LG írta: ↑2025.02.02. 10:41:17
Troym írta: ↑2025.02.01. 23:11:01
Abban bízom, hogy lesz egy pont, ahol a 2 nagy, vagy akár 4-5 csapat tényleg azt mondja, hogy inkább importál bírót legalább az egymás elleni meccseikre.
Nem nézek magyar nb1-et, de a spanyol bírók színvonala szerintem kb azon a szinten mozog. Ők még a csaláshoz is túl hülyék.
Az a baj, hogy a BL-ben és PL-ben is gyakran láthatunk gyenge játékvezetést. Nagyon kevés az igazán jó játékvezető.
Az más, hogy mindenhol láthatsz rosszul vezetett meccseket ahhoz képest, ami itt zajlik. Ott 1-2 hetente van 1-1 tévedés, aminek amúgy súlya is van, Angliában pl a sajtó is csámcsog rajta rendesen. Itt meg egy meccs alatt képesek 2-3 sorsdöntő tévedést behozni a buliba, és SEMMI következménye nincs gyakorlatilag az egésznek. Angol-olaszt heti szinten követek, tévedések vannak, de ennek a töredéke, és a szellemiség is sokkal korrektebb. Talán ekkora arcok sincsenek ott, hogy ránézel és megsértődik rajta, piros és két meccs.
Illetve szerintem a "gyenge bíró" akkor lenne védhető, és kicsit elfogadható, ha nem lenne VAR. Pályán nagyon nehéz kiszúrni mindent, inkább lehetetlen. A VAR kezeléséhez viszont kizárólag a szabályokat kéne ismerni, és konzekvensen betartani. Ha valaki hátulról talppal beleugrik valakibe boka fölé, az nem kérdés, piros és kész. A múltkor meg fordítva kapták, két száz százalékos tizit nem adtak meg ellenük (kupában tán?), az egyiknél Rüdiger nyújtott kezére pattant a labda. Nincs semmi, amivel az ilyeneket védeni lehet, szerintem ez nem bírói képesség kérdése a VAR óta, egy 4 éves gyerek is kiszúrná, ha van 5 szöge rá utólag.
Konkrétan ha a kommentátorok vezetnék a meccseket, jobb bíráskodás lenne, rendre nekik van igazuk.
És akkor ehhez a sok tévedéshez hozzájön a szellemiség, amiben a meccseket vezetik. Mészárszéket csinálnak a ligából kb.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy