Persze, ez lehet, de ezért írtam a többit, hogy ez mind következmény. Ha ahhoz, hogy normálisan működnünk, legyen esélyünk címekre, vagy legalább legyen akkora keretünk, hogy ne kelljen halálba hajszolni kölyköket, eleve áron alul kell eladnunk páholyokat, az már réges-réges-régen rossz. Ha minden BL bevételt, világkupát, rossz alkupozícióból történő áron aluli eladásokat beleveszek, akkor továbbra is azt állítom, hogy az FFP felmérhetetlen mértékű kárt okozott nekünk anyagilag is, nem csak a rólunk alkotott képben.jclayton írta: ↑2025.01.01. 10:37:18Mondjuk egy feloldás lehet erre a dilemmára, hogy a klub NEM adta el a páholyokat, csak azt mondtabence0330 írta: ↑2025.01.01. 10:35:11Fogalmam sincs, amúgy mit lehetne tenni. Ha eladtuk a páholyokat, érthetetlen a dolog. Nyilván az egész téma érthetetlen, nem csak Olmóék regisztrációja, ez már inkább csak a következmény. Tebas ezen a ponton már nem nagyon más, mint egy kiskirály, aki vagy keresztbe akar tenni nekünk, ami talán a rosszabbik eset, vagy csak tök hülye, és fogalma sincs, hogy működik egy klub, és minden áron érvényt akar szerezni az elképzeléseinek. Bőven 100 millió felett lehet már a kár számunkra, amit az FFP-vel okozott. Lehet, hogy többszáz már inkább.
(Illetve amit én olvastam, az az, hogy nem egy, hanem két befektető szponzorálta a páholyeladást, abból csak egynek a papírjait mutatták be és az sem volt teljesen rendben - ráadásul a Barca Studioshoz hasonlóan ez egyelőre teljesen virtuális üzlet, hiszen sem stadion, sem az állítólagosan eladott páholyok nem léteznek még fizikailag).
Fc Barcelona - A Hátország
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Mondjuk egy feloldás lehet erre a dilemmára, hogy a klub NEM adta el a páholyokat, csak azt mondtabence0330 írta: ↑2025.01.01. 10:35:11Fogalmam sincs, amúgy mit lehetne tenni. Ha eladtuk a páholyokat, érthetetlen a dolog. Nyilván az egész téma érthetetlen, nem csak Olmóék regisztrációja, ez már inkább csak a következmény. Tebas ezen a ponton már nem nagyon más, mint egy kiskirály, aki vagy keresztbe akar tenni nekünk, ami talán a rosszabbik eset, vagy csak tök hülye, és fogalma sincs, hogy működik egy klub, és minden áron érvényt akar szerezni az elképzeléseinek. Bőven 100 millió felett lehet már a kár számunkra, amit az FFP-vel okozott. Lehet, hogy többszáz már inkább.

(Illetve amit én olvastam, az az, hogy nem egy, hanem két befektető szponzorálta a páholyeladást, abból csak egynek a papírjait mutatták be és az sem volt teljesen rendben - ráadásul a Barca Studioshoz hasonlóan ez egyelőre teljesen virtuális üzlet, hiszen sem stadion, sem az állítólagosan eladott páholyok nem léteznek még fizikailag).
- bence0330
Fogalmam sincs, amúgy mit lehetne tenni. Ha eladtuk a páholyokat, érthetetlen a dolog. Nyilván az egész téma érthetetlen, nem csak Olmóék regisztrációja, ez már inkább csak a következmény. Tebas ezen a ponton már nem nagyon más, mint egy kiskirály, aki vagy keresztbe akar tenni nekünk, ami talán a rosszabbik eset, vagy csak tök hülye, és fogalma sincs, hogy működik egy klub, és minden áron érvényt akar szerezni az elképzeléseinek. Bőven 100 millió felett lehet már a kár számunkra, amit az FFP-vel okozott. Lehet, hogy többszáz már inkább.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Olmo szerintem csak az udvariasság kedvéért hozatta le az ügynökével, hogy marad. Ha nem engedik regisztrálni, nyilván nem fog visszavonulni, és távozni fog. Volt egy erős EB-je és egy erős ősze, kapkodnának érte, ráadásul ingyen. Új igazolásként sem hiszem, hogy leigazolhatnánk, ha a Liga egyszerűen nem enged minket igazolni. Az új bevételekre a Liga semmit nem reagál, értékesíthetünk bármit, nem érdekli őket. Innentől kezdve hibának tartok bármilyen kétségbeesett, áron aluli értékesítést, mert a Ligát nem érdekli, cserébe felélnénk a klubot.
Nem kétlem, hogy Laporta füle mögött is van vaj, rengeteg bejelentése kamunak bizonyult, ami részben persze annak az eredménye, hogy a körülmények erre kényszerítik (mindent is "eladtunk", csak pénz nem folyt be ezekből). A Ligából való kilépést ez nem tudom, miért érintené. El kellene gondolkodni az alternatív megoldásokon. A Gironának, Mallorcának is jól jönne a tuti nemzetközi kupaindulás.
Nem kétlem, hogy Laporta füle mögött is van vaj, rengeteg bejelentése kamunak bizonyult, ami részben persze annak az eredménye, hogy a körülmények erre kényszerítik (mindent is "eladtunk", csak pénz nem folyt be ezekből). A Ligából való kilépést ez nem tudom, miért érintené. El kellene gondolkodni az alternatív megoldásokon. A Gironának, Mallorcának is jól jönne a tuti nemzetközi kupaindulás.
