Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.18. 18:15:03

bence0330 írta:
2024.12.18. 15:40:59
Chino írta:
2024.12.18. 14:43:05
Már régóta folyamatosan azok a hírek szállingóznak, hogy Musiala nem fogja megújítani a szerződését a Bayernnel. Most adott egy interjút a Sport Bildnek, amiben elmondta, hogy mindig a Barca volt a kedvenc csapata, teljesen odavolt attól a középpályától. Messi mezeket hordott, ő volt a példaképe stb. '26-ban jár le a szerződése szóval jó eséllyel nyáron piacra dobják, hogy még kapjanak érte valamit. Ezt csak amiatt írom, hogy elhangzottak alább, csak az jön aki akar is.
Ha Olmo nem érkezett volna simán el tudom képzelni, hogy nyáron rámennénk, ha összejön az 1:1. Így viszont nem tudom, hogy érdemes-e belevágni, mert a spanyoltól egy szezon után biztosan nem szabadulunk meg, az a poszt pedig már így is telített.
Attól függ. Ugyanebben a rendszerben simán lehetne ő a bal"szélső", Rapha a 10-es, Yamal a jobbszélső, Olmo pedig Musiala/Rapha helyén gyakori rotáció, vagy épp Rapha amikor Yamalt pótolja, akkor 10-es. Musiala ugyanolyan jó szélsőként, mint 10-esként kb, nálunk meg az a poszt eleve nem feltétlenül szélső, csak félig. Nagyon jól állna neki. Sőt, szükség esetén még Pedri posztján is el lehet képzelni.

Az biztos, hogy Olmo leigazolásáért nagy kár lenne, ha emiatt nem tudnánk megszerezni egy tényleg világklasszis játékost.
Szerintem Musiala csak fel akarja tornázni az ajánlott bért. De, ha ténylegesen jönne, bárki helyén elférne Yamal kivételével. Amúgy bal "szélre" tökéletes lenne, Jamal és Yamal a másikra :)
Kell 3 minőségi szélső, ahol ebből Raphinha és Musiala tudna tkp-t és szerintem csatárt is játszani. Max ha Lewy távozik, igazolnánk egy jól fejelő csere csatárt, mint Luuk.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.18. 15:40:59

Chino írta:
Már régóta folyamatosan azok a hírek szállingóznak, hogy Musiala nem fogja megújítani a szerződését a Bayernnel. Most adott egy interjút a Sport Bildnek, amiben elmondta, hogy mindig a Barca volt a kedvenc csapata, teljesen odavolt attól a középpályától. Messi mezeket hordott, ő volt a példaképe stb. '26-ban jár le a szerződése szóval jó eséllyel nyáron piacra dobják, hogy még kapjanak érte valamit. Ezt csak amiatt írom, hogy elhangzottak alább, csak az jön aki akar is.
Ha Olmo nem érkezett volna simán el tudom képzelni, hogy nyáron rámennénk, ha összejön az 1:1. Így viszont nem tudom, hogy érdemes-e belevágni, mert a spanyoltól egy szezon után biztosan nem szabadulunk meg, az a poszt pedig már így is telített.
Attól függ. Ugyanebben a rendszerben simán lehetne ő a bal"szélső", Rapha a 10-es, Yamal a jobbszélső, Olmo pedig Musiala/Rapha helyén gyakori rotáció, vagy épp Rapha amikor Yamalt pótolja, akkor 10-es. Musiala ugyanolyan jó szélsőként, mint 10-esként kb, nálunk meg az a poszt eleve nem feltétlenül szélső, csak félig. Nagyon jól állna neki. Sőt, szükség esetén még Pedri posztján is el lehet képzelni.

Az biztos, hogy Olmo leigazolásáért nagy kár lenne, ha emiatt nem tudnánk megszerezni egy tényleg világklasszis játékost.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2024.12.18. 00:26:43

Talán hosszútávon a két német szupersztárban lehetne bízni, Wirtz és Musiala is többször nyilatkozta, hogy Barca-fanok. Na ha lenne pénz perkálni valamelyikért, és azért normális fizut ajánlunk, akkor ők alighanem nem mennének a CFC-be 2-3+ misiért. Wirtzet egy hajszállal jobbnak tartom talán, de Musiala mivel balszélsőben is remek meg 10-esben is, részemről jobb döntés lenne. Ha támadóért all-int mondanék most, az ő lenne. Persze ez felteszem vágyálom, és talán majd nyáron leakasztunk valakit ingyen, és ez a max.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.12.18. 14:35:32

