Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Én nem értem a viselkedését, minden játékosnak arra kell törekednie, hogy a lehető legtöbbet játékba legyen. Neki is a teljesítménye az értéke. Oké, hogy még két évig elvan a lelátón, de közben tönkreteszi a karrierjét. Három év kihagyás után senkinek se fog kelleni, most még a legnagyobb csapatokban is játszhatna. És nincs mellette egy olyan ember, managere elsősorban, aki jelezné neki, hogy ez nem helyes innen nem lesz visszaút. Arabok se olyan hülyék, hogy mindenkinek csak úgy odavágnak egy nagy szerződést. Kár ezért a fiúért, de magának keresi kereste a bajt.
Őőőő, hát szerintem Christensen az ütköző, és az izom szavakra ezen a poszton kb a mintapéldány, nem is tudnék nála nagyobb szélsőséget elképzelni a skálán ebbe az irányba. Nem véletlen, egy nagy, erős (amúgy extrém gyors) belső védőről beszélünk. Semmi más dolga nem volt, mint a söprögetés, abban viszont kiemelkedő volt. Pont ez a stabil, védekező izom kellett Frenkie mellé mindig - amikor én láttam. Én ezért szeretem, ha egy játékosnak vannak kiemelkedő tulajdonságai egy poszton. A vkp-n meg lehet élni abból, ha semmi mást nem tudsz, csak szerelni, meg sávot lezárni, és alap passzokat biztosan megjátszani. Ilyen Chris, ilyen egy Kessié, de amúgy még egy Kanté is. DJ ennek az ellentéte, mindent tud, de semmiben nem kiemelkedő, védekezésben pláne nem.Chino írta: ↑2024.09.02. 14:17:52Ezt nem tartom feltétlenül igaznak. Christensen talán a legjobb példa. Se nem ütköző, se nem labdazsonglőr, se nem egy Flash, zseni pláne nem, mégis akkor volt talán a legmasszívabb, legbiztosabb a középpályánk, amikor ő volt fent és túlnyomó részt Gündogannal "párban", Pedri mögött és a német játszott szabadabb szerepkörben.bence0330 írta: ↑2024.09.02. 13:08:58
Igen, ezt írtam én is, ott lehetne a legjobb a kötetlenebb szerepkörben, csak hát most ott van pont Pedri. Aki jobb focista. Nálunk is mindig akkor volt jó, amikor Romeu, Chris, stb, tehát egy izom mellett volt. Ő nem nagyon volt az izom. A válogatottban sem. Bevallom, az Ajaxból kb csak 1-2 BL meccset láttam, nem tudnék ez alapján véleményt formálni, elhiszem, hogy ott az volt, akkor van remény. De a nálunk mutatottak alapján, hát... Casadónál persze így is lehet jobb, azért nem egy klasszist kell kitúrnia.
Hát, azért bizony a duplapivotban az egyiknek vagy ütközőnek kell lennie vagy egy óriási zseninek. Utóbbi nagyon ritka, marad az előbbi. Goretzka, Casemiro, Tchua, Kessié, lehet sorolni, általában ez adja meg a másiknak az esélyt, hogy feljárkáljon.
Ahogy Bernal sem volt igazán fizikális vkp mégis tökéletesen oldotta meg a védekezést.
Ez azért túlzás. Három meccsen két gólt is kaptunk róla, ha egy kicsi nyomás alá került, folyton lemaradt az emberéről. Ez a poszt nem játék, és régóta ezen a ponton vernek meg minket a BL-ben. De Jong erre a posztra szerintem nem elég, bár szerintem máshova sem, ha komolyabb reményeket dédelgetünk.
Ezt nem tartom feltétlenül igaznak. Christensen talán a legjobb példa. Se nem ütköző, se nem labdazsonglőr, se nem egy Flash, zseni pláne nem, mégis akkor volt talán a legmasszívabb, legbiztosabb a középpályánk, amikor ő volt fent és túlnyomó részt Gündogannal "párban", Pedri mögött és a német játszott szabadabb szerepkörben.bence0330 írta: ↑2024.09.02. 13:08:58
Igen, ezt írtam én is, ott lehetne a legjobb a kötetlenebb szerepkörben, csak hát most ott van pont Pedri. Aki jobb focista. Nálunk is mindig akkor volt jó, amikor Romeu, Chris, stb, tehát egy izom mellett volt. Ő nem nagyon volt az izom. A válogatottban sem. Bevallom, az Ajaxból kb csak 1-2 BL meccset láttam, nem tudnék ez alapján véleményt formálni, elhiszem, hogy ott az volt, akkor van remény. De a nálunk mutatottak alapján, hát... Casadónál persze így is lehet jobb, azért nem egy klasszist kell kitúrnia.
Hát, azért bizony a duplapivotban az egyiknek vagy ütközőnek kell lennie vagy egy óriási zseninek. Utóbbi nagyon ritka, marad az előbbi. Goretzka, Casemiro, Tchua, Kessié, lehet sorolni, általában ez adja meg a másiknak az esélyt, hogy feljárkáljon.
Pedrit nem a mélységi középpályán látom, hanem inkább egy inga szerepben. Max ebben a szerepben lehetne a jelenlegi rendszerben de Jong, de csak akkor, ha valaki kiesne. Én úgy látom, hogy Casadó középen játszik mélységi középpályást, és nem egy másik hasonló szerepben játszó játékossal oszt meg egy félterületet. Bernal esetében ugyanezt láttam.
