Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Szerintem, Conte-t idézve (saját meccsük), pontosan az ilyen "hiba" miatt születnek az összeesküvés elméletek.bence0330 írta: ↑2024.11.12. 16:10:13Egyetértek nagyon. (Az alattam szólókkal is, Flick szerintem jó irányba is viszi ezt az áldozatszerep témát).LG írta: ↑2024.11.12. 15:23:21Abban nem hiszek én sem, hogy szandékosan próbálnák elfújni a bajnokságot ellenünk. De a vasárnapit fent lehet, sőt fent is kell akadni, hiszen fatális tévedés történt. Kell, hogy legyen visszhangja a dolognak, csak akkor van a szövetség rákényszerítva a hibák javítására.
Emiatt bizony nyavalyogni kell, tavaly volt a PL-ben egy ekkora tévedés, mikor összekeverték a védőt és a támadót, talán a Pool ellen. Hetekig visszhangzott. Visszhangozzon hetekig ez is. Rinyálni annyira szerintem sem kell folyamatosan, de szerintem itt kb objektíve pontot vettek el tőlünk, csak az a kérdés, mennyit, mert azért előnyben ez egy totál más meccs lett volna, lehet 4-1 akkor a vége. Ez persze szubjektív, de a tévedés megkérdőjelezhetetlen, ráadásul nagyon súlyos. Mert tényleg oké, hogy az AI egyszer elnéz két lábat, de mi a fészkes fenének ül ott akkor 3 ember, ha ez nem tűnik fel nekik? És miért nem kér senki bocsánatot legalább, mint az olaszoknál szokás? Nagyon alja, és teljesen felügyelet nélküli rendszer jelenleg a bíróké, főleg a La Ligában.
Egyetértek nagyon. (Az alattam szólókkal is, Flick szerintem jó irányba is viszi ezt az áldozatszerep témát).LG írta: ↑2024.11.12. 15:23:21Abban nem hiszek én sem, hogy szandékosan próbálnák elfújni a bajnokságot ellenünk. De a vasárnapit fent lehet, sőt fent is kell akadni, hiszen fatális tévedés történt. Kell, hogy legyen visszhangja a dolognak, csak akkor van a szövetség rákényszerítva a hibák javítására.
Félreértetted.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.12. 10:22:18A piszlicsáré***** kifejezést pedig szerintem ne említsd meg egy katalánnak a mottójuk kialakulásának idejét és eredetét figyelembe véve.
https://www.goal.com/en/news/mes-que-un ... u5wmid3qubTroym írta: ↑2024.11.12. 09:47:52A több, mint egy klub mottó pont azt mondja nekem, hogy ne akadjunk fenn minden piszlicsáré *****.
A mottónk nem azt jelenti amúgy sem, hogy kisebbségi komplexusunkat tökélyre fejlesztve nyavalygunk, hanem, hogy ez a csapat a katalán nyelv, kultúra és identitás része tűzön vízen át.
A több, mint egy klub mottó pont azt mondja nekem, hogy ne akadjunk fenn minden piszlicsáré *****.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.12. 09:19:12
Annak szurkolsz, akinek akarsz, tényleg nem bántásból írtam. De ha neked jogod van, másnak is joga van leírni, ha valamilyen igazságtalanságot érez, mint pl. a tegnapi les gólnál.
Persze jóval több a panasz, mert több a kétes szituáció, vagy több a nehezményezett helyzet, mint az állandó elvárás.
De megfordítom, és visszakérdezek. Te úgy érzed, hogy egyenlő bánásmód alá esik minden klub a La Ligában minden szempontból?
Szerintem igazságtalan összehasonlítani a Real és a Barca jelenlegi helyzetét.
Hasonlítsd össze a 2006-os Real és a mostani Barca gazdasági, FFP helyzetét.
Ha minden lehetőség és elvárás egyenlő, akkor nem értem miért az a klub szlogenje, hogy "Több, mint egy klub".
Ha ez neked negatív érzetet kelt, akkor megintcsak nem értem.
Elfogadom a véleményedet, és részben osztom is.
De szerinted normális dolog, hogy a saját nevelésű játékosok szerződését nem engedik regisztrálni, azaz elektronikusan feltölteni egy honlapra?
Ha szerinted sem jogos, akkor nem tudom miről vitatkozunk.
Senkinek nem a szabályokkal van a baja, hanem azok alkalmazásáról és annak körítésével.
Szimpla olvasóként ezzel itt úgy vélem, gellert kapott a sztori.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.12. 08:36:11Ha pedig elegetek volt az "állandó véget nem érő áldozat szerepből", tényleg nem bántásként mondom, az FC Barcelona történelmi hátterét, és a katalán nép helyzetét figyelembe véve, lehet, hogy nem jó csapatnak szurkoltok.
