Ronald Araújo

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.10. 13:54:02

NewNagyatyesz írta:
2025.01.10. 13:27:11
Szerintem ő maradni akar, viszont a lejáró szerződése és a hosszabbítási ultiumátum miatt felerősödtek a távozásáról szóló pletykák.

Nem godnolnám, hogy a jelenlegi Curbarsi - Inigo kettőstől tartana. Azért Chris sokat sérült, míg Eric Garcia nem tényező. Ilyne versenyhelyzet bármelyik élcsapatnál van szerintem. ha nyáron behúzzuk Tah-t, akkor mondjuk kap még egy komoly riválist, de szerintem jó formában helyet tudna kiharcolni magának még úgy is.
Mondjuk én személy szerint a Cubarsi, Araujo, Tah, Inigo négyesnek örülnék jövőre. Chris és Eric mehetne, a befolyó pénzből meg vennék Balde elé/mellé egy embert és a védelem Kounde,Fort , néha Araujo jobbossal rendben is lenne.

A pénz nagy úr. Nem tudom mik az igényei. A klubnak be kell fejeznie a horror fizetések adását. Csak való igaz, hogy míg itt van egy FDJ, Lew, Ferran nagy fizetésért, addig nehéz a vezetőségnek is ésszerű fizetést adni, mert ezek a fizetések iránymutatást adnak nekik is a hosszabbításkor. Mondjuk ezt a problémát épp magának generálta a klub.

Tavaly azért ok hibája volt, de láttuk már őt is magas szinten játszani. Ha azt hozza, akkor mi nyerünk vele a legnagyobbat és ki fogja szorítani valamelyik védőt.
Igazából ebben Flicknek is nagy szerepe van. Ha azt mondja számít rá és megbeszélik a jövőbeni terveket, akkor el tudja dönteni, hogy mit akar. Ha Araujo nem akar menni, akkor pedig a klub hiába akarná eladni. Fatit, de Jongot árulják jobbra-balra, gondolom Ferran távozási szándékára sem mondanának nemet, de mivel nem akarnak lépni, akkor sem ha van kérő egy lehetőségük van, a szerződésbontás, ami viszont a tárca ürítésével jár.
Igazából itt az uru-n múlik most a dolog, neki kell választani, hogy mit szeretne. Ha elhagyja a szinte nevelőklubját, ahol csapatkapitány egy kis versenyhelyzet miatt, akkor részemről minden jót neki, menjen, sok sikert a konferencia ligához. A másik dolog pedig Christensen, akinek szintén eldől a sorsa nyáron, Inigoval együtt, szóval ott lesznek hárman, akik közül minimum 1 távozik, ráadásul a fizetésük is magasabb. Szóval azt sem lehet mondani, hogy évekre be vannak betonozva előtte.
Plusz Chrisről is vannak hírek, hogy télen elengedné a klub és vannak érdeklődők.
Forca Barca!!!!
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.01.10. 13:32:22

Ha Araujot eladják bagóért tököm lövöm magam, de komolyan! Andris írta, h csak akkor tér vissza, ha végre normális vezetőség lessz…sajnos azt kell mondjam a Barcánál soha nem lesz normális vezezőség ès soha nem is volt!
NewNagyatyesz
Barça B

2025.01.10. 13:27:11

Szerintem ő maradni akar, viszont a lejáró szerződése és a hosszabbítási ultiumátum miatt felerősödtek a távozásáról szóló pletykák.

Nem godnolnám, hogy a jelenlegi Curbarsi - Inigo kettőstől tartana. Azért Chris sokat sérült, míg Eric Garcia nem tényező. Ilyne versenyhelyzet bármelyik élcsapatnál van szerintem. ha nyáron behúzzuk Tah-t, akkor mondjuk kap még egy komoly riválist, de szerintem jó formában helyet tudna kiharcolni magának még úgy is.
Mondjuk én személy szerint a Cubarsi, Araujo, Tah, Inigo négyesnek örülnék jövőre. Chris és Eric mehetne, a befolyó pénzből meg vennék Balde elé/mellé egy embert és a védelem Kounde,Fort , néha Araujo jobbossal rendben is lenne.

A pénz nagy úr. Nem tudom mik az igényei. A klubnak be kell fejeznie a horror fizetések adását. Csak való igaz, hogy míg itt van egy FDJ, Lew, Ferran nagy fizetésért, addig nehéz a vezetőségnek is ésszerű fizetést adni, mert ezek a fizetések iránymutatást adnak nekik is a hosszabbításkor. Mondjuk ezt a problémát épp magának generálta a klub.

