2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Tetszetős kezdő. Talán jelenleg a legerősebb. A Gerard Martin-Torres duó helyett a Balde-Olmo komoly minőségi javulás az előző fordulóhoz képest. Remélem Raphinha is megtalálja a góllövő cipőjét. Tippem 3:1PorSiempre írta: ↑2024.08.31. 15:51:02Ter Stegen; Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde; Casadó, Pedri, Olmo; Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha .
Na pont ezt vártam, jelen körülmények között szerintem a legerősebb sorunk. Én bizakodó vagyok, látványos játékot várok, akár nagyobb arányú győzelemmel.PorSiempre írta: ↑2024.08.31. 15:51:02Ter Stegen; Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde; Casadó, Pedri, Olmo; Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha .
Mert akkor ki kezdjen ott? Casado?
Ha azt vesszük, hogy Chris mögötte volt a sorban vkp-ként annyira nem necces. Eddig elég keveset játszott ott, de amikor beállt, mindig stabil teljesítményt nyújtott. De Jongnál vagy a dánnál egy km/h-val sem lassabb, nem ez lesz a döntő faktor.
Vannak ilyen emberek, akik hiába élnek huzamosabb ideig egy helyen nem tanulják meg a nyelvet, a németre különösen jellemző Főleg, ha angolul jól elboldogulnak.Cseri írta: ↑2024.08.30. 11:36:03Nekem az ilyen esetekben Igor Nicsenko jut eszembe, aki kb. 5 év után is ukránul nyilatkozott, miközben már a 3.vagy negyedik magyar csapatánál volt. Ez szerintem igénytelenség. Senki nem várja, hogy eredetiben olvassa az adott ország nagyjait, de azé' na.Troym írta: ↑2024.08.30. 08:33:59Érdekes dolgot nyilatkozott Olmo.
Arról kérdezték, hogy segít-e a német-spanyol fordításban Flick és a csapat között.
Dani Olmo: "I understand German, but I can't speak it. In any case, if there's something small I try to explain it to my teammates."
Nagyon fura nekem, hogy 4 évig ott él és nem tud megszólalni németül és a szövegből azt gondolom, hogy alapszinten érti csak a német nyelvet.
Nekem az ilyen esetekben Igor Nicsenko jut eszembe, aki kb. 5 év után is ukránul nyilatkozott, miközben már a 3.vagy negyedik magyar csapatánál volt. Ez szerintem igénytelenség. Senki nem várja, hogy eredetiben olvassa az adott ország nagyjait, de azé' na.Troym írta: ↑2024.08.30. 08:33:59Érdekes dolgot nyilatkozott Olmo.
Arról kérdezték, hogy segít-e a német-spanyol fordításban Flick és a csapat között.
Dani Olmo: "I understand German, but I can't speak it. In any case, if there's something small I try to explain it to my teammates."
Nagyon fura nekem, hogy 4 évig ott él és nem tud megszólalni németül és a szövegből azt gondolom, hogy alapszinten érti csak a német nyelvet.
Flick hogy meglepődhetett, mikor köszönt neki valami "tschüss"-t, és visszakapott egy "hi"-t értetlenkedő tekintettel.
Azért Busi nem volt az az izomkolosszus... Sőt...gránit írta: ↑2024.08.28. 21:00:55Visszanéztem, igazad van, valóban elérte. Úgy, hogy előbb Palazón érte el, és rárúgta a labdát Bernalra. 1:43:54-től a szitu. Aki nem látta a meccset vagy az egészet szeretné újranézni:Damask írta: ↑2024.08.28. 20:29:01Elérte a labdát, azt rúgta el Bernal, az teljesen rendben is volt, még szabálytalanság sem történt.
A gond az volt hogy ő maga is bekerült Isi elé, aki sprintből nem fog tudni azonnal 0-ra fékezni és belefutott az elé keresztbe rakott lábba, amire közben valószínűleg került valamennyi Bernal súlyából is.
