Ronald Araújo

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.01.10. 21:42:54

20-tol a 70-ig eleg sok van, ebbol nem lesz uzlet.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.01.10. 21:24:55

Üdvözítő a hozzáállásunk, 70 misi és szevasz, ebből nem szabad engedni, ez szerintem A+ deal lenne ha értékelni kellene. Nekem személy szerint kedvencem volt, tetszett a hozzáállása, a küzdeni akarása, főleg a madrid elleni hajtása, de ez, hogy vissza tér fél év után és egyből távozni akar.. amíg sérült volt nem volt fontos? Ja a rehab kellett, meg a felépülés, addig ápolgassa a klub.

Teljesen egyet értek Bobbal, egy játékos sem lehet a klub felett, Araujo pedig nem egyszer érezteti ezt, hogy nála máshogy néz ki a mérleg nyelve. 70m és sok sikert az olasz középben.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Cseri
Entrenador del Barça

2025.01.10. 21:04:26

Ha menni akar,menjen,ha megadják,amit kér a klub. Itáliát értem, rengeteg klasszis hátvéd volt ott mindig is,de a juve vajon miért vonzó, mindegy is, perkáljanak, aztán jóidő.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
soadroli
Llegenda del Barça

2025.01.10. 20:50:59

Ronald Araujo wants to LEAVE Barcelona and his agent has asked the club to listen to the offer from Juventus.
Barça will not take less than €70M for his transfer. @ffpolo
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2025.01.10. 20:48:52

Végre egy olyan pletyka vagy feltételezés,ami ugyan fájó,de hosszútávon üdvözítő lehet. Kemény döntés lenne,de ezt varnam a vezetosegtol. Pótolhatatlan,vagy érinthetetlen játékos sosincs. Fati eladást kihagytuk, korábban Messi eladást kihagytuk,és nálam Yamalt is el lehetett volna adni ha valóban annyit ajánlott a PSG. Irányítani egy klubot így lehetne és szerezni bevételt, csökkenteni az adósságot,befoltozni a lukakat. Nem kiskaput keresni,hanem építkezni. Eladjuk Araujot vissza Mingueza, nyerhetünk 30-40 millió eurót. Azonnal megkene lépni.

Mint játékost sajnalnam,mert kedvenceim közé tartozik,de a klub érdeke mást diktál. Üzletben érzelmeknek helye nincs. Ha Laportaek meghúzzák,egy piros pont. Mindig is utáltam a nem eladó játékos felfogást,nincs ilyen. Többször előjön,amerikai Major sportokban ezt jól csinálják,nincsenek is nagyon anyagi gondjaik.
Kép
Kép
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.10. 20:11:33

MD szerint kapásból visszautasították a Juve ajánlatát. Akkor távizhat, ha a játékos kéri, és az ajánlat 70 körül van. Fontosnak tartják a tavaszi szezon szempontjából.
Valahogy így gondolom, max ha nyárig nem hisszabbít, egy éves szerződéssel menjen ha akar, akkor viszont már sajnos jóval kevesebbért.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.01.10. 18:28:57

bence0330 írta:
2025.01.10. 17:00:08
...
Ha a Juvéba megy, akkor az se szakmailag, se pénzügyileg nem előrelépés.
Inkább tartom sértődésből való váltást.
A vezetőség is nyomás gyakorolhatott rá, hogy a hosszabbításra rávegye, plusz a csapaton belüli helyzet se egyszerű neki. Sérülésből visszatérve nem lett automatikusan kezdő, kb. egy hónapja rendelkezésre áll, de csak a Barbastro ellen lépett pályára.
Mivel csk, neki ez presztízs kérdés lehet, mert ha nem játszik rendre a kezdőben, az öltöző hierarchiájában is hátrébb helyeződik, plusz megkérdőjeleződik a csk posztja is.
Feltételezve ha a csapaton belül kezdte mondani, hogy a váltáson gondolkodik, az nagy öngól részéről, mert Flick nem az az edző, akit ezzel lehet zsarolni. Nála nincs nélkülözhetetlen játékos (amit jól is tesz). Lewa is megpóbált besértődni az első lecserélésekor, de valószínűleg neki is el lett mondva meddig mehet el, mert azóta nem láttam tőle hasonlót.
Mivel nem látjuk az edzéseket, az is lehet, a lestaktikánál még nem mozog úgy együtt a többiekkel, ahogy Flick szeretné látni. Ezért nem rakja be a kezdőbe. Úgy néz ki Araujonak nagyobb az egoja, minthogy beálljon a sorba és a tudásával vívja ki a kezdő tagságát.
Sajnálnám ha így lenne, mert a tavalyi Martinezből kiindulva egy Araujoból mit tudna kihozni Flick...
pep71 írta:
2025.01.09. 16:36:44
Ráadásul Cubarsi lassúsága miatt egy ilyen feltolt védelemnél abszolút kritikus..ellenben Araujo a leggyorsabb CB a világon, nem hiába ő szokta fogni Vini-t is(és zsebre tenni). Inigo jobb mint Cubarsi, csak ő meg idős.Nyilván Araujot kell elengedni mert ő nem idos es nem is lassú(akit meg hoznak a helyere 2x annyiert azt meg nem tudjak majd regisztrálni...
Ez a lassú belső védőpáros (a szélsővédőkkel együtt) mattolta a Bayernt és a Realt egy héten belül...
Hiába gyors Araujo, ha a lestaktikánál beragadna, mert akkor a másik oldalt viszi majd végig az ellenfél a kontrát, ahová a leggyorsabb védő se érne át.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.10. 17:00:08