Tavaly azért ok hibája volt, de láttuk már őt is magas szinten játszani. Ha azt hozza, akkor mi nyerünk vele a legnagyobbat és ki fogja szorítani valamelyik védőt.
ocsike83
Capitá del Barça

2025.01.10. 13:17:40

gránit írta:
2025.01.10. 12:55:39
Hatalmas hiba lenne, ha már készpénznek vennénk Tah érkezését, főleg a regisztrációs problémáinkat látva. Ha meg itt maradunk Martinezzel és Cubarsí-val, az gáz lesz. Meg kellene tartani Araújót. Csak irreálisan magas összegért adnám el, egyébként nem éri meg.

Azért ekkora kultuszt sem építenék köré. Tavaly nagyon is rossz szezonja volt. A szuperkupadöntőn botrányosan rossz volt, a BL-továbbjutást gajra vágta a csapatnak, de az egész szezonban bizonytalan volt. A lesreállítás Flick előtt nálunk meg sem fordult egy edzőnek a fejében sem, pedig a feltolt védekezésből adódó problémákra egy hatékony ellenszer, de maguk a játékosok sem alkalmazták. Nyeltük is az ilyen gólokat, Araújóval a fedélzeten. A bajnokságban most 19 meccsen kaptunk 22 gólt, az 38 meccsre vetítve 44. Az előző szezonban is pontosan ennyit kaptunk, Araújóval, úgy, hogy ter Stegen sokkal több meccset játszhatott. Vissza fog térni a kezdőbe Araújo, de kicsit hűteném azt a kultuszt, hogy ő lenne a legnagyobb istencsászár, akinek alanyi jogon tuti kezdőtagsága kéne, hogy legyen.
Teljes mértékben egyetértek.
Nekem egyetlen egy problémám van ezzel az egésszel. Az ár. Tényleg szükségünk van arra a 20-30-40 millióra, amit most kapnánk érte? Mit csinálunk vele?
Nekimegyünk a tavasznak az Inigo-Cubaris párossal? Ha az egyik kidől? OK, Kounde bemegy középre, de akkor az ő helyén ki lesz? Chris még sehol sincs, a többi szóra sem érdemes.
Més que un club :P
gránit
Director del Fútbol

2025.01.10. 12:55:39

Hatalmas hiba lenne, ha már készpénznek vennénk Tah érkezését, főleg a regisztrációs problémáinkat látva. Ha meg itt maradunk Martinezzel és Cubarsí-val, az gáz lesz. Meg kellene tartani Araújót. Csak irreálisan magas összegért adnám el, egyébként nem éri meg.

Azért ekkora kultuszt sem építenék köré. Tavaly nagyon is rossz szezonja volt. A szuperkupadöntőn botrányosan rossz volt, a BL-továbbjutást gajra vágta a csapatnak, de az egész szezonban bizonytalan volt. A lesreállítás Flick előtt nálunk meg sem fordult egy edzőnek a fejében sem, pedig a feltolt védekezésből adódó problémákra egy hatékony ellenszer, de maguk a játékosok sem alkalmazták. Nyeltük is az ilyen gólokat, Araújóval a fedélzeten. A bajnokságban most 19 meccsen kaptunk 22 gólt, az 38 meccsre vetítve 44. Az előző szezonban is pontosan ennyit kaptunk, Araújóval, úgy, hogy ter Stegen sokkal több meccset játszhatott. Vissza fog térni a kezdőbe Araújo, de kicsit hűteném azt a kultuszt, hogy ő lenne a legnagyobb istencsászár, akinek alanyi jogon tuti kezdőtagsága kéne, hogy legyen.
pep71
Entrenador del Barça

2025.01.10. 12:30:59

Eddig is volt lesvonal amit tartani kellett.Azért ne higyjük már azt, h ezt Flick találta fel és sehol máshol nincs ilyen meg nem is volt eddig, ez totál hülyeség.. #-o
Írd már le légyszi, mi az jó teljesítmény amit a védők lehoztak? A kapott gólok száma , meg a játék nem ezt mutatja. Araujo eddig is jó volt a lesrejátszásban, illetve előbb fogja ő azt tudni(ha valaki szerint ez az ok), minthogy Cubarsi gyorsulna és Inigo fiatalabb lenne.
A kupa meccsen amin játszott, ott is egyből kijött, h mennyire kell ő a védelembe. Egyből lehozott egy hibátlan meccset, úgy pattantak le az ellenfél játékosai róla, h öröm volt nézni és a beíveléseknél támadásban óriási fegyver volt. Senki nem tudja ezt rajta kívül a keretben. Ilyesmi kaliberre meg mostanában sosem lesz pénze a klubnak.
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.10. 11:13:46

FcBarcelona1 írta:
2025.01.10. 08:51:40
A katalán rádiót megbízható forrásnak tartom.
Tegnap nyilatkozott az ügynöke
https://www.barcablaugranes.com/2025/1/ ... ntus-offer
Prioritás hosszabbítani a Barcaval, de elismerte, hogy vannak ajánlatok érte, és a Juve érdeklődik legkomolyabban.

