La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.22. 11:47:03

Én Unait tavaly láttam párszor, már akkor is úgy nézett ki, hogy Forttal együtt egy teljesen más liga a többiekhez képest. Én főleg balszélen ilyen félterületben láttam játszani, mondták már, hogy ő amúgy középpályás, de nagyon jó volt ott. Azóta még szintet lépett? Idén egy meccsüket sem láttam. Iszonyat fontos lenne egy csere szélső, főleg balra, mert szerintem azon múlik a szezonunk kb, főleg a bajnokságban, hogy hány offos meccse lesz kettejüknek kimerültség miatt. Nekem már tavaly megfelelt volna csereként, többen írtuk itt, hogy fel kéne hozni (nyilván jelen helyzetünkben), és szerintem Ferránnál fokozatokkal van előrébb. Viszont úgy látom, hogy azért Flick is hajlamos neveket rakni a kezdőbe (Ferrán, vagy épp DJ Torre kárára). És mivel a cápa hamarosan visszatér, nem nagyon érzem azt, hogy Unai szerepet kaphat.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.11.22. 11:23:26

Ideje kipróbálni Unait a nagycsapatnál, bal oldalra jó lehet csereként.
Eddig ez a szezon róla szól az Atleticnél, plusz nem leszek népszerű a véleményemmel, de Pau Victorban én nem látom azt a potenciált, amit mindenki emleget, elismerem hogy nagyon kevés lehetőséget kap, de én továbbra sem értem mit keres itt ő és távozott Roque. Ha viszont így alakult, hogy nincs Roque, nálam Victor helyett Unai lenne az 5-15 perces csere.
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.11.21. 22:36:02

Chino írta:
2024.11.18. 16:49:02
With the injuries to the attack, the name of Oscar Gistau (La Masia) is gaining weight to join the first team.
[Diario Sport]

Sokat hallottam róla és néhányszor láttam a srácot, az Atleticben is bemutatkozott már.
A korosztályos válogatottban és az Ifi Bl-ben is elég komoly számokat hoz. (Bayernnek is eltett egy duplát) A kupában megnézném Lewy helyén.
Valóban kivételes a srác. Nagy biztonsággal oda lövi a labdát ahova akarja. A kivételes adottsága mellé már csak a józan elszántság legyen meg, és akkor némi fizikum javulással akár Suarez nyomdokaiba is léphet.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.18. 16:49:02

With the injuries to the attack, the name of Oscar Gistau (La Masia) is gaining weight to join the first team.
[Diario Sport]

Sokat hallottam róla és néhányszor láttam a srácot, az Atleticben is bemutatkozott már.
A korosztályos válogatottban és az Ifi Bl-ben is elég komoly számokat hoz. (Bayernnek is eltett egy duplát) A kupában megnézném Lewy helyén.
Forca Barca!!!!
bunga
Capitá del Barça

2024.11.02. 17:34:33

Az Atletic, mint csapat nem ér semmit. A bajnokság további részében az egyéni fejlesztés szolgálatába kellene állítani.
Ruben Lopez speciel gólt lőtt.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.02. 16:46:25

brazilfan írta:
2024.11.02. 15:44:42
Csoda, hogy még nem vezet a Segovia, borzasztó egyéni hibák vannak a védekezésünkben.
Durva, hogy a B-csapat B-csapatával kell kiállni. 4 alapvető kezdővel kell kiállni, plusz Cuenca balhátvéd.
Mondjuk az első 10 perc után egyértelműen mi vagyunk fölényben, komoly helyzete, inkább nekünk volt Darvich ziccerénél. A Segovia inkább ilyen tessék-lássék ívelésekkel operál, amiből legfeljebb 2-3 méteres kapu mellé tartó lövések vannak. Inkább öngól volt amitől félni kellett.
Unai és Prim sajnos elég gyenge, Cedric viszont meccsről meccsre egyre jobb. Szezon elején kicsit ideges voltam, hogy nincs centerünk, de már nagyon meggyőző. Darvich viszont elég komoly meccset hoz Trillivel, komoly veszély van bennük. A VAR most is segítene nekünk.Darvichnak minimum egy büntető elmaradt, a góljuk pedig simán les volt.
A védelem tényleg nem áll a helyzet magaslatán, leginkább Cortessnek köszönhetően. Kár Mbacké hülyeségéért, viszont Oduro már padon van, következő meccsen már talán játszhat, akkor pedig mehet Cuenca a helyére.
Ha Unai kicsit összeszedi magát meglehet a meccs, mert eddig nagyon eltűnt és akkor sem volt sok jó megoldása.