Annak szurkolsz, akinek akarsz, tényleg nem bántásból írtam. De ha neked jogod van, másnak is joga van leírni, ha valamilyen igazságtalanságot érez, mint pl. a tegnapi les gólnál.Troym írta: ↑2024.11.12. 08:43:50Engedtessék meg, hogy ezt én magam eldöntsem, de nem én raknám át a csapatot kéthetente a francia ligába a csúnya ligaelnök miatt![]()
Őszintén örülök abból a szempontból ennek a szigorú FFP-nek, hogy talán végre először a történelemben megtanulnak nálunk is felelősen gazdálkodni, mondjuk még mindig messze vagyunk ettől, amikor boldog boldogtalan 10 milliós bruttó béreket kap nálunk, játékosokért fizetünk súlyos milliókat, akiket 3-5 hónappal később elküldünk, stb, stb.
Engedtessék meg, hogy ezt én magam eldöntsem, de nem én raknám át a csapatot kéthetente a francia ligába a csúnya ligaelnök miattFcBarcelona1 írta: ↑2024.11.12. 08:36:11Ha pedig elegetek volt az "állandó véget nem érő áldozat szerepből", tényleg nem bántásként mondom, az FC Barcelona történelmi hátterét, és a katalán nép helyzetét figyelembe véve, lehet, hogy nem jó csapatnak szurkoltok.
Ahogy már leírtam, nagyon jól gazdálkodnak, ők tele vannak pénzzel, mi tartozással.Troym írta: ↑2024.11.11. 22:06:17Egy dolgot kiemelnék:
Tebas Madrid szurkoló, de szerintem ők sem esnek más FFP szabályok alá, mint mi és ők is építettek stadiont. De közben a Madrid betartja az FFP szabályokat, ezért igazolhat ha akar és csak egy bizonyos pontig. Be is tartják ezt a limitet, 1, max 2 játékos érkezik és ugyanúgy vannak töltelékemberek a csapatban emiatt (LV, Nacho, stb)
Kiesett pár védő? Majd gondolom megszerzik Tah, Davies, TAA-t ingyen és köszönik jól vannak.
De egyetlen könnycseppet nem láttam, amikor a friss aranylabdás 34 éves Benzema megpattant, mi aranyáron tartjuk itt Lewát. Állandóan nyávogunk a csúnya FFP miatt, de az valahogy lemarad, hogy Laporta Barca Studios trükközései miatt nem vagyunk 1-1ben, mert fiktív cégekkel akarták lepapírozni üzletrész eladását, ami 100milliós hiány a költségvetésben.
Plusz lehet csűrni-csavarni, de sikeresebbek szakmailag, aminek igenis ennyire komoly az anyagi vonzata. Ők nem pottyantak ki zsinórban kétszer BL csoportból és az elmúlt 5 évünk legjobb eredménye kb az ő legrosszabb eredményük.
Tökéletesen egyetértek.
Tökéletesen egyetértek.
Ja. Ha a ligán múlt volna, most kiállhatnánk egy
Úgy, hogy velük is versenyzünk, és főleg velük. FFP ide vagy oda, akkora a szakadék a spanyolországi top 2 és az alattuk levők között, hogy az FFP nem a spanyol terepen érint minket igazán.
Pont azt írom, hogy semmi közük egymáshoz. Az egész rá van bízva a helyi szövetségekre, tehát nem egyenlőek a feltételek. Nekem ez a problémám az egésszel. Angliában úgy van kezelve, ahogy, minket meg megint teljesen máshogy érint. Hogy "megfelelünk"-e ennek, azzal szkeptikus vagyok, mert nem vagyunk 1:1-ben.
Akkor még FFP sem volt. Bírókat fizettek le, visszasorolták őket.
Ezzel 100%-ig egyetértek. Én FFP-párti vagyok, viszont azt szeretném, ha mindenkire egyformán érvényes lenne, és hát látjuk a példát, hogy az angoloknak ilyen, nekünk meg olyan feltételeknek kell megfelelnünk. Hozzáteszem, úgy állítjuk azt, hogy nem engednek minket igazolni, hogy az utóbbi években sokkal többet költöttünk, mint a Real Madrid. Mi lenne, ha még igazolni is hagynának minket? Akkor szabadulna el nálunk a pokol. Sok drága és felesleges igazolást ejtettünk meg, és egyelőre nem mi vagyunk az oka annak, hogy most nem költjük eszetlenül a pénzt.Damask írta: ↑2024.11.11. 18:29:36Részemről nagyon unalmas azt olvasni állandóan, hogy megy a sírás, jaj gonosz FFP így, jaj nem engednek igazolni senkit, versenyképesség, bezzeg a margit bármennyit vehet bármennyiért, aztán jönnek a számok, és kiderül hogy a csapat amelyiket nem engednek igazolni 140 millióval többet költött igazolásokra mint a csapat amelyik bármennyit költhetettOtt vannak a Te számaid, Barca kiadás 440m, Madrid 300m.
