Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Director del Fútbol

2024.08.23. 13:35:30

Szerintem meg igenis Lewa kezdőtagsága és lecserélhetetlensége az egyik főgondunk.

37 éves, és sem ő, sem a vezetőség ezt nem veszi figyelembe. Látszik, amikor egyre több meccsen nem megy neki, akkor perlekedik, puffog, de még lecserélni sincs kire. Melyik másik európai élcsapat kezdőcsatára 36-37 éves? Nekem ő kevesebb arroganciával ugyan, de CR Juvés korszakát idézi. A számai hellyel-közzel megvannak, csak közben akadozik az egész csapat támadójátéka. Állítom előrébb lennénk egy Dzekoval, akit kapásból le lehet cserélni, ha úgy alakul és nem duzzog a cserepadon sem.
Elég már a primadonnákból.
Viszont Lewa képtelen lenne elviselni a 20 perces csere szerepét.
Mivel esélyes, hogy ő lesz az egyik kapitány, így gondolom az egész dolog csak felerősödik.

Mindenképp kellett volna csatárt hozni.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.08.23. 13:24:36

FcBarcelona1 írta:
2024.08.23. 13:06:02
MD szerint nem akarjuk eladni Christensent, és nem akarjuk leigazolni Pubillt.
Továbbra is Cancelot szeretnénk kölcsönbe.
Ha már Gündogan hivatalosan a Cityé, remélem Cancelo esetében ezt értékelni fogják.
Sajnálom Gündogan távozását, mert a tavalyi szezon legjobb játékosa volt.
Megvárom, míg lezárul az átigazolási időszak, de ebben a pillanatban, csodálkoznék, ha az első négyben végeznénk, tavaly a Bilbao is nagyot ment, év végére estek vissza, Betis szintén, persze nem jelent semmit, de nem jó előjelek ezek számunkra. És mi, hogy nem erősödtünk az biztos. És ez még csak a bajnokság. Nem zavarna, de az Olmo-s pénzből többet is ki lehetett volna hozni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.23. 13:06:02

MD szerint nem akarjuk eladni Christensent, és nem akarjuk leigazolni Pubillt.
Továbbra is Cancelot szeretnénk kölcsönbe.
Ha már Gündogan hivatalosan a Cityé, remélem Cancelo esetében ezt értékelni fogják.
Sajnálom Gündogan távozását, mert a tavalyi szezon legjobb játékosa volt.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.23. 12:34:04

FcBarcelona1 írta:
2024.08.23. 10:26:40
Ronaldinho&Barca írta:
2024.08.23. 10:10:22

Olmo elég sanszos a 2. fordulót is kihagyja, csak tudnám hova akarunk még igazolni, ha regisztrálni sem tudunk.
Nyugi, meg fogják oldani, és lesz még érkező. Mégegyszer nem merik szerintem megkockáztatni (Koeman 2. éve)a korai BL kiesést, igaz nincsenek csoportok, de több tízmilliótól eshetünk el, és a szponzori pénzeknek sem tesz jót. Ez tényleg pénzügyi egyensúly megtermtése, sajnos sokak beáldozásával. Emellett szerintem a La Ligának sem tenne jót, lassan előz az olasz, német bajnokság.
Mondjuk az érhetetlen, hogy nem fér bele Olmo, Gündogan 18, Roque 3, Faye valami apró bérébe, emellett ha jól emlékszem befolyt 10 Araujoért azóta. Szerintem inkább az a probléma, hogy Gündogan, Faye, Roque még nem hivatalos.
Garcia ha tényleg távozik, akkor becsülendő, amikor senki nem akar. Ha 15-öt kapunk érte, az szerintem nem rossz üzlet, és így Christensen maradhat, akit sokkal jobb játékosnak tartok. Ha Lenglet sikerül elpasszolni, azért remélem egy thetséges védő van az utánpótlásban, mert elvileg Mbacke is mehet, ha jó ajánlat érkezik.
Remélem Cancelo jön vissza, én úgy Gondolom, Flicknek támadni tudó jhv-re van szüksége, és Kounde mehet vissza középre (egy új Balde sérülésig :) )
Ferran példát vehetne Garciától, ha menne 25-30 ért, szerintem jöhetne egy minőségi bal szélső is.
60+Ferran=Leaó? :) ez lenne az év üzlete
Érkező még biztosan lesz szerintem. Chiesára szerintem nagyon komoly esély van, őt nagyon valószínűnek tartom. Az árával sem lenne gond, mert a Juve nem elsősorban az eladási árat tartja szem előtt, hanem, hogy biztosan szabaduljon tőle és további érdeklődő is a Serie A-ból van, amit nyilván nem akarnak és a játékosnak is a Barca a prioritása, a fizuját is lecsökkentené nettó 4 millióra.
Amiket írtál, a játékosok bérének csökkenéséről sajnos nem így van . Valahogy úgy számolják, hogy a távozó játékosnak 5 %-feletti bérnek kell lennie a csapat bértömegéhez képest és a 80%-a szabadul fel FFP szempontjából. Úgyhogy Gündogan távozásával is csak kb. 14 millió lesz szabad. Roque és Fayé semmit nem befolyásol. Legalábbis valami hasonló, lehet hogy valaki pontosabban tudja.

Ami Fayét illeti, szerintem baromi jó üzletet csináltunk. Nemcsak, hogy több mint 10 milliót keretünk rajta egy év alatt, ha klasszis játékossá válik relatíve olcsón lehet egy magas szintű védőnk, de meglehet, hogy nincs is olyan nagy szükségünk rá (vagy éppen pénzünk) nem kevés pénz ütheti a markunkat. Látjuk milyen pénzekért kelnek el franciaországból védők. Idén Todibo 40(?), Yoro 62 stb.(anno Umtiti 25 milliója is ajándék volt) Kár, hogy az előbbi kölcsönbe és kötelező vételi opcióval ment, így idén még nem látunk belőle pénzt.
És 12 millió +2 nagyon előnyös opció szerintem baromi jó üzlet, én max arra gondoltam, hogy lesz 9 millió és valami 50 milliós visszavásárlási opció, vagy 10%-os továbbértékesítés. Ha sok mindenért szídjük a vezetőséget, most megérdelnek egy dicséretet.
Közben Mbackét is sikerült leigazolni. A kölcsönszerződésben szereplő 4 millió helyett 2 millióért, ráadásul már be is jelentkeztek érte csapatok 8-9 milliós áron.

A Pubill projekt lecsengett és Cancelot veszik újra elő. Még mindig hozzánk akar jönni. Nagyon jól érezte magát, szeretett itt lenni, továbbra is kitart a klub mellett, ráadásul még fiatalnak érzi magát, hogy elmenjen levezetni.
Deco is nagyon rá van kattanva a portugálra, folyamatosan tartják a kapcsolatot Mendes-el a Cityvel. Innen nézve maga a játékos van a legjobb helyzetben, mert kivárhat az utolsó pillanatig. A Citynek muszáj szabadulnia tőle és ha mégis úgy alakul, hogy nem tudjuk elhozni még ugorhat az Al-Hilalba. Nagyon remélem, hogy sikerül majd elhozni. A vezetőség és Flick szerinte még két igazolás a prioritás. Az első a balszélső utána a jh.

Christensen úgy tűnik maradni fog, a távozása inkább csak pletyka volt. A játékos is mindenképp Barcelonában akar maradni és a klub sem akar szabadulni tőle. Legalább az egybehangzó legfrissebb spanyol források szerint.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.08.23. 11:35:29

gránit írta:
2024.08.23. 02:26:20
Kis nosztalgia lejjebb.
Koeman "entrée"-ja meg is határozta az irányt. Első belépő, igazi bemutatkozás volt.
Vissza is kapta a Barca kispadján mindazt, amilyen az ő hozzáállása volt. A pálya egyenlítgetni szokott, csak ezt kevesen akarják elhinni. Amikor pedig egyenlít, akkor megérkezik a "pech, a másik szerencséje, a véletlenek".....de ez az igazi sava-borsa a focinak....ettől igazán élvezhető.

Hú, de fogtam a fejem, akkor azért hittem volna még a józan észnek, de már piszkosul a csúszdán ültünk, csak nem akartuk ezt elhinni.

Na, de ide jutottunk.... :lol:

Egy hetünk van, lesz vajon valami olyasmi, ami életet lehelhet az előttünk álló szezonba?
Vagy vajon csak Flick lehet a remény? (na ez a remény persze relatív)

Amúgy Flick nagy mágus. Neki minden jó úgy, ahogy van. Legalábbis ez a kirakat. Ügyesen csinálja ezt a részét, a pályán meg majd meglátjuk.
Mondjuk (kicsit Koemanhoz visszakanyarodva) Xavi is nagyon hamar predesztinálta a projektje várható végét (bajnoki cím szerintem felesleges hattyúdal volt, kirakatban szépen mutat, némi pénz a kasszába, de semmi tartalmi része nem vot).

Nagyon nem várom ezt a Bilbao meccset, piszkosul 0-3 szagot érzek....remélem csalni fognak a jelenlegi érzések....időnként azért a foci is képes meglepetést okozni....:lol:
jclayton
Jugador d'estrella

2024.08.23. 11:21:42

Ami a regisztrációkat illeti, megjegyezném, hogy a csapat nyáron a fű alatt még egy fontos játékosát elveszítette - csak épp mindenki azt hitte, hogy egy technikai, gyorsan megoldódó probléma miatt, ami egy apró, múló kellemetlenség. Közben pedig súlyos gond - mint mostanára bebizonyosodott.

Szóval én Araújo helyében a következő fél évben a biztonság kedvéért nem fektetnék barcelonai ingatlanba.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.23. 10:26:40

Ronaldinho&Barca írta:

Olmo elég sanszos a 2. fordulót is kihagyja, csak tudnám hova akarunk még igazolni, ha regisztrálni sem tudunk.
Nyugi, meg fogják oldani, és lesz még érkező. Mégegyszer nem merik szerintem megkockáztatni (Koeman 2. éve)a korai BL kiesést, igaz nincsenek csoportok, de több tízmilliótól eshetünk el, és a szponzori pénzeknek sem tesz jót. Ez tényleg pénzügyi egyensúly megtermtése, sajnos sokak beáldozásával. Emellett szerintem a La Ligának sem tenne jót, lassan előz az olasz, német bajnokság.
Mondjuk az érhetetlen, hogy nem fér bele Olmo, Gündogan 18, Roque 3, Faye valami apró bérébe, emellett ha jól emlékszem befolyt 10 Araujoért azóta. Szerintem inkább az a probléma, hogy Gündogan, Faye, Roque még nem hivatalos.
Garcia ha tényleg távozik, akkor becsülendő, amikor senki nem akar. Ha 15-öt kapunk érte, az szerintem nem rossz üzlet, és így Christensen maradhat, akit sokkal jobb játékosnak tartok. Ha Lenglet sikerül elpasszolni, azért remélem egy thetséges védő van az utánpótlásban, mert elvileg Mbacke is mehet, ha jó ajánlat érkezik.
Remélem Cancelo jön vissza, én úgy Gondolom, Flicknek támadni tudó jhv-re van szüksége, és Kounde mehet vissza középre (egy új Balde sérülésig :) )
Ferran példát vehetne Garciától, ha menne 25-30 ért, szerintem jöhetne egy minőségi bal szélső is.
60+Ferran=Leaó? :) ez lenne az év üzlete
dingdong
Capitá del Barça

2024.08.23. 10:19:07

Kicsit költői a kérdés de ezt hogyan nem tudták előre? Most derült ki, hogy ha vagyonokert igazolunk akkor szükség lesz bevételre is? Évek óta ez megy.

Mielőtt veszek egy uj iphonet megnézem a számlám, hogy azért a számlákat bebirom-e fizetni még után....