De hogy Ruben Lopezt miért erőltetik az rejtély. Kb. az Atletic Ferranja.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.11.02. 15:44:42

Csoda, hogy még nem vezet a Segovia, borzasztó egyéni hibák vannak a védekezésünkben.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.02. 15:34:58

Egy kis hangolódás a holnapi derbire.

https://one.fcbarcelona.com/en/videos/134170-live
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.27. 20:44:35

Chino írta:
2024.10.27. 20:28:13
Nyilván segített a kiállítás, de azért 20 perc alatt lerendezték a meccset. Mindkét gól (Cedric, Guille) gyönyörű akció végén született, Darvich két assistjával.
Nem volt durva szabálytalanság, kicsit összeakadtak, de hát utolsó védő volt, le kellett mennie.
Ennek ellenére a baszkoknak is volt esélyük, de a felső lécet találták el.
Na, most Mbackét is kiállítják, második sárgával.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.27. 20:28:13

brazilfan írta:
2024.10.27. 19:30:11
Most kezdődik az Atletic meccse:

Darvich kezd, Yaakobishvili a cserekapus.
Nyilván segített a kiállítás, de azért 20 perc alatt lerendezték a meccset. Mindkét gól (Cedric, Guille) gyönyörű akció végén született, Darvich két assistjával.
Azt máig sem értem, hogy Unai miért nem mutatkozott be eddig. Egyszerűen ordít Raphinha cseréjének, csak hozzá kétlábas is. Lehet, hogy Flick számára öreg a 19 évével, mert mást nem nagyon tudok elképzelni. Úgy lát és adogat mint a brazil, a labdákat úgy hozza ki mint Pedri. Tényleg olyan mintha ezt a két játékost összegyúrták volna. (nyilván stílusra és még nem minőségre)

Várom a második félidőt, eddig nagyon jó meccs.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.27. 19:30:11

Most kezdődik az Atletic meccse:

Darvich kezd, Yaakobishvili a cserekapus.
bunga
Capitá del Barça

2024.10.23. 18:08:01

Az U19 a Bayern ellen nagyon jó focit játszott. Jobb a játékuk, mint amit az Atletictől lehet látni. Nem lenne meglepő, ha tavasszal már közülük többen feljebb játszanának.(Pl. Arnau Pradas, Junyent, Gistau)
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.12. 23:31:32

A spanyol U19-es válogatott a németekkel játszott, Prim, Cuenca, Fort és Darvich is kezdő volt, Guille a félidőben szállt be. 2:1-re nyertek, de Darvich adott egy gyönyörű assistot.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.07. 12:42:42

Chino írta:
2024.10.07. 12:11:37
Cedric szerintem nem egy nagy eresztés, a Las Palmastól jött kölcsönbe, bár Sanchez egy nagyon fura formációt talált ki, amihez mondjuk Urena sérülése komolyan hozzájárult. Sajnos nagyon súlyosan megsérült a srác, pedig eddig nagy erőssége volt a csapatnak, az őszi szezonnak biztos hogy off, ahogy Barberáénak is, ezért kaphat most több percet Cedric.
Köszi az infókat, nem tudtam, hogy Barbera is sérült. Nem lehetett sokáig örülni a visszajövetelének, és Urena is nagyon korán dőlt ki.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.07. 12:11:37

brazilfan írta:
2024.10.07. 09:26:30
Szerintem Unai Hernandezzel egyelőre nem tudnak lépést tartani a társak, hiába jó a két Fernandez is, Unai valahogy mindig jó. Ha nem lő gólt, akkor is megy, küzd, és nem emlékszem, hogy tavaly is ilyen mentalitással játszott volna.

Megint volt olyan játékos, akinek még soha nem hallottam a nevét, Iván Cédric, középcsatár.