Mégis hogy jön ide a City? Mi köze a spanyol ligának a Cityhez? Ennek a hasonlatnak pont annyi értelme van, mintha azt mondod egy kezezésre megadott büntetőre hogy szerintem nem büntető mert például ez a kézilabdában sem szabálytalan. Semmi köze hozzá, ott az angol rendszernek kell megfelelni, ugyan úgy ügyeskedve valamilyen szinten meg is felelnek ahogy a Barca is a spanyol verziónak ügyeskedve megfelel, lásd kamu üzletrész eladásokból igazolások.
???Barcaman1993 írta: ↑2024.11.11. 09:13:02Azt meg, hogy csak ránk vonatkozik, az akkora egy mellébeszélés.
Hát igen, a tények makacs dolgok.Chino írta: ↑2024.11.11. 13:14:30Ez így elég fekete fehér.gránit írta: ↑2024.11.10. 17:40:58Oké, nézzük az elmúlt 5 év eladásait.
Barcelona
https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... verein/131
2024: 38,30 millió
2023: 107,44 millió
2022: 39,50 millió
2021: 86,70 millió
2020: 154,40 millió
Összesen: 426,34 millió
Bevétel - Kiadás: 426,34 millió - 440,54 millió = -14,20 millió
Real Madrid
https://www.transfermarkt.com/real-madr ... verein/418
2024: 16,00 millió
2023: 7,00 millió
2022: 92,15 millió
2021: 78,00 millió
2020: 146,05 millió
Összesen: 339,20 millió
Bevétel - Kiadás: 339,20 millió - 299,50 millió = +39,70 millió
Mindezt úgy, hogy nekik valamivel nagyobbak a bevételeik, és közel sincsenek akkora adósságaik, amiket évről évre fizetni kell.
Mindezt úgy, hogy mi állítólag nem igazolhatunk... Mi lenne, ha még igazolhatnánk is. Akkor mekkora pénzszórás lett volna itt. Még az a szerencse, hogy Nico Williams nem jött. Mi mlg de Ligt-ért is fizettünk volna 75 milliót. Ezért van szükség FFP-re, különben csődbe vinnénk magunkat. Az FFP-vel egy baj van: nem egységesen alkalmazzák, és nem vonatkozik mindenkire (csak ránk).
Akkor most mellébeszélés, hogy nem egyenlőek a feltételek, vagy sem?Chino írta: ↑2024.11.11. 13:14:30És mindezt úgy, hogy minden egyes centen spórolni kellett és még így sem tudtunk beférni az 1:1-be, hogy normálisan igazolhassunk, mindenkit probléma nélkül regisztrálhassunk, míg náluk semmi ilyenre nem kellett figyelni, arról nem is beszélve, hogy a fizetések, majdhogy a dupláját teszik náluk,.
Ez így elég fekete fehér. Ahogy mi se kaptunk 50-et Dembélért, vagy 80-at Arthurért, úgy Roque se 40 millióban, Pjanic 60-ban vagy Olmo sem 55 millióban van. De ami fontosabb, hogy milyen helyzetből kellett nekünk gazdasági alapon eladni. Sorolhsatnánk, hogy pl. Umtiti, Lenglet stb. ingyenes eladasa vagy kölcsöne bravúrnak számított, ahogy Kessiét, Griezmannt, Aubameyangot, Suarezt, Gündogant, Cancelot és még sorolhatnánk muszáj volt bőven áron alul eladni/visszadni, még ennyi pénznek is örülhetünk, sőt sanszosnak tartom többségük még itt lenne. Ha ugyanolyan helyzetben lett volna a két klub megeshet, hogy nálunk jönne ki jobb gazdasági tevékenység.gránit írta: ↑2024.11.10. 17:40:58Oké, nézzük az elmúlt 5 év eladásait.