Ha BM-Inter-Pool féle csapatba menne, azt mondom, oké, megértem, többet akar nyerni. De azért a Juvéval szerintem mindenre kevesebb esélye lenne mint ott, iszonyat fura lenne odamennie. Oké, ha visszatér, Bremerrel kérdés nélkül a világ legerősebb belső védő párosa lenne (szerintem a két legjobb konkrétan a világon), de ez nem nagyon elég semmire. Még a BL sem tuti, mármint a részvétel. A csapat plafonja is alacsony, nálunk legalább látszik, hogy létezik az a sebességfokozatunk jelenleg, amivel bármit el lehetne érni, még ha szerencse is kéne hozzá, meg 1-2 igazolás keretbővítésre. A Juve meg úgy próbálja kibekkelgetni a meccseket, és ennyi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.10. 16:32:34

Miért annyira egyértelmű, hogy maradni akar? Én jelenleg senkire sem tudnék haragudni azért, mert távozni szeretne, akkora káosz van a klubnál.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.01.10. 16:12:26

Chino írta:
2025.01.10. 13:54:02
NewNagyatyesz írta:
2025.01.10. 13:27:11
Szerintem ő maradni akar, viszont a lejáró szerződése és a hosszabbítási ultiumátum miatt felerősödtek a távozásáról szóló pletykák.

Nem godnolnám, hogy a jelenlegi Curbarsi - Inigo kettőstől tartana. Azért Chris sokat sérült, míg Eric Garcia nem tényező. Ilyne versenyhelyzet bármelyik élcsapatnál van szerintem. ha nyáron behúzzuk Tah-t, akkor mondjuk kap még egy komoly riválist, de szerintem jó formában helyet tudna kiharcolni magának még úgy is.
Mondjuk én személy szerint a Cubarsi, Araujo, Tah, Inigo négyesnek örülnék jövőre. Chris és Eric mehetne, a befolyó pénzből meg vennék Balde elé/mellé egy embert és a védelem Kounde,Fort , néha Araujo jobbossal rendben is lenne.

A pénz nagy úr. Nem tudom mik az igényei. A klubnak be kell fejeznie a horror fizetések adását. Csak való igaz, hogy míg itt van egy FDJ, Lew, Ferran nagy fizetésért, addig nehéz a vezetőségnek is ésszerű fizetést adni, mert ezek a fizetések iránymutatást adnak nekik is a hosszabbításkor. Mondjuk ezt a problémát épp magának generálta a klub.