Őszintén, mit tudtak volna tenni? Ha a Liga nem enged minket regisztrálni, a fejünk tetejére is állhatunk.
Ha korábban adjuk be, nem bukjuk el? Az UEFA szabad kezet ad a nemzeti bajnokságoknak, ha pedig az azt mondja, hogy nincs regisztráció, akkor nincs regisztráció. Az UEFA-nál lehetne panaszt tenni, ha ezt nem tettük meg, az hiba, ami megint a klubvezetés gyávasága. De jogi úton már semmire nem megyünk, akár szeptemberben adjuk be, akár októberben.
Ez tény, ezt gyakran kritizálom is. De ez a hazudozás is annak a következménye, hogy el vagyunk lehetetlenítve. Ez csak a szurkolóknak szól, ami működik is, hiszen minden ilyen kamu bejelentést hatalmas ováció fogad. Akkor miért ne csinálnák? Ez csak erről szól, semmi másról.
Ezzel nem tudom, mit akarsz mondani. Ez pontosan azt támasztja alá, hogy el vagyunk lehetetlenítve.
Először is BUÉK!
Másodszor meg érthetetlen számomra a felháborodás.
- 5 hónapja ismert volt minden tény! (Olmo regisztrációja csak sérüléseknek köszönhető, FFP 1-1 nincs, többtízmillió euró szükséges)
- Nem tettünk semmit, hogy megoldjuk a problémát, 5 újságcikk a páholyok eladásáról, Nike szerződésről, Studiosról minden, csak nem megoldás.
- Hivatalos szerződések aláírva nincsenek, pénzek nem jöttek.
- Konkrétan december közepéig senki a füle botját nem mozgatta Laportával az élen, majd beadtunk egy erőtlen bírósági keresetet, amit elbuktunk
- Most meg meglepődve nézünk, hogy Olmo és Victor nincs regisztrálva
Pontosan mit is tett a vezetőség ennek a helyzetnek elkerülése céljából? Morzsolgatták a kezüket?
Remélem eltakarítják ezt a vezetőséget a választáson és a történelemben először jöhetne olyan, aki ért is hozzá...(nem tudom kicsoda, de csak vannak jó szakemberek arrafelé is)
Én megpróbálnám Alemanyt elnöknek.
Másodszor meg érthetetlen számomra a felháborodás.
- 5 hónapja ismert volt minden tény! (Olmo regisztrációja csak sérüléseknek köszönhető, FFP 1-1 nincs, többtízmillió euró szükséges)
- Nem tettünk semmit, hogy megoldjuk a problémát, 5 újságcikk a páholyok eladásáról, Nike szerződésről, Studiosról minden, csak nem megoldás.
- Hivatalos szerződések aláírva nincsenek, pénzek nem jöttek.
- Konkrétan december közepéig senki a füle botját nem mozgatta Laportával az élen, majd beadtunk egy erőtlen bírósági keresetet, amit elbuktunk
- Most meg meglepődve nézünk, hogy Olmo és Victor nincs regisztrálva
Pontosan mit is tett a vezetőség ennek a helyzetnek elkerülése céljából? Morzsolgatták a kezüket?
Remélem eltakarítják ezt a vezetőséget a választáson és a történelemben először jöhetne olyan, aki ért is hozzá...(nem tudom kicsoda, de csak vannak jó szakemberek arrafelé is)
Én megpróbálnám Alemanyt elnöknek.
Olmo ingyen távozhat és minden 2030-ig neki járó pénzre igényt tarthat, ha akar...
Kíváncsi vagyok,hogy Olmo záradéka szerint "csak"mehet ingyé',vagy még a szerződése szerint (tán 2030-ig) járó összeget is kikell perkálnia a klubnak? Csodálatosan indul ez az év is,köszönjük minden érdekeltnek! BUÉK
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
A spanyol munkaügyi törvények nem engedték a felezésnél nagyobb csökkentést, amit nyilván nem a focisták védelme érdekében hoztak meg, de ettől még érvényes. Ennek semmi köze (nem volt) Tebashoz...kmb írta: ↑2024.12.31. 15:03:11Messinel ha jól emlékszem az volt a probléma hogy hiába felezte volna( de ha jól rémlik meg többet csökkentett volna)Tebas nem engedte valami olyasmire hivatkozva hogy ilyen mértékű csökkentés nem engedélyezett stb.... Szóval ha van sapka az baj ha nincs akkor még az.Nehez nem látni a szándékot a Tebasz vezette ligatol.Siman be kellene jelenteni hogy elkezdünk dolgozni a más ligában való részvétel kidolgozásán.
Messit ezzel a "felezett" fizetéssel is esélytelen volt regisztrálni (CVC ügy alakulás, stb)... Ez is inkább a katasztrofális pénzügyi helyzetnek volt köszönhető, de itt már játszott La Liga FFP.
Én nagyon szeretném látni, hogy Laporta ennek irányába tesz lépéseket, mert az végre ténykegbazt sugallná, hogy ő hisz a klub ártatlanságában, és abban, hogy a liga minden alap nélkül szívat minket. De én tartok tőle, hogy azért nincs nagyobb citkusz a futball világban, és azért nem áll senki a klub mellé, mert sajátmaga az igazi felelős.