Én azon is elgondolkodnék, hogyan jutottunk idáig, hogy a "világszerte csodált FFP" hatására egy TM szerint 55 milliós játékosért, csapatkapitányért, egyik legjobb játékosunkért megtesznek egy 5+20+5 milliós ajánlatot.

Így nagyon nehéz lesz belőni a fizetési ajánlatot, és ha távozni akar, az elvárt összeget.

Szerk: a körülményeket ismerve 30-40-től nem várhatunk többet, kérdés, hogy ennyiért érdemes e eladni, vagy 1,5 évünk van a hosszabbítására, addig ezt a fizetést kapja.

Én azért kicsit csodálkoznék, illetve inkább csalódnék benne, ha most télen elhagyná a klubot. Akinek azért ekkora kötődése van a klubhoz, mint neki. És ez vica versa működik, legalább annyit adott a klubnak, mint a klub neki, sőt!. Ha elmegy, mert egy fél éves sérülésből éppen visszatérve 4 meccsen csak 1-et kap és olyan ellenfelek ellen ül a padon, mint Bilbao vagy Atma (ráadásul nagy téttel bírók), akkor szerintem nincs miről beszélni. Az lenne a minimum, hogy a tavaszi szezont még lehúzza és megjarcol a helyéért, ha nem sikerül (akármilyen okból kifolyólag) akkor nyáron ugyanúgy elmehet. Kérője legalább annyi, sőt több is lesz, mint jelenleg. Ha pár meccs miatt inkább elmegy egy olyan Juvébe, ahol kis túlzással a pályája (nagy részének) halálos ítéletét írja alá, akkor én nem is marasztalnám, bármennyire szeretem.
Ráadásul egy 24-25 meccs óta együtt játszó összeszokott, jó teljesítményt nyújtó védőduót kellene hirtelen megszakítani. Könnyen lehet, hogy rosszabbul járnánk. Pl. egy lestaktikát sem könnyű megtanulni, az egész védelemnek együtt kell mozogni. Egy támadónál, középpályásnál könnyebben, hamarabb megy ez a visszaállás.

Egy ember pedig most annyit nem jelentene szerintem, a kapott gólok csak részben múlnak a középső védőkön. Tavaly például magasabb volt a kapott gól mutató, mint nélküle.
Ez a kettesével kapott gólok is azért erős. Ha az utóbbi 15 meccset veszem alapul, ami alapján szerintem már lehet relevánsan számolni, 17 gólt kaptunk. A Realnál ez például 22, a Psg-nél 15, Arsenalnál 14, Citynél 28 (olyan védőkkel, mint Dias, Gvardiol, Akanji Aké, Stones), Chelseanél 18.
És ebben nekünk benne van egy iszonyúan rossz időszak. (ahogy a Citynél sem annyira sokatmondó).

Ha végül elmegy a Juveba és csak 3 évet húz le (ami átlagban inkább több), akkor is 28-29 lesz, még ugyan aláírhat egy jobb csapathoz, de egy inkább El, mint BL résztvevő, bajnokságban még a dobogóért sem nagyon harcoló olasz csapatból nem biztos, hogy sorban fognak állni érte a top csapatok, ahol kezdő státuszt kap.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.10. 11:08:27

ocsike83 írta:
2025.01.10. 10:43:17
soadroli írta:
2025.01.10. 10:24:21
Juventus have officially communicated to Barcelona that they want to sign Ronald Araujo.
Now, Barça is considering an IMMEDIATE SALE of Araujo. @Plettigoal
Szerintem Laporta tökei már így is be vannak szorítva a satuba.
- Olmo/Pau regisztráció,
- gyanús Nike és katari szerződések,
- csúszik a stadion,
- ha Araujo-t elherdálja aprópénzért, akkor az elnökválasztáskor lefőtt neki a kávé.