Tavaly azért ok hibája volt, de láttuk már őt is magas szinten játszani. Ha azt hozza, akkor mi nyerünk vele a legnagyobbat és ki fogja szorítani valamelyik védőt.
Igazából ebben Flicknek is nagy szerepe van. Ha azt mondja számít rá és megbeszélik a jövőbeni terveket, akkor el tudja dönteni, hogy mit akar. Ha Araujo nem akar menni, akkor pedig a klub hiába akarná eladni. Fatit, de Jongot árulják jobbra-balra, gondolom Ferran távozási szándékára sem mondanának nemet, de mivel nem akarnak lépni, akkor sem ha van kérő egy lehetőségük van, a szerződésbontás, ami viszont a tárca ürítésével jár.
Igazából itt az uru-n múlik most a dolog, neki kell választani, hogy mit szeretne. Ha elhagyja a szinte nevelőklubját, ahol csapatkapitány egy kis versenyhelyzet miatt, akkor részemről minden jót neki, menjen, sok sikert a konferencia ligához. A másik dolog pedig Christensen, akinek szintén eldől a sorsa nyáron, Inigoval együtt, szóval ott lesznek hárman, akik közül minimum 1 távozik, ráadásul a fizetésük is magasabb. Szóval azt sem lehet mondani, hogy évekre be vannak betonozva előtte.
Plusz Chrisről is vannak hírek, hogy télen elengedné a klub és vannak érdeklődők.
Ha Araujo eligazol nevetséges 20-30 millióért vagy magunkat ismerve alatta, az nekem személyes csalódás lesz és egy kicsit ki is hal belőlem a Barca szeretete. Ezt nem fogom tudni lenyelni. Nálam ő annyira Barcelona játékos el se tudom képzelni máshol. Mikor bajnokok lettünk piros kékre festette a haját, annyira ott van benne. Aztán meg nem is logikus őt elengedni. Mindig van valami a klub körül, és már ez is több egy kacsánál
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.10. 13:54:02

NewNagyatyesz írta:
Szerintem ő maradni akar, viszont a lejáró szerződése és a hosszabbítási ultiumátum miatt felerősödtek a távozásáról szóló pletykák.

Nem godnolnám, hogy a jelenlegi Curbarsi - Inigo kettőstől tartana. Azért Chris sokat sérült, míg Eric Garcia nem tényező. Ilyne versenyhelyzet bármelyik élcsapatnál van szerintem. ha nyáron behúzzuk Tah-t, akkor mondjuk kap még egy komoly riválist, de szerintem jó formában helyet tudna kiharcolni magának még úgy is.
Mondjuk én személy szerint a Cubarsi, Araujo, Tah, Inigo négyesnek örülnék jövőre. Chris és Eric mehetne, a befolyó pénzből meg vennék Balde elé/mellé egy embert és a védelem Kounde,Fort , néha Araujo jobbossal rendben is lenne.

A pénz nagy úr. Nem tudom mik az igényei. A klubnak be kell fejeznie a horror fizetések adását. Csak való igaz, hogy míg itt van egy FDJ, Lew, Ferran nagy fizetésért, addig nehéz a vezetőségnek is ésszerű fizetést adni, mert ezek a fizetések iránymutatást adnak nekik is a hosszabbításkor. Mondjuk ezt a problémát épp magának generálta a klub.

Tavaly azért ok hibája volt, de láttuk már őt is magas szinten játszani. Ha azt hozza, akkor mi nyerünk vele a legnagyobbat és ki fogja szorítani valamelyik védőt.
Igazából ebben Flicknek is nagy szerepe van. Ha azt mondja számít rá és megbeszélik a jövőbeni terveket, akkor el tudja dönteni, hogy mit akar. Ha Araujo nem akar menni, akkor pedig a klub hiába akarná eladni. Fatit, de Jongot árulják jobbra-balra, gondolom Ferran távozási szándékára sem mondanának nemet, de mivel nem akarnak lépni, akkor sem ha van kérő egy lehetőségük van, a szerződésbontás, ami viszont a tárca ürítésével jár.
Igazából itt az uru-n múlik most a dolog, neki kell választani, hogy mit szeretne. Ha elhagyja a szinte nevelőklubját, ahol csapatkapitány egy kis versenyhelyzet miatt, akkor részemről minden jót neki, menjen, sok sikert a konferencia ligához. A másik dolog pedig Christensen, akinek szintén eldől a sorsa nyáron, Inigoval együtt, szóval ott lesznek hárman, akik közül minimum 1 távozik, ráadásul a fizetésük is magasabb. Szóval azt sem lehet mondani, hogy évekre be vannak betonozva előtte.
Plusz Chrisről is vannak hírek, hogy télen elengedné a klub és vannak érdeklődők.
Forca Barca!!!!
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.01.10. 13:32:22

Ha Araujot eladják bagóért tököm lövöm magam, de komolyan! Andris írta, h csak akkor tér vissza, ha végre normális vezetőség lessz…sajnos azt kell mondjam a Barcánál soha nem lesz normális vezezőség ès soha nem is volt!
NewNagyatyesz
Barça B

ocsike83
Capitá del Barça

2025.01.10. 13:17:40

gránit írta:
2025.01.10. 12:55:39
Hatalmas hiba lenne, ha már készpénznek vennénk Tah érkezését, főleg a regisztrációs problémáinkat látva. Ha meg itt maradunk Martinezzel és Cubarsí-val, az gáz lesz. Meg kellene tartani Araújót. Csak irreálisan magas összegért adnám el, egyébként nem éri meg.