Ez egy foci csapat amit már lassan 20 éve követek. Persze, hogy szivemen viselem a sorsát attól függetlenül, hogy semmilyen valós kapcsolatom nincs vele. Döbbenet, hogy a remontada óta napról napra épült le a csapat a szemem láttára. Mindig azzal nyugtatom magam, hogy majd már lassan vége ennek de már alig hiszek benne.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

Eric García is another option to leave. He is in the same situation as a year ago and can return to Girona. It is not what Flick wants but it seems like Eric wants. The idea is that it will be a transfer this time, there is a talk of ≈€15m.

Via: @scapde_45 [sport]

Despite freeing up some salary space with the imminent departures of Ilkay Gündogan and Vitor Roque Barça are struggling to register new signing Dani Olmo. The club needs to clear around €20M to register Olmo, but current moves, including Faye's potential exit, are insufficient. The situation might require additional player departures or financial guarantees, similar to how Jules Koundé was registered in 2022. With just over 24 hours before their match against Athletic Club, Olmo's participation remains uncertain. 🇪🇦

Via: @alexpintanel [relevo]

Visca El Barca!
Kép
Més que un club
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.23. 08:42:39

Bencével és Gránittal értek egyet.
Gránit: Suarez az egyik kedvencem, Messi után. Ajax óta követtem a pályafutását. Már abban az évben el kellett kezdeni megszabadulni a bérektől. Szurkolóként bárkit hamarabb elküldtem volna, mint az említett 2 nevet, de ez van. A klubnak szurkolok. Sajnos most nem fér bele egy minőségi csatár. Lewy nem a kedvencem, de a topikjába írtam, 96 meccsen elpakolt 60 gólt. Szerintem nem Suarezhez, vagy a Messi korszakhoz, hanem a Van Gaál (Kluivert, Saviola)korszakhoz kellene viszonyítani, mert oda estünk vissza, de az igények magasan maradtak a Messi korszak után.
Igen, Olmo árát okosabban kellett volna elkölteni, de továbbra is tartom, hogy az ő átlagos fizetését is alig tudjuk beszorítani, nem még az árából jöhető 3 játékosét.
Mi Chiesaért 9+4-et ajánlunk, míg az Atletico 183 millió elköltése után még 30-at ajánl Hanckoért. Amúgy egy szlovák belső védő ára ennyi. Nagyon repkednek a milliók rajtunk kívül mindenhol. Nem fest jól, ami nálunk folyik, de a töredékét sem tudjuk a dolgoknak, csak azt, hogy már 4. éve nem tudjuk regisztrálni a játékosokat, a La Ligán kívül azt sem tudják mi az, mert formalitás.
Most olvastam, 193 perc Barcás felnőtt csapatban eltöltött játékért kerestünk 40 milliót az eladásokból, ami nem rossz, Gündogan és Roque eligazolása nagyon rosszul fest, ahogy az volt Suarez, Kessie, Aubameyang stb. de ehhez úgy néz ki, hozzá kell szoknunk, amíg nem jövünk ki a gödörből, ami 1-2 év (szerződések lejárta, Messiék fizetése, új stadion)
Egyébként én is abban reménykedem, hogy az utolsó héten lesznek érkezők, és már olyan alacsonyan vannak az elvárások, hogy Chiesat is világsztárként várjuk.
Idén a cél, első 4, BL tavasz, szebb játék és csapatépítés a fiatalokból.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.23. 02:26:20

sansz írta:
2024.08.23. 01:35:22
Gránit: Nem igaz, hogy nem volt igazunk Suarezzel kapcsolatban
Dehogynem. A következő szezonban röhögve eltett 21 gólt az Atletiben. Nagyon jó csatár volt ő még akkor is. Mi meg a 2-8 után magyaráztuk, hogy a csatárokkal volt gond, mert miért nem lőttek 9-et. Meg miért nem ők tartóztatták fel a München rohamait.
sansz írta:
Persze, rugózhatunk azon, hogy nyert egy vb-t, de a döntőn kívül végigmázlizták a meccseiket
Játékuk alapján a csoportból se jutottak volna tovább.
Hát igen, nem teljesen elhanyagolható dolog, hogy nyert egy vb-t, mi meg azóta mit is? Kicsit erősebb csapatot raktak köré, mint mi, akik évek óta el vagyunk tájolva építkezés terén. Miért ne jutottak volna tovább a csoportból? Mexikót simán verték, Lengyelországot a földbe döngölték. Utána Horvátországot kb tönkre verték.
sansz írta:
De a Barca nem is az argentin csapat volt, hanem tele volt szintén már melózni nem tudóval.
Na, ezzel nagyon egyetértek. Pont ez volt a gond. Ez szerintem most is hiányzik. Csak nem mindegy, kin kérjük számon. Lewandowskin, vagy a nagyon cuki Bernalon és Casadón, ahová 55 millióból simán lehetett volna igazolni. Merino például 32 millióért kelt el.
sansz írta:
Szép gondolat, hogy ha nincs, akkor nem lövünk gólt, de miért azzal számolsz, hogy ha nincs Lewa, akkor tíz emberrel játszunk? Lehet egy random negyedannyit kereső befejező csatár meg 3 gólt rúgott volna és adott volna két gólpasszt.
Ezzel is egyetértek. Nem hiába mondtam, hogy kellene góllövő is. Lewandowski ennyi idősen simán kifújhat szezon közben. Ilyenkor ellentmondásba kerülnek a "megvagyunk" vs "Lewandowski a hibás" állítások. Az a vicc, hogy az 55 millióból egy Merino + Pavlidis pakk kijött volna.
sansz írta:
Igenis számít, hogy mennyi helyzetet teremt magának, a társak mennyire találják meg, mennyi helyzet kell neki egy gólhoz
Nyilván, de ha hozza a gólokat, akkor meg van oldva a probléma. Annyira kevés manapság a jó csatár, hogy meg kell becsülni, hogy nekünk van egy ilyen csatárunk. Meg lehet nézni, hogy 20-30 évvel ezelőtt hány góllal lettek gólkirályok, meg most. Egy Vlahovics második lehetett tavaly az olasz bajnokságban a góllövőlistán, a 16 góljával. Egy szerencsétlen Vlahovics, aki mindent kihagy, és ő ma top csatárnak számít. Nagy szerencse, hogy leakasztottuk Lewy-t, amíg engedtek minket igazolni. Nagy gáz lenne itt azóta nélküle.
sansz
Entrenador del Barça

