2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Kettővel játszik, 4-2-3-1 a felállásunk (oké, a balszélsőnk inkább tízes, de na) csak Pedrinek szabadságot ad felmenni. Nyilván egy Valladolid ellen többet is van feljebb Pedri, hiszen alig van 1-1 kontrájuk a meccsen. De alapvetően ő van Casado mellett a labdakihozataloknál... hasonló, mint ami tavaly Gündogan volt sokszor. Ez FDJ legjobb szerepe, ebben volt egészen jó az elején Romeu, meg tél végén Chris mellett. De abban egyetértek, hogy ha egészséges, Pedrire én sem cserélném le...
Igen, ezt írtam én is, ott lehetne a legjobb a kötetlenebb szerepkörben, csak hát most ott van pont Pedri. Aki jobb focista. Nálunk is mindig akkor volt jó, amikor Romeu, Chris, stb, tehát egy izom mellett volt. Ő nem nagyon volt az izom. A válogatottban sem. Bevallom, az Ajaxból kb csak 1-2 BL meccset láttam, nem tudnék ez alapján véleményt formálni, elhiszem, hogy ott az volt, akkor van remény. De a nálunk mutatottak alapján, hát... Casadónál persze így is lehet jobb, azért nem egy klasszist kell kitúrnia.Chino írta: ↑2024.09.02. 13:06:47Szerintem pont duplapivotban lehet a legjobb. Az Ajaxban is Schönevel párban volt a legjobb, előttük pedig van de Beek játszhatott szabadabb szerepkörben, és egyikük sem volt egy ütköző vkp, sőt inkább de Jong volt a biztosító ember. De alapból ez az "ütköző" is egy sztereotípia.Ha Frenkie fekete lenne és francia ugyanezzel a teljesítménnyel mindenki azt mondaná rá. Meg, hogy nem annyira fizikális.
Szerintem pont duplapivotban lehet a legjobb. Az Ajaxban is Schönevel párban volt a legjobb, előttük pedig van de Beek játszhatott szabadabb szerepkörben, és egyikük sem volt egy ütköző vkp, sőt inkább de Jong volt a biztosító ember. De alapból ez az "ütköző" is egy sztereotípia.Ha Frenkie fekete lenne és francia ugyanezzel a teljesítménnyel mindenki azt mondaná rá. Meg, hogy nem annyira fizikális. Gavit is letörpézik, pedig magasabb, masszívabb, mint Kanté és őt se nyomják el.bence0330 írta: ↑2024.09.02. 11:29:58Hát, én nagy kritikusa vagyok, és ezerszer jobban örülnék bármilyen fizikálisabb játékosnak, valami francia vkp-nak a helyén, de ha már ő van itt, nyilván én is várom, hogy visszajöjjön, függetlenül attól, mennyire tudja Flick kihasználni, hiszen szó szerint nem vagyunk meg a poszton.
Viszont nem tudom, mi lenne a pontos feladata. Ő a duplapivotban sem az szokott lenni, aki igazán biztosít, nem tudom, el tudja-e látni ezt a szerepkört, mert felteszem, Casadót váltaná, nem Pedrit, már ha utóbbi nem sérül meg. A valós posztja meg lehet, hogy inkább Pedrié lenne.
Szerintem nem abszolútértékben gondolja rossznak, aki kritizálja, hanem ahhoz képest, amilyen szerepet szántak neki.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.16. 18:37:51Csak azért hoztam, mert lassan De Jong Lenglet vagy Umtiti magasságokba kerül a fórumon![]()
Azért nem volt ő ilyen rossz.
Szerintem utóbbi években a csapat legjobb 5 játékosában minden évben benne volt, valami ilyesmit hozhatnak a statok is.
Egyébként az érkezésének örültem, nekem az Ajax akkori BL "menetelése" nagyon tetszett, de a holland bajnokságban egy percét sem láttam.
Védekezést írtam. Előrefelé össze sem hasonlítható a kettő, max passzokban, passz %-ban, progresszív passzokban és labdakihozatalokban. Ezekben is hasonlóak, anno linkeltem. Gólok, gólpasszok, ami számít az egyértelműen Rodri.
A számok sosem hazudnak, de a mérkőzesék képe, lüktetése, fordulatai, eredményei sem hazudnak.
Az első mondat szerintem úgy pontos, hogy Koeman alatt (és amúgy Xavi első félében is, amikor gyönyörű focit toltunk, ő is jó volt!). Előtte Vidalok mögött volt a sorrendben, nagyon nem találta itt a helyét. Koeman alatt igen, jól támadta a kaput - ott érvényesült a box-to-box stílusa is - Xavi elején meg jó volt Busi mellett/előtt.sansz írta: ↑2024.08.16. 12:41:25Azt hozzátenném,hogy FDJnek Xavi alatt volt a leggyengébb,vagy legalábbis leghullámzóbb teljesítménye. Előtte rendre, stabilan a legjobb,vagy legjobbak közé tartozott.
Csak nálunk az utóbbi években pont fordítva van: a jobbakból középszerek lesznek,az eleve középszereket meg elüldözzük,annyira rosszak lesznek. Remélem Flick változást hoz ebben.
