bence0330 írta: ↑2024.12.08. 09:18:22
Milyen körülményekre gondolsz? Koeman volt az utolsó edző, akinek a csapatában ott volt minden idők legjobb játékosa. 3. lett, és agyonvertek minket a BL nyolcaddöntőben. Xavi kapott erősítést, de még az első szezonjában is többet hozott ki a Messi nélküli csapatból, mint Koeman vele.
Aztán Koeman 9. helyezett volt a tinicsapattal, kapuralövés nélkül lehozott meccsekkel. Xavi csak bő 2 hónapra rá kapott erősítéseket, és már ennyi idő alatt köröket vert a hollandra játékban, eredményekben. Szerintem semmilyen felmentő kontextus nincs.
Áthozom, mert ott már offos.
Szerintem Xavi szempontjából egyetértünk. Majdnem.
Ha elfogadod, hogy 300+100 millió értékben kapott játékosokat, érdemes ahhoz viszonyítani az elvárásokat, eredményeket és a mutatott játékot.
Az első éve játékban, a második éve eredményekben kiemelkedő.
Ezért is érdemli meg a dícséretet.
A második éve tavaszát szerintem nem kell magyaráznom neked, a mutatott játékot, és te is írtad, hogy Stegen, Araujo nélkül nem lett volna meg a bajnokság. És úgy jutottunk el az utolsó évéhez, ahol Gündogan, Cancelo, Felix, Romeu, Roque érkezése után látthattuk az eredményeket és a játékunkat, ebben nem lesz szerintem vita köztünk, mert hasonlóan látjuk.
Ha elfogadod, hogy köt az FFP, Flick kerete ilyen, Xavinak is el kellett engednie játékosokat, hogy másokat hozni tudjunk, akkor
https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... on_id/2020
Koeman érkezésekor a Pjanic üzletbe bele sem megyek, mert az FFP miatt volt, és amit Arthuron "nyertünk, beforgattuk" Trincaoba.
Ki tudja mik voltak a háttérben, érkezett Pedri a B-be, és az edző kérésére Dest 20-ért.
Távozott Rakitic, Semedo, Vidal, Arthur, +Turan, Carles Perez, Cucurella és Suarez.
Valószínűleg meg van az összefüggés a távozók és érkezők között, hogy Bartomeuék "fejvesztve menekültek", év végére 1+ milliárd kiadásra jött 600+ milliós bevétel és egy 480 milliós költségvetési hiány. Így fociztak a játékosok, eltolt fizetésekkel, amit még most is fizetünk.
Volt egy Messi, aki azon a nyáron egy bürofaxot nyújtott be, a távozását kérvényezte, és távozott a legjobb barátja, a 30 milliós fizetésű Suarez.
Év végén bajnoki 3. hely, kupagyőzelem, ahol Messi a 16 között lőtt gólt a Rayonak, és a döntőben 2 gólt 2-0 után. Ezzel a 3 góllal járult hozzá a győzelemhez.
Suareznek szerintem inkább a magas fizetése miatt kellett távoznia, és nem azért, hogy abban a szezonban kezdőként, csereként, vagy sehogy nem számoltak vele.
https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... on_id/2020
Ez maradt a keret, ahol szerencsére a kezdeti és végi nehézségek között Messi összehozott egy kiemelkedő szezont, 30 gól, 9 gólpassz a bajnokságban.
A BL-ben a Juve mögött 2-ak lettünk, közre játszott az utolsó fordulóban a Juvénak befújt 2 büntető, ami közül az első a 13. percben szerintem könnyű síppal tették, mikor Araujo vállal ellökte CR7-et.
Ezek után a PSG búcsúztatott.
Szerintem ezek voltak a körülmények, a következő szezon kerete szerintem a mostaninál is gyengébb volt januárig, mikor érkeztek Aubaék, és a felépült Dembelé az itt töltött legjobb fél szezonját hozta, 2 gól 14 gólpasszal a bajnokságban.
Én így emlékszem. Hogy ezek befolyásoló tényezők, Flicknek, Xavinak vagy Koemannak volt nehezebb, nem is igazán érdekel, csak próbálom árnyalni a képet, lehet úgy jön le, hogy valaki munkásságával jobban, vagy kevésbé szimpatizálok.
Elsősorban a klubnak szurkolok, és annak a helyzete már 5 éve nehéz, és ezen időszakban tevékenykedő edzőknek is, maximum nehéz vagy nehezebb a skálán.
Szerk: másik topicban írtam, vezetjük is 5 piros lappal az edzői kiállításokat ezen időszak alatt a bajnokságban