Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Miért ne lehetne így? Mitől olyan nyilvánvaló, hogy nem így van?csababarca írta: ↑2025.01.01. 13:57:39De tényleg, erre válaszoljatok, és ne a "Tebas vérmadridi, és Pereznek dolgozik" cuccot nyomjátok, mert nyilván nem így van.
HA ez így van, és VALÓBAN a klub a legfontosabb, akkor a minimum az, hogy nem igazolgatok feleslegesen. Ha ennek az az ára, hogy nem jutunk a top4-be, még mindig jobb, mint csődbe juttatni/eladni a klubot. A legfontosabb (megosztott) rekordunk amúgy is megmaradna, hogy minden szezont az első osztályban játszunk, azt semmilyen körülmények közt nem fenyegetné veszély.
1 meg se veszem és megtartom Gündot
Pl. te mit tettél volna? Olyan szinten van megkötve a kezünk, hogy az valami elképesztő.
2013 óta működik a "spanyol ffp" Hosszú évek óta következetesen égeti a klub a pénzt, nem lenne csoda, ha nem sikerülne egy-egy ilyen kétségbe esett stiklivel zöld ágra verődni. 10+ éven át olyan üzletek, mint Dembele, Coutinho, Griezmann, lehetetlen fizetések Umtiti, Sergi Robert féle arcoknak, 200+ millió 2022 nyarán, mikor már a s.ggünk kilóg a gatyánkból, majd ezek után 40 milliókat elverni fél évig se használt brazil tehetségre, 60-t Olmo-ra, aki mellett alig lehet szakmai érvet felsorolni. Arról nem beszélve, hogy Messi miatt már eleve páros lábbal tiportunk a klub jövőjébe, több, mint 500-600 (nem is tudom pontosan) fizetve neki az évek alatt, de közben hangoztatva a asjtóban, hogy senki sem lehet nagyobb a klubnál. Ilyen 10 év után mit várunk? A sociok következetesen kiállnak Rosell, Barto, Laporta mellett. Szokták mondani ugye, hogy minden népnek olyanok a vezetői, amilyet megérdemelnek. Ezeknek az elnököknek semmi más nem számított, csak a saját népszerűségük, és ezzel összefüggésben, hogy ne náluk szűnjön meg a klub. Szeptember elsején tudta mindenki, hogy dec 31.-ig van regisztrálva a két spanyol, és hogy ez ellen tenni kell. Olyan a Liga és Tebas, amilyen, de ezt az ő nyakukba varrni olyan emberek szokása, amit most nem kívánok megnevezni, mindenki tudja mire gondolok.bence0330 írta: ↑2025.01.01. 10:43:08Persze, ez lehet, de ezért írtam a többit, hogy ez mind következmény. Ha ahhoz, hogy normálisan működnünk, legyen esélyünk címekre, vagy legalább legyen akkora keretünk, hogy ne kelljen halálba hajszolni kölyköket, eleve áron alul kell eladnunk páholyokat, az már réges-réges-régen rossz. Ha minden BL bevételt, világkupát, rossz alkupozícióból történő áron aluli eladásokat beleveszek, akkor továbbra is azt állítom, hogy az FFP felmérhetetlen mértékű kárt okozott nekünk anyagilag is, nem csak a rólunk alkotott képben.jclayton írta: ↑2025.01.01. 10:37:18
Mondjuk egy feloldás lehet erre a dilemmára, hogy a klub NEM adta el a páholyokat, csak azt mondta
(Illetve amit én olvastam, az az, hogy nem egy, hanem két befektető szponzorálta a páholyeladást, abból csak egynek a papírjait mutatták be és az sem volt teljesen rendben - ráadásul a Barca Studioshoz hasonlóan ez egyelőre teljesen virtuális üzlet, hiszen sem stadion, sem az állítólagosan eladott páholyok nem léteznek még fizikailag).