Én úgy értelmezem, hogy még január 31. lesz lehetőségünk, és ez a mostani deadline csak a szokásos cirkusz volt a média részéről. Ha nem így lenne, szerintem Olmo nem állt volna ki a klub mellett (az ügynökén keresztül).bence0330 írta: ↑2025.01.01. 09:16:50Azt mondjuk nem tudom, mert rettentő faramuci a helyzet, hogy mivel az ő nevezésükre dec 31 volt a határidő, de az új igazolásokra január vége, ha közben elfogadnak valamit, pl a VIP értékesítést, akkor nem lehet kvázi új igazolásként "leigazolni"? Ez nem lehet kiskapu? Vagy ha nem, akkor amúgy ebben az esetben új játékost hozhatnánk?
- bence0330
Szerintem eljött az a pont, amikor azt kell mondani, hogy befejeztük a La Ligával, és megérdeklődni, hogy a kicsit franciábbul beszélő szomszédok örömmel fogadnának-e, amit szinte amúgy biztosra vennék. Gyakorlatilag már tényleg ellehetetlenítik a klub működését egy az egyben. Ami kis esélyünk volt a Ligára, annak kb lőttek is. Nem mintha Olmo lenne a megmentőnk, de azért ilyen szűk keretben mégiscsak plusz egy (néha) minőségi ember.
Azt mondjuk nem tudom, mert rettentő faramuci a helyzet, hogy mivel az ő nevezésükre dec 31 volt a határidő, de az új igazolásokra január vége, ha közben elfogadnak valamit, pl a VIP értékesítést, akkor nem lehet kvázi új igazolásként "leigazolni"? Ez nem lehet kiskapu? Vagy ha nem, akkor amúgy ebben az esetben új játékost hozhatnánk?
Azt mondjuk nem tudom, mert rettentő faramuci a helyzet, hogy mivel az ő nevezésükre dec 31 volt a határidő, de az új igazolásokra január vége, ha közben elfogadnak valamit, pl a VIP értékesítést, akkor nem lehet kvázi új igazolásként "leigazolni"? Ez nem lehet kiskapu? Vagy ha nem, akkor amúgy ebben az esetben új játékost hozhatnánk?
Már rég indokolt lett volna összehívni. Nekem hogy gyanus, hogy azért nem történt ez meg, mert Laporta pontosan tudja, miket mismásolt el, és akkor ez kiderülne. Ha a klub részéről mindenki ártatlan bárány lenne, és tényleg csak szívatnának minket, már rég sokkal nagyobb cirkuszt csinálta volna, nem csak sunnyogna a vezetőség.
Ezt kellene tenni. Lehet, hogy hozott rossz döntéseket is a klub (például Fatival ekkora összegért, ilyen hosszú távon hosszabbítani), de ha nem engednek minket játékost regisztrálni, akkor egyszerűen nem tudunk működni. Persze, jöjjenek a fiatalok a tartalékcsapatokból, de csak rájuk nem lehet támaszkodni. Ha csak belőlük állna a csapat, az nagy gond lenne, így is szidjuk a harmadosztályú Gerard Martin-féléket, pedig ő is peremember, túl sokat nem játszik, de neki az a játékidő is sok, amit kap. Szóval csak a La Masiára nem támaszkodhatunk. Az pedig képtelenség, hogy egy év alatt egy játékost, Roquét engedtek nekünk rendesen regisztrálni. Ha Olmóékat nem engedik regisztrálni, én összehívnék egy válságértekezletet, hogy merre tovább, mert ez nem lehet a klub jövője.kmb írta: ↑2024.12.31. 15:03:11Messinel ha jól emlékszem az volt a probléma hogy hiába felezte volna( de ha jól rémlik meg többet csökkentett volna)Tebas nem engedte valami olyasmire hivatkozva hogy ilyen mértékű csökkentés nem engedélyezett stb.... Szóval ha van sapka az baj ha nincs akkor még az.Nehez nem látni a szándékot a Tebasz vezette ligatol.Siman be kellene jelenteni hogy elkezdünk dolgozni a más ligában való részvétel kidolgozásán.
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek.
Messinel ha jól emlékszem az volt a probléma hogy hiába felezte volna( de ha jól rémlik meg többet csökkentett volna)Tebas nem engedte valami olyasmire hivatkozva hogy ilyen mértékű csökkentés nem engedélyezett stb.... Szóval ha van sapka az baj ha nincs akkor még az.Nehez nem látni a szándékot a Tebasz vezette ligatol.Siman be kellene jelenteni hogy elkezdünk dolgozni a más ligában való részvétel kidolgozásán.
-
- Capitá del Barça
Számomra az az érthetetlen, hogy miért véded ennyire elvakultan Laportát, és csinálsz úgy, mintha minden döntése egy zseniális húzás lenne.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.31. 08:22:14Messi nélkül -144 milliós bérsapkát állapított meg a La Liga, és idén még fizetjük. Legyen bármennyi is a fizetése.
21/22- Ben a karokkal 98 (1017 milliós bevétel)milliós profittal zártunk, és akkor tudtunk igazolni. Előtte 20/21-ben 630 milliós tiszta bevétel volt, 1136 milliós kiadásra
https://www.fcbarcelona.com/en/news/228 ... lion-euros
A kettő között egy év telt el.
Szerk: számomra az is érthetetlen, amikor több száz milliós bevételekről, hiányokról, üzletekről beszélünk, és mindig előjön Lewy, Ferran vagy Fati fizetése amikor abban az évben csak Umtiti keresett 30 milliót.