FcBarcelona1 írta:
2024.12.18. 09:03:39
Így Gránitnak is van igazság az írásában, de szerintem nem úgy, ahogy gondolja, nem a saját neveléseink miatt történik. Persze közrejátszott, hogy Gavi, Balde stb. regisztrálásához Kessienek távoznia kellett.
Én csont nélkül Kessié-t tartottam volna itt. Balde egy olyan tucatjátékos, akinek a helyére bármikor találnánk a Ligából is egy olcsó játékost. Szerintem Desttel is beljebb lettünk volna. Itt pedig nem csak a saját nevelésű játékosokat értem házi kedvencek alatt, hanem a már bejáratott kezdőinket. Nagyon sok olyan kívülről érkező játékosunk volt az elmúlt években, akik egyszerűen az esélyt sem kapták meg, Minától, Malcomtól, Todibótól Roque-ig. Az szerintem lényegtelen ebből a szempontból, hogy mennyire voltak jók vagy rosszak, a lényeg, hogy nem kapták meg még arra sem az esélyt, hogy kiderüljön róluk, hogy nem elegek ide. Emiatt is pattintgatnak le minket az utóbbi időkben. Güler is kb 5 millió eurót keres évente Madridban, ez nekünk sem lett volna megugorhatatlan szám.

Visszatérve Kessié-re, annak nem látom értelmét, hogy tutira regisztrált játékosokat kidobáljunk, mert nem biztos, hogy jöhetnek helyettük újak. Ha nem tudunk senkit hozni, akkor legalább ne csináljunk nagytakarítást.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.12.18. 12:23:26

Chino írta:
2024.12.18. 11:14:16
De hogy áttérjünk egy másik, fontosabb témára, egyre erősebbek a pletykák, hogy a szélekre erősíteni akarunk, Caio Henriqoét nézték ki Decoék a Monacoból. A játékos komolyan hajlana a váltásra, mert távozni akar a francia bajnokságból (többek között '26-ban szeretne a válogatott kezdőjében lenni) és nem akar feltétlenül nyárig sem várni, úgyhogy már télen érkezhet kölcsönbe nyári igazolási opcióval. A hírek szerint Thiago Scuro, a franciák sportigazgatója sem gördítene komolyabb akadályokat a játékos akarata elé. Ráadásul a brazil nagyon sokoldalú, középen és pivotban is otthonosan érzi magát.(Sport)
Ennek én iszonyatosan örülnék, annyira nem ismerem a srácot, de egy Balde/Henrique bal oldal már szebben nézne ki. Az, hogy korosztályos és felnőtt brazil válogatott is nem rossz előjel és a fizetése sem hiszem, hogy égbekiáltó lenne.
Már párszor elbuktuk ezt a fajta "vételt" a Liga FFP-je miatt, NEM engedtek igazolni kölcsön után.
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.18. 11:14:16

gránit írta:
2024.12.18. 00:59:15
Chino írta:
2024.12.18. 00:17:15
Legtöbbbször pont az anyagiak kötik meg a kezünket.
Gondolod, hogy Bergvall az anyagiak miatt nem jött? 1 millió fontot sem keres évente a Tottenhamnél. Biztos vagyok benne, hogy nem az anyagiak miatt nem jött, hanem azért, mert azt látja mindenki, hogy innen egy Kessié kikopik, itt egy Pena kezdő lehet, és biztos vagyok benne, hogy nem sok esélyt látott arra, hogy a házi középpályás kedvenceink mellett elegendő lehetőséghez jutna. Nyilván nem minden saját nevelés fog lehetőséghez jutni, a többség sosem kap lehetőséget. A kezdő többsége így is saját nevelés, ami önmagában nem baj, sokkal inkább az, hogy szorulnak ki olyan emberek is időről időre, akiknek a kezdőben lenne a helyük.

Szerintem nem csak ezt a két regisztrációt kell kiharcolnunk, mert télen valakinek jönnie kell, különben elfogyunk tavaszra. Lehet védőben, vkp-ban gondolkodni, hogy a kapott góljaink számát leszorítsuk, itt sok minden múlik Araújón, de lehet abban is, hogy hozzunk gólvágót. A legnagyobb esélye persze annak van, hogy nem fog történni semmi, de nagyon kellene virítanunk valamit most télen.
Akire az utóbbi 3-4 (talán 5) évben azt lehet mondani, hogy szent tehén volt és indokolatlanul sokat játszott más kárára az igazából talán egyedül Busi. Kessiével kapcsolatban ráadásul még ott volt De Jong, aki szintén előtte volt a sorban, pedig nem egy házikedvenc. Alba szerintem teljesen jogosan volt kezdő Balde berobbanásáig, sőt megkockáztatom a srác első évében még mindig Albát tettem volna elé. Piqué utolsó évében már alig játszott, de a megelőző szezonban is olyan emberek voltak mellette, mint Umtiti, Lenglet, EG.
SR is kifutott már, a helyére még vissza is jött Alves, Dest is ha egészséges túlnyomó részt kezdőként számoltak vele az első két szezonjában, pedig igen fiatal volt.