Barcelona
https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... verein/131
2024: 38,30 millió
2023: 107,44 millió
2022: 39,50 millió
2021: 86,70 millió
2020: 154,40 millió
Összesen: 426,34 millió
Bevétel - Kiadás: 426,34 millió - 440,54 millió = -14,20 millió
Real Madrid
https://www.transfermarkt.com/real-madr ... verein/418
2024: 16,00 millió
2023: 7,00 millió
2022: 92,15 millió
2021: 78,00 millió
2020: 146,05 millió
Összesen: 339,20 millió
Bevétel - Kiadás: 339,20 millió - 299,50 millió = +39,70 millió
Mindezt úgy, hogy nekik valamivel nagyobbak a bevételeik, és közel sincsenek akkora adósságaik, amiket évről évre fizetni kell.
Mindezt úgy, hogy mi állítólag nem igazolhatunk... Mi lenne, ha még igazolhatnánk is. Akkor mekkora pénzszórás lett volna itt. Még az a szerencse, hogy Nico Williams nem jött. Mi mlg de Ligt-ért is fizettünk volna 75 milliót. Ezért van szükség FFP-re, különben csődbe vinnénk magunkat. Az FFP-vel egy baj van: nem egységesen alkalmazzák, és nem vonatkozik mindenkire (csak ránk).
Emlékszem pár éve az emberek egy része azt bizonygatta itt a fórumon, hogy teljesen mindegy kinek mennyi pénzt fizetünk ki úgyse a mi pénzünket költik. Mondjuk ez most is így van, de azóta mennyit változott a leányzó fekvése. Azt meg, hogy csak ránk vonatkozik, az akkora egy mellébeszélés. Az Atletio tőkét emelt, ezért tudott most egyszer igazolni (mintha mi is egyszer ezt megcsináltuk volna, csak tulajdonjog eladással), a Realnál meg eddig sem voltak pénzügyi problémák. Az összes többi csapat szenved az FFP-vel, csak nyilván a Betis, a Sevilla és társaik nem érdeklik az itteni fórumozókat. A futball történetének legerősebb csapatát és pénzes bányáját sikerült tönkretenni. Azért ebbe kellett melót beletenni.gránit írta: ↑2024.11.10. 17:40:58
Egyetértek veled, csak a lényegben nem. Leváltották Bartomeuékat, Laportáék teljesen máshogy tevékenykednek.
Erről írtam. Felelőtlenül gazdálkodtunk, és ha nem húzták volna be helyettünk a féket, akkor padlógázzal belerohantunk volna a szakadékba. Most nyáron is meghúztunk volna egy felesleges és drága igazolást. Én magam csak arról írtam, hogy a Real Madrid nagyon ügyel arra, hogy ne kerüljön egy fenntarthatatlan pályára, de ezt a nyarat túlóvatoskodták. Így egyszerre kell majd sok játékost szerezniük, ami mindig nehezebb, mint átigazolási időszakról átigazolási időszakra, folyamatosan építgetni a csapatot. Ehelyett most sok feladat szakad egyszerre a nyakukba. Nekünk meg nem velük kell költekezésben versenyeznünk, mert valamivel kisebbek a bevételeink, és évente nagyon sok pénzt kell hiteltörlesztésre fordítanunk, 2025-ig még volt játékosoknak is tartozunk. A saját lehetőségeinkhez mérten kell költekeznünk, és ezzel is eléjük lehet kerülni a tabellán, jó utánpótlással, okos igazolásokkal.
Úgy, hogy mindenki tudja, hogy eladási kényszerben vagyunk, elég szép eredmény. Ráadásul tele voltunk túlfizetett játékossal, vagy az érkezésüket kompenzáltuk emelt fizetéssel, amiért minket választottak.
2019 óta számoltam, amikor mi is leigaoltuk Griezmannt, Frenkiet, Netot stb. Nagyságrendileg 300+370. Nincs idevéve Pjanic, ő valójában csere volt, ráadásul még pluszt is kaptunk hozzá. Ugyanakkor Roque pl. 40-ért van beleszámolva akiért eddig 15 milliót adtunk, Emerson, aki gyakorlatilag nem is volt itt, hanem "pénzcsinálásért" jött, Olmo 55-ért akiről kiderült, hogy alapjából 47, a többi a címekhez kötött bónusz stb ahogy a Realnál is pl. Endrick és Güler bónuszát nem számolva, ami alapból +30-40 millió). A Realnak 360+280/90.gránit írta: ↑2024.11.10. 14:25:34
Tény, hogy a Real Madrid nagyon komolyan veszi a pénzügyi stabilitást, és nagyon óvatosan igazolnak az utóbbi években. Nem csak idén, az utóbbi években általában. Így is nyerték a trófeákat, BL-eket. Most viszont már odáig mentek az óvatosságban, hogy komolyan el kell majd kezdeniük igazolni, ha pariban akarnak maradni.
Azt is számold ki, hogy mennyi volt az eladás.