Kettővel játszik, 4-2-3-1 a felállásunk (oké, a balszélsőnk inkább tízes, de na) csak Pedrinek szabadságot ad felmenni. Nyilván egy Valladolid ellen többet is van feljebb Pedri, hiszen alig van 1-1 kontrájuk a meccsen. De alapvetően ő van Casado mellett a labdakihozataloknál... hasonló, mint ami tavaly Gündogan volt sokszor. Ez FDJ legjobb szerepe, ebben volt egészen jó az elején Romeu, meg tél végén Chris mellett. De abban egyetértek, hogy ha egészséges, Pedrire én sem cserélném le...
Igen, ezt írtam én is, ott lehetne a legjobb a kötetlenebb szerepkörben, csak hát most ott van pont Pedri. Aki jobb focista. Nálunk is mindig akkor volt jó, amikor Romeu, Chris, stb, tehát egy izom mellett volt. Ő nem nagyon volt az izom. A válogatottban sem. Bevallom, az Ajaxból kb csak 1-2 BL meccset láttam, nem tudnék ez alapján véleményt formálni, elhiszem, hogy ott az volt, akkor van remény. De a nálunk mutatottak alapján, hát... Casadónál persze így is lehet jobb, azért nem egy klasszist kell kitúrnia.Chino írta: ↑2024.09.02. 13:06:47Szerintem pont duplapivotban lehet a legjobb. Az Ajaxban is Schönevel párban volt a legjobb, előttük pedig van de Beek játszhatott szabadabb szerepkörben, és egyikük sem volt egy ütköző vkp, sőt inkább de Jong volt a biztosító ember. De alapból ez az "ütköző" is egy sztereotípia.Ha Frenkie fekete lenne és francia ugyanezzel a teljesítménnyel mindenki azt mondaná rá. Meg, hogy nem annyira fizikális.
Szerintem pont duplapivotban lehet a legjobb. Az Ajaxban is Schönevel párban volt a legjobb, előttük pedig van de Beek játszhatott szabadabb szerepkörben, és egyikük sem volt egy ütköző vkp, sőt inkább de Jong volt a biztosító ember. De alapból ez az "ütköző" is egy sztereotípia.Ha Frenkie fekete lenne és francia ugyanezzel a teljesítménnyel mindenki azt mondaná rá. Meg, hogy nem annyira fizikális. Gavit is letörpézik, pedig magasabb, masszívabb, mint Kanté és őt se nyomják el.bence0330 írta: ↑2024.09.02. 11:29:58Hát, én nagy kritikusa vagyok, és ezerszer jobban örülnék bármilyen fizikálisabb játékosnak, valami francia vkp-nak a helyén, de ha már ő van itt, nyilván én is várom, hogy visszajöjjön, függetlenül attól, mennyire tudja Flick kihasználni, hiszen szó szerint nem vagyunk meg a poszton.
Viszont nem tudom, mi lenne a pontos feladata. Ő a duplapivotban sem az szokott lenni, aki igazán biztosít, nem tudom, el tudja-e látni ezt a szerepkört, mert felteszem, Casadót váltaná, nem Pedrit, már ha utóbbi nem sérül meg. A valós posztja meg lehet, hogy inkább Pedrié lenne.
Szerintem nem abszolútértékben gondolja rossznak, aki kritizálja, hanem ahhoz képest, amilyen szerepet szántak neki.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.16. 18:37:51Csak azért hoztam, mert lassan De Jong Lenglet vagy Umtiti magasságokba kerül a fórumon![]()
Azért nem volt ő ilyen rossz.
Szerintem utóbbi években a csapat legjobb 5 játékosában minden évben benne volt, valami ilyesmit hozhatnak a statok is.
Egyébként az érkezésének örültem, nekem az Ajax akkori BL "menetelése" nagyon tetszett, de a holland bajnokságban egy percét sem láttam.
Védekezést írtam. Előrefelé össze sem hasonlítható a kettő, max passzokban, passz %-ban, progresszív passzokban és labdakihozatalokban. Ezekben is hasonlóak, anno linkeltem. Gólok, gólpasszok, ami számít az egyértelműen Rodri.
A számok sosem hazudnak, de a mérkőzesék képe, lüktetése, fordulatai, eredményei sem hazudnak.
Az első mondat szerintem úgy pontos, hogy Koeman alatt (és amúgy Xavi első félében is, amikor gyönyörű focit toltunk, ő is jó volt!). Előtte Vidalok mögött volt a sorrendben, nagyon nem találta itt a helyét. Koeman alatt igen, jól támadta a kaput - ott érvényesült a box-to-box stílusa is - Xavi elején meg jó volt Busi mellett/előtt.sansz írta: ↑2024.08.16. 12:41:25Azt hozzátenném,hogy FDJnek Xavi alatt volt a leggyengébb,vagy legalábbis leghullámzóbb teljesítménye. Előtte rendre, stabilan a legjobb,vagy legjobbak közé tartozott.
Csak nálunk az utóbbi években pont fordítva van: a jobbakból középszerek lesznek,az eleve középszereket meg elüldözzük,annyira rosszak lesznek. Remélem Flick változást hoz ebben.
Azt hozzátenném,hogy FDJnek Xavi alatt volt a leggyengébb,vagy legalábbis leghullámzóbb teljesítménye. Előtte rendre, stabilan a legjobb,vagy legjobbak közé tartozott.