A pálya borzasztó állapotban volt, felpattantak a labdák a göröngyökön. Nem a fiúkon múlt, hogy senki nem sérült meg.
Tavaly nem játszott az igazi posztján, jelenleg viszont a legjobb formában lévő játékos, az a tegnapi ziccere viszont nagyon fájt. Vagy fél percig a füvőn is maradt és ütötte a földet Bár nehéz összehasonlítani, főleg a korosztálybeli eltérés miatt.
Cedric szerintem nem egy nagy eresztés, a Las Palmastól jött kölcsönbe, bár Sanchez egy nagyon fura formációt talált ki, amihez mondjuk Urena sérülése komolyan hozzájárult. Sajnos nagyon súlyosan megsérült a srác, pedig eddig nagy erőssége volt a csapatnak, az őszi szezonnak biztos hogy off, ahogy Barberáénak is, ezért kaphat most több percet Cedric. Mondjuk a tegnapi miatt nem kárhoztathatjuk, gyakorlastilag éket játszott, valami hibrid 4-1-4-1-et dobott be Sanchez, amit nem is igazán értettem. Guille kiszorult a vonal mellé, amolyan visszavont szélsőként, inkább abban volt hasznos, hogy elvitte a védőket és Unainak több helye maradt. Amikor kicsit nagyobb területe volt akkor tudott villanni, az a szólója egy 20-22 méteres bombával befejezve nagyot szólt. Cedric szerencsétlen annyit tudott csinálni, hogy 2-3 védővel a nyakán próbálta megtartani a labdát és kapta a rúgásokat (viszont egy tizenegyest kiharcolt). Bár inkább Primet féltettem, kapott 3 olyan durva belépőt, amit a River játékosok nem tudom hogy úsztak meg sárgával, még a kommentátor sem hitte el. Meg amikor a földön fekvő Lopeznek, sípszó után szándékosan rálépnek a combjára és csak szóbeli figyelmezést kapnak már túlment minden határon.
Tipikusan olyanok voltak, akik képtelenek veszteni.

Remélem Azizt minél hamarabb regisztrálják, mert Alarcon már nincs, Dani még több mint egy hónap mire visszatér, Urenát február körülre teszik (Dacosta szintén), esetleg Barbera tudna ott játszani, de ő is kiesett. Szóval balszélsőkből kifogytunk.De a kb. 30 fős keretből ott is 11-12 (!!) játékos sérült.

Azon csodálkozom, hogy Pradast miért nem hívja fel SancheZ, pedig nagyon komoly tehetség a srác, ráadásul mindkét szélen bevethető. Nem véletlen, hogy az Arsenal nyáron nagy hadjáratot indított érte.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.07. 09:26:30

Szerintem Unai Hernandezzel egyelőre nem tudnak lépést tartani a társak, hiába jó a két Fernandez is, Unai valahogy mindig jó. Ha nem lő gólt, akkor is megy, küzd, és nem emlékszem, hogy tavaly is ilyen mentalitással játszott volna.

Megint volt olyan játékos, akinek még soha nem hallottam a nevét, Iván Cédric, középcsatár.

A pálya borzasztó állapotban volt, felpattantak a labdák a göröngyökön. Nem a fiúkon múlt, hogy senki nem sérült meg.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.06. 19:34:33

Ha valakinek még nincs elege a Barca meccsekből, most kezdődik a kicsik meccse a River ellen Guillével és Toni Fernandezzel a kezdőben.

https://one.fcbarcelona.com/en/videos/1 ... ve-english

szerk:

2:2 lett a vége, két komoly potyaszagú golt kaptak a srácok. Viszont az ellenfél valami gusztustalan volt amit leművelt, ráadásul a bíró asszisztált hozzá. Egy normális univerzumban kb. 2 River játékosnak simáán ki kellett volna szállnia már a 70. perc előtt akár azonnali, akár kétsárgás pirossal. Szerencsére senki sem sérült meg, legalábbis komolyabban.