Az, hogy a bevételek nőttek a 20/21-es szezon után nem egy nagy csoda, hiszen visszajött 250 millió körüli kiesés a covid miatt.
Az, hogy csökkentette a bértömeget ugyancsak nem egy nagy dolog, mert kb. bárkinek ezt kellett volna tennie abban a helyzetben, konkrétan a Liga szabályozása miatt meg volt kötve a keze, ráadásul anélkül a klub egész egyszerűen anyagi csődbe megy. Nem is tudott volna mást csinálni.

Az adósságot meg konkrétan nem is csökkentette, csupán átvariálta. Az ugyanis, hogy a klub tulajdonának bevételt hozó részeit eladja csak annyit jelent, hogy az adósságot átkonvertálta bevételkiesésre. Ja meg ugye csinált egy egyszerű hitelkiváltást, hogyan a rövid lejáratú hiteleket kicserélte egy hosszúra (ez is ugye kiadás csökkentésnek minősül, miközben a hitelállomány amúgy nőtt általa)
Ahogyan az "Idén 870, jövőre 890 milliós bevételt várnak Stadion nélkül!!!" bevétel sem egy hatalmas teljesítmény, hiszen kb. 800 milló volt ez már a 18/19-es szezonban is. Ha az azóta eltelt 6 év inflációs rátáit nézzük, jelenleg a 950 milliós bevétel sem lenne meglepő. És amúgy valószínűleg közelebb is lenne ehhez ha nem lenne eladva ugye rengeteg bevételt hozó tulajdonjog.
A marketing bevételek növekedése sem nagy mágia, ha valaki körbenéz a piacon látja hogy mennyire megnőtt az abban megforduló pénz és hogy hatalmas összegek mozognak ott.
Ha megnézed és összehasonlítod más klubbokkal az FC Barcelona bevételének alakulását az elmúlt 6 évben, és %-os szinten veszed figyelembe a számokat (ami valóban mérvadó) akkor semmilyen csodát nem tett Laporta a bevételeknél. Az a növekedés amit Te a világ 8. csodájának könyvelsz el, az a piac organikus növekedésének is köszönhető:
https://ibb.co/X5Mfr8t
Tehát feltételezhetően bárki aki az elnöki székbe került volna, tudná hozni ezeket a számokat nagyjából, ahogyan a bértömeg csökkentése sem varázslat, hiszen nem volt választása.
Ami valóban egyéni érdeme, az például a kiskapuk folyamatos keresése a Liga szabályainak kijátszására, amivel tudott igazolni több játékost is nagy pénzekért annak ellenére, hogy a klub anyagi helyzete nem feltétlenül volt erre alkalmas (ugye a tulajdonjogok eladásával generált egyszeri nagy bevételek az 1:1 szabály eléréséhez). Ez pedig hogy mennyire válik majd be és tényleg jó befeketések voltak-e kiderül majd pár év múlva. Ugyanis eddig a szezonig azért pl. Raphinha, Ferran, Roque elég nagy luftok voltak. Lewa is eléggé hullámzó teljesítményű és ki tudja egy fiatalabb, olcsóbb tehetség kevesebb fizuval ne hozott-e volna szépen gólokat.
A másik ami ugyancsak Laporta "érdeme", és kapcsolódik az előző ponthoz hogy nem merte bevállalni a nagy visszaesést csapatszinten. Nem volt hajlandó elengedni a sztárigazolások intézményét és azt mondani, hogy akkor most a klub 1-2 évig építkezik és nem valós cél a bajnoki címek, meg bajnokok ligája, stb. Ez amúgy ugyancsak egy olyan kérdés, amiről utólag már nem tudjuk, nem volt-e rossz döntés. Vitatkozhatunk rajta, ki hogy látja, de egyértelműen eldönteni sosem tudjuk majd. Flick azért megmutatta, hogy lehet a La Masiara építeni elég szépen még mindig, de nem tudhatjuk egy nagyobb és drasztikusabb változást is szépen vészelt-e volna át a csapat, és hogy pl. egy Xavi jól tudta volna-e kezelni, stb.
Laportának vannak érdemei, de előbb vagy utóbb el kellene fogadnod hogy Ő is ember, hibázhat is, és igenis fogja kapni a kritikákat ha rendszeresen nagyokat mond amik nem válnak be, vagy éppen erőteljesen kétes döntéseket hoz.
Dani Olmo ügye a Nike + VIP páholy kombinációval tökéletesen mutatja az emberek miért kedvelik vagy éppen nem kedvelik Laportát. Azt az ügyet lehet úgy nézni, hogy jajjagonosz LaLiga a hibás mindenért és összezárni Laporta mögött, vagy lehet úgy nézni, hogy Laporta 1 éven belül csak a nyilatkozatait figyelembe véve 3 pálfordulást tett és ez amúgy nem egy tetszetős emberi természetre vall.
Messi belement a fizetése felezésébe 3 éve, több helyen nyilatkozta ő is, meg az apja is, most 3 éves cikkeket nincs időm keresgélni.Chino írta: ↑2024.12.31. 01:50:171. Amúgy Messinek miért lett volna 40 millió a fizetése? Lehet, hogy így volt és megfelezte volna (mert ennek közel a duplája volt), de én erre nem emlékszem. Tudsz valami forrást erről?
2. Nem Lewy 27 milliós fizetése miatt kellett karokat értékesíteni, hanem a sok 15+ milliós bérű kerékkötő miatt.
Nem Lewa miatt értékesítettünk karokat, hanem azért a 4 játékosért, akiket 150m vételáron és sokmilliós fizetésekért hoztunk a 2 ingyen igazolás mellé. A 15+ milliós játékosokat meg így is, úgy is el kellett küldeni pénzügyi szempontból...