Goikoechea írta:
2024.08.23. 00:30:37
Elég gyászos a hangulat. Én sem vagyok hurrá hangulatban, de az, hogy elmegy Faye aki nem bizonyított semmit a ligában, még nem kell kardba dőlni. Garcia, hogy lehetett top védő tavaly a Gironaban? Rendszer volt. Taktika. Amennyiben jön Cancelo, és van Balde, akkor Kunde miért nem játszhat középen? Én nagyon fel voltam háborodva amikor Guardiola a kedvencem Yaya helyett egy nyikhaj 18 éves Busit kezdett el játszatni. Kinek lett igaza. A csíra gyerek legenda lett. Csőd közeli helyzetben van a klub, de ez nem középcsapat alapanyag, rendes taktikával eredményeket lehet elérni, lásd Girona, Leverkusen. Ott sem top játékosokról beszélünk. Ja van egy Wirtz, nekünk Jamal. Az utolsó hét nagyon fontos lesz, de a vezetőségnek, edzőnek nem az a célja, hogy kiárusítsa a csapatot. Remélem ez lesz az utolsó év, hogy ennyire szűkösködünk. Hajrá!
Én hajlok arra, hogy ez a gyászos hangulat szándékosan van így előidézve, hogy Laporta valami közepesen jó húzással a végén megint elhitesse, hogy mennyire nehéz helyzetből mennyire ügyes volt... Ha lesz valami villantás a végére, akkor biztos leszek benne, hogy ez így volt tervezve. Pár dologra reflektálnék.

csőd közeli klub: hány éve halljuk, aztán amióta ez ki lett mondva százmilliókat költöttünk el, vagy éppen nem becsültünk meg játékosokat. Egyetértek, hogy nem középcsapat az alapanyag, de nem is jól mendezselt, nem tudatosan felépített a keret.

Girona, Leverkusen: Azért fogadhatunk, hogy a Girona idén nem fogja sokszor vezetni a bajnokságot. Az tényleg egy jól összerakott csapat volt, de meg is volt hozzá a nyugalmuk. Nálunk most akkora a káosz, mint Koeman utolsó idejében. Alapembereket az utolsó pillanatban elüldözzük, kergetünk lehetetlen opciókat stb... Nem is az emberanyaggal van a legnagyobb bajom, hanem ezzel a kiszámíthatatlan és értelmezhetetlen kapkodással. Szerintem ebben a szakaszban a nyugalom aranyat érne, de ez nincs meg. Mert nem a csapat alapjait erősítették meg az elején, hanem üldöztük Nicot és Olmot... Őket kellett volna a végére hagyni. Teljes a káosz, ami nagyon nem segíti az edző munkáját, miközben már megy a bajnokság. Gironának megvoltak az emberei, akikkel tudott dolgozni és megvolt a nyugalom. Leverkusen pedig nem úgy néz ki, mintha nagyon szétszednék és előtte is megvolt a nyugalom. Nálunk megy a bajnokság és konkértan lyukak vannak. Alapemberek keringenek, hogy mennek, nem mennek. Gündogan, Cancelo, Christensen, csak, hogy három alapembert mondjak, így azért egy jó edzőnek is nehéz. Az amerikai túra sem segített, nem igazán jó felkészülési terep volt, pedig látszik Flicken, hogy szíve szerint még egy darabig kisérletezne. A Reallal párhuzamba állítva: Kroos szépen, előre bejelentve távozott, voltak hírek régen, hogy Rodrygo, vagy Vinicius el lesz adva, de hamvaiban csapták agyon ezeket a pletykákat. A csapatukban megkérdőjelezhető a szakmai munka a csapatépítés terén, hatalmas lyukak vannak náluk (is) a középpályán és a védelemben, de elképesztő nagy a nyugalom és kiszámíthatóság. Carlo ezzel a csapattal edz és max az a kérdés, hogy még érkezik-e meghatározó játékos, vagy sem, de nincs ilyen csónakrázás. Szerintem nem lesz sima idényük, de a nyugalmas körülményeket megkapták hozzá. És lehet mondani, hogy ők nincsenek ráutalva a kapkodásra és az őrült megoldásokra, de valójában a mi ügyleteink felében se lennénk. Pl semmi nem indokolta a Gündogan-Olmo "cserét" és sok más hirtelen elkapkodott döntést.

A vezetőségnek nem az a célja, hogy...: Szerintem Laportának egy célja van, hogy maradjon a helyén, bármi áron. Ez olykor keresztezheti a Barca érdeket, de sokszor nem. Lehetetlen a függöny mögé látnunk, de az biztos, hogy mindent megtesznek a drámai jelenetekért, ami amúgy nem a csapat érdeke.

Gránit: Nem igaz, hogy nem volt igazunk Suarezzel kapcsolatban, ahogy Messivel kapcsolatban se. Persze, rugózhatunk azon, hogy nyert egy vb-t, de a döntőn kívül végigmázlizták a meccseiket, szerintem a bírók is erősen tolták őket. Játékuk alapján a csoportból se jutottak volna tovább. De a Barca nem is az argentin csapat volt, hanem tele volt szintén már melózni nem tudóval. És nekem semmi bajom nem lett volna a sétálgató Messivel, ha ezt az ellenfél 16osa előtt tette volna, de ő ezt általában a pálya közepén csinálta, abszolút alibi letámadással, sokkal jobban zavarta a mi védelmünket, mint az ellenfél támadásait. Viszont a kapu elé betolva, még tolószékben is bőven helye lenne a mostani csapatunkban is, csak nem volt egy edző sem ilyen határozott vele. Lewa góljait (és mindenkit) az eredményekhez kell mérni. Szép gondolat, hogy ha nincs, akkor nem lövünk gólt, de miért azzal számolsz, hogy ha nincs Lewa, akkor tíz emberrel játszunk? Lehet egy random negyedannyit kereső befejező csatár meg 3 gólt rúgott volna és adott volna két gólpasszt. Szép szám a 30 gólpont, de lehet mással meg 35 lett volna, ami pont mondjuk egy BL döntőt ért volna. Ha Lewa gólpontjain, tehát a csapat támadójátékán változtatni kell, tökmindegy, hogy mennyi az annyi. És én előbb cserélném le Lewát, mint Raphinhát, holott azért tőle tényleg több gólt várnék el. Szóval nem igaz, hogy egy befejezőcsatárt csak a gólja minősít és ha megvan x gól, akkor minden rendben. Igenis számít, hogy mennyi helyzetet teremt magának, a társak mennyire találják meg, mennyi helyzet kell neki egy gólhoz stbstb. Nyilván a ló túloldala az, amikor a befejezőcsatár mindenben jó, csak gólt nem lő.
gránit
Director del Fútbol

