Barça vs. Real - El Clásico
Miért ne lehetne elégedetlen a játékvezetéssel akár egyszerre a Madrid és mi?
Nem konstans egymás ellen játszunk, ezek nem komplementer események, hogy ha nekik jól / rosszul fújnak, akkor nekünk vica versa...
Gondolom egy jogtalan ítélet dühítheti őket attól függetlenül, hogy minket meg zavar az ellenünk jogtalan ítélt dolgok, de ezek egymástól független események, ha nem épp egymással játszunk.
Nem az a vita, hogy kiről ment ki a labda, nem egymással játszottunk és nem is ugyanaz a bíró vezette a két csapat meccsét a hétvégén. Csak mert XY bíró balfék, az még semmit nem mond YZ bíróról, ő is lehet az.
Most abban mi a verseny, hogy kinek rosszabb?? Legyenek normális, kevésbé ideggyenge, pökhendi, agyhalott bírók, ez MINDEN csapat közös érdeke.
Nem konstans egymás ellen játszunk, ezek nem komplementer események, hogy ha nekik jól / rosszul fújnak, akkor nekünk vica versa...
Gondolom egy jogtalan ítélet dühítheti őket attól függetlenül, hogy minket meg zavar az ellenünk jogtalan ítélt dolgok, de ezek egymástól független események, ha nem épp egymással játszunk.
Nem az a vita, hogy kiről ment ki a labda, nem egymással játszottunk és nem is ugyanaz a bíró vezette a két csapat meccsét a hétvégén. Csak mert XY bíró balfék, az még semmit nem mond YZ bíróról, ő is lehet az.
Most abban mi a verseny, hogy kinek rosszabb?? Legyenek normális, kevésbé ideggyenge, pökhendi, agyhalott bírók, ez MINDEN csapat közös érdeke.
-
- Entrenador del Barça
https://www.managingmadrid.com/2025/2/4 ... ontroversy
Az RFEF és Tebas hivatalos válasza a Real Madrid hivatalos levelére.
Következmény?
Az RFEF és Tebas hivatalos válasza a Real Madrid hivatalos levelére.
Következmény?
Azért is furcsa, hogy a piros lap pont most maradt el, mert pár nappal korábban írtak róla, hogy Perez panaszkodott, milyen sok bajnokságuk elúszott a játékvezetői hibák miatt. És tessék, itt a perdöntő bizonyíték!
Persze lehet, hogy a vereségeikben az is közrejátszik, hogy évek óta nincs normális védelmük.
Persze lehet, hogy a vereségeikben az is közrejátszik, hogy évek óta nincs normális védelmük.
- Saviola
- Júdás 2, az áruló
Persze, a mi meccseink után is folyamat eltiltják a játékvezetőket, csak nem írnak róla.sansz írta: ↑2025.02.04. 00:47:57Én nem így látom. A Real ellen is nagyon sokat vétenek és ráadásul azok után se hallani,hogy a bírót eltiltják. A mostani kivételes.
Persze azt is el tudom képzelni,hogy több ilyen eset van,akár utánunk is,csak az nem kerül a hírekbe,nem tudom.
De nem csak a Barca és a Real a vesztes, nagyon sok a pofátlan, csaló ítélet más meccseken is. Nem értem,hogy a klubok miért egymást okolják,ahelyett,hogy neki mennének együtt az egész rendszernek. Egy független testületnek nyilvánosan kéne értékelnie a bírók kérdéses eseteit és automatikus következmények kellenének.

Sokakkal egyetértek abban, hogy ennek a szituációnak nem a jogosságával van a baj, mert azt szerintem senkit nem vitatja, hanem a kivételezéssel, hogy ez megint csak madrid hófehér felén történik meg.
Majd, ha minden meccs után, ahol orbitális nagy hibákat vétenek, lesz valamilyen szankció, akkor majd elhiszem, hogy madridék nem egyenlőbbek az egyenlők között.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
-
- Entrenador del Barça
Az első felével nagyon nem értek egyet.sansz írta: ↑2025.02.04. 00:47:57Én nem így látom. A Real ellen is nagyon sokat vétenek és ráadásul azok után se hallani,hogy a bírót eltiltják. A mostani kivételes.