Ugyanezt mondom... 500 millió jött be a jogok és üzletrészek eladásával, azt mindegy mikor tettük volna. 20/21ben is pozitív mérleggel zártunk volna, ha akkor sózzuk el az összes családi ezüstöt.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.31. 08:22:1421/22- Ben a karokkal 98 (1017 milliós bevétel)milliós profittal zártunk, és akkor tudtunk igazolni. Előtte 20/21-ben 630 milliós tiszta bevétel volt, 1136 milliós kiadásra
Amúgy pont ez a két nyár mutatja a kétarcú Laportát.
20/21ben a racionális hosszútávú klubérdekeket néző menedzser, ott valami eltört nála és 21/22 meg a populista politikus, akinek kell a 34 éves "világsztár" Lewa, hogy megmutassa mindenkinek, holott volt egy Auba, aki abban a csapatban simán eljutott volna évi 15-25 bajnoki gólig főleg Luukal a cserepadon.
-
- Entrenador del Barça
Messi nélkül -144 milliós bérsapkát állapított meg a La Liga, és idén még fizetjük. Legyen bármennyi is a fizetése.Chino írta: ↑2024.12.31. 01:50:171. Amúgy Messinek miért lett volna 40 millió a fizetése? Lehet, hogy így volt és megfelezte volna (mert ennek közel a duplája volt), de én erre nem emlékszem. Tudsz valami forrást erről?Troym írta: ↑2024.12.30. 19:52:04Csak egy érdekesség, gondolkodj el rajta:
2021 - Messi megtartása Laporta szerint a klub jövőjét veszélyezteti, így nem lehetséges (fizetése cca 40m lehetett volna)
2022 - Lewa 50 milliós vételára és 30 milliós fizetése miatt üzletrészeket és különböző jogokat ad el Laporta (te karoknak hívod) szerintem szintén a klub hosszútávú jövőjét felélve, akkor ez hogy áll össze egy logikai egésszé?
Messi miatt nem lehetett üzletrészeket értékesíteni? Lewa miatt igen?
Amúgy nem Messi a Laporta ellenszenvem alapja, csak azt világítanám meg mekkora mese minden, amit mond a kedves elnök....
2. Nem Lewy 27 milliós fizetése miatt kellett karokat értékesíteni, hanem a sok 15+ milliós bérű kerékkötő miatt.
21/22- Ben a karokkal 98 (1017 milliós bevétel)milliós profittal zártunk, és akkor tudtunk igazolni. Előtte 20/21-ben 630 milliós tiszta bevétel volt, 1136 milliós kiadásra
https://www.fcbarcelona.com/en/news/228 ... lion-euros
A kettő között egy év telt el.
Szerk: számomra az is érthetetlen, amikor több száz milliós bevételekről, hiányokról, üzletekről beszélünk, és mindig előjön Lewy, Ferran vagy Fati fizetése amikor abban az évben csak Umtiti keresett 30 milliót.
- Chino
- Llegenda del Barça
1. Amúgy Messinek miért lett volna 40 millió a fizetése? Lehet, hogy így volt és megfelezte volna (mert ennek közel a duplája volt), de én erre nem emlékszem. Tudsz valami forrást erről?Troym írta: ↑2024.12.30. 19:52:04Csak egy érdekesség, gondolkodj el rajta:FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.30. 17:11:32Akik Messi távozása miatt utálják Laportát, ő még ezt az előnytelen szerződést is megkötötte volna, az élet másként hozta. Messi a kedvenc játékosom, de elfogadom a távozását.
2021 - Messi megtartása Laporta szerint a klub jövőjét veszélyezteti, így nem lehetséges (fizetése cca 40m lehetett volna)
2022 - Lewa 50 milliós vételára és 30 milliós fizetése miatt üzletrészeket és különböző jogokat ad el Laporta (te karoknak hívod) szerintem szintén a klub hosszútávú jövőjét felélve, akkor ez hogy áll össze egy logikai egésszé?
Amúgy nem Messi a Laporta ellenszenvem alapja, csak azt világítanám meg mekkora mese minden, amit mond a kedves elnök....
Forca Barca!!!!
Csak egy érdekesség, gondolkodj el rajta:FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.30. 17:11:32Akik Messi távozása miatt utálják Laportát, ő még ezt az előnytelen szerződést is megkötötte volna, az élet másként hozta. Messi a kedvenc játékosom, de elfogadom a távozását.
ebben szinte biztos voltam, semmi nem volt a kezünkben...
𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆: The second court today has rejected Barcelona’s appeal to register Dani Olmo and Pau Victor, reports Mundo Deportivo.