2024.08.23. 01:09:07

Igazából nem tudom, mit várunk egy középcsatártól. Egy középcsatár rúgjon gólt. Lewandowski az előző fordulóban szerzett két gólt. Nélküle megint csak helyzetek számában, kapura lövések számában, labdabirtoklásban, passzok számában meg passzhatékonyságban nyerjük meg a meccset, amivel nem megyünk semmire. Szerzett két gólt. Tízes skálán tízes. Egy csatártól ezt várom.

Suarezt is szidták, elküldték, aztán a következő szezonban köszönte szépen, bajnok lett az Atletivel, és megint bohócot csináltunk magunkból. Úgyhogy megfordítanám a dolgot. Ahogy Suarez szidásában sem volt igazunk, úgy nincs most igaza azoknak, akik szerint Lewandowskival van itt a baj, miközben az első félidőben már megint átjáróház voltunk, szokás szerint. De biztos a bekapott gól is Lewandowski hibája, mert miért nem védekezett...

Kedvencem volt, amikor Messit azért szidták, mert nem védekezik. Hát persze. Egy bokszoló meg miért nem szervál.

Az argentin válogatott tökéletesen be is bizonyította, hogy nem Messinek kell védekeznie. A középpályás védekezés szépen meg volt oldva de Paullal, Mac Allisterrel. Ami nálunk már nagyon régóta nincs. De akkor is okoskodtunk, és kentük a problémákat azokra, akik a legkevésbé voltak felelősek a kudarcokban.

Bezzeg a világklasszis de Jong, akin úgy mentek át a komolyabb csapatok, mint kés a vajon. A sort nem folytatom, mert csak felesleges vitákat indítana el. Mindig azokra kenjük rá a problémákat, akik legkevésbé felelősek ezekért, de azért számoljunk Eric Garciával.

Ilyen FFP-szívatás mellett nagyon nehéz bármit is tenni, előrelépni. Amit lehetne tenni, hogy legalább azt nem barmolnánk szét, ami van. Faye még valóban nem bizonyított semmit. Nem is azért lenne rá szükség, mert valami bizonyított klasszis lenne. Hanem azért, mert tele vagyunk olyanokkal, akik azt bizonyították, hogy ide kevesek.

Ilyen FFP-szívatás mellett azt az 55 milliót gazdaságosabban kellett volna elkölteni, nem egyetlen emberre.

Egy pozitívum van szerintem, és az Pau Victor leigazolása.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.23. 01:00:12

Azért ha Lewy bénázgat mezőnyben, de lő 45 gólt minden sorozatban, az szerintem korrekt kompenzálása a bénaságának. Én 30 fölé tippeltem a bajnokságban, mikor megtudtam, hogy jön Flick, ezt továbbra is így érzem.
Duplázott az előszezonban is, szép gólokkal. Flick focija sokkal jobban építi fel a center felé a támadásokat, Xavinál ez 0 volt, szélen, középen, mindenhol volt, csak a kapu előtt nem. Most rendre jó helyen van, és a szélsők-támadóközéppályások is jól tuszkolják arrafelé a labdát.

Suareznek azért jobb dolga volt, abban a csapatban Messi előtt azért Lewy is sokkal többet termelt volna.

Persze nekem is jobb lenne egy Alvarez-Yedder-Jesus féle tipikusan futsallos, ügyes center, mint Eto'o volt, aki termelni is tud és focizni is mellé, de szerintem idén az ő lényegi részét kb meg fogja tenni, rúg elég gólt majd. Ha frissen tartjuk, és 60 perces játékosként számolnánk vele (kétlem sajna), akkor a focija is jobb lesz, lásd előző szezon végét. Lewy nagyon szép dolgokat tud csinálni a mezőnyben is, sarkazni, kényszerítőzgetni is tud, jó meglátásai vannak, de ha túl van tolva, akkor heteket képes átfocizni egy jó passz nélkül. Yamal is ugyanez volt, csak a korspektrum másik végletén. Emiatt nagyon fontos lesz nála is ilyen korban, nem csak a tiniknél, hogy jól menedzseljük. Persze erre alighanem nem Flick a legjobb, aki vele nyert két szezonban egy rahedli kupát. Kiderül majd, mennyire tudja elválasztani az érzelmeit tőle, és mennyire hideg profi.

Átlagban két meccs után szerintem kéne egyet padoznia, és nem lenne gond.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.23. 00:40:00

Troym írta:
2024.08.22. 23:49:15

Tetszik ez a 20 év legjobb centere szöveg, de emlékeim szerint (meg gyorsan meg is néztem)
Suarez az utolsó itt töltött szezonjában 26 meccsen elpakolt 16 gólt, adott 8 gólpasszt. Lewa mester 35 meccsen eljutott 19 gólig és 8 gólpasszig.
Akkor mindenki imát mormolt, hogy elmegy Suarez, most meg ennek a teljesítménynek tapsolunk, amivel alapkezdőként 4. lett a góllövőlistán.