Most lehetne tökös csávó. Kedves Ferrero Úr. Araujo természetesen eladó. 100 millió euró a vételár. Ha nem tetszik,el lehet tolni a biciklit.
Szerintem Laporta nem éli meg elnökként a választásokat. Nem volt olyan rég, amikor még 100 millióért sem adtuk volna Araujot, sokszor egyszemélyes hadseregként tartotta a frontot hátul. Okés, a tavalyi szezonban volt egy gyengébb időszaka, aztán egy komolyabb sérülés, de ez akkor is durva, ami most történik. :(
Andris
Adminisztrátor

2025.01.10. 10:49:02

Írhatnám a háttér topicba is azt az egy mondatot, de most ez a topik még aktuálisabb.

Ellentétben sokak (emlékem szerint gyakori) megnyilvánulásával, szerintem nem az a nagybetűs SZÉGYEN, amit a tavalyi szezon bármelyik meccsén láttunk, hanem az, amit a játékoskeret és a klubvagyon kapcsán láthatunk. Gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy ne fordulna ki a gyomrom, teljesen elkeserítő ami történik a klubbunkkal, és ennek semmi köze a pályán történő dolgokhoz.

Együttérzésem mindenkinek, aki képes tisztán látni, hogy sokkal de sokkal nagyobb gondjaink vannak, mint bármelyik meccs vagy szezon végeredménye, vagy a játék képe bizonyos hónapokban. Ha egyszer végre normális vezetőség lesz, majd talán visszatérek az eurobarcára, addig nem sok értelmét látom egy percet is foglalkozni a klubbal bármilyen formában. :(
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
ocsike83
Capitá del Barça

2025.01.10. 10:43:17

soadroli írta:
Juventus have officially communicated to Barcelona that they want to sign Ronald Araujo.
Szerintem Laporta tökei már így is be vannak szorítva a satuba.
- Olmo/Pau regisztráció,
- gyanús Nike és katari szerződések,
- csúszik a stadion,
- ha Araujo-t elherdálja aprópénzért, akkor az elnökválasztáskor lefőtt neki a kávé.

Most lehetne tökös csávó. Kedves Ferrero Úr. Araujo természetesen eladó. 100 millió euró a vételár. Ha nem tetszik,el lehet tolni a biciklit.
Més que un club :P
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.10. 09:25:25

bence0330 írta:
2025.01.10. 09:05:24
Mondjuk ha távozni akar, akkor szerintem el kell adni. Nem szabad olyan játékost marasztalni, aki nem akar magától maradni. Nyilván egy limitet be kell lőni, ha 1:1-ben vagyunk (legkésőbb ez kedden kiderül), akkor annyira nem égető az eladás, végre nem vagyunk horror alkupoziban, a lejáróban lévő szerződés miatt szerintem is olyan 40 a plafon, 50 már elég extra, valami ilyesmi árcédulával vigyék, lenne, aki vinné, nem kell emiatt aggódni.

Viszont simán el tudom képzelni, hogy a két meccses szuperkupán, ahol igazából szinte az egyetlen tényleg reális lehetőségünk maradt kupát nyerni, Flick egyszerűen nem mer kockáztatni (most hagyjuk, hogy mekkora kockázat behozni Arát egy gyengébb védő helyére, de ketten együtt, akkor is brutálisak lescsapdában, az ő gondolatait próbálom megfejteni), és megbontani azt a duót, amiben ő bízik. Aztán lehet a kupa-bajnoki-már kb lerendezett BL meccseken szépen beépíti Arát, és 3-4 meccs múlva alapkezdő lesz.

Most hosszú szünet után kipihentebb a két védő, szerintem akkor kezdtek el gyengülni, amikor fáradtak voltak. Fizikailag meg sokkal inkább szorulnak cserére a kp-támadósor tagjai, meg a szélsővédők. Ez meg arra lenne magyarázat, hogy miért nem cserélte be 2-0-nál.

Szóval szerintem ha úgy néztem, hogy minden idegszálával a csapat vasárnapi állapota volt a fejében, akkor logikus volt minden lépése. Araujo visszaépítése és hosszútávú célok szempontjából meg nem.
Ha nem kéri a távozását, én ennyiért nem adnám el. Ettől csak jobb lehet az alkupozíciónk, ha tényleg lesz 1/1 és Araujo is játszani fog, és teljesíthetünk kiemelkedően is a bajnokságban, BL-ben.
A fizetését jól meg kell gondolni, el kell kerülni az esetleges újabb Fati/Umtiti helyzetet.
Ha távozni akar, nem feltétlenül igazolnék drágán kh-et, ott van jelenleg Cubarsi, Inigo, Araujo, Christensen, Garcia. Kounde szerintem képességekre nincs olyan szinten, mint Araujo, de fejben jobban koncentrál (pedig nála is az egyik gyengesége), alig sérült.
Tah ingyen jó lenne, és lehet inkább egy jhv-et kellene igazolni.
Habzsi dőzsi mellett nálam Garcia távozna, esetleg Christensen, igaz őt is nagyon kedvelem, de ő is sokat sérült, mint Araujo. Akkor maradna jövőre Araujo,
Cubarsi, Inigo, Tah+Kounde+ minőségi JHV
Az eddigi hírek szerint is Garcia és Christensen távozhat, és úgy jött a semmiből ez az Araujo hír. Nyárig megtartanám, ha menni akar, akkor tőlem mehet, még ha nagyon kedvelem is.
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.10. 09:22:26

