Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Azért Ő nem az a klasszikus szupertehetség, hiszen 26 éves, és kb. az elmúlt két szezonja kiemelkedő. (nem kicsinylem le a teljesítményét) Egy nagyon felkapott srácról beszélünk, de a top csapatok többsége megvan elől, szerintem MU lesz belőle.LG írta: ↑2024.11.20. 10:55:19Van aki követi Gyökeres teljesítményét? Én nyáron hallottam először a nevét, és mivel a portugál ligát nem követem, inkább csak a számai alapján tudom megítelni, de az elég komoly, amennyi gólt termelt az elmúlt hetekben. A City kitömése ugye magáért beszél, de a szlovákok ellen is volt a nyerő, akiknek nem olyan könnyű gólt lőni, ezt láttuk az EB-n is.
Persze az ilyen szupertehetségekben mindig ott van a kockázat, hogy nagy pénzért nagy bukta lesz, de gondolom nyáron valaki mélyen a zsebébe fog nyúlni miatta, kivéve, ha összeszed valami durva sérülést.
Akkor át lehetne vinni a hátország topicba.
Most ha feltételezzük, hogy Xavi <> Flick <> Deco <> Laporta, mert mindegyikük más ember más jó és rossz tulajdonságokkal és más hülyeségekkel, akkor miért van egy kalap alatt Ceferin, Tebas, DelaFuente?? Nem ugyanott dolgoznak, nem ugyanazért felelősek, kb semmi közük egymáshoz.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.17. 12:39:37Ez lehet, hogy így van.
Én pedig csak annyit állítok, hogy mivel nem engednek kialakítani egy jó korban lévő felnőtt keretet, szerintem érthető okokból túlterheljük a még nem teljesen kialakult izomzattal rendelkező fiatalokat. Cserébe a teljesítményükért beválogatják őket, ahol még csak annyira sem veszik figyelembe az egyének, vagy klubjuk helyzetét, fizikai felkészítését, edzésmódszerét, és ott is széthajtják őket, holott a válogatottban szerintem nincs akkora kényszer, mint a Barcánál a játszatásukra, mert a merítési lehetőségük szinte korlátlan, és anyagi nehézségekkel sem küzdenek. Mégis a Barcanál olvasom folyamatosan a "child labour" félig meddig viccesnek szánt kifejezést.
Ez lehet, hogy így van.Troym írta: ↑2024.10.17. 11:33:00Én annyit állítok, hogy a játékosok 99%nak fontosabb a válogatott, mint a klubcsapat, egyik a munkahelyed (főleg ha xy helyről igazolt jelenlegi csapatához) másik meg, hogy az országát képviseli. Én megértem, hogy nagyobb megtiszteltetés akár csak NL, vagy barátságos meccset játszani az üzbégek ellen, mint egy 60-70 meccses klubszezon 1-1 mérkőzése.
Ahogy írtam: nem mindenki lesz 100+ válogatott.
Erre nekem tökéletes példa a sportigazgató helyettesünk. Krkic 18 évesen mutatkozott be a spanyol válogatottban, és maradt összesen egyszeres válogatott, most 34 évesen meg már nem is aktív játékos. Nem tudhatod mehetsz-e még valaha.
Én annyit állítok, hogy a játékosok 99%nak fontosabb a válogatott, mint a klubcsapat, egyik a munkahelyed (főleg ha xy helyről igazolt jelenlegi csapatához) másik meg, hogy az országát képviseli. Én megértem, hogy nagyobb megtiszteltetés akár csak NL, vagy barátságos meccset játszani az üzbégek ellen, mint egy 60-70 meccses klubszezon 1-1 mérkőzése.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.17. 11:04:31Troym: kicsit ezzel a válogatott VS klubok és sérülések, fizetések/FFP VS elvárások és bevétel
Olyan érzetem kezd lenni, mint a kérdéskörben, hogy mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás![]()
Lényegtelen, mert ugyanakkora szakmai probléma egy dán játékos lerobbanása a Fradinak, Győrnek stb, mint egy magyaré, mégis elengednek mindenkit a válogatottjukba.
Senki nem kötelez minket, hogy 9 milliót adjunk Inigonak, ez lokális döntés volt, senki nem kötelezett minket, hogy 30 milliót keressen Lewa 36 évesen, egyetlen más ilyen korú játékos nem keres ennyit Európában. Képtelenek vagyunk normálisan tárgyalni, de ez a mi sarunk, senki másé...Kovbal88 írta: ↑2024.10.17. 10:26:09Nem tudom, kell-e még több pénzt belenyomni a fociba. Mi lehet az ideális bér. Mert nagyon sok játékos egyáltalán nem érdemli meg a keresetét. És ugye ez csak fociból származó pénz, mellette még jöhet bőven reklám bevétel
Fura, hogy ott van Alves, aki szintén nem kereset sose rosszul focistaként, nem magának fizeti ki a pár milliós óvadékot.