Unainak hatalmas meccse volt, mindkét gólt ő szerezte, de mesterhármas is lehetett volna. Talán annak a ziccernek az elhibázása a hajrában árnyékolja be kicsit a teljesítményét.
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.06. 15:58:20

brazilfan írta:
2024.10.06. 07:58:54
Chino írta:
2024.10.04. 21:38:24
Ha valakinek van felesleges 5-6 perce az mindenképp nézze meg ezt a videot. Nyilván össze van vágva, de zseniális amit a srác leművel.
A videó alapján tényleg meggyőző, gyors, határozott, kemény, a hosszú lábaival minden labdát elér, mindig el tudja piszkálni, de emellett technikás is.

Ha már videó, biztosan láttad ezt a 12 éves srácot, Adam Qaroualt:
https://www.youtube.com/watch?v=Bq0ynwKEFYw

Persze nem tudom, hogy a meccs maradék 89 percében miket csinált, de a videón az látszik, hogy mindkét lábát tudja használni, és a cselei sem feltétlenül öncélúak. Becselezi magát a 16-oson belülre, és ad egy kihagyhatatlan gólpasszt.
Egyszer olvastam róla, amikor egy top 10-es listát hoztak, amin olyan tehetségek szerepeltek akik Cadet-től lefelé játszanak.
Ügyesnek tűnik, de az ilyen 12-13 éves korosztállyal kapcsolatban én nagyon szkeptikus vagyok, nem is nagyon szoktam követni őket, még nagyon "nyersek", nagyon sokukat kikiáltják új Messinek, de szerintem nem sok olyan volt, aki akkor fel volt hypolva, de még 15-16 évesen akár a Juvenil A-ban bemutatkozott volna. Ráadásul még 14-15 éves korukig is rengeteg idő van, amikor már lehet rájuk úgyy tekinteni, hogy benne van a lehetőség a feljebb lépésre (pl. Fernandez "család") nagyon messze van míg bármit is hallhatnánk felőle vagy egyáltalán nem vinnék-e el.
Persze ettől még ügyes és később bufuthat komoly karriert.

Akit sokat emlegetnek még az Pedro Rodrigez, már az Atleticben is bemutatkozott. Nem ismerem a srácot igazán, de őt elég komolyan tolják idén, hetente jelennek meg róla cikkek, bár videók alapján annyira nem kirívó, bár vkp-ként (kkp) nem is lehet olyan látványosat összeállítani.

kisati2002 írta:
2024.10.06. 01:44:47
Tudja esetleg valaki, hogy Dani Rodriguez a sérülését leszámítva milyen eséllyel robbanhat be legalább Ferran cseréjének? Semmiképp sem szeretném, hogy Flick csapágyasra járassa szegény cápa barátunkat! 🤣

https://youtu.be/8VemFWgHxIU
Nem tudom. Ez Flicktől függ, de ha feljön akkor max. tavasszal elég komoly combizom sérüléssel küszködik, ráadásul a német mindig komoly monitorozást végez, mielőtt felhív valakit, neki pedig ehhez játékpercre lesz szüksége (plusz ott van Urena, aki eddig magas szinten játszik). Úgyhogy azt se tudni az USA turnéra elment volna-e. Viszont, ha jobbszélső kell szerintem inkább Unai-al próbálkozna. Nem csak középpályásként, hanem szélsőként is kiemelkedő.
Forca Barca!!!!
bunga
Capitá del Barça

2024.10.06. 10:34:31

A bőség zavara mutatkozik a kicsiknél, főleg középpályán. A bajnoki szünetben nem ártana konferenciát tartani edzőinknek, eldöntendő, hogy ki a legnagyobb tehetség közülük, illetve ki áll legközelebb a felnőtt focihoz. Valamiféle elnyújtott verseny semmiképp se ígéri az optimális eredményt. Azon csak más csapatok játékos - halászai nyerhetnek.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.06. 07:58:54

Chino írta:
Ha valakinek van felesleges 5-6 perce az mindenképp nézze meg ezt a videot. Nyilván össze van vágva, de zseniális amit a srác leművel.
A videó alapján tényleg meggyőző, gyors, határozott, kemény, a hosszú lábaival minden labdát elér, mindig el tudja piszkálni, de emellett technikás is.