PR42 írta:
2025.01.10. 08:49:52
Csak mert nem tudtunk kvázi szemetet eladni jó pénzért még nem fogja azt jelenteni hogy nem tudunk eladni egy aranytojást jó pénzért.
Így hívod a játékosainkat (szemét) és engem gyanúsítasz toxikus negativitással? Kérlek ne reagálj többször a hozzászólásaimra, ígérem én sem fogok a tiedre, nincs miről beszélnünk.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.10. 09:05:24

FcBarcelona1 írta:
Szerk: a körülményeket ismerve 30-40-től nem várhatunk többet, kérdés, hogy ennyiért érdemes e eladni, vagy 1,5 évünk van a hosszabbítására, addig ezt a fizetést kapja.
Mondjuk ha távozni akar, akkor szerintem el kell adni. Nem szabad olyan játékost marasztalni, aki nem akar magától maradni. Nyilván egy limitet be kell lőni, ha 1:1-ben vagyunk (legkésőbb ez kedden kiderül), akkor annyira nem égető az eladás, végre nem vagyunk horror alkupoziban, a lejáróban lévő szerződés miatt szerintem is olyan 40 a plafon, 50 már elég extra, valami ilyesmi árcédulával vigyék, lenne, aki vinné, nem kell emiatt aggódni.

Viszont simán el tudom képzelni, hogy a két meccses szuperkupán, ahol igazából szinte az egyetlen tényleg reális lehetőségünk maradt kupát nyerni, Flick egyszerűen nem mer kockáztatni (most hagyjuk, hogy mekkora kockázat behozni Arát egy gyengébb védő helyére, de ketten együtt, akkor is brutálisak lescsapdában, az ő gondolatait próbálom megfejteni), és megbontani azt a duót, amiben ő bízik. Aztán lehet a kupa-bajnoki-már kb lerendezett BL meccseken szépen beépíti Arát, és 3-4 meccs múlva alapkezdő lesz.

Most hosszú szünet után kipihentebb a két védő, szerintem akkor kezdtek el gyengülni, amikor fáradtak voltak. Fizikailag meg sokkal inkább szorulnak cserére a kp-támadósor tagjai, meg a szélsővédők. Ez meg arra lenne magyarázat, hogy miért nem cserélte be 2-0-nál.

Szóval szerintem ha úgy néztem, hogy minden idegszálával a csapat vasárnapi állapota volt a fejében, akkor logikus volt minden lépése. Araujo visszaépítése és hosszútávú célok szempontjából meg nem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

A katalán rádiót megbízható forrásnak tartom.
Tegnap nyilatkozott az ügynöke
https://www.barcablaugranes.com/2025/1/ ... ntus-offer
Prioritás hosszabbítani a Barcaval, de elismerte, hogy vannak ajánlatok érte, és a Juve érdeklődik legkomolyabban.

Én azon is elgondolkodnék, hogyan jutottunk idáig, hogy a "világszerte csodált FFP" hatására egy TM szerint 55 milliós játékosért, csapatkapitányért, egyik legjobb játékosunkért megtesznek egy 5+20+5 milliós ajánlatot.

Így nagyon nehéz lesz belőni a fizetési ajánlatot, és ha távozni akar, az elvárt összeget.

PR42
Jugador del Barça

2025.01.10. 08:49:52

Troym írta:
2025.01.09. 20:47:24
Mikor láttál őszintén olyat (nem tudom a korod) hogy mi bárkiért jó pénzt kaptunk?