Ebben az időszakban több esetben inkább azt mondom, hogy saját neveléseket sokszor indokolatlanul küldtünk/adtunk el.A teljesség igénye nélkül pl. Mingueza, akit most vissza akarunk venni, Nico is ki tudja milyen lehetne Casádóval párban, egy Bartomeu-féle szerzet tuti, hogy Moribának is megadta volna a kért összeget, mert amikor még itt játszott szerintem baromi jó volt. Cucurella, Riad, Alena, Puig sem kapott sok vagy egyáltalán minimális szerepet sem. És ezek a játékosok olyanok, akik jelenleg a kezdőbe, stabil cserének is elférnének. (most ilyen Abde, Akhomach, Bellerin stb. félékről nem beszélek, akik azonnal ki lett rugdalva)
Több olyan van szerintem akait vettünk és úgy kapnak/kaptak túl sok időt. Pl. Alonso,Torres, Xavi alatt széthajtott Lewy stb.
Aubameyangot, Cancelot is meg akartuk tartani, akik szintén maradtak volna, de nem fértek be a költségvetésbe (pedig utóbbi még le is adott volna a béréből. Kessié is mehetett volna ezer felé, mégis minket választott, ahogy Chris vagy Gündogan is az ingyen érkezők közül, pedig biztos várták volna mások.

De amúgy ilyenek szinte minden csapatban, minden edzőnél megvannak. Ide inkább azért nem tudunk komolyabban igazolni, mert a vételárra, de leginkább a bérükre nincs pénz. Simán elfért volna itt Roque is, de inkább PV-t kellett venni a helyére, hogy 3 millió helyett néhány százezer eurot kelljen fizetni. (plusz a részletek), az pedig hogy a cserekapusunk az egyértelmű elsőszámú MAtS helyett természetes.
Akik jelenleg a kezdőben vannak mint saját nevelések Pena, Balde, Cubarsi (itt azért Araujo teljes felépülésével valószínűleg változni fog a dolog), Casádó, Yamal, Olmo nem tudom mennyire lennének indokolatlanok. A cserék közül is Fermin, azért baromi erős szezont hozott le tavaly, a válogatottnak olimpiát nyert, Gavi, aki tényleg közönségkedvenc még talán de Jong mögé is szorul.

Korábban valóban jellemző volt hogy ha kellett, ha nem játszottak olyanok akiknek a helyén gyengébb saját nevelések voltak, de az utóbbi évekre szerintem pont nem igaz.
Egy Nicot is vagy másfél hónapig üldöztünk, number one célpont volt, akinek a megszerzésével Laporta bebiztosítja az újraválasztását (emlékezzünk mit skandáltak a szurkolók), de a megszorítások és a kassza lehetetlenné tették.

Ha a Realra licitálunk pl. Davies esetében tuti, hogy hirtelen Barca szurkolóvá válna, David az, aki valóban azért jönne mert itt akar játszani, de mástól egy zsírosabb ajánlat őt is jobb belátásra bírhatja. (pl. Güler is nagy Barca fan volt még mikor csak 3 klub ment érte) De igazából annyira nem lehet elítélni sem ezeket a játékosokat, főleg ha kicsit már "idősebben" hajlanak a pénz felé. Nekik sem tart örökké a karrierjük, addig kell megszedni magukat, míg a fociból élhetnek. Az ilyen 17-20 éveseknél már kicsit furábbnak tartom a dollárjeleket, mert nekik pont az lenne a lényeg, hogy inkább a jövőt tartsák szem előtt mert hosszútávon anyagilag is úgy járhatnak jobban. De tudjuk azért egy ügynök vagy család mit nyomhat a latba.

De hogy áttérjünk egy másik, fontosabb témára, egyre erősebbek a pletykák, hogy a szélekre erősíteni akarunk, Caio Henriqoét nézték ki Decoék a Monacoból. A játékos komolyan hajlana a váltásra, mert távozni akar a francia bajnokságból (többek között '26-ban szeretne a válogatott kezdőjében lenni) és nem akar feltétlenül nyárig sem várni, úgyhogy már télen érkezhet kölcsönbe nyári igazolási opcióval. A hírek szerint Thiago Scuro, a franciák sportigazgatója sem gördítene komolyabb akadályokat a játékos akarata elé. Ráadásul a brazil nagyon sokoldalú, középen és pivotban is otthonosan érzi magát.(Sport)
Ennek én iszonyatosan örülnék, annyira nem ismerem a srácot, de egy Balde/Henrique bal oldal már szebben nézne ki. Az, hogy korosztályos és felnőtt brazil válogatott is nem rossz előjel és a fizetése sem hiszem, hogy égbekiáltó lenne.

Bocs a hosszú hszért. :)
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.18. 09:03:39

Kicsit mindenkivel egyetértek.
Még Troym írásához hozzátenném Kessiet. Kb. félévente olvasom tőle, hogy hajrá Barca, megcsináljuk stb.
Így Gránitnak is van igazság az írásában, de szerintem nem úgy, ahogy gondolja, nem a saját neveléseink miatt történik. Persze közrejátszott, hogy Gavi, Balde stb. regisztrálásához Kessienek távoznia kellett.
Megint én leszek negatív, ha megjegyzem, hogy Auba, Adama, Kessie, Depay stb. sokkal többet érdemelt volna. Persze az FFP is kötött, de sokszor olvastam, hogy nem értették a pozíciós játékot. Most szerintem Flick örülne, ha itt lennének, és nem Raphinhát, Yamalt stb. kellene sérülten játszatni, mert a Barca Athletic is eléggé le lett "rabolva" az évek alatt.
Miért minket válasszon, ha nem tudjuk garantálni a regisztrációját, ha pedig fiatal játékosról van szó, csak a B-be tudjuk regisztrálni, ahol megragadhat, mint pl. Darvich.
Tavaly pedig láthatták, hogy a kölcsön játékosokra sem lehet opciót kötni, és Felix és Cancelo is hiába mondott le a fizetése egy részéről, így sem maradtak.
Lassan jön az átigazolási szezon, ami nálunk kb. január 28-án kezdődik :)
Szóba kerülhet a Sport szerint Garcia, Ferran, Torre, Christensen eladása.
Persze vannak túlságosan optimista hírek, mint Diaz, Nico, Gyökeres, Haaland :)
És reálisabb, Caio Henrique kölcsönbe (Monaco bhv)
De nagy valószínűséggel nem tudunk a piacra lépni januárban, ha nem lesz távozó pénzért (Garcia, Torre, Fati, Christensen)
Olmo és Pau regisztrációja sincs rendezve. Hátország topicban írtam a bírósági tárgyalásról, ami jövő hét hétfőn kerül sor, 27-én döntés, ahol ideiglenesen regisztrálhatják a bíróság döntése alapján, illetve Stegen sérülése jöhet szóba (időkorlát miatt megy a vita), illetve az elnöki letét.
Illetve a futballespanan mai hír, hogy a Barca vitatja a La Liga döntését, miszerint a Nike szerződést és a VIP páholyokból történő esetleges bevételt (200 körül) a szerződések időtartamára kalkulálják.
Továbbra is azt mondom, kellene egy szélső, és jó lenne egy szélső védő is, hogy ne fogyjunk el tavaszra. Esetleg egy kp-s, de nem túl jók a kilátások.
bence0330

2024.12.18. 08:39:46

Troym írta:
2024.12.18. 08:25:36
bence0330 írta:
Évek óta azt tudjuk csak megszerezni, aki ide is akar jönni. Mármint nem aki úgy szívesen jönne ide, hanem akinek tényleg ez az álma. Ferrán ezért jött télen, meg Adama, nekik minden álmuk volt, nekünk meg kevés lehetőségünk.
Ezt nem gondolhatod komolyan...
Ferran álma?

Ferran tudod miért van itt?
- évi 13 millió Euróért
- saját országában élhet
- közel a családjához barátaihoz
- 0 teljesítménnyel is válogatott lehet
A fickó 2024 naptári első félévben nem lőtt gólt klubszinten, erre kivitték az EB-re...Erre szerinted hol máshol lenne akár 0,1% esélye?

Akik tényleg itt akartak lenni, azok Adama, Alves és Auba voltak, akik filléreket kerestek, ha jól emlékszem Alves a focista "minimálbért"
Ferránnál ez a kettő egybeesett, igen. Többször kifejezte Pepnek, hogy ő mindenáron menne Barcelonába, Pep meg konkrétan ezzel az esettel kapcsolatban is nyilatkozta, hogy aki menni akar, mehet. Ferrán 4,5-5M nettó körül keres, szóval semmiképp sem 13 millióért van itt, még bruttóban is csak 10 körül van (hírek és capology szerint is). Lehet, hogy a Cityben nem keresett ennyit (tudja a fene, hogy kapnak ott pluszt a játékosok...), de az első hosszabbításával simán meglett volna, de tippre az akkori teljesítményére más csapat is adott volna ennyit előbb-utóbbi, az akkoriban épülni kezdő Newcastle, vagy egy CFC.

