Nem egyszer határozottan lenyilatkozta ő és az ügynöke is, hogy akármi lesz az első és utolsó opció a Barca, nem is volt kissé sem homályos vagy simán diplomatikus válasz. Nem is hiszem, hogy megérné neki lépni vagy, hogy a minimálisnál több esély lenne a távozására.Troym írta: ↑2025.01.08. 13:55:51Szerintem nagyon sok múlik azon, mi lesz február 1-én. Ha Olmo addigra regisztrálva lesz, akkor simán előfordulhat, hogy az ellenfelei inkább várnak 1 évet a sima választásig, ha ingyen lelép az 50 milliós igazolás, akkor gondolom már most beadják a bizalmatlanságit.Chino írta: ↑2025.01.08. 13:42:51Az a vicc az egészben, hogy Farre és Cornet, akik legjobban hőbörögtek és ígérték, hogy benyújtják a bizalmatlansági indítványt kedden, meg sem jelentek átadni, nem is nyújtottak be semmit. A sociok is visszaléptek, sőt még Font is elhatárolódott tőlük, így jelenleg semmi nincs Laporta ellen, csak megy a szájkarate. Font is ilyen dolgokkal érvel, hogy hiba volt a stadionfelújítás és a Montjuicba költözés és hasonlók. Már kezd egyre jobban a magyar politikai életre hajazni a dolog.
A stadionfelújításról meg annyit (de úgy kompletten az egész Espai Barca projektről), hogy ha nem indította volna el a jelenlegi vezetőség sima 1:1 lenne és a regisztrációval sem lenne gond, cserébe tovább rohadna az amúgy is elég gyatra állapotú Camp Nou. Bárki is lesz a következő elnök ebből hatalmasat fog profitálni. Míg itt egy kb. 100 milliós bevétel kiesést eredményezett, jövőre már nagyon komoly összegek fognak beáramolni, nem csak a megemelkedett jegyárakból és 10+ ezer nézőszámból hanem a bérelhető VIP páholyokból.
Amúgy szinte komikus, hogy előállhat egy olyan helyzet, hogy télen tudunk vásárolni, de Olmot és PV-t regisztrálni nem.
A stadiont meg törleszteni is kell ám, nem csak bevételek lesznek, de hitel is... +10000 néző meg nem tudom honnan gondolja bárki, hogy lenne, amikor a 98.000 korábbi Camp Nouban 84.000 volt az átlagnézőszám, magyarán építhetünk akár 300.000es stadiont, a nézőszámok nem fognak azért nőni, mert nem fértek be eddig...
A stadionra a GS-től vettek fel hosszútávú hitelt, amihez az FFP-hez köze sincs, szóval ilyen szempontból irreleváns. Az utolsó évben még a kiscsapatok ellen is 75-80 ezer+ nézőszám volt, szóval több mint valószínű, hogy a 63 000-től folyamatosan bővülő új stadionban nem sok üres hely lesz. Ami jelenleg 35-40 körül mozog letolt jegyárakkal. Továbbá a Spotify-al kötött szerződés is lejár, aminek a megújítása így magasabb összegű lesz. És akkor ott vannak az egyéb létesítmények és a VIP páholyok "forgalma" amik szintén komoly bevételi források. (szerintem a kötbér sem két euro lesz)
Arról nem is beszélve, hogy egyre több amortizáció fut ki, ami jelenleg nagyon odaver a klubnak. Szóval hosszabb távon pénzügyileg jobbnak néz ki a helyzet és ha új vezetőség lesz lengetheti a zászlót, hogy gazdaságilag milyen jól helyre tette a klubot.