- Araujo szerződése 18 hónap múlva lejár és azt írogatják menni akar. De Ligt, Gvardiol szerződése nem volt lejáróban amikor elmentek.
- Mindenki tudja, hogy nekünk kell a pénz, ne menjünk bele az FFP stb pénzügyi témába...Gvardiol esetén játszhatta a Lipcse, hogy feljebb srófolja az árat.
- Sikerült a 30 milliós piaci értékű Kessiét 12m eladni, , 50 milliós értékű Dembele 25 millióért, és így tovább.
- Pedig ezek a Kessié féle transzferek még Alemany munkái voltak, azóta Deco bukott 30+ milliót Roquen, 15m értékű Gündogan ingyen távozott, stb

Nem mondok ellent magamnak, csak látom a szomorú tényeket. Amatőr a sportigazgató és soha nem tudtunk senkit eladni normál áron.
- 18 hónap az nagyon sok idő. Azoknak a kluboknak akiknek most kell CB azoknak nem mindegy hogy most vagy következő nyáron, vagy azutáni nyáron kapnak CB-t. Pont amiatt lesz verseny érte mert sok olyan klub van akinek CB kell.
- Mindenki tudja hogy ha akarja akkor zsebébe kell nyúlnia, mert még van 18 hónap ami sok idő, illetve mert sok licitáló van.
- Dembele 50 milliért ment el, nem? Ezt nevezem toxikus negativitásnak. "Nem fog sikerülni semmi, csak mert minden rossz és az is marad örökre." Ennek nincs értelme.
- Példákat hozhatsz de teljesen felesleges, mert egyik játékos se volt Araujo kaliber. Csak mert nem tudtunk kvázi szemetet eladni jó pénzért még nem fogja azt jelenteni hogy nem tudunk eladni egy aranytojást jó pénzért.
+1 Nem vagyok elégedett az adás-vételeinkkel általánosságban, de ez nem taszít teljes letargiába se. Szerintem a toxikus negatívitás a 30m. A realitás 60. A toxikus pozitívitás pedig 100m lenne. Majd meglátjuk, de felvenni ezt a vesztes mentalitást értelmetlen.

Ellentmondasz magadnak, mert amikkel alátámasztottad az érved, azok valótlan volt. Azt írtad hogy nem fogjuk tudni pótolni mert 40-et kapunk érte talán, és De Lightek mennek 60 milliókért. Nem kerestem vissza a számokat, de kb ezt írtad.
Ez azért nem valós, mert legutóbbi átigazolási díja De Lightnek 47m volt. Szóval még ha igazad is lenne és csak 40-et kapunk érte, akkor is pont tudnánk pótolni egy De Lighttel. Ezt már egyszer leírtam.
Amúgy meg jönnek a pletykák arról hogy ingyen jön Tah. Ezt is leírtuk. Szóval +40m bevétel Araujoért és jön Tah ingyen. Mi kell még? Ezzel Tah regiszrációja is adott kell hogy legyen.
PR42 írta:
2025.01.09. 20:00:06
Hát sokkal könnyebb ha leírod a véleményed mintha ki kell találni :D
Igazad van abban hogy a szerződésének kérdésessége szerepet játszhat a klub általi megítélésében.
FDJ esetében is igazad lehet.
Csak akkor meg kikanyarítjátok ebből a témából is Laportát.
[/quote]
Miről beszélsz?
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.10. 08:41:28

Szerintem ismét az alapkérdés, hogy mik a céljaink?

A Laliga dobogót lehozza a 35 éves Inigo, a 18 éves Cubarsival. Bajnokok velük nem leszünk, mert a 19 meccsen kapott 22 gól ahhoz túl sok, a támadók egyszerűen nem tudnak 10 hónapig mindig 2-3 gólt lőni, ketten vannak és egy félnyugdíjas, plusz FT. Szóval a 3. hely meglesz így is, döntsük el többet akarunk-e, ahhoz kell Araujo és Chris, EG-t meg el kell felejteni.

BL szintén ugyanez. Ha a cél egy nyolcaddöntő, akkor jó, ami van, de 6 meccsen 7 gólt kaptunk ott is.
Lehet mondani, hogy Araujo hibázott a PSG ellen, de a többiek 60 perc alatt kapták a 4 gól és 2 gólos előnyből kiestünk 4-6al.
Ronaldinho&Barca írta:
2025.01.10. 08:18:44
Az utóbbi 3 szezonban összesen 53 mérkőzést hagyott ki, a világ legjobb középhátvédje.
Az elmúlt 3 szezonban minden 20 év feletti játékosunk hagyott ki minimum 50 meccset, csak azok nem, akik még nincsenek annyi idősek, talán Kounde az egyetlen kivétel, mégis ez felmerült, mint érv/ellenérv valaki ellen vagy mellett.

szerk: megnéztem pár embernél érdekességképp
Ferran 43 meccs, Olmo 79 meccs, FdJ 58 meccs, Gavi 49 meccs, Pedri 87 meccs, Balde 51 meccs, Inigo 48 meccs, Chris 47 meccs, TS 64 meccs
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.01.10. 08:51:20-kor.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.01.10. 08:18:44

