FCBsteve írta: ↑2024.11.23. 07:59:25
gránit írta: ↑2024.11.18. 18:52:05
Egyetértek, csak legyen rá keret.
Nem vagyunk 1:1-ben, ami azt jelenti, hogy egy 10-15 milliós fizetésű játékos beillesztéséhez még a szabályok szerint is össze kell hoznunk legalább 20-30 milliós fizetéscsökkentést vagy eladást.
Nyáron én is bíztam néhány nagy igazolásban, főleg azok után, hogy Tebas azt nyilatkozta, közel vagyunk az 1:1-hez. De nem lett meg, sőt, elképesztő módon szívattak minket Olmo leigazolásakor is. Eladtunk 38 millió értékben, elment Güdogan 18 milliós fizetéssel, Roque 3 milliós fizetéssel, Alonso, Romeu, szintén több milliós fizetéssel, Roberto 5 milliós fizetéssel stb, és így tudtunk nagy nehezen beilleszteni egy 9 milliós játékost. Nagy nehezen, úgy, hogy az első bajnokikat a lelátóról nézhette csak.
A felsorolt távozók közül Roque, Alonso, Roberto nem oszt, nem szoroz 2024-2025 FFP szempontból...
Roque nyárig volt regisztrálva, másik kettő lejáró szerződésű játékos volt - FFP szempontból nem nyerünk velük távozásukkor.
Eladások és Gündo miatt tudtunk FFP-t növelni, de csak az érték kb 40-50 százalékával, Romeu meg ebből a szempontból se "túl sokat ért".
És Olmot is "fizetés (9m?) + igazolási díj időarányos része" értéken kell regisztrálni - talán még 12m a fizu mellé évente.
Persze értek én mindent, hiába távoztak, jött Olmo 47+15 millióért, tegyük fel fizetés és amortizáció 20.
Visszajött Fati stb. fizetjük Lenglet stb. Befolyt vagy 40 millió eladásból.
Szóval nem sokat változott pozitív irányban, azaz igen, mert linkeltem, nyár elejéről a végére (nem emlékszem a pontos számokra)
370-ről felment 420 a La Liga bérsapkája.
Ami továbbra is érthetetlen, 890 milliós bevételre 420 millió megállapított bérsapka. És már ennek is örültünk
És most 1,7 milliárdos szerződés a Nike-val.
Csűrhetjük, csavarhatjuk, hogy tartozás..., csak 40 millió számít bele idén, csúnya vezetőség, ami extra profit volt 2 évig, nem fizettek a partnerek (La Ligának sem fizetnek a szponzorok, pl. A női foci szponzora, ilyenkor mi van?)
Most negatív mérleget jelent stb.
Eleve ha nem lett volna meglépve, még Kounde, Raphinha, Lewy és Christensen sem érkezik, max az u17-ből valaki.
Ez továbbra is egy vicc ilyen formában
Mindenki látja, hogy már januárban kellene erősíteni, de nem fogják engedni.
Pedig szép eredményeket is el lehetne érni, a BL-ben extra bevételeket szerezni.
Ez a keret majd meglátjuk mire lesz elég.
Ez az, ami jelenleg mindent meghatároz, persze kritizálhatjuk Casadot, Gerard Martint és a többieket, de nem az ő hibájuk, hogy játszanak, és nincs mód helyettük igazolni.