Persze azt is el tudom képzelni,hogy több ilyen eset van,akár utánunk is,csak az nem kerül a hírekbe,nem tudom
De nem csak a Barca és a Real a vesztes, nagyon sok a pofátlan, csaló ítélet más meccseken is. Nem értem,hogy a klubok miért egymást okolják,ahelyett,hogy neki mennének együtt az egész rendszernek. Egy független testületnek nyilvánosan kéne értékelnie a bírók kérdéses eseteit és automatikus következmények kellenének.
Az tény, hogy sokat tévednek ide oda is. Adjuk meg nekik, hogy pártatlanok.
De a zöld asztal mellett, nyugodt fejjel én 25+ éves szurkolói pályafutásom alatt nem emlékszem olyanra, hogy akár csak egy fellebbezésünket is helyben hagyták volna. Olyan viszont több volt, hogy elismerték a hibájukat, mégsem kedveztek nekünk, lásd Flick kiállítása.
Ellentétes esetben szerintem az utóbbi hónapokban is volt több (Vinicius, tegnapi)
A második felével teljes mértékben egyetértek. Az a kérdés, a Real Madrid és Perez miért nem így gondolja, és ezzel további pozitív elbírálást kaphatnak.
Én nem így látom. A Real ellen is nagyon sokat vétenek és ráadásul azok után se hallani,hogy a bírót eltiltják. A mostani kivételes.Okoska írta: ↑2025.02.04. 00:26:22
Nekem is ez volt a furcsa. Ha minden meccsünk után így jártak volna el a bírókkal, nem lenne már ki vezesse a meccseket.
Igen, tévednek mindenkinek, a Realnak is. Csak sajnos minden egyes Real tévedésre 15 barcás jut. A vasárnapi meccsen is a barca kapott minden apróságért sárgát, az ellenfél meg kapott kettőt, egyiket reklamálásért.
Persze azt is el tudom képzelni,hogy több ilyen eset van,akár utánunk is,csak az nem kerül a hírekbe,nem tudom
Nekem is ez volt a furcsa. Ha minden meccsünk után így jártak volna el a bírókkal, nem lenne már ki vezesse a meccseket.Sonoma írta: ↑2025.02.03. 21:34:15Az alulírottakkal egyetértek, én is azt szeretném, ha részrehajlás nélkül, a szabályok szövegének betartásával vezetnék a mérkőzéseket a játékvezetők, függetlenül a játékosoktól és a csapatoktól.
Ami viszont a nemtetszésemet előhozta az az, hogy más csapatok elleni (köztük a minket is érintő negatív) vérlázító bíráskodásoknak semmilyen következménye nem volt eddig, az adott csapat feljelentéseit következetesen lesöpörték az asztalról.
Most meg jöttök ti ( tegyük hozzá jogosan) felháborodva és láss csodát a játékvezetői bizottság végre azt csinálja, amit elvárnak tőle.
Nekem az a félelmem, hogy ezzel az jön el, a Real meccsein nem merik majd engedni ezt a rugdosódós sunyi védekezést, a többi csapatnál meg nem lesz semmi változás.
Igen, tévednek mindenkinek, a Realnak is. Csak sajnos minden egyes Real tévedésre 15 barcás jut. A vasárnapi meccsen is a barca kapott minden apróságért sárgát, az ellenfél meg kapott kettőt, egyiket reklamálásért.
Az alulírottakkal egyetértek, én is azt szeretném, ha részrehajlás nélkül, a szabályok szövegének betartásával vezetnék a mérkőzéseket a játékvezetők, függetlenül a játékosoktól és a csapatoktól.El Sie7e írta: ↑2025.02.03. 20:24:44Soha nem lesz egyetértés a szurkolók között. Ti váltig állítjátok, hogy a Realnak fújnak és meg simán rávágom, hogy nektek és mindkettőre tengernyi példa van, ez a része szerintem egy felesleges vita egyszerű szurkoló részről. Ellenben a rendszer működése és inkompetenciájában szerintem találkozhatunk középen.
