FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.10. 08:51:40
A katalán rádiót megbízható forrásnak tartom.
Tegnap nyilatkozott az ügynöke
https://www.barcablaugranes.com/2025/1/ ... ntus-offer
Prioritás hosszabbítani a Barcaval, de elismerte, hogy vannak ajánlatok érte, és a Juve érdeklődik legkomolyabban.
Én azon is elgondolkodnék, hogyan jutottunk idáig, hogy a "világszerte csodált FFP" hatására egy TM szerint 55 milliós játékosért, csapatkapitányért, egyik legjobb játékosunkért megtesznek egy 5+20+5 milliós ajánlatot.
Így nagyon nehéz lesz belőni a fizetési ajánlatot, és ha távozni akar, az elvárt összeget.
Szerk: a körülményeket ismerve 30-40-től nem várhatunk többet, kérdés, hogy ennyiért érdemes e eladni, vagy 1,5 évünk van a hosszabbítására, addig ezt a fizetést kapja.
Én azért kicsit csodálkoznék, illetve inkább csalódnék benne, ha most télen elhagyná a klubot. Akinek azért ekkora kötődése van a klubhoz, mint neki. És ez vica versa működik, legalább annyit adott a klubnak, mint a klub neki, sőt!. Ha elmegy, mert egy fél éves sérülésből éppen visszatérve 4 meccsen csak 1-et kap és olyan ellenfelek ellen ül a padon, mint Bilbao vagy Atma (ráadásul nagy téttel bírók), akkor szerintem nincs miről beszélni. Az lenne a minimum, hogy a tavaszi szezont még lehúzza és megjarcol a helyéért, ha nem sikerül (akármilyen okból kifolyólag) akkor nyáron ugyanúgy elmehet. Kérője legalább annyi, sőt több is lesz, mint jelenleg. Ha pár meccs miatt inkább elmegy egy olyan Juvébe, ahol kis túlzással a pályája (nagy részének) halálos ítéletét írja alá, akkor én nem is marasztalnám, bármennyire szeretem.
Ráadásul egy 24-25 meccs óta együtt játszó összeszokott, jó teljesítményt nyújtó védőduót kellene hirtelen megszakítani. Könnyen lehet, hogy rosszabbul járnánk. Pl. egy lestaktikát sem könnyű megtanulni, az egész védelemnek együtt kell mozogni. Egy támadónál, középpályásnál könnyebben, hamarabb megy ez a visszaállás.
Egy ember pedig most annyit nem jelentene szerintem, a kapott gólok csak részben múlnak a középső védőkön. Tavaly például magasabb volt a kapott gól mutató, mint nélküle.
Ez a kettesével kapott gólok is azért erős. Ha az utóbbi 15 meccset veszem alapul, ami alapján szerintem már lehet relevánsan számolni, 17 gólt kaptunk. A Realnál ez például 22, a Psg-nél 15, Arsenalnál 14, Citynél 28 (olyan védőkkel, mint Dias, Gvardiol, Akanji Aké, Stones), Chelseanél 18.
És ebben nekünk benne van egy iszonyúan rossz időszak. (ahogy a Citynél sem annyira sokatmondó).
Ha végül elmegy a Juveba és csak 3 évet húz le (ami átlagban inkább több), akkor is 28-29 lesz, még ugyan aláírhat egy jobb csapathoz, de egy inkább El, mint BL résztvevő, bajnokságban még a dobogóért sem nagyon harcoló olasz csapatból nem biztos, hogy sorban fognak állni érte a top csapatok, ahol kezdő státuszt kap.