Goikoechea írta: ↑2024.08.23. 00:30:37
Elég gyászos a hangulat. Én sem vagyok hurrá hangulatban, de az, hogy elmegy Faye aki nem bizonyított semmit a ligában, még nem kell kardba dőlni. Garcia, hogy lehetett top védő tavaly a Gironaban? Rendszer volt. Taktika. Amennyiben jön Cancelo, és van Balde, akkor Kunde miért nem játszhat középen? Én nagyon fel voltam háborodva amikor Guardiola a kedvencem Yaya helyett egy nyikhaj 18 éves Busit kezdett el játszatni. Kinek lett igaza. A csíra gyerek legenda lett. Csőd közeli helyzetben van a klub, de ez nem középcsapat alapanyag, rendes taktikával eredményeket lehet elérni, lásd Girona, Leverkusen. Ott sem top játékosokról beszélünk. Ja van egy Wirtz, nekünk Jamal. Az utolsó hét nagyon fontos lesz, de a vezetőségnek, edzőnek nem az a célja, hogy kiárusítsa a csapatot. Remélem ez lesz az utolsó év, hogy ennyire szűkösködünk. Hajrá!
Én hajlok arra, hogy ez a gyászos hangulat szándékosan van így előidézve, hogy Laporta valami közepesen jó húzással a végén megint elhitesse, hogy mennyire nehéz helyzetből mennyire ügyes volt... Ha lesz valami villantás a végére, akkor biztos leszek benne, hogy ez így volt tervezve. Pár dologra reflektálnék.
csőd közeli klub: hány éve halljuk, aztán amióta ez ki lett mondva százmilliókat költöttünk el, vagy éppen nem becsültünk meg játékosokat. Egyetértek, hogy nem középcsapat az alapanyag, de nem is jól mendezselt, nem tudatosan felépített a keret.
Girona, Leverkusen: Azért fogadhatunk, hogy a Girona idén nem fogja sokszor vezetni a bajnokságot. Az tényleg egy jól összerakott csapat volt, de meg is volt hozzá a nyugalmuk. Nálunk most akkora a káosz, mint Koeman utolsó idejében. Alapembereket az utolsó pillanatban elüldözzük, kergetünk lehetetlen opciókat stb... Nem is az emberanyaggal van a legnagyobb bajom, hanem ezzel a kiszámíthatatlan és értelmezhetetlen kapkodással. Szerintem ebben a szakaszban a nyugalom aranyat érne, de ez nincs meg. Mert nem a csapat alapjait erősítették meg az elején, hanem üldöztük Nicot és Olmot... Őket kellett volna a végére hagyni. Teljes a káosz, ami nagyon nem segíti az edző munkáját, miközben már megy a bajnokság. Gironának megvoltak az emberei, akikkel tudott dolgozni és megvolt a nyugalom. Leverkusen pedig nem úgy néz ki, mintha nagyon szétszednék és előtte is megvolt a nyugalom. Nálunk megy a bajnokság és konkértan lyukak vannak. Alapemberek keringenek, hogy mennek, nem mennek. Gündogan, Cancelo, Christensen, csak, hogy három alapembert mondjak, így azért egy jó edzőnek is nehéz. Az amerikai túra sem segített, nem igazán jó felkészülési terep volt, pedig látszik Flicken, hogy szíve szerint még egy darabig kisérletezne. A Reallal párhuzamba állítva: Kroos szépen, előre bejelentve távozott, voltak hírek régen, hogy Rodrygo, vagy Vinicius el lesz adva, de hamvaiban csapták agyon ezeket a pletykákat. A csapatukban megkérdőjelezhető a szakmai munka a csapatépítés terén, hatalmas lyukak vannak náluk (is) a középpályán és a védelemben, de elképesztő nagy a nyugalom és kiszámíthatóság. Carlo ezzel a csapattal edz és max az a kérdés, hogy még érkezik-e meghatározó játékos, vagy sem, de nincs ilyen csónakrázás. Szerintem nem lesz sima idényük, de a nyugalmas körülményeket megkapták hozzá. És lehet mondani, hogy ők nincsenek ráutalva a kapkodásra és az őrült megoldásokra, de valójában a mi ügyleteink felében se lennénk. Pl semmi nem indokolta a Gündogan-Olmo "cserét" és sok más hirtelen elkapkodott döntést.
A vezetőségnek nem az a célja, hogy...: Szerintem Laportának egy célja van, hogy maradjon a helyén, bármi áron. Ez olykor keresztezheti a Barca érdeket, de sokszor nem. Lehetetlen a függöny mögé látnunk, de az biztos, hogy mindent megtesznek a drámai jelenetekért, ami amúgy nem a csapat érdeke.
Gránit: Nem igaz, hogy nem volt igazunk Suarezzel kapcsolatban, ahogy Messivel kapcsolatban se. Persze, rugózhatunk azon, hogy nyert egy vb-t, de a döntőn kívül végigmázlizták a meccseiket, szerintem a bírók is erősen tolták őket. Játékuk alapján a csoportból se jutottak volna tovább. De a Barca nem is az argentin csapat volt, hanem tele volt szintén már melózni nem tudóval. És nekem semmi bajom nem lett volna a sétálgató Messivel, ha ezt az ellenfél 16osa előtt tette volna, de ő ezt általában a pálya közepén csinálta, abszolút alibi letámadással, sokkal jobban zavarta a mi védelmünket, mint az ellenfél támadásait. Viszont a kapu elé betolva, még tolószékben is bőven helye lenne a mostani csapatunkban is, csak nem volt egy edző sem ilyen határozott vele. Lewa góljait (és mindenkit) az eredményekhez kell mérni. Szép gondolat, hogy ha nincs, akkor nem lövünk gólt, de miért azzal számolsz, hogy ha nincs Lewa, akkor tíz emberrel játszunk? Lehet egy random negyedannyit kereső befejező csatár meg 3 gólt rúgott volna és adott volna két gólpasszt. Szép szám a 30 gólpont, de lehet mással meg 35 lett volna, ami pont mondjuk egy BL döntőt ért volna. Ha Lewa gólpontjain, tehát a csapat támadójátékán változtatni kell, tökmindegy, hogy mennyi az annyi. És én előbb cserélném le Lewát, mint Raphinhát, holott azért tőle tényleg több gólt várnék el. Szóval nem igaz, hogy egy befejezőcsatárt csak a gólja minősít és ha megvan x gól, akkor minden rendben. Igenis számít, hogy mennyi helyzetet teremt magának, a társak mennyire találják meg, mennyi helyzet kell neki egy gólhoz stbstb. Nyilván a ló túloldala az, amikor a befejezőcsatár mindenben jó, csak gólt nem lő.