Én amondó vagyok hovatartozástól függetlenül addig kell szorítani az egész szövetséget amíg nem eszközölnek változtatásokat. Túl sokáig ültek a kis szemétdombjukon és nagyon kényelmesek lettek. Én normális bírókat akarok akiket észre sem veszek a meccsen és a következő meccsig hallani sem akarok róluk. Legyen tekintélyük, hogy ha döntenek valamit akkor tudom, hogy ő a bíró és ő döntött. Hol kérdőjelezték meg egy Collina döntéseit? Most vonult vissza Orsato. Kiváló spori volt. Ott van még Turpin. Spanyol bírók? Azt se hiszem el nekik, hogy megjelennek a meccsen nemhogy egy kétes szituációt. Súlyos megtisztulásra van szükség mert válságos állapotban van a termék. Ha kell tiltsák el Vinit fél évre nem érdekel de olyan bíró tegye akinek el is hiszem. De amíg forr az ember vére mert látja a visszajátszáson mi történik és ezek a madarak minden technológiával is ennyire képesek addig ez csak rosszabb lesz, pláne ha nincs következménye.
Ami viszont a nemtetszésemet előhozta az az, hogy más csapatok elleni (köztük a minket is érintő negatív) vérlázító bíráskodásoknak semmilyen következménye nem volt eddig, az adott csapat feljelentéseit következetesen lesöpörték az asztalról.
Most meg jöttök ti ( tegyük hozzá jogosan) felháborodva és láss csodát a játékvezetői bizottság végre azt csinálja, amit elvárnak tőle.
Nekem az a félelmem, hogy ezzel az jön el, a Real meccsein nem merik majd engedni ezt a rugdosódós sunyi védekezést, a többi csapatnál meg nem lesz semmi változás.
Minden csapat szurkolója szentül hiszi hogy a csapata ellen fúj az összes bíró. Gondolom abból.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.03. 21:00:09Engem csak az érdekelne, hogy mi alapján vélik azt a Real Madrid szurkolói és itt jelen esetben a klub és az elnökük, hogy Spanyolországban egy katalán nemzetiségi csapatot részesítenek bármiféle előnyben.
Troym írta: ↑2025.02.02. 11:52:53
Jó, de mindenhol van 3-4. Simán le kéne igazolni bírókat ugyanúgy, ahogy egy játékost. Van rá pénz...
Megnéztem a bírói fizetéseket érdekességképp, egy spanyol bíró átlagosan dupla annyit keres, mint bárhol máshol ezért a semmi teljesítményért.
La Liga
Monthly: €12,500
Per game: €4,200
VAR: €2,100
Champions League: €7,000
Average annual salary: €250,000
Premier League
Monthly: €3,700
Per game: €1,300
VAR: €1,000
Average annual salary: €110,000
Bundesliga
Monthly: €2,500, €4,000 or €6,000
Per game: €3,600
VAR: €1,100
Average annual salary: €125,000
Ligue 1
Monthly: €6,000
Per game: €2,900
VAR: €900
Average annual salary: €120,000
Serie A
Monthly: €3,900-€6,500
Per game: €3,400
VAR: €1,500
Average annual salary: €140,000
Ez mennyire friss? Még benne lehet a tőlünk kapott pótlék, vagy ezek már az anélküli számok?

-
- Entrenador del Barça
Engem csak az érdekelne, hogy mi alapján vélik azt a Real Madrid szurkolói és itt jelen esetben a klub és az elnökük, hogy Spanyolországban egy katalán nemzetiségi csapatot részesítenek bármiféle előnyben.