Ez egy nagyon jó összehasonlítás, a napokban pont én is gondoltam rá. Suarezt az utolsó két évében már sokat szidtuk(jogosan), hogy a góljain kívül (ha van gólja!) akkor semmi, nulla és azt az embert már nem is lehetett máshogy értékelni, vagy lőtt gólt, vagy nem. És ezt kevésnek éreztük. Persze őt sem kivezettük szépen, hanem kidobtuk, de mindegy. Legutóbbi meccsén Lewa rúgott két gólt, mellesleg valójában egyik sem neki volt elsősorban köszönhető, de ettől máris a meccs legjobbja lett, holott a gólján kívül kritikán aluli béna volt megint. Támadásokat akadályozott meg(mármint a sajátunkat) labdát nem tudott átvenni stb.
Lajosnál ezt kevésnek éreztük. Lewánál meg ez annyira rendben van, hogy rengeteget keres (A Bayern már nem volt hajlandó vele hosszú távon számolni) és még a posztja közeléből is elüldözünk mindenkit, nehogy bárkitől fenyegetve érezhesse a 90 perceit. Jó volna a fejekbe (és szerződésekbe) látni, hogy miért történik ez így.
Goikoechea
Jugador del Barça

2024.08.23. 00:30:37

Elég gyászos a hangulat. Én sem vagyok hurrá hangulatban, de az, hogy elmegy Faye aki nem bizonyított semmit a ligában, még nem kell kardba dőlni. Garcia, hogy lehetett top védő tavaly a Gironaban? Rendszer volt. Taktika. Amennyiben jön Cancelo, és van Balde, akkor Kunde miért nem játszhat középen? Én nagyon fel voltam háborodva amikor Guardiola a kedvencem Yaya helyett egy nyikhaj 18 éves Busit kezdett el játszatni. Kinek lett igaza. A csíra gyerek legenda lett. Csőd közeli helyzetben van a klub, de ez nem középcsapat alapanyag, rendes taktikával eredményeket lehet elérni, lásd Girona, Leverkusen. Ott sem top játékosokról beszélünk. Ja van egy Wirtz, nekünk Jamal. Az utolsó hét nagyon fontos lesz, de a vezetőségnek, edzőnek nem az a célja, hogy kiárusítsa a csapatot. Remélem ez lesz az utolsó év, hogy ennyire szűkösködünk. Hajrá!
Troym
Director del Fútbol

2024.08.22. 23:49:15

Bestbarca írta:
2024.08.22. 22:09:08

Lewandowksi - utobbi 20 év legjobb centere, igen öreg, de toloszékbe is rúgna 15-20-at egy szezonban
Pedri - legjobb fiatal játékos anno a világon
Gavi - legjobb fiatal játékos anno a világon
Ezt a 3 nevet kiemelném.
Tetszik ez a 20 év legjobb centere szöveg, de emlékeim szerint (meg gyorsan meg is néztem)
Suarez az utolsó itt töltött szezonjában 26 meccsen elpakolt 16 gólt, adott 8 gólpasszt. Lewa mester 35 meccsen eljutott 19 gólig és 8 gólpasszig.
Akkor mindenki imát mormolt, hogy elmegy Suarez, most meg ennek a teljesítménynek tapsolunk, amivel alapkezdőként 4. lett a góllövőlistán.

A 2 srác meg Golden Boy volt, ami szép és tényleg volt, hogy Messi, Mbappe, Haaland, Bellingham kapta 1-1 évben a díjat, de kapott Pato, Martial, Renato Sanchez, Götze, Anderson ugyanúgy.
Lehet tévedek, de nekem Pedri kapcsán tipikusan Götze érzésem van és nem Messi. (Gaviról semmi, mert ki tudja hogy tér vissza egyáltalán)
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.08.22. 23:27:23

Hát igen, Gavi és Araujo nélkül üvegből vagyunk. Már a hazai Bilbao meccsen jöhet egy gamper szintű pofon, ha nem tudunk valami okosat kieszelni a gyors kontratámadók, támadások ellen.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.22. 23:03:28

Bestbarca írta:
2024.08.22. 22:51:48
Vkp: lehet de ez csak feltételezés. Mivan ha látta az első edzések után a megoldást.
Nem hinném hogyha neki mindenképp kell vkp akkor valakit ne intéztünk volna.

Center védők: Araujo, Kounde, Cubarsi, Christensen, Inigo Martinez, akár Eric Garcia
Elég meglepő lenne, ha két 0 percesben látta a megoldást, akik közül az egyik 21 éves, és még ilyen korára sem került a csapatba, a másik meg még kiskorú.

Koundé szélsőbekk már évek óta, alig volt középen, és jó is így. Chris vagy távozik, vagy nem, vagy sérült, vagy nem, és nagyon remélem, hogy ha marad és nem sérült, akkor vkp. Inigo és Garcia nem szintek, azaz Inigo szint lenne, egy védekezőbb csapatban, itt nem, mert azt az egyet nem tudja, amit itt tudni kéne. Futni. Araujo meg nincs.

A védelem középső része és a vkp Araujo visszatéréséig (sok-sok hónap!!!) összegezve gyakorlatilag szó szerint nem üti meg egy La Liga középcsapat szintjét. Két másodosztály szintű vkp-s van, és Cubarsi-Inigo-Garcia trió hátra, esetleg Christensen (szerintem nagy hiba lenne), és ők is sérülékenyek.
Meg egy DJ, akinek a játékában eleve nem sok köszönet van, de még azt sem tudni, mikor játszhat, és akkor is mennyit.

Szerintem tragédia ami van, ha ebből Flick top3-at csinál, kb érdemrendet adnék érte. Főleg az első hónapokban. Gavi és Araujo (DJ) visszatérésével már kezdeni fog élcsapatéra hasonlítani a keretünk, még ha szűkösen is.