Azért ekkora kultuszt sem építenék köré. Tavaly nagyon is rossz szezonja volt. A szuperkupadöntőn botrányosan rossz volt, a BL-továbbjutást gajra vágta a csapatnak, de az egész szezonban bizonytalan volt. A lesreállítás Flick előtt nálunk meg sem fordult egy edzőnek a fejében sem, pedig a feltolt védekezésből adódó problémákra egy hatékony ellenszer, de maguk a játékosok sem alkalmazták. Nyeltük is az ilyen gólokat, Araújóval a fedélzeten. A bajnokságban most 19 meccsen kaptunk 22 gólt, az 38 meccsre vetítve 44. Az előző szezonban is pontosan ennyit kaptunk, Araújóval, úgy, hogy ter Stegen sokkal több meccset játszhatott. Vissza fog térni a kezdőbe Araújo, de kicsit hűteném azt a kultuszt, hogy ő lenne a legnagyobb istencsászár, akinek alanyi jogon tuti kezdőtagsága kéne, hogy legyen.
Teljes mértékben egyetértek.
Nekem egyetlen egy problémám van ezzel az egésszel. Az ár. Tényleg szükségünk van arra a 20-30-40 millióra, amit most kapnánk érte? Mit csinálunk vele?
Nekimegyünk a tavasznak az Inigo-Cubaris párossal? Ha az egyik kidől? OK, Kounde bemegy középre, de akkor az ő helyén ki lesz? Chris még sehol sincs, a többi szóra sem érdemes.
Més que un club :P
gránit
Director del Fútbol

2025.01.10. 12:55:39

Hatalmas hiba lenne, ha már készpénznek vennénk Tah érkezését, főleg a regisztrációs problémáinkat látva. Ha meg itt maradunk Martinezzel és Cubarsí-val, az gáz lesz. Meg kellene tartani Araújót. Csak irreálisan magas összegért adnám el, egyébként nem éri meg.

Azért ekkora kultuszt sem építenék köré. Tavaly nagyon is rossz szezonja volt. A szuperkupadöntőn botrányosan rossz volt, a BL-továbbjutást gajra vágta a csapatnak, de az egész szezonban bizonytalan volt. A lesreállítás Flick előtt nálunk meg sem fordult egy edzőnek a fejében sem, pedig a feltolt védekezésből adódó problémákra egy hatékony ellenszer, de maguk a játékosok sem alkalmazták. Nyeltük is az ilyen gólokat, Araújóval a fedélzeten. A bajnokságban most 19 meccsen kaptunk 22 gólt, az 38 meccsre vetítve 44. Az előző szezonban is pontosan ennyit kaptunk, Araújóval, úgy, hogy ter Stegen sokkal több meccset játszhatott. Vissza fog térni a kezdőbe Araújo, de kicsit hűteném azt a kultuszt, hogy ő lenne a legnagyobb istencsászár, akinek alanyi jogon tuti kezdőtagsága kéne, hogy legyen.
pep71
Entrenador del Barça

2025.01.10. 12:30:59

Eddig is volt lesvonal amit tartani kellett.Azért ne higyjük már azt, h ezt Flick találta fel és sehol máshol nincs ilyen meg nem is volt eddig, ez totál hülyeség.. #-o
Írd már le légyszi, mi az jó teljesítmény amit a védők lehoztak? A kapott gólok száma , meg a játék nem ezt mutatja. Araujo eddig is jó volt a lesrejátszásban, illetve előbb fogja ő azt tudni(ha valaki szerint ez az ok), minthogy Cubarsi gyorsulna és Inigo fiatalabb lenne.
A kupa meccsen amin játszott, ott is egyből kijött, h mennyire kell ő a védelembe. Egyből lehozott egy hibátlan meccset, úgy pattantak le az ellenfél játékosai róla, h öröm volt nézni és a beíveléseknél támadásban óriási fegyver volt. Senki nem tudja ezt rajta kívül a keretben. Ilyesmi kaliberre meg mostanában sosem lesz pénze a klubnak.
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.10. 11:13:46

FcBarcelona1 írta:
2025.01.10. 08:51:40
A katalán rádiót megbízható forrásnak tartom.
Tegnap nyilatkozott az ügynöke
https://www.barcablaugranes.com/2025/1/ ... ntus-offer
Prioritás hosszabbítani a Barcaval, de elismerte, hogy vannak ajánlatok érte, és a Juve érdeklődik legkomolyabban.