Ne haragudj de veled lehetetlen normálisan beszélni. Leírtam a véleményemet és rögtön ez a habzó szájú támadás a válasz egy diskurzus helyett úgyhogy részemről a továbbiakban nem reagálok rá. Annyit megsúgok még hogy Soto Grado és Hernandez Hernadez is madridi de nem mondanám hogy felénk fújnának.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.03. 20:37:24https://www.football-espana.net/2025/02 ... scandalous
Szerinted ez normális?
Nyomást gyakorolni a bírókra, szövetségekre a hivatalos csatornán és hivatalos levélben?
Nomális, hogy minden szövetség elnöke Real Madrid szurkoló?
Hány Madridi és hány katalán bíró van?
Hányszor vezetett katalán bíró a Barcának, Realnak és mennyi fordítva?
Amíg ez nem rendeződik, nem várhatunk független ítélkezést.
Teljesen más itt a fórumon kitárgyalni, és más a klub részéről a hivatalos csatornáin vadaskodni.
Ahogy valamelyik nap írtam: dupla annyit keres egy spanyol bíró, mint egy olasz, német, angol, francia, ezért letesznek egy nb1 szintű teljesítményt.
Ha lenne esze a 20 klubelnöknek, akkor létrehoznának egy alapot és oda befizetve pénzt, tudnának úgymond igazolni normális bírókat.
Csak ezzel a húzással 30%al javulna a meccsek színvonala és a bajnokság megítélése.
De a rendszer alapjaiban van elcseszve.
Egy spanyol bíró 250e Eurót keres, bárhol máshol 110-150e
Tebas 5.5m Eurót keres, a PL vezérigazgatója Richard Masters 2.3 millió Eurót, a Seria A főnök Luigi De Siervo 0,9m Eurót, de még a FIFA elnök Infantino is 4.5 milliót.
Talicskán hordják ki a pénzt a spanyol bajnokságból, persze, hogy összezárnak, ha valamelyik agyalágyult dolgot tesz.
-
- Entrenador del Barça
https://www.football-espana.net/2025/02 ... scandalous
Szerinted ez normális?
Nyomást gyakorolni a bírókra, szövetségekre a hivatalos csatornán és hivatalos levélben?
Nomális, hogy minden szövetség elnöke Real Madrid szurkoló?
Hány Madridi és hány katalán bíró van?
Hányszor vezetett katalán bíró a Barcának, Realnak és mennyi fordítva?
Amíg ez nem rendeződik, nem várhatunk független ítélkezést.
Teljesen más itt a fórumon kitárgyalni, és más a klub részéről a hivatalos csatornáin vadaskodni.
Soha nem lesz egyetértés a szurkolók között. Ti váltig állítjátok, hogy a Realnak fújnak és meg simán rávágom, hogy nektek és mindkettőre tengernyi példa van, ez a része szerintem egy felesleges vita egyszerű szurkoló részről. Ellenben a rendszer működése és inkompetenciájában szerintem találkozhatunk középen.
Szerintem nem sok probléma van ezzel a levéllel. A külön érdekes rész:
“This refereeing scandal is not an isolated case. The Spanish refereeing system is completely flawed and structurally designed to protect itself, with the support of the Disciplinary Committees dependent on the RFEF itself, which systematically refuse to sanction referees
Rossz és gyenge a rendszer és csak magukat védik ahelyett, hogy következménye lenne bárminek is.
Most a legfrisebb:
REAL MADRID PROTEST: Given the seriousness of what happened, Real Madrid demands RFEF immediately to hand over the VAR audios of:
1. Talks between VAR and the referee when Carlos Romero tackled Kylian Mbappé.
2. Talks between VAR and referee in goal disallowed to Vini Jr.
3. The conversations that took place between the members of the VAR room in both plays.
Knowledge of the content of these recordings is essential to shed light on the decisions taken and the referee's actions.
Adják szépen át a hangfelvételeket, hogy mi hangzott el és mi alapján születtek meg az ítéletek. Ugye ennek szerintem totál nyilvánosan elérhetőnek kéne lennie már csak az tisztaság miatt is. De ugye mindig magukat védik és nem szokták kiadni. Mi lenne ha minden meccs után nyilvános lenne vagy legalább a két résztvevő csapat hivatalosan megkapná és eldönthetné mihez kezd vele.