Persze, ez lehet, de ezért írtam a többit, hogy ez mind következmény. Ha ahhoz, hogy normálisan működnünk, legyen esélyünk címekre, vagy legalább legyen akkora keretünk, hogy ne kelljen halálba hajszolni kölyköket, eleve áron alul kell eladnunk páholyokat, az már réges-réges-régen rossz. Ha minden BL bevételt, világkupát, rossz alkupozícióból történő áron aluli eladásokat beleveszek, akkor továbbra is azt állítom, hogy az FFP felmérhetetlen mértékű kárt okozott nekünk anyagilag is, nem csak a rólunk alkotott képben.jclayton írta: ↑2025.01.01. 10:37:18Mondjuk egy feloldás lehet erre a dilemmára, hogy a klub NEM adta el a páholyokat, csak azt mondtabence0330 írta: ↑2025.01.01. 10:35:11Fogalmam sincs, amúgy mit lehetne tenni. Ha eladtuk a páholyokat, érthetetlen a dolog. Nyilván az egész téma érthetetlen, nem csak Olmóék regisztrációja, ez már inkább csak a következmény. Tebas ezen a ponton már nem nagyon más, mint egy kiskirály, aki vagy keresztbe akar tenni nekünk, ami talán a rosszabbik eset, vagy csak tök hülye, és fogalma sincs, hogy működik egy klub, és minden áron érvényt akar szerezni az elképzeléseinek. Bőven 100 millió felett lehet már a kár számunkra, amit az FFP-vel okozott. Lehet, hogy többszáz már inkább.
(Illetve amit én olvastam, az az, hogy nem egy, hanem két befektető szponzorálta a páholyeladást, abból csak egynek a papírjait mutatták be és az sem volt teljesen rendben - ráadásul a Barca Studioshoz hasonlóan ez egyelőre teljesen virtuális üzlet, hiszen sem stadion, sem az állítólagosan eladott páholyok nem léteznek még fizikailag).
Mondjuk egy feloldás lehet erre a dilemmára, hogy a klub NEM adta el a páholyokat, csak azt mondtabence0330 írta: ↑2025.01.01. 10:35:11Fogalmam sincs, amúgy mit lehetne tenni. Ha eladtuk a páholyokat, érthetetlen a dolog. Nyilván az egész téma érthetetlen, nem csak Olmóék regisztrációja, ez már inkább csak a következmény. Tebas ezen a ponton már nem nagyon más, mint egy kiskirály, aki vagy keresztbe akar tenni nekünk, ami talán a rosszabbik eset, vagy csak tök hülye, és fogalma sincs, hogy működik egy klub, és minden áron érvényt akar szerezni az elképzeléseinek. Bőven 100 millió felett lehet már a kár számunkra, amit az FFP-vel okozott. Lehet, hogy többszáz már inkább.
Őszintén, mit tudtak volna tenni? Ha a Liga nem enged minket regisztrálni, a fejünk tetejére is állhatunk.
Ha korábban adjuk be, nem bukjuk el? Az UEFA szabad kezet ad a nemzeti bajnokságoknak, ha pedig az azt mondja, hogy nincs regisztráció, akkor nincs regisztráció. Az UEFA-nál lehetne panaszt tenni, ha ezt nem tettük meg, az hiba, ami megint a klubvezetés gyávasága. De jogi úton már semmire nem megyünk, akár szeptemberben adjuk be, akár októberben.
Ez tény, ezt gyakran kritizálom is. De ez a hazudozás is annak a következménye, hogy el vagyunk lehetetlenítve. Ez csak a szurkolóknak szól, ami működik is, hiszen minden ilyen kamu bejelentést hatalmas ováció fogad. Akkor miért ne csinálnák? Ez csak erről szól, semmi másról.
Ezzel nem tudom, mit akarsz mondani. Ez pontosan azt támasztja alá, hogy el vagyunk lehetetlenítve.
Olmo ingyen távozhat és minden 2030-ig neki járó pénzre igényt tarthat, ha akar...