Fayét nem sajnálom, de hozni kell valakit, nincs mese. Valakit, aki futni tud, nem érdekel, hányszor tud mellette dekázni. Menjen 34 km/h körül, ha kell. Szerintem emiatt volt az elmúlt 5 év legrosszabb eladása Mingueza, na ha ő ülne ott a padon, halálnyugodt lennék, vele fel lehet menni a félpályára, visszaér, és le is tarolja az ellenfelet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
johdepp
Jugador d'estrella

2024.08.22. 23:02:17

Bestbarca írta:
Center védők: Araujo, Kounde, Cubarsi, Christensen, Inigo Martinez, akár Eric Garcia
Hova még védő. Mostani helyzetünkben hova többet? Tudom Araujo nem lesz sokáig, de ki kell húzni. Faye-val se lennénk sokkal beljebb nem egy Ruben Dias. A jó védelem nem csak egy egyének kérdése.
Araujó, ahogy írtad is, lehet, lép, ha nem idén, jövőre, meg eléggé porcelán ő is. Koundé kell szélre, ha nem lesz Cancelo. Cubarsi oké, bár ő is még mindig rohadt fiatal, azért nem kéne egy egész idényt végignyomatni vele sem. Christensen kell vkp-ba, mer' ki más? Bernal cuki, meg Casado szimpi, meg minden, de hát... Inigo porcelán is, bizonytalan is, EG meg nem annyira porcelán, cserébe még bizonytalanabb és tetű lassú is testben és fejben is. Szóval ha jobban megnézzük, ez a hat középső védő lényegében másfél, maximum kettő, ha összelegózom őket Araujóból, Christensenből és Cubarsiból. Elférne Faye...
gránit
Director del Fútbol

2024.08.22. 23:01:31

Bestbarca írta:
.
Araújo egész őszre off. Koundé szélső. Marad Cubarsí és Martinez a komolyan vehetők közül. Christensent vissza lehet vonni, de akkor a középpályán veszítünk komoly stabilitást, és át is rohant rajtunk a Valencia, amíg bírta szusszal. Az ilyen csapatokat lenyomhatjuk a második félidőben, mert a 70. percben már jéghegyeket látnak és azt se tudják, merre van a kijárat. De a Bayern-féle csapatok végig legalább úgy fognak játszani, mint a Valencia az első félidőben, és olyankor kapjuk a 3-4 gólokat. Mikor mennyit. Mennyiségre megvagyunk, az lehet. Csak nem ez számít.

A Real Mardidon röhögünk, hogy belső védő poszton milyen kevesen vannak, de a mi helyzetünk csak annyiból más, hogy egy egészen vállalható Cubarsí-Martinez-páros mellett van egy csomó túlfizetett ballaszt, míg a Madridban nem túlfizetett, noname emberek vannak ott tartaléknak.
Bestbarca írta:
Persze jó a fizu nem kapkod...
Ez bizony nagyon nagy igazság.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.08.22. 23:03:41-kor.
Bestbarca
Entrenador del Barça

gránit írta:
2024.08.22. 22:35:50
Bestbarca írta:
Faye: tehetséges de hova, tele vagyunk középső védőkkel.
Tele vagyunk olyan titánokkal, mint Eric Garcia vagy Lenglet. A BL-ben meg sokszor megtapasztaltuk már, hogy minden lánc csak olyan erős, amilyen a leggyengébb láncszeme.
Bestbarca írta:
Védekező középpályás, Flick elég hamar kijelentette hogy neki nem kell.
Pontosabban, megmondták neki, hogy mondja ezt. A nyár korábbi szakaszában még ennek az ellenkezőjét mondta.
FcBarcelona1 írta:
2024.08.22. 19:39:03
Én Ferrant adnám el inkább, valahogy megértetni vele, hogy Lewy, Raphinha, Yamal, Fati, Pau, Chiesa?, szertáros is előtte van a sorban.
Fatival pedig megegyezni egy új szerződésben, csökkentéssel, és maradhat cserének.
Az a baj, hogy Ferrannak senki más nem fog évi 10 milliós fizut adni. Jó neki itt, ezt el is mondta.

Fati meg miért egyezne bele új szerződésbe? 14 misit keres itt évente. Neki is nagyon jó itt.
Vkp: lehet de ez csak feltételezés. Mivan ha látta az első edzések után a megoldást.
Nem hinném hogyha neki mindenképp kell vkp akkor valakit ne intéztünk volna.

Hova még védő. Mostani helyzetünkben hova többet? Tudom Araujo nem lesz sokáig, de ki kell húzni. Faye-val se lennénk sokkal beljebb nem egy Ruben Dias. A jó védelem nem csak egy egyének kérdése.

Ferran: igen sok a fizuja de meglátjuk Flick mire megy vele.
Fati: szerintem ők bizonyítani is akar, helyrehozni a karrierjét. Persze jó a fizu nem kapkod...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.08.22. 22:35:50

Bestbarca írta:
Faye: tehetséges de hova, tele vagyunk középső védőkkel.
Tele vagyunk olyan titánokkal, mint Eric Garcia vagy Lenglet. A BL-ben meg sokszor megtapasztaltuk már, hogy minden lánc csak olyan erős, amilyen a leggyengébb láncszeme.
Bestbarca írta:
Védekező középpályás, Flick elég hamar kijelentette hogy neki nem kell.
Pontosabban, megmondták neki, hogy mondja ezt. A nyár korábbi szakaszában még ennek az ellenkezőjét mondta.
FcBarcelona1 írta:
2024.08.22. 19:39:03
Én Ferrant adnám el inkább, valahogy megértetni vele, hogy Lewy, Raphinha, Yamal, Fati, Pau, Chiesa?, szertáros is előtte van a sorban.
Fatival pedig megegyezni egy új szerződésben, csökkentéssel, és maradhat cserének.
Az a baj, hogy Ferrannak senki más nem fog évi 10 milliós fizut adni. Jó neki itt, ezt el is mondta.

Fati meg miért egyezne bele új szerződésbe? 14 misit keres itt évente. Neki is nagyon jó itt.
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.22. 22:17:37

Ez a Faye biznisz egész rendben van, olyan gyerekről beszélünk, akinek nulla elsőosztálybeli meccse van.
Szenegál, horvát 2, spanyol 3.
Én is megnéztem volna élesben, de 35 misi nem egy vészes összeg.

Chiesa-t meg annyira nem követem, 9 misi nem kéne hogy nagy kockázatot jelentsen, főleg ha tud a baloson is játszani. Az mondjuk gyanús, hogy a Juve ennyire szabadulni akar tőle, és nem is állnak sorba a jelentkezők.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Bestbarca
Entrenador del Barça

Sziasztok,

Kardba dőlős hangulat van itt, de én másképp látom egy kicsit a dolgokat.