Én amondó vagyok hovatartozástól függetlenül addig kell szorítani az egész szövetséget amíg nem eszközölnek változtatásokat. Túl sokáig ültek a kis szemétdombjukon és nagyon kényelmesek lettek. Én normális bírókat akarok akiket észre sem veszek a meccsen és a következő meccsig hallani sem akarok róluk. Legyen tekintélyük, hogy ha döntenek valamit akkor tudom, hogy ő a bíró és ő döntött. Hol kérdőjelezték meg egy Collina döntéseit? Most vonult vissza Orsato. Kiváló spori volt. Ott van még Turpin. Spanyol bírók? Azt se hiszem el nekik, hogy megjelennek a meccsen nemhogy egy kétes szituációt. Súlyos megtisztulásra van szükség mert válságos állapotban van a termék. Ha kell tiltsák el Vinit fél évre nem érdekel de olyan bíró tegye akinek el is hiszem. De amíg forr az ember vére mert látja a visszajátszáson mi történik és ezek a madarak minden technológiával is ennyire képesek addig ez csak rosszabb lesz, pláne ha nincs következménye.
Szerintem nem sok probléma van ezzel a levéllel. A külön érdekes rész:
“This refereeing scandal is not an isolated case. The Spanish refereeing system is completely flawed and structurally designed to protect itself, with the support of the Disciplinary Committees dependent on the RFEF itself, which systematically refuse to sanction referees
Rossz és gyenge a rendszer és csak magukat védik ahelyett, hogy következménye lenne bárminek is.
Most a legfrisebb:
REAL MADRID PROTEST: Given the seriousness of what happened, Real Madrid demands RFEF immediately to hand over the VAR audios of:
1. Talks between VAR and the referee when Carlos Romero tackled Kylian Mbappé.
2. Talks between VAR and referee in goal disallowed to Vini Jr.
3. The conversations that took place between the members of the VAR room in both plays.
Knowledge of the content of these recordings is essential to shed light on the decisions taken and the referee's actions.
Adják szépen át a hangfelvételeket, hogy mi hangzott el és mi alapján születtek meg az ítéletek. Ugye ennek szerintem totál nyilvánosan elérhetőnek kéne lennie már csak az tisztaság miatt is. De ugye mindig magukat védik és nem szokták kiadni. Mi lenne ha minden meccs után nyilvános lenne vagy legalább a két résztvevő csapat hivatalosan megkapná és eldönthetné mihez kezd vele.
-
- Entrenador del Barça
Melyik szövetséget?bence0330 írta: ↑2025.02.03. 20:04:38Csak hergeljék a szövetséget, hátha akkor nem nekik kezdenek fújni dühből, engem nem zavar.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.03. 19:55:29Másik topicban linkeltem a Real hivatalos levelét a szövetségnek, ahol korrupcióval vádolják a szövetséget és a bírókat.
Költői kérdés, a PL-ben, vagy UEFA rendezvényen milyen következményei lennének ennek?![]()
A Real Madrid pártoló tag Uribes vezetésével elnöklő CSD-t
A Real Madrid pártoló tag Tebas vezette La Ligát
Vagy az elismerten Real Madrid szurkoló Louzan vezette RFEF-t

Itt csakis a CTA vezetője Medina Cantellejo izgulhat

- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Csak hergeljék a szövetséget, hátha akkor nem nekik kezdenek fújni dühből, engem nem zavar.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.03. 19:55:29Másik topicban linkeltem a Real hivatalos levelét a szövetségnek, ahol korrupcióval vádolják a szövetséget és a bírókat.
Költői kérdés, a PL-ben, vagy UEFA rendezvényen milyen következményei lennének ennek?

