Troym írta: ↑2025.01.07. 21:34:34
Azért az Olmo ügytől, és Laporta sorsától függetlenül egy dolog szerintem alap.
Új sportigazgató kell.
Deco nem szint.
Nálam Luis Campos lenne az egyik jelölt, épp lejár a szerződése Párizsban és a Monacot frankón összerakta, valaki épp szóba is hozta, de meg is néztem és a névsor Radamel Falcao, João Moutinho, James Rodríguez, Fabinho, Anthony Martial, Ricardo Carvalho, Dimitar Berbatov, Bernardo Silva, Tiémoué Bakayoko, Geoffrey Kondogbia, Thomas Lemar egész pofás volt és akárki akármit mond, de szerintem a Párizs is sokkal jobban össze van rakva mióta odament, nem 100 milliós klasszisokat, hanem tényleg nagy potenciállal rendelkező játékosokat szednek össze.
Szerintem is alap kell, hogy legyen. Ha megoldódik az Olmo ügy, januárban a piacra kell menni. Ezt hagynám Deconak, azért a hírek szerint azért vannak jó meglátásai, erős, jól szerelő vkp-s, szélső, szélső hv. És nem csak Barca DNS játékosok. Rengeteg jó játéjosról csúsztunk le az utóbbi miatt. Viszont ezt a brazil piacról 30+ millióért lutrit igazolni, azt gyorsan el kell felejteni, az amortizáció miatt is. Vagy La Masia, vagy ingyen játékos erre a szerepre. (Tehetség, rotáció)
Januárban csak kölcsön hoznék, vételi opcióval, hátha beválik. Vagy kihagyhatatlan, mint egy lejáró szerződésű, olcsón.
Nyáron pedig vissza kell állni a megszokott rendszerre. Kell egy sportigazgató, Deco tőlem maradhat a "technical secretary" mint Planes vagy Jordi volt.
Szerintem ha tényleg megvan az 1/1 most fog kiderülni mi várható, és mostantól lehet jobban megítélni a vezetőséget. Az edzői stábra odafigyelnek (fizikai felkészítők, most a Citytől szerződtetünk valakit ügyintézésre), a vezetőséget is rendbe kell rakni, érdemes lenne gazdasági igazgatót is keresni.
Az átigazolasokra nagyon oda kell figyelni, hogy 1-2 év múlva ne essünk vissza a szigorú FFP alá. A normális igazolásokra, szerződésekre, amirtizációra, fizetésekre nagy hangsúlyt kell fektetni.
Elvileg Alemany, Zorc 1-3 millió között keresett, ezt egy jó szakmai munka sokszorosan visszahozza.
Szerk:
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... l-csd.html
Az első interjú a klub részéről a témákban
Max Eberl a Bayern sportigazgatója nyilatkozott, hogy nem nagyon érdeklődnek Olmo iránt, de először tisztába kellene jönnie a spanyol szabályokkal
“First I have to familiarize myself with the Spanish regulations to know what ‘registered’ or ‘unregistered’ means, but it is not something that interests us very much,”