Ettől még a felsorolásodban több ponttal egyetértek, kivéve a válogatottsággal, amiben Barcelonába kerüléséig az általa játszott időszakban a spanyol válogatott legjobb góllövője volt konkrétan. Nem a semmire volt válogatott, azt meg nem tudhatta előre, hogy a semmire lesz válogatott (most már sajna tényleg így van).

Adama, Auba extrém példák voltak, náluk ez jobban igaz volt, igen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.12.18. 08:25:36

bence0330 írta:
Évek óta azt tudjuk csak megszerezni, aki ide is akar jönni. Mármint nem aki úgy szívesen jönne ide, hanem akinek tényleg ez az álma. Ferrán ezért jött télen, meg Adama, nekik minden álmuk volt, nekünk meg kevés lehetőségünk.
Ezt nem gondolhatod komolyan...
Ferran álma?

Ferran tudod miért van itt?
- évi 13 millió Euróért
- saját országában élhet
- közel a családjához barátaihoz
- 0 teljesítménnyel is válogatott lehet
A fickó 2024 naptári első félévben nem lőtt gólt klubszinten, erre kivitték az EB-re...Erre szerinted hol máshol lenne akár 0,1% esélye?

Akik tényleg itt akartak lenni, azok Adama, Alves és Auba voltak, akik filléreket kerestek, ha jól emlékszem Alves a focista "minimálbért"
gránit
Director del Fútbol

2024.12.18. 00:59:15

Chino írta:
Legtöbbbször pont az anyagiak kötik meg a kezünket.
Gondolod, hogy Bergvall az anyagiak miatt nem jött? 1 millió fontot sem keres évente a Tottenhamnél. Biztos vagyok benne, hogy nem az anyagiak miatt nem jött, hanem azért, mert azt látja mindenki, hogy innen egy Kessié kikopik, itt egy Pena kezdő lehet, és biztos vagyok benne, hogy nem sok esélyt látott arra, hogy a házi középpályás kedvenceink mellett elegendő lehetőséghez jutna. Nyilván nem minden saját nevelés fog lehetőséghez jutni, a többség sosem kap lehetőséget. A kezdő többsége így is saját nevelés, ami önmagában nem baj, sokkal inkább az, hogy szorulnak ki olyan emberek is időről időre, akiknek a kezdőben lenne a helyük.

Szerintem nem csak ezt a két regisztrációt kell kiharcolnunk, mert télen valakinek jönnie kell, különben elfogyunk tavaszra. Lehet védőben, vkp-ban gondolkodni, hogy a kapott góljaink számát leszorítsuk, itt sok minden múlik Araújón, de lehet abban is, hogy hozzunk gólvágót. A legnagyobb esélye persze annak van, hogy nem fog történni semmi, de nagyon kellene virítanunk valamit most télen.
bence0330

Évek óta azt tudjuk csak megszerezni, aki ide is akar jönni. Mármint nem aki úgy szívesen jönne ide, hanem akinek tényleg ez az álma. Ferrán ezért jött télen, meg Adama, nekik minden álmuk volt, nekünk meg kevés lehetőségünk. Ezért mondott le jobb fizetési lehetőségről Rapha, Koundé, nagyon itt akartak lenni. Nyilván őket is meg kell fizetni, mert komoly játékosok, de őket nem érdekli, ha 2-3 milliót ránk ajánlanak, ha az a kérdés, hogy milliomos, vagy kicsit milliomosabb legyen, az álma fog dönteni.

Gondolom ez is marad még egy darabig a helyzet. Bergvall gondolom szívesen jött volna, de ennyire azért nem, Güler ugyanez. Ezekre a játékosokra nem volt, és nincs most sem esélyünk, ha beszállnak a versenybe a nagyok.

Talán hosszútávon a két német szupersztárban lehetne bízni, Wirtz és Musiala is többször nyilatkozta, hogy Barca-fanok. Na ha lenne pénz perkálni valamelyikért, és azért normális fizut ajánlunk, akkor ők alighanem nem mennének a CFC-be 2-3+ misiért. Wirtzet egy hajszállal jobbnak tartom talán, de Musiala mivel balszélsőben is remek meg 10-esben is, részemről jobb döntés lenne. Ha támadóért all-int mondanék most, az ő lenne. Persze ez felteszem vágyálom, és talán majd nyáron leakasztunk valakit ingyen, és ez a max.

De nagyon remélem, hogy télen hozunk szélsőt, akárhonnan is, mert anélkül szerintem kuka lesz a szezonunk. De egy echte szélső kéne. Ha egy embert hoznék, kérdés nélkül ez lenne, egy legalább erős csere szintű szélső, különben Yamalt kivégezzük, meg azért Raphát is.
Részemről megnéznék még egy Adamát is még egyszer, hadd keverjen a szélen, nekem tetszett, amit csinált, amikor itt volt, hozta Dembélé számait.
De ha stabilan fel tudjuk hozni ezt a Masiás szélsőt, az is jó lenne. Flick egy ideje nem nézelődött lefelé, az előszezon óta nem debütált új játékos, ha jól emlékszem, néha ott ültek páran a padon páran, pl. az unokatesók.