-
- Entrenador del Barça
Amikor átvette a klubot, 480 millió volt az éves költségvetési hiány, 1,4 milliárdos a tartozás, rengeteg átütemezett fizetés, tele túlfizetett játékossal. Azután (éppen ezért is)évenként 200 milliós a hiányLG írta: ↑2024.12.30. 15:24:26Úgy tudom, hogy Perez is egy durván eladósodott Real Madridot vett át anno az első elnöksége alatt, és finoman szólva is sikeres volt a válságkezelése. Megjegyzem, hogy Laporta első elnöksége is hasonló sikertörténet volt, de szerintem azóta elkattant valami az öregnél, nem tett neki jót a politikai pálya, illetve legtöbben már nincsenek már mellette az akkori emberei közül, akik szintén nem keveset tettek hozzá a sikerekhez. Ezek után én is -ahogy sokan mások- reménykedtem, hogy másodszor is megcsinálhatja, de nagyot csalódtam: szerintem sem emberileg, sem szakmailag nincs már azon a szinten, mint anno. Az sem véletlen, hogy az új csapatából is sokan kihátráltak mögülle, olyanok, akiknek én inkább tulajdonítom a Chino által felmutatott eredményeket, mint magának Laportának. Amúgy az erősítéseknek megvolt az ára, lassan mindent tartalékát feléli a klub. Nem Haaland leigazolása a téma jelenleg, bár Laporta ezt szeretné elhitetni. De a valóságban Olmot kell regisztrálni valahogy, és ehhez most újabb tartalékokat kell felélni. Ez a valóság, nem pedig az amit Laporta kommunikál, hogy már madjnem itt a Kánaán. Mióta újra elnök lett, azóta folyamarosan majdnem itt a Kánaán, de valahogy csak nem érkezik meg. Biztos Tebas, Perez és Franco szelleme tartják vissza...
Csökkentette az adósságot, igaz a közvetítési jogdíjak árán. Azért "palancas"-nak hívták, mert meg kellett állítani az éves több száz milliós hiányt.
180-200 millióval csökkentette a bértömeget
Új, versenyképes csapatot épített
Minden szakág bajnok volt két éve
Nőtt a marketingbevétel, BLM (kereskedelmi egység)100+ milliót hoz évente
Idén 870, jövőre 890 milliós bevételt várnak Stadion nélkül!!!
Megkötötte a Nike szerződést, ami sokkal előnyösebb a jelenlegi büntető tételekkel teletűzdelt szerződéstől, ami még 3 évig tartott volna
És azért kapja a kritikát, mert nem szimpatikus.
Én elnézem neki, még ha alaphangon nekem sem szimpatikus az ilyen embertípus, csak tisztában vagyok azzal is, hogy Bartomeuék egy töketlen brigád volt, akiknek a fejükre nőttek a játékosok, és mindenki ott nézte ... ahol tudták (Atletico-Griezmann "peres" ügy stb.)
És nem álltak ki a klub érdekeiért.
Tebassal ott romlott meg a viszony, amikor nem kötöttük még a CVC-t, amiből az ő zsebe telik meg. Cserébe a Real még be is perelte, engedtessék hát még Laportának, ha megjegyzi, hogy a disznófejű hamis bizonyítékokat nyújtott be a Barca ellen a bíróságon, fenyegette mindenfélével a klubot, üzleti titkokat tett nyilvánossá. Ott hátráltatja a klubot, ahol tudja, közben bátran hangoztatja heti szinten, hogy Real Madrid szurkoló, és amikor a hivatalos csatornájukon befolyásolják a bírók munkáját, akkor annyit tud, hogy jajj de csúnya Perez.
Biztos vagyok benne, ha Bartomeu, vagy hasonló nosztalgikus politikus veszi át a klubot, vagy csődbe megy, vagy visszaesünk egy középcsapat szintjére a BL indulást kockáztatva.
A gazdasági karokat pedig félig meddig lehet köszönni Tebasnak, mert az FFP-jének köszönhetően biztos nem maradt volna Araujo, Gavi, Balde, Yamal, és a többiek, mert nem fértek volna bele 1a 4-hez. Cserébe itt lehetne Pique, Umtiti, Lenglet és társai.
Épül a stadion, és az egész környezete megújul.
Más:Tippre biztosan több lesz a vége a megállapítottnál, a Bernabeu most tart 1,7 milliárdnál.
Én nem hasonlítanám 10 évvel ezelőtt készült stadionok árához, azóta sokat nőttek a költségek.
Szerk: https://sports.yahoo.com/full-story-beh ... 00789.html
Sporton jött le a héten. CVC ügy, Messi távozása.
Szerk2 nem is csodálkozom, hogy Perez begőzölt. 50 évre elzálogosítani a közvetítési jogdíjakat.
Nekik nem volt rá szükségük, ezért pereltek, nekünk kevés lett volna, ha marad is Messi a magas fizetésével, következő év megint jócskán mínuszos, senki nem érkezett volna, és a fiatalokkal sem tudunk hosszabbítani, és regisztrálni
CVC 50 évre 10% 250, 270 milliót kaptunk volna a hírek szerint
Sixth Street 10% 207 millió 25 évre (utána még eladtunk 15%-ot)
Ilyen ember a La Liga megmentője, és ő számolja ki, mennyi az annyi.
Akik Messi távozása miatt utálják Laportát, ő még ezt az előnytelen szerződést is megkötötte volna, az élet másként hozta. Messi a kedvenc játékosom, de elfogadom a távozását. Tebasra és az FFP-ére emiatt is haragszom.