Az utóbbi 3 szezonban összesen 53 mérkőzést hagyott ki, a világ legjobb középhátvédje. Ha ennyire menni akar, ne marasztaljuk, mert annál nincs rosszabb és láthattunk erre példát mit eredményez aki fejben nincs itt. Mindazonáltal én is marasztalnám, mert egy egészséges Araujo kincs, de sajnos szezonok felét rendre kiüli, így az értéke is megcsappant elég szépen.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Alcantara
Director del Fútbol

2025.01.10. 06:27:24

pep71 írta:
2025.01.09. 22:04:39
Ez a klub egy süllyedő hajó.
Most tényleg azt akarja itt valaki megmagyarázni, h Inigo és Cubarsi jobb védő mint Araujo? :lol:
Nem csoda h Ara ki van akadva, amikor egy FDJ csk, óriási fizuval. Emlékeim szerint FDJ sosem volt igazán a csapat vezére, ellentétben Ara-val.
El akarják vesztegetni a legjobb korban lévő , világ leggyorsabb CB-jét és inkább maradjon a lassan 35 éves Inigo, meg a tetű lassú Cubarsi. Ez aztán okos húzás.
Valaki azt írta, h a 2 CB nem tehet az Atletico elleni gólokról. Akkor Cubarsi luftja a győztes gól előtt nem számít hibának? Jaaa, akkor igazából soha nem hibázott még 1 védő sem.
Már csak Yamalt kéne eladni a PSG-nek és venni helyette valami sztárt, az lenne a hab a tortára :|
Remekül összefoglaltad, teljesen egyetértek ezzel. A Juventus és általában minden olasz klub vásárlásait ismerve, maximum alamizsnát fognak fizetni egy olyan játékosért, akinek egy újraépített karrierrel kb. 80-100 millió lenne az ára. Esetleg kapunk egy jónak tűnő, de majd semmire nem használható cserejátékost. Inigo a kora miatt nem hosszútávú megoldás, Cubarsi meg a cipőjét nem köthetné, de saját nevelés, így ő sosem hibázik, csak a körülmények áldozata.
sansz
Entrenador del Barça

2025.01.10. 02:10:27

dingdong írta:
2025.01.09. 23:00:58

Szerk.: Tah-ot miért vesszük kézpénznek? Volt valami bejelentés? Én nem hallottam. Ha jönne is tökéletesen megférnének de az ő esetleges leigazolása az semmire nem indok.
Én nem veszem annak, de komolynak tűntek a Barca szándékai és ennél a klubnál eddig se nagyon tudtak ilyen dolgokban titkot tartani.
De én inkább azért spekuláltam,mert ez megmagyarázná Araujo elmenetelánek szándékát. Ő még sokkal jobban képben lehet nálunk.
Ha jön Tah,márpedig ilyen kaliber nem a padra jön, akkor szerintem Ara és a klub érdeke is az,hogy Araujo menjen. Lássuk be, Flick az Inigo Cubarsi párost se tűnik úgy,hogy szívesen bontaná meg. Araujo egy ideje egészséges, ennek ellenére csak egy negyedosztályú csapat ellen kapott lehetőséget(ahol nagyon jól játszott). Amikor Fatin kívül bárki más sérülésből visszatér,valahogy egyértelműbb,hogy hamar a pályára kerülnek,még FDJ is. Fati még ugyanaz,mint Ara,hogy jól van, néha kap pár másodpercet,de inkább a pad.
Ez is azt sugallja szerintem,hogy Flick nem igazán számol vele,ugyanakkor nem hiszem,hogy jövőre is Inigoval képzeli el a védelmet, ez is a Tah pletykát erősíti. És tök mindegy,hogy kik szeretik és milyen csk, Tah és Cubarsi mellett nem lennének percei. Így meg igaza van,ha megy.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.09. 23:17:53

Egészségesen, normál körülmények között szerintem is egyszerűen a világ legjobb védője és kész. Itt inkább az a kérdést nála hogy mennyit egészséges. Tegyük gyorsan hozzá, hogy amilyen fizikai felkészítések voltak az utolsó négy edzőnél, nehéz megítélni, ki valóban sérülékeny, és ki az aki logikusan nem bírt a gyengébb felkészítés mellett azt a nagyon erős tempót, amit közben meg elvártak tőle.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
dingdong
Capitá del Barça