Persze tudom, a valóság az, hogy azt se tudjuk, Olmo pl. játszhat-e.

Amúgy Laporta ilyet nem hiszem, hogy hazudott volna magától kérdés nélkül, szóval sajnos igaznak vélem azt, hogy Lewy felajánlotta a fizetéscsökkentést, amit megköszönt és visszautasított. Ha ez igaz, az elég durva. Kicsit erőlködhetne még a lengyel, hátha nagy nehezen belemegy Laporta. Olyan Brian életés alkudozással. Gondolom akkor lenne hely legalább Olmóéknak.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2024.12.17. 17:51:36
Peter írta:
2024.12.17. 16:35:28
Hasonlóan gondolom még azzal együtt is, hogy jelenleg "házi kedvencekkel" van tele a csapat.
Onnantól lehet ez majd "izgalmasabb", amikor beilleszkedik a csapat az őt megillető helyére és eljön a valódi igazolási lehetőség.
Kedvencek mellé avagy helyett?
Mi lesz vagy éppen ki lesz vajon a prioritás?
Véleményem szerint nekünk már komoly nehézséget jelent az igazolásoknál a belterjesség. Tudja mindenki, hogy a házi kedvencek előnyt élveznek. Nem tudom, mikor igazolhatunk majd normálisan (nyáron kb 1:4 arányban illeszthettünk be érkezőt a távozók helyére), de ahogy bánunk az új szerzeményeinkkel, szerintem sokan ezért nem jönnének ide. Bergvall egy lúzer Tottenhamért pattintott le minket. Egy Tottenhamért! Amit mi a külsős embereinkkel olykor leművelünk, az brutális, mostanra meg már tudja mindenki, hogy a belsős kiskedvencek lesznek játszatva, ha törik, ha szakad.

Pedig télen égető szükségünk lenne erősítésre. Ha Araújo felépül és jól játszik, akkor egy támadót szereznék. Ha a Lille pénzt akar még szerezni Davidből, még most kell eladnia, télen.
Bergvall szerintem pont nem jó példa ilyen szempontból. Ő tényleg megkapott mindent és már nagyon közel volt az aláírása, Laportáékkal ebédelgetett, csak velünk együtt a Spurs is érdeklődött iránta, ott meg többet kap, plusz Kulusevskinek kiadták, hogy foglalkozzon vele, tolja az angolok felé a szekerét. Pont Bergvall miatt nem jött össze a Vermeeren deal, mert annyira a svédet kergettük, hogy két szék közt a földre kerültünk. Gülerrel is megvolt már szóban az egyezség, Deco vissza is tért Barcelonába, mikor a bedobott (ha jól emlékszem) egy 20 + 15-ös összeget. Laportáék pedig megmondták, hogy ők nem mennek feljebb, tartják az addigi árat.

Azzal én nem értek egyet, hogy most favorizálva lennének a "házikedvencek". Több esetben sokszor a fordítottja igaz (pl. Fort hanyagolása). Jelenleg egy Yamal, Balde, Cubarsi, Olmo, Casádó, aki a kezdőben saját nevelés (bár Olmot én nem tekintem annak, ahogy EG-t sem). Nekik szerintem most megkérdőjelezhetetlen a helyük, nem tudom milyen "külsős" lenne indokoltabb. De tavalyról vagy azelőttről sem emlékszek olyanra, hogy valakit azért hanyagoltunk, mert volt sajsát nevelés a helyén és indokolatlan volt inkább őt játszatni.

Legtöbbbször pont az anyagiak kötik meg a kezünket. David is lenyilatkozta azt amit, de egy zsírosabb csekkért neki is változik a véleménye. Nagyon kevesen vannak, akik képesek komolyabb áldozatot hozni azért, hogy ott játszhassanak ahol szeretnének. Bár ezért nem lehet elítélni sem őket.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.17. 18:59:09

Ibrahim Diarra hivatalos. Üdv a klubnál.
A B-be lesz nevezve, de hetekig elhúzódhat a regisztrációja a "bürokratikus intézkedések" miatt, mint Oduronal és Aziz Issahnal.
gránit
Director del Fútbol