Normál esetben megússza egy medvepuszival, ami azért nem kellemes, de valamennyivel gyorsabb a felépülés belőle, neki most peche volt.
https://timesoccertv.com/barcelona-highlights-7/
Hogy nem volt szabálytalan, abban nem vagyok biztos. A vakmerő szerelést ez kimerítette, benne volt a sérülésokozás, csak Palazónt keményebb fából faragták.
Ezért kell az izom erre a posztra, és ezért nem lehet akárkit ebbe a kulcspozícióba helyezni. Ezt nem tudja minden üveglábú ellátni, akit a szél elfúj. Igazolhatnánk már végre egy embert erre a posztra, valaki olcsó ingyenest, amit még a Liga is engedne.
Visszanéztem, igazad van, valóban elérte. Úgy, hogy előbb Palazón érte el, és rárúgta a labdát Bernalra. 1:43:54-től a szitu. Aki nem látta a meccset vagy az egészet szeretné újranézni:Damask írta: ↑2024.08.28. 20:29:01Elérte a labdát, azt rúgta el Bernal, az teljesen rendben is volt, még szabálytalanság sem történt.
A gond az volt hogy ő maga is bekerült Isi elé, aki sprintből nem fog tudni azonnal 0-ra fékezni és belefutott az elé keresztbe rakott lábba, amire közben valószínűleg került valamennyi Bernal súlyából is.
Normál esetben megússza egy medvepuszival, ami azért nem kellemes, de valamennyivel gyorsabb a felépülés belőle, neki most peche volt.
Elérte a labdát, azt rúgta el Bernal, az teljesen rendben is volt, még szabálytalanság sem történt.
Ha az szabálytalan volt, akkor viszont az Olmo ellen elkövetett kontaktot a 46. percben be kellett volna fújnia büntetőnek. Ha azt nem fújta be, akkor a fenti eset sem szabálytalan Olmo részéről (ebben egyébként következetes volt, nem fújta le se ezt, se azt, csak utána jött még egy kezezés, aztán Olmo ért hozzá utoljára, és így lett szöglet
Bakker, ha az egész meccset nem is, de legalább a konkrét esetet nézzétek már meg mielőtt kommenteltek róla. Te vagy a második aki arról ír hogy Bernalt agyonrúgták a csúnya Rayosok mert a bíró így megy úgy. Bernal abban sérült meg, hogy kicsit talán túlzott keménységgel SZERELTE a labdát vezető RAYO játékost.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.08.28. 10:51:19Bár nem szeretnék bírózni, de Pedri eseténél https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... /#lightbox ez hogy a francba nem ért pirosat? Csávónak 2 heg lett a lábán, csoda hogy nem dőlt ki most is hónapokra.. Azért a mai var és mindenféle kamera rendszerben egy ilyent nem kellene hagyni, ha ott kiszór egy lapot a spori, talán Bernal-t nem kaszálják el, persze mindez feltételezés.
bence0330 írta: ↑2024.08.28. 15:59:34,
Erre van kitalálva a specifikus esetes kitétel, amire de, szubjektív a véleményed, hogy érvényes-e ez rá, vagy sem. Nem értek egyet veled, de elfogadom a véleményed, nem mondom, hogy hülyeség, viszont semmiképp sem egyértelmű a szabálytalanság ténye, mert a testhelyzethez illeszkedik a kéztartás mindenképp, ilyen pózban nem tudod máshogy tartani, igazolja a kéztartást a pozíció. És ne felejtsd el, hogy a VAR-nak egyértelmű tévedés kell (állítólag...).
Hogy most közben ezzel a szabállyal visszaélés történt-e, az egy teljesen más kérdés, szintén eldönthetetlen, mint ahogy a szándék relevanciáját is azért törölték kb mindenhonnan (pl. a kezezésből is), mert a 8 szakpszichológus sem tudná biztosra megmondani, szándékosan nem kelt-e fel, kihasználva a helyzetet, vagy abban a szituban nem látott erre esélyt.