Én azon is elgondolkodnék, hogyan jutottunk idáig, hogy a "világszerte csodált FFP" hatására egy TM szerint 55 milliós játékosért, csapatkapitányért, egyik legjobb játékosunkért megtesznek egy 5+20+5 milliós ajánlatot.

Így nagyon nehéz lesz belőni a fizetési ajánlatot, és ha távozni akar, az elvárt összeget.

Szerk: a körülményeket ismerve 30-40-től nem várhatunk többet, kérdés, hogy ennyiért érdemes e eladni, vagy 1,5 évünk van a hosszabbítására, addig ezt a fizetést kapja.

Én azért kicsit csodálkoznék, illetve inkább csalódnék benne, ha most télen elhagyná a klubot. Akinek azért ekkora kötődése van a klubhoz, mint neki. És ez vica versa működik, legalább annyit adott a klubnak, mint a klub neki, sőt!. Ha elmegy, mert egy fél éves sérülésből éppen visszatérve 4 meccsen csak 1-et kap és olyan ellenfelek ellen ül a padon, mint Bilbao vagy Atma (ráadásul nagy téttel bírók), akkor szerintem nincs miről beszélni. Az lenne a minimum, hogy a tavaszi szezont még lehúzza és megjarcol a helyéért, ha nem sikerül (akármilyen okból kifolyólag) akkor nyáron ugyanúgy elmehet. Kérője legalább annyi, sőt több is lesz, mint jelenleg. Ha pár meccs miatt inkább elmegy egy olyan Juvébe, ahol kis túlzással a pályája (nagy részének) halálos ítéletét írja alá, akkor én nem is marasztalnám, bármennyire szeretem.
Ráadásul egy 24-25 meccs óta együtt játszó összeszokott, jó teljesítményt nyújtó védőduót kellene hirtelen megszakítani. Könnyen lehet, hogy rosszabbul járnánk. Pl. egy lestaktikát sem könnyű megtanulni, az egész védelemnek együtt kell mozogni. Egy támadónál, középpályásnál könnyebben, hamarabb megy ez a visszaállás.

Egy ember pedig most annyit nem jelentene szerintem, a kapott gólok csak részben múlnak a középső védőkön. Tavaly például magasabb volt a kapott gól mutató, mint nélküle.
Ez a kettesével kapott gólok is azért erős. Ha az utóbbi 15 meccset veszem alapul, ami alapján szerintem már lehet relevánsan számolni, 17 gólt kaptunk. A Realnál ez például 22, a Psg-nél 15, Arsenalnál 14, Citynél 28 (olyan védőkkel, mint Dias, Gvardiol, Akanji Aké, Stones), Chelseanél 18.
És ebben nekünk benne van egy iszonyúan rossz időszak. (ahogy a Citynél sem annyira sokatmondó).

Ha végül elmegy a Juveba és csak 3 évet húz le (ami átlagban inkább több), akkor is 28-29 lesz, még ugyan aláírhat egy jobb csapathoz, de egy inkább El, mint BL résztvevő, bajnokságban még a dobogóért sem nagyon harcoló olasz csapatból nem biztos, hogy sorban fognak állni érte a top csapatok, ahol kezdő státuszt kap.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.10. 11:08:27

ocsike83 írta:
2025.01.10. 10:43:17
soadroli írta:
2025.01.10. 10:24:21
Juventus have officially communicated to Barcelona that they want to sign Ronald Araujo.
Now, Barça is considering an IMMEDIATE SALE of Araujo. @Plettigoal
Szerintem Laporta tökei már így is be vannak szorítva a satuba.
- Olmo/Pau regisztráció,
- gyanús Nike és katari szerződések,
- csúszik a stadion,
- ha Araujo-t elherdálja aprópénzért, akkor az elnökválasztáskor lefőtt neki a kávé.