2024.12.17. 17:51:36

Peter írta:
2024.12.17. 16:35:28
Hasonlóan gondolom még azzal együtt is, hogy jelenleg "házi kedvencekkel" van tele a csapat.
Onnantól lehet ez majd "izgalmasabb", amikor beilleszkedik a csapat az őt megillető helyére és eljön a valódi igazolási lehetőség.
Kedvencek mellé avagy helyett?
Mi lesz vagy éppen ki lesz vajon a prioritás?
Véleményem szerint nekünk már komoly nehézséget jelent az igazolásoknál a belterjesség. Tudja mindenki, hogy a házi kedvencek előnyt élveznek. Nem tudom, mikor igazolhatunk majd normálisan (nyáron kb 1:4 arányban illeszthettünk be érkezőt a távozók helyére), de ahogy bánunk az új szerzeményeinkkel, szerintem sokan ezért nem jönnének ide. Bergvall egy lúzer Tottenhamért pattintott le minket. Egy Tottenhamért! Amit mi a külsős embereinkkel olykor leművelünk, az brutális, mostanra meg már tudja mindenki, hogy a belsős kiskedvencek lesznek játszatva, ha törik, ha szakad.

Pedig télen égető szükségünk lenne erősítésre. Ha Araújo felépül és jól játszik, akkor egy támadót szereznék. Ha a Lille pénzt akar még szerezni Davidből, még most kell eladnia, télen.
Troym
Director del Fútbol

2024.12.15. 12:35:34

FcBarcelona1 írta:
2024.12.15. 11:43:12
https://www.football-espana.net/2024/12 ... pa-del-rey
Vagy mégsem.

Szerk: nem tudom, hány ilyen eset kellene még... :)
A helyi blikk, vagy miez? Mi jön még, sugdolózó öregurak idézése a parkból? :)

Amúgy is, ha nem lenne regisztrációja, kölcsön is lehet adni valakit, ha már ezen izgulunk, de ma amúgy is Negreia nap van, mert a Madrid nem kapott meg egy büntetőt...

A spanyol kupában 3-4-5. osztályú csapatok is indulnak és ők sincsenek regisztrálva...Az Intercity stb el se indulhatna akkor. Tebas csak az első két osztályt felügyelő hivatásos ligát vezeti, nem a szövetséget.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.15. 11:43:12

Troym írta:
2024.12.15. 11:34:44
Nettó baromság.

Ha akarnánk 20 másik játékost tarthatnánk azért, hogy a BL-ben játszon, ahhoz nem kell Laliga regisztráció és a spanyol kupát és szuperkupát sem a Liga szervezi, hanem a szövetség.
https://www.football-espana.net/2024/12 ... pa-del-rey
Vagy mégsem.

Szerk: nem tudom, hány ilyen eset kellene még... :)
bence0330

2024.12.15. 11:42:07

Elméletben igen, de mutass egy olyan (legalább félig komoly) játékost, aki idejönne pár meccsre. A gyakorlatban ez szerintem lehetetlen, hogy BL-kupára hozzunk játékosokat 1-2 levezetni vágyó 37 évesen kívül, ha a Ligában nem lehet keretünk, akkor semmire sem lehet keretünk.
Troym
Director del Fútbol

2024.12.15. 11:34:44

Nettó baromság.

Ha akarnánk 20 másik játékost tarthatnánk azért, hogy a BL-ben játszon, ahhoz nem kell Laliga regisztráció és a spanyol kupát és szuperkupát sem a Liga szervezi, hanem a szövetség.
bence0330

2024.12.15. 10:23:39

Gondolom ez valami olyasmi, ami a játékos jogait védi, és erről az oldalról érthető is, hiszen ő nem tehet a helyzetről.

Itt nyilván az a röhejes, hogy egyáltalán nem engednek regisztrálni egy játékost a gagyi szabályaik miatt. Remélem ezek unatkozó emberek kamuhírei, mert bár továbbra sem tetszik, hogy pont őt hoztuk ennyiért, pont oda, de alapvetően nagyon jó játékos, és kell, ha már itt van. Frenkie-t kéne végre elsózni, 10esben nem rossz, de Torre sem lenne az.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.15. 08:18:56

According to Relevo, La Liga will force Barcelona to release or sell Dani Olmo if the player is not registered fully by January.

Szóval kényszeríti a Barcát, hogy elegedje (ingyen?) vagy eladja (nyomott áron)? :)
Khyzz
Barça B

2024.12.14. 18:12:11

El Sie7e írta:
2024.12.14. 17:32:30

Ezt, hogy kell elképzelni? Amikor sikeres a Barca akkor kikapcsolják amikor nem akkor visszakapcsolták? Vagy ha sikeres akkor olyan királyok, hogy még elcsalni se tudják? Ilyen elnyomásban is az elmúlt 30 évben volt a 2 aranykorszaka a klubnak. Akkor nem akarták elnyomni őket? Ha neked így jobb akkor legyen. Totál el van nyomva a klub hát Laporta is megmondta...
Ezeket mindig vicces egy madridistától olvasni úgyhogy az elmúlt 10 élv BL-győzelmeiből legalább 10 perces videó összeállítás van mennyi tévedtek folyamatosan a kárukra :D