Először is kezeljük fenntartásokkal a híreket. Amit olvasunk az kb 99% kacsa. A katalán média a legalja.

Másrészt Laporta nem idióta, és a klub érdekeit nézi ez biztos. Anno is kezelte a nehéz helyzetet és most is nehéz a helyzet, amit kezel ahogy tud. Hogy mi a valóság azt nem tudjuk nem kis menőverezés kell hogy életbe maradjunk. Közben épül az új stadion és tavaly kiesett emiatt nem kis bevétel.

És ezen a ponton szögezzük le, kellenek a sztárigazolások ha tetszik ha nem. A stadiont illetve a tv előtt a kanapékat internetet stb. focihoz kb. semmit sem értő 100milliók töltik meg. Akik a nevek miatt kapcsolnak oda vesznek mezeket mennek ki nyaraláskor a stadionba stb. A modern ladbarúgás nem mi értünk a futball szeretőkért van és nem is erről szól. Ez üzlet, show műsor, marketing, fogadási pénzek, ez a lényeg. Vagy ez van, vagy olaj milliárdosok, befektetői alapok. Ez van.

Azért kellett Lewandowski, Olmo, anno Coutinho mikor Neymar ment stb. Nem feltétlen a szakmai érveket keressük ezek mögött. Néha a kettő egybeesik ha épp a paicon lehet ugy vásárolni, az a szerencsés, de a cél nem az.

Az eddigiekről, mert azért várjuk ki a végét.

Ami fontos. A foci nem arról szól hogy összveszem a neveket és akkor nyerünk. A lényeg hogy az edző elképzelésihez kell a legjobb csapatot összerakni.

RENGETEG FOG MÚLNI FLICK-en. A Barcelonában a fagyiárus is tud futbalozni, nem ez a kérdés remek játokasaink vannak. Taktika, fegyelem, erőnlét ebben vagyunk gyengék a mai focihoz.

Xavi jó volt, de ezért kellett váltani mert ezt nem tudja egy Barca közeli edzö sem. Be kell hozni egy új filozófiát, és vegyíteni a barca dns-el.

Azért nézzük a lesajnált szűk kezdőt:
Yamal - a világ legtehetségesebb fiatalja
Olmo - Eb legjobb játékosa
Lewandowksi - utobbi 20 év legjobb centere, igen öreg, de toloszékbe is rúgna 15-20-at egy szezonban
Pedri - legjobb fiatal játékos anno a világon
Gavi - legjobb fiatal játékos anno a világon
Fermin Lopez - olimpia legjobb játékos
Raphinha - remek szélső
De Jong - top középpályás
Balde - tehetséges szélsö
Araujo - top3 center
Cubarsi - egyik top tehetség center
Kounde - top10 védő
Cancelo - mai hír visszahozzuk - remek szélső
Ter Stegen - top kapus.
Chiesa - ha minden igaz jön, hatalmas tehetség

IGEN KB MIND SÉRÜLT. HA NEM TUDJUK MEGOLDANI A SÉRÜLÉS HULLÁMOKAT AKKOR VÉGÜNK.

ARRA NEM LESZ PÉNZ HOGY EZEK HELYÉRE HOZZUNK MÉG EGY HASONLÓ KALIBERT.

Erőnlét, orvosi stáb, nem halálra játszatás - liga alsóház ellen la masia 4-5 fiatal játékossal felálva is nyerni kell, rotáció stb. Amíg felépülnek a fix kezdők, addig ki kell húzni. Nem szeptemberben dőlnek el a címek.

Szerintem Carlo papa ezzel a kerettel, ilyen fiatalokkal sorozatban 4 Bl-t nyerne. A Real ebben a legjobb, Ancelotti a legjobb edző mérföldekkel. Mert fel tudja épiteni a játékosokat, ha kell csatár nélkül, védők nélkül stb. és nyer.

No de Igazolások:

Távozók:
- Gündogan: ennyi fizuért menjen. Jövőre úgyis ment volna ingyen. A Citybe vágyott vissza máshova úgyse ment volna. Köszönjük jelenleg ennyiért nem kell egy idős játékos.
- Faye: tehetséges de hova, tele vagyunk középső védőkkel.
- Vitor Roque - mellényúltunk menjen kölcsönbe hátha.
- Felix: nem jött be, nem kell
- Cancelo: jó opció szerintem visszajön

Érkezők:
- Olmo: Barca nevelés, az Eb legjobb játékosa, fiatal.
Kardba nem dőlök. Ha nem lesz sérült nagy fogás.
- Pau Victor - remek csere lesz
- Chiesa: remek választás ennyiért

Nico Williamsre épitettünk, jó ötlet volt, de nem akar eligazolni idén, ez van tovább kell lépni.

Többi itt lévő lesajnált játékosnál egy kérdésem van csak.

Kell az edzőnek? Ha igen, lát bennük lehetőséget maradjanak. Se Fati se Ferran se Inigo nem falábú senkiház labdarúgók, korábban bizonyítottak, csak itt nálunk utóbbi években ballasztok. Kérdés miért. És ez lehet edző kérdés leginkább.
Ha Flick úgy látja ki tudja hozni belőlük amit ténylegesen tudnak, hajrà.

Védekező középpályás, Flick elég hamar kijelentette hogy neki nem kell. Ő megvan. Neki kell tudnia.
Majd kiderül igaza volt e. Most én/mi mondjuk meg egy. Bl győztes edzőnek, hogy hogy rakja össze a csapatvédekezést???

És a lényeg Flick.
A legnagyobb igazolás lehet. Amit anno a Bayern-el csinált maga a modern foci volt. Válogatottal megégett ami nem véletlen ami az ő focijához kell ahhoz egész éves komoly meló és egység szükséges, válogatottal ez nem megy.

A keret tehetséges, neki kell kihoznia a maximumot a játékosokból.

ÉS EZ A VALODI IGAZOLÁS NEM A 100 MILLIÓSAK.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Válasz küldése