gránit írta: ↑2024.12.18. 00:59:15
Chino írta: ↑2024.12.18. 00:17:15
Legtöbbbször pont az anyagiak kötik meg a kezünket.
Gondolod, hogy Bergvall az anyagiak miatt nem jött? 1 millió fontot sem keres évente a Tottenhamnél. Biztos vagyok benne, hogy nem az anyagiak miatt nem jött, hanem azért, mert azt látja mindenki, hogy innen egy Kessié kikopik, itt egy Pena kezdő lehet, és biztos vagyok benne, hogy nem sok esélyt látott arra, hogy a házi középpályás kedvenceink mellett elegendő lehetőséghez jutna. Nyilván nem minden saját nevelés fog lehetőséghez jutni, a többség sosem kap lehetőséget. A kezdő többsége így is saját nevelés, ami önmagában nem baj, sokkal inkább az, hogy szorulnak ki olyan emberek is időről időre, akiknek a kezdőben lenne a helyük.
Szerintem nem csak ezt a két regisztrációt kell kiharcolnunk, mert télen valakinek jönnie kell, különben elfogyunk tavaszra. Lehet védőben, vkp-ban gondolkodni, hogy a kapott góljaink számát leszorítsuk, itt sok minden múlik Araújón, de lehet abban is, hogy hozzunk gólvágót. A legnagyobb esélye persze annak van, hogy nem fog történni semmi, de nagyon kellene virítanunk valamit most télen.
Akire az utóbbi 3-4 (talán 5) évben azt lehet mondani, hogy szent tehén volt és indokolatlanul sokat játszott más kárára az igazából talán egyedül Busi. Kessiével kapcsolatban ráadásul még ott volt De Jong, aki szintén előtte volt a sorban, pedig nem egy házikedvenc. Alba szerintem teljesen jogosan volt kezdő Balde berobbanásáig, sőt megkockáztatom a srác első évében még mindig Albát tettem volna elé. Piqué utolsó évében már alig játszott, de a megelőző szezonban is olyan emberek voltak mellette, mint Umtiti, Lenglet, EG.
SR is kifutott már, a helyére még vissza is jött Alves, Dest is ha egészséges túlnyomó részt kezdőként számoltak vele az első két szezonjában, pedig igen fiatal volt.
Ebben az időszakban több esetben inkább azt mondom, hogy saját neveléseket sokszor indokolatlanul küldtünk/adtunk el.A teljesség igénye nélkül pl. Mingueza, akit most vissza akarunk venni, Nico is ki tudja milyen lehetne Casádóval párban, egy Bartomeu-féle szerzet tuti, hogy Moribának is megadta volna a kért összeget, mert amikor még itt játszott szerintem baromi jó volt. Cucurella, Riad, Alena, Puig sem kapott sok vagy egyáltalán minimális szerepet sem. És ezek a játékosok olyanok, akik jelenleg a kezdőbe, stabil cserének is elférnének. (most ilyen Abde, Akhomach, Bellerin stb. félékről nem beszélek, akik azonnal ki lett rugdalva)
Több olyan van szerintem akait vettünk és úgy kapnak/kaptak túl sok időt. Pl. Alonso,Torres, Xavi alatt széthajtott Lewy stb.
Aubameyangot, Cancelot is meg akartuk tartani, akik szintén maradtak volna, de nem fértek be a költségvetésbe (pedig utóbbi még le is adott volna a béréből. Kessié is mehetett volna ezer felé, mégis minket választott, ahogy Chris vagy Gündogan is az ingyen érkezők közül, pedig biztos várták volna mások.
De amúgy ilyenek szinte minden csapatban, minden edzőnél megvannak. Ide inkább azért nem tudunk komolyabban igazolni, mert a vételárra, de leginkább a bérükre nincs pénz. Simán elfért volna itt Roque is, de inkább PV-t kellett venni a helyére, hogy 3 millió helyett néhány százezer eurot kelljen fizetni. (plusz a részletek), az pedig hogy a cserekapusunk az egyértelmű elsőszámú MAtS helyett természetes.
Akik jelenleg a kezdőben vannak mint saját nevelések Pena, Balde, Cubarsi (itt azért Araujo teljes felépülésével valószínűleg változni fog a dolog), Casádó, Yamal, Olmo nem tudom mennyire lennének indokolatlanok. A cserék közül is Fermin, azért baromi erős szezont hozott le tavaly, a válogatottnak olimpiát nyert, Gavi, aki tényleg közönségkedvenc még talán de Jong mögé is szorul.
Korábban valóban jellemző volt hogy ha kellett, ha nem játszottak olyanok akiknek a helyén gyengébb saját nevelések voltak, de az utóbbi évekre szerintem pont nem igaz.
Egy Nicot is vagy másfél hónapig üldöztünk, number one célpont volt, akinek a megszerzésével Laporta bebiztosítja az újraválasztását (emlékezzünk mit skandáltak a szurkolók), de a megszorítások és a kassza lehetetlenné tették.
Ha a Realra licitálunk pl. Davies esetében tuti, hogy hirtelen Barca szurkolóvá válna, David az, aki valóban azért jönne mert itt akar játszani, de mástól egy zsírosabb ajánlat őt is jobb belátásra bírhatja. (pl. Güler is nagy Barca fan volt még mikor csak 3 klub ment érte) De igazából annyira nem lehet elítélni sem ezeket a játékosokat, főleg ha kicsit már "idősebben" hajlanak a pénz felé. Nekik sem tart örökké a karrierjük, addig kell megszedni magukat, míg a fociból élhetnek. Az ilyen 17-20 éveseknél már kicsit furábbnak tartom a dollárjeleket, mert nekik pont az lenne a lényeg, hogy inkább a jövőt tartsák szem előtt mert hosszútávon anyagilag is úgy járhatnak jobban. De tudjuk azért egy ügynök vagy család mit nyomhat a latba.
De hogy áttérjünk egy másik, fontosabb témára, egyre erősebbek a pletykák, hogy a szélekre erősíteni akarunk, Caio Henriqoét nézték ki Decoék a Monacoból. A játékos komolyan hajlana a váltásra, mert távozni akar a francia bajnokságból (többek között '26-ban szeretne a válogatott kezdőjében lenni) és nem akar feltétlenül nyárig sem várni, úgyhogy már télen érkezhet kölcsönbe nyári igazolási opcióval. A hírek szerint Thiago Scuro, a franciák sportigazgatója sem gördítene komolyabb akadályokat a játékos akarata elé. Ráadásul a brazil nagyon sokoldalú, középen és pivotban is otthonosan érzi magát.(Sport)
Ennek én iszonyatosan örülnék, annyira nem ismerem a srácot, de egy Balde/Henrique bal oldal már szebben nézne ki. Az, hogy korosztályos és felnőtt brazil válogatott is nem rossz előjel és a fizetése sem hiszem, hogy égbekiáltó lenne.
Bocs a hosszú hszért.