Off.: nem értem miért jössz egy Barca fórumra olyan véleménnyel, hogy a Barca minden felelősséget hárít és ok a bénák, meg maguknak köszönhetik a sorsukat és várod el, hogy itt majd mindenki egyet fog érteni veled... és amikor nem akkor direkt félre érted amit írunk és gúnyolódsz... erre van a madridista fórum
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.12.14. 17:32:30

FcBarcelona1 írta:
2024.12.14. 14:13:05
El Sie7e írta:
2024.12.14. 12:28:28
Leírtam mire gondoltam. Mikor ti voltatok megszorulva, jött volna egy Tebas, csak épp a Barcanak szurkolt volna. Akkor nem biztos, hogy itt tartanátok.
Laporta=Perez, csak mögötte ott áll egy állam, szövetségek, politikusok, bíróság, média és gazdag üzletemberek.
Így elképzelhetetlen ez a helyzet rátok nézve.

https://x.com/Gol_Stadium/status/171536 ... frame.html
Nem kell Francozni, egyszerűen
Kasztíliai (királyi)spanyol nem= a katalánnal
Ha már Barcaman felhozta, kedvenc jelenetem, mikor Perez mellett ott ült a VIP páholyban az ügyésznő, aki Messit adócsalással vádolta
https://24.hu/sport/foci/2017/01/30/a-r ... s-neymart/
Ezt, hogy kell elképzelni? Amikor sikeres a Barca akkor kikapcsolják amikor nem akkor visszakapcsolták? Vagy ha sikeres akkor olyan királyok, hogy még elcsalni se tudják? Ilyen elnyomásban is az elmúlt 30 évben volt a 2 aranykorszaka a klubnak. Akkor nem akarták elnyomni őket? Ha neked így jobb akkor legyen. Totál el van nyomva a klub hát Laporta is megmondta...
Sonoma
Capitá del Barça

2024.12.14. 15:11:19

Barcaman1993 írta:
2024.12.14. 13:54:10
Nekem a kedvencem, amikor a lejáró szerződésű saját játékossal nem hosszabbíthatunk fele annyi pénzért (Messi).
Részben miatta kerültünk ilyen helyzetbe. 150m €-s fizetése volt a végén. Még az ötödét se tudtuk volna kifizetni akkor, nemhogy a felét, akkora kakiban voltunk. Feleslegesen beíni ilyen ferdítéseket. Ha lett volna annyi pénze a Barcának biztos megtartja Messit, de nem volt.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.12.14. 15:09:26

Barcaman1993 írta:
2024.12.14. 13:54:10
gránit írta:
2024.12.14. 12:51:55

Mindezek ellenére az, amit a Liga csinál, szembemegy az UEFA irányelveivel. Nem több százmilliót akarunk elverni átigazolási időszakonként, csak szeretnénk rendesen működni. A szabályozás és az ellehetetlenítés nem ugyanaz. A nehéz anyagi helyzet mellett tudnánk működni akkor is, ha nem 1:10 arányban illeszthetnénk be fizetéseket.
Nekem a kedvencem, amikor a lejáró szerződésű saját játékossal nem hosszabbíthatunk fele annyi pénzért (Messi).
Négy éve nem tudunk kijönni a gazdasági gödörből, nem lenne az utánpótlás, akkor már rég a középmezőny végén lennénk. A ligának véleményem szerint segíteni kellene a talpraállást nem, nem pedig akadályozni. Arról, hogy a Barcelona tönkrement csakis Bartomeu tehet. Annyi jó van ebben az egészben, így legalább a játékos szerződések lassan helyre lesznek téve.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.14. 14:13:05

El Sie7e írta:
2024.12.14. 12:28:28
Leírtam mire gondoltam. Mikor ti voltatok megszorulva, jött volna egy Tebas, csak épp a Barcanak szurkolt volna. Akkor nem biztos, hogy itt tartanátok.
Laporta=Perez, csak mögötte ott áll egy állam, szövetségek, politikusok, bíróság, média és gazdag üzletemberek.
Így elképzelhetetlen ez a helyzet rátok nézve.

https://x.com/Gol_Stadium/status/171536 ... frame.html
Nem kell Francozni, egyszerűen
Kasztíliai (királyi)spanyol nem= a katalánnal
Ha már Barcaman felhozta, kedvenc jelenetem, mikor Perez mellett ott ült a VIP páholyban az ügyésznő, aki Messit adócsalással vádolta
https://24.hu/sport/foci/2017/01/30/a-r ... s-neymart/
Válasz küldése