Szóval nem biztos, hogy a szuperligás pénzek jót tesznek a focinak. Eleve gáz, hogy a Real Madrid elnöke fogja elosztani. Nem támogatom a szuperligát, arra jó, hogy nyomást gyakoroljon a FIFA-ra vagy az UEFA-ra, de lehet mi nézők és szurkolók leszünk azok akik megfizetik az árát és mégse nyerünk vele semmit
Nem tudom, kell-e még több pénzt belenyomni a fociba. Mi lehet az ideális bér. Mert nagyon sok játékos egyáltalán nem érdemli meg a keresetét. És ugye ez csak fociból származó pénz, mellette még jöhet bőven reklám bevételTroym írta: ↑2024.10.16. 21:22:48Én a szuperliga mellett vagyok, de egyszer nem állítottam, hogy 18-20 fős keretünk kéne legyen.
Igen vannak bajnoki, bl, kupa és válogatott meccsek. Ha lennének szuperliga meccsek, lenne annyi pénzünk, hogy lehetne 28-32 fős keretünk, mert valószínűleg a szuperliga meccsek is hétköznap lennének és a 3 nap sem lenne meg 2 meccs között.
De azt meg ne döntsük el sem mi, sem a klub, hogy 1-1 játékosunk képviselje-e az országát.
Ohh, igen. Csak mennyi Magyar játszik a két csapatban?Troym írta: ↑2024.10.16. 21:22:48Én a szuperliga mellett vagyok, de egyszer nem állítottam, hogy 18-20 fős keretünk kéne legyen.
Igen vannak bajnoki, bl, kupa és válogatott meccsek. Ha lennének szuperliga meccsek, lenne annyi pénzünk, hogy lehetne 28-32 fős keretünk, mert valószínűleg a szuperliga meccsek is hétköznap lennének és a 3 nap sem lenne meg 2 meccs között.
De azt meg ne döntsük el sem mi, sem a klub, hogy 1-1 játékosunk képviselje-e az országát.
Mi van más sportágban?
Az NHL még a jégkorong vb idejére sem áll meg, így aki még versenyben van a rájátszásban, nem megy a VB-re, de minden más liga megáll és elengedik a játékosokat, legutóbb már az olimpia idejére sem állt meg a liga.
Mit lehet belőle tanulni?
Semmit.
Minden sportág más.
Vagy a Fradi ne engedje el a vizilabdásait válogatottba, mert az elmúlt 5 évben 2 BL-t nyertek?
Vagy a Győr a női kéziseket?
Én az egészet nem értem egyébként. Pár éve mindenki a pokolba kívánta a szuperligát, mert hogy hogy képzelik a nagy csapatok, hogy dezertálnak. Most meg mindenki arról beszél, hogy de sok a felesleges meccs.
Ez a megközelítés pedig éppen a sport létét, ha tetszik a küldetését kérdőjelezi meg.
Részben igazat adok, de egy spanyol-üzbég meccs -ha már a példánál maradunk- alapvetően értelmetlen. A spanyoloknak púp a hátán, felkészülési meccsnek sem tekinthető, annyire gyenge az ellenfél, az üzbégeknek meg egy kiadós verés, ami sosem tesz jót a léleknek. Éppen ezen kellene dolgozni, hogy az ilyen értelmetlen meccsekből kevesebb legyen klub- és válogatott szinten egyaránt.Troym írta: ↑2024.10.15. 22:24:48Sportolóként nincs nagyobb megtiszteltetés, mint az országodat képviselni, nehogy már kitalálja itt valaki, hogy ha a spanyolok az üzbégekkel játszanak, akkor induljanak haza a sztárok. Azt is elfelejtitek, hogy nem mindenki lesz 150* válogatott, valakinek összesen 1,2 5, 10 meccs jut egész karrierje során, de egy átlagos klubpályafutás 500-700 meccs.
Az NL meccs meg azért fontos, hogy a következő vb selejtezőn is pályára léphess, mégis hogy várod a behívót, ha az edzőben kérdések merülnek fel mennyire számíthat rád.
Persze. Vízilabdában néhány hónap alatt lejátszottak egy vb-t, egy eb-t és egy olimpiát. Néhány hónap alatt. A klubokat senki nem kérdezte, mert a klubok senkit nem érdekelnek ebben a tekintetben. Ahogy Peter írta korábban, a gyermekek álma a fociban a világbajnoki cím. A válogatottságot meg mindenhol le lehet mondani, de sehol nem mondják le, pont az említett ok miatt. A legtöbb sportágban a klub egy időkitöltő, felkészítő, szintentartó hely a nagy világesemények között.
Ego - pénz - hírnév - idő faktorok egyensúlytalanságáról szól az egész.
Igen, ez megoldás lehetne. De közben meg gondolom senki nem akarja morcossá tenni.Troym írta: ↑2024.10.16. 08:07:03Átalános megoldás a dilemmára nincs, de Yamal esetén rövid távon lenne: a szülei
A srác nincs 18, nem ő dönt, hogy a válogatott meghívónak eleget tesz-e és arról sem, hogy adott napon játszik-e a Barcában, hanem a szülei. Mindenhez szülői engedély kell.
Ha annyira aggódnak, ne írják alá a következő válogatott meccsekre a kikérőt, idén még megtehetik és ezzel senkinek nem sérül az egója sem.