LG írta: ↑2024.12.30. 15:24:26
Úgy tudom, hogy Perez is egy durván eladósodott Real Madridot vett át anno az első elnöksége alatt, és finoman szólva is sikeres volt a válságkezelése. Megjegyzem, hogy Laporta első elnöksége is hasonló sikertörténet volt, de szerintem azóta elkattant valami az öregnél, nem tett neki jót a politikai pálya, illetve legtöbben már nincsenek már mellette az akkori emberei közül, akik szintén nem keveset tettek hozzá a sikerekhez. Ezek után én is -ahogy sokan mások- reménykedtem, hogy másodszor is megcsinálhatja, de nagyot csalódtam: szerintem sem emberileg, sem szakmailag nincs már azon a szinten, mint anno. Az sem véletlen, hogy az új csapatából is sokan kihátráltak mögülle, olyanok, akiknek én inkább tulajdonítom a Chino által felmutatott eredményeket, mint magának Laportának. Amúgy az erősítéseknek megvolt az ára, lassan mindent tartalékát feléli a klub. Nem Haaland leigazolása a téma jelenleg, bár Laporta ezt szeretné elhitetni. De a valóságban Olmot kell regisztrálni valahogy, és ehhez most újabb tartalékokat kell felélni. Ez a valóság, nem pedig az amit Laporta kommunikál, hogy már madjnem itt a Kánaán. Mióta újra elnök lett, azóta folyamarosan majdnem itt a Kánaán, de valahogy csak nem érkezik meg. Biztos Tebas, Perez és Franco szelleme tartják vissza...
Amikor átvette a klubot, 480 millió volt az éves költségvetési hiány, 1,4 milliárdos a tartozás, rengeteg átütemezett fizetés, tele túlfizetett játékossal. Azután (éppen ezért is)évenként 200 milliós a hiány
Csökkentette az adósságot, igaz a közvetítési jogdíjak árán. Azért "palancas"-nak hívták, mert meg kellett állítani az éves több száz milliós hiányt.
180-200 millióval csökkentette a bértömeget
Új, versenyképes csapatot épített
Minden szakág bajnok volt két éve
Nőtt a marketingbevétel, BLM (kereskedelmi egység)100+ milliót hoz évente
Idén 870, jövőre 890 milliós bevételt várnak Stadion nélkül!!!
Megkötötte a Nike szerződést, ami sokkal előnyösebb a jelenlegi büntető tételekkel teletűzdelt szerződéstől, ami még 3 évig tartott volna
És azért kapja a kritikát, mert nem szimpatikus.
Én elnézem neki, még ha alaphangon nekem sem szimpatikus az ilyen embertípus, csak tisztában vagyok azzal is, hogy Bartomeuék egy töketlen brigád volt, akiknek a fejükre nőttek a játékosok, és mindenki ott nézte ... ahol tudták (Atletico-Griezmann "peres" ügy stb.)
És nem álltak ki a klub érdekeiért.
Tebassal ott romlott meg a viszony, amikor nem kötöttük még a CVC-t, amiből az ő zsebe telik meg. Cserébe a Real még be is perelte, engedtessék hát még Laportának, ha megjegyzi, hogy a disznófejű hamis bizonyítékokat nyújtott be a Barca ellen a bíróságon, fenyegette mindenfélével a klubot, üzleti titkokat tett nyilvánossá. Ott hátráltatja a klubot, ahol tudja, közben bátran hangoztatja heti szinten, hogy Real Madrid szurkoló, és amikor a hivatalos csatornájukon befolyásolják a bírók munkáját, akkor annyit tud, hogy jajj de csúnya Perez.
Biztos vagyok benne, ha Bartomeu, vagy hasonló nosztalgikus politikus veszi át a klubot, vagy csődbe megy, vagy visszaesünk egy középcsapat szintjére a BL indulást kockáztatva.
A gazdasági karokat pedig félig meddig lehet köszönni Tebasnak, mert az FFP-jének köszönhetően biztos nem maradt volna Araujo, Gavi, Balde, Yamal, és a többiek, mert nem fértek volna bele 1a 4-hez. Cserébe itt lehetne Pique, Umtiti, Lenglet és társai.
Épül a stadion, és az egész környezete megújul.
Más:Tippre biztosan több lesz a vége a megállapítottnál, a Bernabeu most tart 1,7 milliárdnál.
Én nem hasonlítanám 10 évvel ezelőtt készült stadionok árához, azóta sokat nőttek a költségek.
Szerk:
https://sports.yahoo.com/full-story-beh ... 00789.html
Sporton jött le a héten. CVC ügy, Messi távozása.
Szerk2 nem is csodálkozom, hogy Perez begőzölt. 50 évre elzálogosítani a közvetítési jogdíjakat.
Nekik nem volt rá szükségük, ezért pereltek, nekünk kevés lett volna, ha marad is Messi a magas fizetésével, következő év megint jócskán mínuszos, senki nem érkezett volna, és a fiatalokkal sem tudunk hosszabbítani, és regisztrálni
CVC 50 évre 10% 250, 270 milliót kaptunk volna a hírek szerint
Sixth Street 10% 207 millió 25 évre (utána még eladtunk 15%-ot)
Ilyen ember a La Liga megmentője, és ő számolja ki, mennyi az annyi.
Akik Messi távozása miatt utálják Laportát, ő még ezt az előnytelen szerződést is megkötötte volna, az élet másként hozta. Messi a kedvenc játékosom, de elfogadom a távozását. Tebasra és az FFP-ére emiatt is haragszom.