Azt hozzátenném,hogy FDJnek Xavi alatt volt a leggyengébb,vagy legalábbis leghullámzóbb teljesítménye. Előtte rendre, stabilan a legjobb,vagy legjobbak közé tartozott.
Ki jobb (használjuk a "hasznosabb" kifejezést, mert DJ szerintem jobb, mint amilyen hasznos nálunk) középpályás mint Frenkie? Egy feltolt védő (Chris), egy hátratolt támadó középpályás (Gündogan), ez a kettő sokkal-sokkal jobb. És Gavi, aki persze a jelenlegi keretben konkrétan nincs ott. Fermínt nem merném még idevenni, egyrészt nagyon más poszt, másrészt egy évet várnék vele. És ha egészséges, Pedri is jobb.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.08.16. 11:54:34A jelenlegi keretben, ki van előtte, mint "jobb" középpályás. Nálam ez a személy max Gündögan. Lewa szerződése felháborító a tekintetben, mert pöcegödörben volt a klub, míg Frenkie idejében nem, csak volt egy dilettáns vezetőség. Sajnos vagy nem sajnos nincs olyan merítési lehetőségünk, hogy elszórakozzuk, nyilván a fizetésével kéne valamit csinálni, ha Alemany itt lenne szinte biztos vagyok megoldaná ezt is, ő húzta ki a fejünket a mély vízből, viszont Deco-t semmilyen tekintetben nem érzem kompetensnek.
A jelenlegi keretben, ki van előtte, mint "jobb" középpályás. Nálam ez a személy max Gündögan. Lewa szerződése felháborító a tekintetben, mert pöcegödörben volt a klub, míg Frenkie idejében nem, csak volt egy dilettáns vezetőség. Sajnos vagy nem sajnos nincs olyan merítési lehetőségünk, hogy elszórakozzuk, nyilván a fizetésével kéne valamit csinálni, ha Alemany itt lenne szinte biztos vagyok megoldaná ezt is, ő húzta ki a fejünket a mély vízből, viszont Deco-t semmilyen tekintetben nem érzem kompetensnek.
Ja, ezt nem láttam időben, kihoztam egy hasonlót az igazolásokban, csak nem ilyen precízen, hanem inkább "folyamatábrán". A végeredmény ugyanaz, hogy lehet vitatkozni, milyen jó, meg milyen nem, mert amit a pályán látunk, szubjektív, de hogy nem lettünk nélküle rosszabbak az tuti, és ez már elég nagy baj a megítélésében. És persze, sokmindenen múlik, ezért nem lehet ezt szentírásnak venni, de már pl. azzal árnyalod a dolgot, hogy ott tél második felében milyen jót mentünk vele (is), arra azt mondom, hogy a különbség Chris volt a stabilitást nézve (Raphinha visszatérése sem volt hátrány, hátra is számított a jelenléte), nem ő, az ő feltolásával esett egybe a javulás. DJ jó volt mellette, de nélküle nem lett volna jó.jclayton írta: ↑2024.08.16. 09:52:26Gondoltam áthozom ide, mert szöget ütött a fejembe, hogy pontosan mit is hozott a csapatnak Frenkie de Jong a tavalyi szezonban. Én amúgy kedvelem a játékát és semmi problémám nincs azzal, hogy itt van, nem kellett volna túlfizetni. Az volt az alapfelvetésem, hogy a csapat tavaly rosszabbul teljesített vele a pályán, mint nélküle. És a számok alapján amúgy tényleg:
A transfermarkt alapján mikor pályára lépett, az összes liga, kupameccsen a Barcelona 18-6-6-ot hozott, megszerezve az összes pont 66 százalékát.
FdJ nélkül a mérleg 17-2-4, azaz a hozott pontok 77 százaléka.
A képet ugyanakkor árnyalja, hogy Frenkie pont a szezon második felére sérült le, mikor a csapatról egyrészt leesett a többes terhelés, másrészt meg Xavi belengetett (visszavont-ismét megtörtént) távozása miatt mindenki tényleg felszabadultabban tudott focizni. A Barcelona ekkor ment a bajnokságban egy 9-1-et, Frankie pedig a sorozat közepén egy vesztes meccsen lépett csak pályára - azon le kellett hozni sérülés miatt. Enélkül a menetelés nélkül cakkra ugyanolyan lenne a Barcelona teljesítménye a hollanddal, mint nélküle.
Nem különösebben akarok ezzel bebizonyítani semmit, csak gondoltam, ha kigyűjtöttem a számokat, mást is érdekelhet.
Az hogy két hónapja sérült, úgy hogy ebből már rég fel kellett volna épülnie, az sokat számít. Amikor a pályán volt a játékával nem volt gond. Ha felfelé nem is, de lefelé se lógott ki.gránit írta: ↑2024.07.23. 16:50:19Szerintem semmi különöset nem kellene csinálni, csak simán nem játszatni. A klubnak meg ehhez van meg a joga. Anyagilag sokkal jobban jár, ha most távozik, és még rengeteg éve lenne más klubokat lehúzni. Ha viszont két évig nem játszik, 2026 nyarán senkinek nem fog kelleni, összességében rosszabbul jár. Én nem hiszek abban, hogy máshol húzónév lenne, a holland válogatott is tökéletesen megvolt nélküle. A hájp viszont óriási körülötte, amit ki lehet használni.
