bence0330 írta: ↑2025.02.08. 10:35:24
Bevallom, én azokat a cikkeket nem tudom komolyan venni, ahol már olyan mélységig belemennek olyan dolgokba, ahol ott sem volt senki, hogy már a feltételezés feltételezése után pszichoanalizálják Flicket és Penát, "lacking self-criticizm", meg egyebek. Gondolom ebből annyi lehet talán kb tuti, hogy volt egy találkozás.
Amúgy továbbra is elképesztő amit művel a csapattal, lassan már belekényelmesedünk az 5 gólos meccsekbe.
2025-ben február 6-ig, 1 hónap leforgása alatt 5 alkalommal értük el. A szezon eddigi részében 11-szer., ki tudja, nem megyünk-e el ebben 18 körülig. Ez valami elképesztő. Hogy legyen némi perspektíva:
23/24 -ban 1 ilyen volt,
22/23-ban 2
21/22-ben 0
20/21-ben 5, még Messivel ugyebár.
Tényleg egyszerűen élmény leülni a meccseket nézni, mindig várom őket. Függetlenül attól, mit érünk el végül a szezonban.

Tényleg durva, bár jobb lett volt, ha egyenletesebben oszlik és november-decemberben is lett volna egy kis puskapor. Ha nem is 4-5 gólokra, de 2-3 mindig lett volna a csapatban. (helyesebben volt is, csak nem jött ki) Viszont több meccsen is hiába volt gyenge a végeredmény, a játék akkor is élvezhető volt. Az Atletico ellen például szerintem a bajnokság top5-ös meccsét játszottuk. De ne legyünk elégedetlenek, mert nincs rá ok.
Ami még baromi nagy pozitívum, hogy a nagyobb, erősebb csapatok ellen is tudunk ilyen játékot és ilyen eredményeket hozni. Évek óta talán most érzem leginkább, hogy bárki ellen van keresnivalónk és bárkit meg tudunk fogni. Tavaly egy Bayernnel szemben minimális esélyt láttam volna, ebben a szezonban viszont, ha nem is esélyesként megyünk ki egy top csapat ellen, de úgy tudok leülni, hogy simán benne van egy győzelem. 
És legfőképp azért, mert érezni, hogy együtt van és éhes a csapat. Vannak új taktikai elemek és sok játékos nagyon feljavult, amit szintén Flicknek köszönhetünk, de mentálisan is sokat erősödtünk. Ha idén "csak" ez a Szuperkupa kerül a vitrinbe akkor sem leszek csalódott, mert egy nagyon jó alapot fektettek le Flickék, amire lehet építeni. 
Persze hosszú még a szezon, változhatnak még a dolgok, de nem gondolom, hogy gyökeres fordulat állna be. 
A német munkájával igazából egy dologba tudok belekötni, az pedig a rotáció. Több olyan pozíció van, ahol túl vannak hajtva a játékosok és benne van, hogy ahogy telik az idő elfáradnak fizikailag és fejben egyaránt, a nagyobb, fontosabb meccsekre elfogynak. Ráadásul könnyen jöhet egy sérülés is, akkor pedig "hidegen" kell majd pótolni a padról. Koundé lábában a válogatottal együtt benne van vagy 3500 perc, az eredmények pedig bőven megengednék a rotációt. Amikor 5 góllal vezetünk már félidőben, vagy az 50.-60. percre eldől a meccs simán mehetne például Fort. Nem is igazán gyengülnénk vele és lehetne egy olyan játékosunk akire bátran lehet majd számítani. De elmondható akár Yamalról is, bár neki alapvető pótlása ugyan nincs, de meg lehet oldani, hogy 3 gólos előnyben olyan játékost tegyen oda, aki ezt meg tudja oldani. Neki annyi perce van már, ami normál esetben egy egész szezonra sok lenne. Persze szűk a keret, viszont lehetőségek vannak. Ezek a sokgólos meccsek pont elősegítenék a komolyabb rotációt. Bár itt-ott elkezdődött változás, mint mondjuk Lewy vagy a kp esetében. 
Szerintem mást nem igazán lehet negatívumként felhozni, de ez is szubjektív. Taktikailag is magas szintet képvisel, túlnyomó részben jól is nyúl bele a mérkőzésekbe. Lucho volt talán az utolsó edző, akivel többnyire elégedettek lehettünk,esetleg  Valverdének voltak még jó időszakai (bár az a Pool-Roma - de még a Bayernt is oda lehet venni - trió szinte mindent beárnyékol) ugyanakkor az a két csapat teljesen más volt, nehéz összehasonlítani őket.