként a kisebbeket érinti komolyabban rajtunk kívül. Jelen pillanatban így néznek ki:

Getafe - 11 játékos
Alaves - 11 játékos
Betis - 10 játékos
Valladilod - 13 játékos (kapus nélkül egyelőre)
Leganes - 16 játékos
Barcelona - 16 játékos, de ebből 2 kapus.

Ezek a csapatok valószínűleg az első pár fordulóban ifikkel töltik majd fel a kereteket amíg nem jönnek egyensúlyba. Kemény mindenesetre, így azért még rövid távon is kb lehetetlen fenntartani a versenyképességet a többi európai nagy ligával.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.06. 20:40:33

J. Alvarez :arrow: Atleti, here we go!

Keményen bevásároltak a matracék, a Girona-t szedték szét talán annyira, izgalmas lehet idén a liga.
Kép
kmb
Jugador del Barça

2024.06.23. 20:33:46

Sajnos feljutottak :( Nem baj legalább elpicsázhatjuk őket kétszer is...remélem megint mi lőjük vissza őket a segundába.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.06.23. 18:40:01

https://www.tarjetarojaenvivo.nl/canal-22.php

EB-meccsre várva.

Espanyol - Real Oviedo a feljutásért, első meccsen Oviedo nyert 1-0-ra.

Szurkoljunk, hogy az Espanyol ne jusson fel.
davi10
Llegenda del Barça

2024.05.30. 15:16:40

Fabrizio szerint Pimienta lesz a Sevilla új edzője.
Kiváncsi leszek, az elmúlt 2 szezon liga-helyezése méltatlan volt a Sevilla-hoz. Mellesleg az se rossz, ha eggyel több Barca-kötődésű edző van a topligákban, ha nálunk bármi történne, legyen merítési lehetőség.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.05.27. 14:49:57

Ha már második számú kapus,valaki említette érdemes lenne körbe nézni akár a kieső csapatoknál is. Mindig örömteli ha a Ligabol igazolunk és Maximiano szerintem kifejezetten jó kis bravúr kapus,lábbal se ügyetlen. Nem rajta múlott az Almeria kiesése. Ledesma is érdekes lehet a Cadizbol.

Nyland ha bajban lesz a Sevilla szintén jó lehetne,de nem feltétlenül valószínű hogy eljönnek második számú kapusnak.
Kép
Kép
Kép
Troym
Director del Fútbol

2024.05.04. 20:43:15

Gratula a Madrid bajnoki címéhez, mondjuk nem is nehezítettük meg nekik kicsit sem.
Válasz küldése