Christensen-Gündogan simán működhet a helyén. Nincs kétségem afelől, hogy Frenkie egy ideig elvigyorogna a kispadon, lobogtatva a szerződését, de abban is biztos vagyok, hogy tavaszra már kezdene kétségbe esni. Meg abban is, hogy a klub nem fog ilyesmit tenni, hiszen mi a Máltai Szeretetszolgálat megtestesülése vagyunk a labdarúgásban. Játszani fog, amikor egészséges, és sok köszönet ezentúl sem lesz benne.
A hosszabbításnak, bérszéthúzásnak nem látom értelmét, eladnánk a jövőt, és a 2026 utáni szezonokat is feleslegesen terhelnénk. Minél rövidebbre kell ezt szerintem vágni.
Gondoltam áthozom ide, mert szöget ütött a fejembe, hogy pontosan mit is hozott a csapatnak Frenkie de Jong a tavalyi szezonban. Én amúgy kedvelem a játékát és semmi problémám nincs azzal, hogy itt van, nem kellett volna túlfizetni. Az volt az alapfelvetésem, hogy a csapat tavaly rosszabbul teljesített vele a pályán, mint nélküle. És a számok alapján amúgy tényleg:bence0330 írta: ↑2024.08.16. 08:31:37Oké, de akkor mivel magyarázod, hogy Frenkievel nyeltük a gólokat (nyilván nem csak miatta), aztán kiesett, és egyre szebb játékkal nyertünk mindent kb, aztán Frenkie visszatért, megint kikaptunk boldog-boldogtalantól több meccsen borzasztó játékkal, átjáróházként sok góllal, aztán a végén megint kiesett, és megint stabilizálódtunk, kb gólt se kapva és megnyertünk mindent. Annyira éles a különbség, hogy ezt nehéz figyelmen kívül hagyni, függetlenül attól, hogy szubjektíven mit látunk a pályán. Részemről egy vkp(szerűséget) legjobban a hiánya definiál, mert a pályán nem kell látványosnak lennie. A hiányában mindig jobban néztünk ki. Még SR-el is, Chrissel meg zongorázni lehetett a különbséget.
A válogatottban is szó nélkül pótolták, inkább volt jobb Reijders, mint ugyanolyan.
Ha jobbak vagyunk egy feltolt védővel a poszton, mennyire lehet jó Frenkie? A Rodrit kiveszed a Cityből vagy a válogatottból, összeomlanak. Ha Frenkiet kiveszed a válogatottból vagy tőlünk, remekel a csapat. Legjobb esetben is azt lehet mondani, hogy nem pótolhatatlan, mert röhögve pótolják mindenhol.
Tartom, ha a végén nem esik ki, nincs meg a 2. hely, ahhoz kellett a hiánya és a menetelés.
Persze azt nem állítom, hogy Casadóéknál rosszabb lenne, így idén sajna kelleni fog.
A MU gondolkodás nélkül letenne érte ennyit, ott ugye van némi részrehajlás ten Hag miatt. Ilyen bérigénnyel és árért másnak alighanem nem kell, igen. De mivel ez egybeesik egy esetleges érzelmi okkal DJ-nál, más szerintem nem is kellene. Ha valahová, akkor szerintem amúgy is oda menne, legalábbis ezen a nyáron, jelen állásnál.Feast4 írta: ↑2024.07.23. 17:13:38Kutyának sem kell. Nagyon sérülékeny, hatalmas a bérigénye, nincs komoly marketingértéke. Mindemelett azok a csapatok akik meg tudnak fizetni egy ilyen tipusú játékost ekkora bériglénnyel ott van ilyen lehet, hogy még jobb is, de hogy olcsóbban az tuti.
Az előző elnökség nagy keresztje Ő amitől nagyon nehezen fogunk szabadulni.
Kutyának sem kell. Nagyon sérülékeny, hatalmas a bérigénye, nincs komoly marketingértéke. Mindemelett azok a csapatok akik meg tudnak fizetni egy ilyen tipusú játékost ekkora bériglénnyel ott van ilyen lehet, hogy még jobb is, de hogy olcsóbban az tuti.bence0330 írta: ↑2024.07.23. 15:38:41Szerintem stimmelnie kell nagyságrendileg amit a nagyobb nevű újságírók, capology, stb lehoz.
Az viszont szerintem egyértelmű nála, és senki nem kérdőjelezi meg, hogy neki kéne leghamarabb távoznia a klubtól, kb minden létező ok miatt. Nem igazán illik ide (Flicknél lehet, ki tudja), legmagasabb fizetés és jó összeget lehetne kaszálni vele még nyomott áron is, 40-50 szerintem nagyon alsó hangon a sérülésével egybevéve is bejönne.