Úgy tudom, hogy Perez is egy durván eladósodott Real Madridot vett át anno az első elnöksége alatt, és finoman szólva is sikeres volt a válságkezelése. Megjegyzem, hogy Laporta első elnöksége is hasonló sikertörténet volt, de szerintem azóta elkattant valami az öregnél, nem tett neki jót a politikai pálya, illetve legtöbben már nincsenek már mellette az akkori emberei közül, akik szintén nem keveset tettek hozzá a sikerekhez. Ezek után én is -ahogy sokan mások- reménykedtem, hogy másodszor is megcsinálhatja, de nagyot csalódtam: szerintem sem emberileg, sem szakmailag nincs már azon a szinten, mint anno. Az sem véletlen, hogy az új csapatából is sokan kihátráltak mögülle, olyanok, akiknek én inkább tulajdonítom a Chino által felmutatott eredményeket, mint magának Laportának. Amúgy az erősítéseknek megvolt az ára, lassan mindent tartalékát feléli a klub. Nem Haaland leigazolása a téma jelenleg, bár Laporta ezt szeretné elhitetni. De a valóságban Olmot kell regisztrálni valahogy, és ehhez most újabb tartalékokat kell felélni. Ez a valóság, nem pedig az amit Laporta kommunikál, hogy már madjnem itt a Kánaán. Mióta újra elnök lett, azóta folyamarosan majdnem itt a Kánaán, de valahogy csak nem érkezik meg. Biztos Tebas, Perez és Franco szelleme tartják vissza...
- Chino
- Llegenda del Barça
Nem igazán látom ezt a nagy költekezést. A kölcsönök évről évre száz milliókban mérhetően csökkennek, miközben három és fél év alatt gyakorlatilag lecserélték a csapatot, azokra a posztokra nagyon kellettek az emberek. Pl. támadósorban volt egy folyamatosan sérült Demélén plusz, LdJ, Braithwaite, Abde,Jutglá. Plusz tele volt pénztemetővel az egész csapat, amiket szintén sikerült szinte egytől-egyig kigyomlálni. Ha megnézzük abból a keretből, amit kb. Messi tartott még valamennyire felszínen, maradt MAtS, De Jong, Araujo, Pedri meg egy két saját nevelés, mint mondjuk Gavi, aki akkor épp hogy bemutatkozott. Abból lett egy jóval erősebb csapat, a bérkeret pedig 130 millióval csökkent. Még tavaly is elképzelhetetlen lett volna mondjuk egy Haaland-féle igazolás, míg most már nem tűnik lehetetlennek (nem azt mondom, hogy lesz rá pénz, de nem lehet már egy ilyen hírst simán legyintéssel elintézni) Emellett azért lett egy stadion, ami nem kis dolog és egy ideig csak a pénzt viszi/vitte, hosszútávon viszont hatalmas bevételi forrás, ami nagy mértékben helyre lökheti az egész klubot. Főleg, ha majd a stadion mellett fokozatosan épül ki az egésdz Espai Barca projekt. (plusz ilyen Barca One és hasonlók)El Sie7e írta: ↑2024.12.30. 12:24:38
Ahogy olvasgatom itt is minimum megosztó Laporta munkássága. Nekem kívülről nem néz ki jónak de sokaknak tetszik. Szerintem az is egy jogos kérdés, hogy mikor lesz valami az ő felelőssége. Lassan a felénél tart "az elmúlt nyolc évnek" egy ponton túl nem kéne mutogatni. Az én ízlésemnek felelőtlenül és politikailag költekezik és a jövő pénzét égeti majdnem minden mozdulatával. Lassan megint választások lesznek és nem látszik, hogy maga klub előre mozdult volna. Amit sikerülne csökkenteni adósságban azt el is verik igazolásokra akikkel megint gondok vannak. Lassan megint választások lesznek ott meg megint puffogtatni kell majd amiért szavaznak. A megszorítások sose népszerűek de a nagy ígéretek meg felelőtlenek.
Szerintem ez nem egy felelőtlen gazdálkodás. Kíváncsi vagyok Pereznek jobban sikerült volna.
Forca Barca!!!!
Volt kontroll csoport és pont emiatt lett ffp.
2011-es cikk
https://www.businessinsider.com/twenty- ... ion-2011-7
2015-ös cikk
https://www.espn.co.uk/football/story/_ ... ck-la-liga
rengeteg tanulmány is készült de azok elég szárazak.
Elég megnézni milyen csapatok senyvednek az alsóbb osztályokban. Racing Santander,Malaga,Deportivo,Zaragoza,Recreativo. Emellett olyanok is megjárták a segundát mint Betis,Villareal,Osasuna,Mallorca. Ezek mint visszajöttek felelős gazdálkodással a Villareal meg szép sikereket is elért már.
Más országokban is bedőltek a klubok. Még a Napoli is megjárta a Seria B-t mielőtt rendberakták. Parma,Rangers,AEK Athen,Dnipro,Bordeaux,Saint-Etienne,Nancy,Sochaux,Valenciennes és a legfrisebb ugye a Lyon ideiglenes kiesést kapott ha év végéig nem teszik rendbe a pénzügyeiket.
Az angoloknál is kezdenek kapcsolni és kezdik alkalmazni a PSR-t ami a saját ffp-jük az uefa ffp mellett. Tavaly már büntették is a Forestet és Evertont miatta.
Ahogy olvasgatom itt is minimum megosztó Laporta munkássága. Nekem kívülről nem néz ki jónak de sokaknak tetszik. Szerintem az is egy jogos kérdés, hogy mikor lesz valami az ő felelőssége. Lassan a felénél tart "az elmúlt nyolc évnek" egy ponton túl nem kéne mutogatni. Az én ízlésemnek felelőtlenül és politikailag költekezik és a jövő pénzét égeti majdnem minden mozdulatával. Lassan megint választások lesznek és nem látszik, hogy maga klub előre mozdult volna. Amit sikerülne csökkenteni adósságban azt el is verik igazolásokra akikkel megint gondok vannak. Lassan megint választások lesznek ott meg megint puffogtatni kell majd amiért szavaznak. A megszorítások sose népszerűek de a nagy ígéretek meg felelőtlenek.