A spanyol munkaügyi törvények nem engedték a felezésnél nagyobb csökkentést, amit nyilván nem a focisták védelme érdekében hoztak meg, de ettől még érvényes. Ennek semmi köze (nem volt) Tebashoz...kmb írta: ↑2024.12.31. 15:03:11Messinel ha jól emlékszem az volt a probléma hogy hiába felezte volna( de ha jól rémlik meg többet csökkentett volna)Tebas nem engedte valami olyasmire hivatkozva hogy ilyen mértékű csökkentés nem engedélyezett stb.... Szóval ha van sapka az baj ha nincs akkor még az.Nehez nem látni a szándékot a Tebasz vezette ligatol.Siman be kellene jelenteni hogy elkezdünk dolgozni a más ligában való részvétel kidolgozásán.
Én nagyon szeretném látni, hogy Laporta ennek irányába tesz lépéseket, mert az végre ténykegbazt sugallná, hogy ő hisz a klub ártatlanságában, és abban, hogy a liga minden alap nélkül szívat minket. De én tartok tőle, hogy azért nincs nagyobb citkusz a futball világban, és azért nem áll senki a klub mellé, mert sajátmaga az igazi felelős.
Én úgy értelmezem, hogy még január 31. lesz lehetőségünk, és ez a mostani deadline csak a szokásos cirkusz volt a média részéről. Ha nem így lenne, szerintem Olmo nem állt volna ki a klub mellett (az ügynökén keresztül).bence0330 írta: ↑2025.01.01. 09:16:50Azt mondjuk nem tudom, mert rettentő faramuci a helyzet, hogy mivel az ő nevezésükre dec 31 volt a határidő, de az új igazolásokra január vége, ha közben elfogadnak valamit, pl a VIP értékesítést, akkor nem lehet kvázi új igazolásként "leigazolni"? Ez nem lehet kiskapu? Vagy ha nem, akkor amúgy ebben az esetben új játékost hozhatnánk?
Már rég indokolt lett volna összehívni. Nekem hogy gyanus, hogy azért nem történt ez meg, mert Laporta pontosan tudja, miket mismásolt el, és akkor ez kiderülne. Ha a klub részéről mindenki ártatlan bárány lenne, és tényleg csak szívatnának minket, már rég sokkal nagyobb cirkuszt csinálta volna, nem csak sunnyogna a vezetőség.
Ezt kellene tenni. Lehet, hogy hozott rossz döntéseket is a klub (például Fatival ekkora összegért, ilyen hosszú távon hosszabbítani), de ha nem engednek minket játékost regisztrálni, akkor egyszerűen nem tudunk működni. Persze, jöjjenek a fiatalok a tartalékcsapatokból, de csak rájuk nem lehet támaszkodni. Ha csak belőlük állna a csapat, az nagy gond lenne, így is szidjuk a harmadosztályú Gerard Martin-féléket, pedig ő is peremember, túl sokat nem játszik, de neki az a játékidő is sok, amit kap. Szóval csak a La Masiára nem támaszkodhatunk. Az pedig képtelenség, hogy egy év alatt egy játékost, Roquét engedtek nekünk rendesen regisztrálni. Ha Olmóékat nem engedik regisztrálni, én összehívnék egy válságértekezletet, hogy merre tovább, mert ez nem lehet a klub jövője.kmb írta: ↑2024.12.31. 15:03:11Messinel ha jól emlékszem az volt a probléma hogy hiába felezte volna( de ha jól rémlik meg többet csökkentett volna)Tebas nem engedte valami olyasmire hivatkozva hogy ilyen mértékű csökkentés nem engedélyezett stb.... Szóval ha van sapka az baj ha nincs akkor még az.Nehez nem látni a szándékot a Tebasz vezette ligatol.Siman be kellene jelenteni hogy elkezdünk dolgozni a más ligában való részvétel kidolgozásán.