2025.01.09. 23:00:58

Sokan felspanolják magukat és top3-nak sőt világ legjobbjának kiáltják ki. A xavi féle bajnoki szezonunkban oroszlán része volt ezt nem vitathatja el senki de tavaly a psg elleni hibájától függetlenül sem találta magát sorra jöttek a hibái és nyakaltuk a golokat. Ezt koronázta meg egy baromi hosszú sérülés amit már megelőzött korábban is néhány. Ha menni akar akkor annyit is ér. Ha nem érzi hogy szeretik a szurkolok hogy van helye hogy nem ajándékba kapta a csk szallagot akkor miről beszélünk.
A leírtaktól függetlenül nagyon örülnék ha kacsa lenne mert egyik kedvencem. Nekem elképzelésem sincs mi a ráció a juvéba elmenni bohóckodni abból ő mit fog profitálni mert ennyi idősen csak a pénzért menni az süllyesztő akkor már inkább saudi. A mi részünkről is felrakhatnánk a tragikus üzletek polcára.

Szerk.: Tah-ot miért vesszük kézpénznek? Volt valami bejelentés? Én nem hallottam. Ha jönne is tökéletesen megférnének de az ő esetleges leigazolása az semmire nem indok.
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.01.09. 22:17:50

pep71 írta:
Most tényleg azt akarja itt valaki megmagyarázni, h Inigo és Cubarsi jobb védő mint Araujo? :lol:
Nem csoda h Ara ki van akadva, amikor egy FDJ csk, óriási fizuval. Emlékeim szerint FDJ sosem volt igazán a csapat vezére, ellentétben Ara-val.
El akarják vesztegetni a legjobb korban lévő , világ leggyorsabb CB-jét és inkább maradjon a lassan 35 éves Inigo, meg a tetű lassú Cubarsi. Ez aztán okos húzás.
Valaki azt írta, h a 2 CB nem tehet az Atletico elleni gólokról. Akkor Cubarsi luftja a győztes gól előtt nem számít hibának? Jaaa, akkor igazából soha nem hibázott még 1 védő sem.
Már csak Yamalt kéne eladni a PSG-nek és venni helyette valami sztárt, az lenne a hab a tortára :|
Ha megijed a puszta gondolattól, hogy esetleg nem fér lesz stabil kezdő, akkor jobb ha a távozás mellett dönt, mert fejben nincs rendben!
Vannak akikkel közlik, hogy nem számolnak velük, és mégis megpróbálnak bizonyítani (ezek sem pozitívabb esetek).

A stabil kezdő státusz a mindenkori teljesítmény után jár. Ha Araújo úgy érzi hogy számára sértő a versenyhelyzet, azzal nem sokat lehet kezdeni.

Anno pl. Marc Bartra eltávolítását (mert elfutott mellette a világ leggyorsabb csatára, és ezért "ráverték" a BL kiesést) határozottan sajnáltam, Araújo (a médiában megszellőztetett) primadonna viselkedésével nem tudok rokonszenvezni.
pep71
Entrenador del Barça

sansz
Entrenador del Barça

2025.01.09. 22:02:36

Szerénykedünk, hogy a világ TOP3 védője, szerintem nála (ha egészséges) nincs jobb. Persze senki sem tökéletes, de egy nagy kincs. Cubarsi is az, de messze nem Araujo szintje. Cubarsi szerel olyan jól, mint Araujo, de a sebességével még most fiatalon is van gond és ez nem lesz jobb. Cubarsi Araujohoz hasonlóan okosan passzol, olvassa a játékot, de Araujo elől is veszélyes, szerintem Lewa helyén is megállná a helyét. Beadásoknál szintén kulcsember, ha nem is ő fejeli a gólt, fixen leköt két védőt.
De nem hülye. Ha jön Tah, az biztos, hogy ő is jó védő, ráadásul Flick nagyon kedveli, ismerik is egymást. Inigo Martinez szükségmegoldás volt, de annak Flick mellett nagyon jól bevált, Tah mellett újra csak beugró lenne. Cubarsi pedig fiatal és helyi, kisebb rizikó, hogy el akarjon menni később és eddig kevéssé volt sérülékeny.

Tah, Araujo, Inigo, Cubarsi sokan lesznek, mert ebből a négyesből nem fognak ketten szívesen padozni. Belső védőt annyira nincs is értelme rotálni sem. Szerintem nem Araujo akar elmenni, ha igazak is a pletykák, egyszerűen átlátja, hogy itt neki nem lesz helye, ha Tah jön. Nagyon szomorú leszek, ha így alakul, mert annyira megnéztem volna Flick csapatát, ahol Araujo ott van a védelemben. Viszont, ha tényleg megint olyan okosak vagyunk, hogy elkergetünk egy Araujot, akkor szívből kívánom, hogy akárhova is megy, nyerjen meg mindent, amit csak lehet. Bűn lenne padon hagyni, ha egészséges.
Válasz küldése