Atlantis nagyon jól összefoglalta.
Szerintem egyértelműen kell az FFP, hiszen eszement költekezés folyik már évek óta a futballlban, ennek most már időszerű valamilyen egészséges határt szabni. A megvalósítás még nem tökéletes, az egyértelmű. Pl. egyelőre azt látjuk, hogy a La Liga FFP-je jóval szigorúbb, mint a PL-é. Igaz, utóbbiban is tervben van a szigorítás, és nagy kérdés, hogy mi lesz a 115 pontban vizsgált City-vel, akik épp most készülnek nagyon komoly költekezésre. De egyelőre a különbség megvan, szóval a jelenlegi helyzetet nézzük. Így én is azt mondanám, hogy túl szigorú a spanyol rendszer. De Laportának így is csak kis részt adnék igazat. A Real és a Bayern a példa, hogy észszerű gazdálkodással fel lehet venni a versenyt az angolokkal Európában. A bajorok voltak azok, akik kritizálták Laportát, hogy köztudottan rossz gazdasági helyzetben kinyitotta a pénzcsapot, és költekezett bőségesen. Szóval azért Laporta sokszor gazdálkodott felelőtlenül, csak ezzel nem dicsekedik, mert könnyebb Tebast és a Ligát köpködni. Amikor valami simlivel próbálkozik, ami nem megy át, ugyanezt a propagandát alkalmazza. Ráadásul arcátlanul és rendszeresen hazudik. Valóban olyan, mint egy politikus, de az a baj, hogy abból a rosszabb fajtából.
Összességében azt mondanám, hogy a propagandájában kis igazság van ugyan, de a nagyobb része butítás és uszítás, amivel eltereli a figyelmet a saját hibáiról. Lehet aztán mentegetni, hogy a klub érdekében teszi, de nekem nagyon nehezen vesz be a gyomrom egy ilyen embert.

Szerintem egyértelműen kell az FFP, hiszen eszement költekezés folyik már évek óta a futballlban, ennek most már időszerű valamilyen egészséges határt szabni. A megvalósítás még nem tökéletes, az egyértelmű. Pl. egyelőre azt látjuk, hogy a La Liga FFP-je jóval szigorúbb, mint a PL-é. Igaz, utóbbiban is tervben van a szigorítás, és nagy kérdés, hogy mi lesz a 115 pontban vizsgált City-vel, akik épp most készülnek nagyon komoly költekezésre. De egyelőre a különbség megvan, szóval a jelenlegi helyzetet nézzük. Így én is azt mondanám, hogy túl szigorú a spanyol rendszer. De Laportának így is csak kis részt adnék igazat. A Real és a Bayern a példa, hogy észszerű gazdálkodással fel lehet venni a versenyt az angolokkal Európában. A bajorok voltak azok, akik kritizálták Laportát, hogy köztudottan rossz gazdasági helyzetben kinyitotta a pénzcsapot, és költekezett bőségesen. Szóval azért Laporta sokszor gazdálkodott felelőtlenül, csak ezzel nem dicsekedik, mert könnyebb Tebast és a Ligát köpködni. Amikor valami simlivel próbálkozik, ami nem megy át, ugyanezt a propagandát alkalmazza. Ráadásul arcátlanul és rendszeresen hazudik. Valóban olyan, mint egy politikus, de az a baj, hogy abból a rosszabb fajtából.
Összességében azt mondanám, hogy a propagandájában kis igazság van ugyan, de a nagyobb része butítás és uszítás, amivel eltereli a figyelmet a saját hibáiról. Lehet aztán mentegetni, hogy a klub érdekében teszi, de nekem nagyon nehezen vesz be a gyomrom egy ilyen embert.
- bence0330
Én egyetértenék azzal, hogy legyen egy egységes plafon. xmillió klubonként, esetleg per kopf is, vagy ha nem is szó szerint személyenként, akkor átlagolva, 24 fős keretnék 240 , 20 fős keretnél 200, stb. Ez idáig rendben is van, sportszakmai érdek.
De ez ami itt a ligában van, teljesen másról szól. Eleve mi közük van ahhoz, hogy más szakosztályaink mit csinálnak?
Meg ez az 1:1, stb szabály teljesen nonszensz.
De ez ami itt a ligában van, teljesen másról szól. Eleve mi közük van ahhoz, hogy más szakosztályaink mit csinálnak?

A magyar és sok más kelet európai példa bizonyára nagyon előremutató,közpénzzel kitömött,mesterségesen felpumpált,pártfunkcionáriusok által elnökölt patyomkin csapatok. Akadémiai háttérrel,ami annyira hatékony,hogy szinte minden csapat középszerű zsoldosokkal van tele. Tudtommal nem csak olajos csapatok vannak,de bizonyára rosszul tudom. Amúgy a city ellen már van bármilyen ítélet? Vagy tudjuk,hogy bűnősek és kész?(khm ártatlanság vélelme) Biztosan tökjó,hogy kiskorusítják gazdaságilag a csapatokat,és bizonyára nem a kiskapuk keresése felé fog elmenni az egész. Mindegy is majd az idő eldönti,hogy pl. a Girona mennyit profitál belőle hosszabb távon. A baj az,hogy nincs kontroll csoport,az sosem tudjuk meg mi lett volna ha nincs ffp.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”