Ezek a helyzetek engem nem zavarnak, szabad interpretáció van, és kb lehetetlen minden szürke területet kizárni. Nálam alapvetően elfogadható lett volna mindkét döntés, és az Olmo eset elmaradása miatt nem éreztem volna túl cikinek sem, ha megkapjuk, de így sem, hogy nem. Sokkal jobban zavar, ha néha megtörténik, ami most Pedrivel, ami teljesen szabálykönyv szerint fekete-fehér szitu, és nem vették észre.
- Sírtak az első forduló után hogy elmaradt egy büntető, szóval ott sem néznek vissza mindent.ocsike83 írta: ↑2024.08.28. 11:07:39
Én meg nem szeretnék állandóan Real-ozni....
DE! Egy hasonló meccsen kíváncsi lennék milyen szituációk zajlottak volna le:
- Olmo helyett egy Mbappe 11-es szitut visszanéznek?
- Lewa helyett egy Vini gólt elvesznek?
- Pedri helyett egy Valverde/Modric talpalásnál villan a piros?
Csak egy költői kérdés: "Vajon meddig lehet széllel szemben vizelni?"
Ez egy olyan eset volt, amit mezőnyben 10/9-szer lefújnak, de büntetőt már jóval elhanyagolhatóbb hányadban adnak miatta.bence0330 írta: ↑2024.08.28. 15:59:34,
Erre van kitalálva a specifikus esetes kitétel, amire de, szubjektív a véleményed, hogy érvényes-e ez rá, vagy sem. Nem értek egyet veled, de elfogadom a véleményed, nem mondom, hogy hülyeség, viszont semmiképp sem egyértelmű a szabálytalanság ténye, mert a testhelyzethez illeszkedik a kéztartás mindenképp, ilyen pózban nem tudod máshogy tartani, igazolja a kéztartást a pozíció. És ne felejtsd el, hogy a VAR-nak egyértelmű tévedés kell (állítólag...).
Hogy most közben ezzel a szabállyal visszaélés történt-e, az egy teljesen más kérdés, szintén eldönthetetlen, mint ahogy a szándék relevanciáját is azért törölték kb mindenhonnan (pl. a kezezésből is), mert a 8 szakpszichológus sem tudná biztosra megmondani, szándékosan nem kelt-e fel, kihasználva a helyzetet, vagy abban a szituban nem látott erre esélyt.
Ezek a helyzetek engem nem zavarnak, szabad interpretáció van, és kb lehetetlen minden szürke területet kizárni. Nálam alapvetően elfogadható lett volna mindkét döntés, és az Olmo eset elmaradása miatt nem éreztem volna túl cikinek sem, ha megkapjuk, de így sem, hogy nem. Sokkal jobban zavar, ha néha megtörténik, ami most Pedrivel, ami teljesen szabálykönyv szerint fekete-fehér szitu, és nem vették észre.
Én pedig veled nem értek egyet, persze nem ez a lényeg, hanem az, hogy ez feketén-fehéren szabálytalan volt. Ha valaki elesik, az a természetes testtartás, amikor a földre esik/esett. Itt viszont másodpercekkel később is négykézláb mászik a játékos, és teljesen indokolatlanul ér hozzá kézzel. Hogy a négykézláb mászást is tekinthetjük természetesnek a labdarúgásban? Végül is, (szerinted) teljesen természetes, hogy a játékosok négykézláb mászkáljanak. Ettől a kezezés még nem indokolt. Büntetőt kellett volna ítélni, óriási bírói hiba történt.
Mondjuk ezt a szutyok RM Tv-t már rég le kellett volna kapcsolnia Pereznek. Nem miattunk hanem mert iszonyú igénytelen proli tempo amit nyomnak és ehhez egy nagy presztízsű sikeres klub szó szerint a nevét adja. Fordított esetben is hánynék.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.28. 12:33:16https://www.forbes.com/sites/tomsanders ... mpetition/
A habfehér matrózok "viccesnek tartják", hogy a csapatuknak ebben a "mocsokkal teli tengerben kell vitorlázniuk, és ezzel kell harcolniuk"
Tebas kapitánnyal a kormánynál![]()
![]()
Mindezt a hivatalos csatornájukon.