bence0330 írta: ↑2024.11.22. 11:47:03
Én Unait tavaly láttam párszor, már akkor is úgy nézett ki, hogy Forttal együtt egy teljesen más liga a többiekhez képest. Én főleg balszélen ilyen félterületben láttam játszani, mondták már, hogy ő amúgy középpályás, de nagyon jó volt ott. Azóta még szintet lépett? Idén egy meccsüket sem láttam. Iszonyat fontos lenne egy csere szélső, főleg balra, mert szerintem azon múlik a szezonunk kb, főleg a bajnokságban, hogy hány offos meccse lesz kettejüknek kimerültség miatt. Nekem már tavaly megfelelt volna csereként, többen írtuk itt, hogy fel kéne hozni (nyilván jelen helyzetünkben), és szerintem Ferránnál fokozatokkal van előrébb. Viszont úgy látom, hogy azért Flick is hajlamos neveket rakni a kezdőbe (Ferrán, vagy épp DJ Torre kárára). És mivel a cápa hamarosan visszatér, nem nagyon érzem azt, hogy Unai szerepet kaphat.
Szerintem mindenképpen szintet lépett. Azt nem mondanám, hogy egy más dimenzió, de mindenképpen kiemelkedik a csapatból. Még Toni Fernandezt tudnám valamennyire mellé tenni (bár ő jó ideje sérüléssel küszködik), de az biztos, hogy Unai a legmeghatározóbb játékosa a csapatnak. Számok alapján is 4 akciógólnál, összesen 6 találatnál tart egy kihagyott büntetővel.
Középpályán és félterületben egyaránt nagyon jól mozog,talán utóbbi jobban is fekszik neki, ami kell is Urena kiesésével.
Nagyon csodálkozom, hogy még a keretben sem volt. Ha Ferran, Fati és Yamal kidőlésével sem kerül fel hétvégén a padra, főleg, hogy az Atletic vasárnap játszik, szerintem el lehet könyvelni, hogy Flick vele nem is fog számolni.
Troym írta: ↑2024.11.22. 11:23:26
Ideje kipróbálni Unait a nagycsapatnál, bal oldalra jó lehet csereként.
Eddig ez a szezon róla szól az Atleticnél, plusz nem leszek népszerű a véleményemmel, de Pau Victorban én nem látom azt a potenciált, amit mindenki emleget, elismerem hogy nagyon kevés lehetőséget kap, de én továbbra sem értem mit keres itt ő és távozott Roque. Ha viszont így alakult, hogy nincs Roque, nálam Victor helyett Unai lenne az 5-15 perces csere.
Szerintem nagyon egyszerű oka van, hogy ő van itt a brazil helyett. Közel 3 milliót spóroltunk a bértömegen és több opcióért nem kell fizetnünk.
Ha látod, hogy mennyire kevés lehetőséget kap, akkor kézenfekvő, hogy miértt nem szórja a gólokat. Sőt, amikor percei is vannak,, többnyire nem a posztján játszik. 8 meccsen kapott 142 percet. Ez még a minimumnál is kevesebb, de még így is eltett egy gólt és adott egy assistot. Össz-vissz egy félidőnyit sem játszott centerként, ez alapján nem lehet ítéletet mondani. Nem hiszem, hogy a brazil ennyi lehetőséggel több gólponttal rendelkezne. Flicknél ugyanúgy megvannak azok az emberek, akikben nem igazán bízik. Torre is sokkal többet érdemelne, bár ott rá lehet fognoi, hogy sokan vannak a helyére PV-nélk viszont egyáltalán nem áll, még Ferran is sokkal többet játszott középen, sőt Fati is.