Most lehetne tökös csávó. Kedves Ferrero Úr. Araujo természetesen eladó. 100 millió euró a vételár. Ha nem tetszik,el lehet tolni a biciklit.
Szerintem Laporta nem éli meg elnökként a választásokat. Nem volt olyan rég, amikor még 100 millióért sem adtuk volna Araujot, sokszor egyszemélyes hadseregként tartotta a frontot hátul. Okés, a tavalyi szezonban volt egy gyengébb időszaka, aztán egy komolyabb sérülés, de ez akkor is durva, ami most történik. :(
Andris
Adminisztrátor

2025.01.10. 10:49:02

Írhatnám a háttér topicba is azt az egy mondatot, de most ez a topik még aktuálisabb.

Ellentétben sokak (emlékem szerint gyakori) megnyilvánulásával, szerintem nem az a nagybetűs SZÉGYEN, amit a tavalyi szezon bármelyik meccsén láttunk, hanem az, amit a játékoskeret és a klubvagyon kapcsán láthatunk. Gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy ne fordulna ki a gyomrom, teljesen elkeserítő ami történik a klubbunkkal, és ennek semmi köze a pályán történő dolgokhoz.

Együttérzésem mindenkinek, aki képes tisztán látni, hogy sokkal de sokkal nagyobb gondjaink vannak, mint bármelyik meccs vagy szezon végeredménye, vagy a játék képe bizonyos hónapokban. Ha egyszer végre normális vezetőség lesz, majd talán visszatérek az eurobarcára, addig nem sok értelmét látom egy percet is foglalkozni a klubbal bármilyen formában. :(
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
ocsike83
Capitá del Barça

2025.01.10. 10:43:17

soadroli írta:
Juventus have officially communicated to Barcelona that they want to sign Ronald Araujo.
Szerintem Laporta tökei már így is be vannak szorítva a satuba.
- Olmo/Pau regisztráció,
- gyanús Nike és katari szerződések,
- csúszik a stadion,
- ha Araujo-t elherdálja aprópénzért, akkor az elnökválasztáskor lefőtt neki a kávé.

Most lehetne tökös csávó. Kedves Ferrero Úr. Araujo természetesen eladó. 100 millió euró a vételár. Ha nem tetszik,el lehet tolni a biciklit.
Més que un club :P
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.10. 09:25:25

bence0330 írta:
2025.01.10. 09:05:24
Mondjuk ha távozni akar, akkor szerintem el kell adni. Nem szabad olyan játékost marasztalni, aki nem akar magától maradni. Nyilván egy limitet be kell lőni, ha 1:1-ben vagyunk (legkésőbb ez kedden kiderül), akkor annyira nem égető az eladás, végre nem vagyunk horror alkupoziban, a lejáróban lévő szerződés miatt szerintem is olyan 40 a plafon, 50 már elég extra, valami ilyesmi árcédulával vigyék, lenne, aki vinné, nem kell emiatt aggódni.

Viszont simán el tudom képzelni, hogy a két meccses szuperkupán, ahol igazából szinte az egyetlen tényleg reális lehetőségünk maradt kupát nyerni, Flick egyszerűen nem mer kockáztatni (most hagyjuk, hogy mekkora kockázat behozni Arát egy gyengébb védő helyére, de ketten együtt, akkor is brutálisak lescsapdában, az ő gondolatait próbálom megfejteni), és megbontani azt a duót, amiben ő bízik. Aztán lehet a kupa-bajnoki-már kb lerendezett BL meccseken szépen beépíti Arát, és 3-4 meccs múlva alapkezdő lesz.

Most hosszú szünet után kipihentebb a két védő, szerintem akkor kezdtek el gyengülni, amikor fáradtak voltak. Fizikailag meg sokkal inkább szorulnak cserére a kp-támadósor tagjai, meg a szélsővédők. Ez meg arra lenne magyarázat, hogy miért nem cserélte be 2-0-nál.