Ha már videó, biztosan láttad ezt a 12 éves srácot, Adam Qaroualt:
https://www.youtube.com/watch?v=Bq0ynwKEFYw

Persze nem tudom, hogy a meccs maradék 89 percében miket csinált, de a videón az látszik, hogy mindkét lábát tudja használni, és a cselei sem feltétlenül öncélúak. Becselezi magát a 16-oson belülre, és ad egy kihagyhatatlan gólpasszt.
kisati2002
Barça C

2024.10.06. 01:44:47

Tudja esetleg valaki, hogy Dani Rodriguez a sérülését leszámítva milyen eséllyel robbanhat be legalább Ferran cseréjének? Semmiképp sem szeretném, hogy Flick csapágyasra járassa szegény cápa barátunkat! 🤣

https://youtu.be/8VemFWgHxIU
Chino
Llegenda del Barça

Már sokadik cikket hozzák le Ebrima Tunkaráról. Egy ballábas középpályás, aki szélen is jól tud játszani, de igazából a 10-es poszt fekszik neki legjobban. 14 éves, de már döntögeti a rekordokat , most az U16-ban játszik (a korosztályos válogatottba is 14 évesen és 1 hónaposan kerüt be, ahol már csk) , de márciustól már a Juvenil B-hez fog tartozni (a szabályok szerint csak 15 évet betöltött játékos léphet fel a Cadetből). A felépítése sem semmi, már most 176 cm és 70 kg, de iszonyat mozgékony és gyors , főleg az indulósebessége kiemelkedő.

https://www.youtube.com/watch?v=seOVeCEXAiQ

Holnap fél 1-től játszik az cadet A, a Barca One közvetíti, jó eséllyel játszani fog.
Forca Barca!!!!
Cseri
Entrenador del Barça

2024.10.03. 17:12:00

bence0330 írta:
2024.10.03. 15:58:50
Van egy 14 éves srác az ifik közt, Ruslan Mba, aki kb akkora port kavar eddig, mint amennyire azt Yamal tette az ő korában, rajta kívül toronymagasan a második legnagyobb tehetségnek tartják azok közül, akik jelenleg fiatalon Barcelonában fociznak. Ballábas szélső (kár, hogy nem jobb), de szeret balon is lenni. A Mundo és a Sport is nagyon sok cikket hozott már le róla, iszonyatos sebessége van a srácnak a technikai készsége mellett, majdnem egész pályás szólógólokkal (BL-ben: https://x.com/Barca_Buzz/status/1832747942786023563 ), stb.

Reméljük, hogy töretlenül jöhet felfelé, és nem kizárt, hogy 1-2 év múlva bemutatkozhat a nagyok közt, főleg, ha sokáig tart még az ffp-s vesszőfutás.
Az igen, nem bánnám,ha ilyen dinamikus srácok lennének a hátvédsorba is.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.03. 15:58:50

Van egy 14 éves srác az ifik közt, Ruslan Mba, aki kb akkora port kavar eddig, mint amennyire azt Yamal tette az ő korában, rajta kívül toronymagasan a második legnagyobb tehetségnek tartják azok közül, akik jelenleg fiatalon Barcelonában fociznak. Ballábas szélső (kár, hogy nem jobb), de szeret balon is lenni. A Mundo és a Sport is nagyon sok cikket hozott már le róla, iszonyatos sebessége van a srácnak a technikai készsége mellett, majdnem egész pályás szólógólokkal (BL-ben: https://x.com/Barca_Buzz/status/1832747942786023563 ), stb.

Reméljük, hogy töretlenül jöhet felfelé, és nem kizárt, hogy 1-2 év múlva bemutatkozhat a nagyok közt, főleg, ha sokáig tart még az ffp-s vesszőfutás.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
18Barca99
Capitá del Barça

2024.09.30. 17:22:39

Chino írta:
2024.09.30. 16:40:49
Ha már Sergi Dominguez szóba került. Tudjaesetleg valaki, hogy mennyire volt súlyos az a húzódás, ami miatt le kellett cserélni?
Nincs semmi hivatalos, klub által kiadott közlemény. Szerintem nem meghúzódott, hanem begörcsölt.

Egyébként jó kis játékos lehet ő, én sem venném elő a kicsit. Meg szükség is van rá "sajnos" mert két épkézláb középhátvédünk van nagyon sokáig még. Martin helyett viszont megnézném Fortot, mert a srác írtó gyenge volt nem először.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Válasz küldése