Szóval szerintem ha úgy néztem, hogy minden idegszálával a csapat vasárnapi állapota volt a fejében, akkor logikus volt minden lépése. Araujo visszaépítése és hosszútávú célok szempontjából meg nem.
Ha nem kéri a távozását, én ennyiért nem adnám el. Ettől csak jobb lehet az alkupozíciónk, ha tényleg lesz 1/1 és Araujo is játszani fog, és teljesíthetünk kiemelkedően is a bajnokságban, BL-ben.
A fizetését jól meg kell gondolni, el kell kerülni az esetleges újabb Fati/Umtiti helyzetet.
Ha távozni akar, nem feltétlenül igazolnék drágán kh-et, ott van jelenleg Cubarsi, Inigo, Araujo, Christensen, Garcia. Kounde szerintem képességekre nincs olyan szinten, mint Araujo, de fejben jobban koncentrál (pedig nála is az egyik gyengesége), alig sérült.
Tah ingyen jó lenne, és lehet inkább egy jhv-et kellene igazolni.
Habzsi dőzsi mellett nálam Garcia távozna, esetleg Christensen, igaz őt is nagyon kedvelem, de ő is sokat sérült, mint Araujo. Akkor maradna jövőre Araujo,
Cubarsi, Inigo, Tah+Kounde+ minőségi JHV
Az eddigi hírek szerint is Garcia és Christensen távozhat, és úgy jött a semmiből ez az Araujo hír. Nyárig megtartanám, ha menni akar, akkor tőlem mehet, még ha nagyon kedvelem is.
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.10. 09:22:26

PR42 írta:
2025.01.10. 08:49:52
Csak mert nem tudtunk kvázi szemetet eladni jó pénzért még nem fogja azt jelenteni hogy nem tudunk eladni egy aranytojást jó pénzért.
Így hívod a játékosainkat (szemét) és engem gyanúsítasz toxikus negativitással? Kérlek ne reagálj többször a hozzászólásaimra, ígérem én sem fogok a tiedre, nincs miről beszélnünk.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.10. 09:05:24

FcBarcelona1 írta:
Szerk: a körülményeket ismerve 30-40-től nem várhatunk többet, kérdés, hogy ennyiért érdemes e eladni, vagy 1,5 évünk van a hosszabbítására, addig ezt a fizetést kapja.
Mondjuk ha távozni akar, akkor szerintem el kell adni. Nem szabad olyan játékost marasztalni, aki nem akar magától maradni. Nyilván egy limitet be kell lőni, ha 1:1-ben vagyunk (legkésőbb ez kedden kiderül), akkor annyira nem égető az eladás, végre nem vagyunk horror alkupoziban, a lejáróban lévő szerződés miatt szerintem is olyan 40 a plafon, 50 már elég extra, valami ilyesmi árcédulával vigyék, lenne, aki vinné, nem kell emiatt aggódni.

Viszont simán el tudom képzelni, hogy a két meccses szuperkupán, ahol igazából szinte az egyetlen tényleg reális lehetőségünk maradt kupát nyerni, Flick egyszerűen nem mer kockáztatni (most hagyjuk, hogy mekkora kockázat behozni Arát egy gyengébb védő helyére, de ketten együtt, akkor is brutálisak lescsapdában, az ő gondolatait próbálom megfejteni), és megbontani azt a duót, amiben ő bízik. Aztán lehet a kupa-bajnoki-már kb lerendezett BL meccseken szépen beépíti Arát, és 3-4 meccs múlva alapkezdő lesz.

Most hosszú szünet után kipihentebb a két védő, szerintem akkor kezdtek el gyengülni, amikor fáradtak voltak. Fizikailag meg sokkal inkább szorulnak cserére a kp-támadósor tagjai, meg a szélsővédők. Ez meg arra lenne magyarázat, hogy miért nem cserélte be 2-0-nál.

Szóval szerintem ha úgy néztem, hogy minden idegszálával a csapat vasárnapi állapota volt a fejében, akkor logikus volt minden lépése. Araujo visszaépítése és hosszútávú célok szempontjából meg nem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

A katalán rádiót megbízható forrásnak tartom.
Tegnap nyilatkozott az ügynöke
https://www.barcablaugranes.com/2025/1/ ... ntus-offer
Prioritás hosszabbítani a Barcaval, de elismerte, hogy vannak ajánlatok érte, és a Juve érdeklődik legkomolyabban.

Én azon is elgondolkodnék, hogyan jutottunk idáig, hogy a "világszerte csodált FFP" hatására egy TM szerint 55 milliós játékosért, csapatkapitányért, egyik legjobb játékosunkért megtesznek egy 5+20+5 milliós ajánlatot.

Így nagyon nehéz lesz belőni a fizetési ajánlatot, és ha távozni akar, az elvárt összeget.

Válasz küldése