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
https://index.hu/sport/futball/2024/01/ ... -testulet/
Aki nem olvasná végig a hírt:
"Ilyen hullámokat indukáló eset után valakinek azért csak illik bűnhődnie…"
"A CTA a hibák elismerésén túl feljelentést tett a csendőrségen (Guardia Civil) a Jijantes nevű blog működtetői ellen, ugyanis ők voltak azok, akik megszerezték és kiszivárogtatták a VAR-szoba és a játékvezető közötti beszélgetés hangfelvételét"
Másik topicban linkeltem a Real hivatalos levelét a szövetségnek, ahol korrupcióval vádolják a szövetséget és a bírókat.bence0330 írta: ↑2025.02.03. 19:55:07Meg az is érdekelne, mi történt a Celta(?) ellenni meccs után, amikor két 100%-os tizit nem kapott meg a Celta a Madrid ellen. Őket is büntették?
Amúgy engem nem zavar, ha ezzel elkezdenek mércét teremteni, akkor valamennyire a Barca meccseken is be kell tartaniuk, max szokás szerint enyhébben. Ha kicsit jobban be lennének tojva a játékvezetők, már alighanem előrelépés lenne, jelenleg ők kb kiskirályok.
Költői kérdés, a PL-ben, vagy UEFA rendezvényen milyen következményei lennének ennek?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.02.03. 20:06:48-kor.
- bence0330
Meg az is érdekelne, mi történt a Celta(?) ellenni meccs után, amikor két 100%-os tizit nem kapott meg a Celta a Madrid ellen. Őket is büntették?Sonoma írta: ↑2025.02.03. 19:26:42"A Spanyol Játékvezetői Bizottság (CTA) felfüggesztette Alejandro Muniz Ruizt és hétvégi videobíróját, Javier Iglesias Villanuevát.
A bírók bűne az volt, hogy az Espanyol-Real Madrid mérkőzésen büntetlenül hagyták Carlos Romero csúnya belépőjét, amikor hátulról, sérülésveszélyesen buktatta Kylian Mbappét. A helyzetet tovább rontja, hogy pont Romero szerezte a mindent eldöntő találatot a 85. percben, így komoly hatása volt a mérkőzés kimenetelére a hiba."
Annyi kérdésem lenne a hírhez, hogy ez a mi mérkőzéseink után miért nem történt meg? Velünk szemben is fújtak a bírók legalább 2 esetben idén úgy, amikor az ellenfél játékosaiból minimum 1-et, de akár többet is kiállíthattak volna.
Azok a szituációk miért nem lépték át a Spanyol Játékvezetői Bizottság ingerküszöbét?...
Amúgy engem nem zavar, ha ezzel elkezdenek mércét teremteni, akkor valamennyire a Barca meccseken is be kell tartaniuk, max szokás szerint enyhébben. Ha kicsit jobban be lennének tojva a játékvezetők, már alighanem előrelépés lenne, jelenleg ők kb kiskirályok.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
"A Spanyol Játékvezetői Bizottság (CTA) felfüggesztette Alejandro Muniz Ruizt és hétvégi videobíróját, Javier Iglesias Villanuevát.
A bírók bűne az volt, hogy az Espanyol-Real Madrid mérkőzésen büntetlenül hagyták Carlos Romero csúnya belépőjét, amikor hátulról, sérülésveszélyesen buktatta Kylian Mbappét. A helyzetet tovább rontja, hogy pont Romero szerezte a mindent eldöntő találatot a 85. percben, így komoly hatása volt a mérkőzés kimenetelére a hiba."
Annyi kérdésem lenne a hírhez, hogy ez a mi mérkőzéseink után miért nem történt meg? Velünk szemben is fújtak a bírók legalább 2 esetben idén úgy, amikor az ellenfél játékosaiból minimum 1-et, de akár többet is kiállíthattak volna.
Azok a szituációk miért nem lépték át a Spanyol Játékvezetői Bizottság ingerküszöbét?...
- bence0330
Az más, hogy mindenhol láthatsz rosszul vezetett meccseket ahhoz képest, ami itt zajlik. Ott 1-2 hetente van 1-1 tévedés, aminek amúgy súlya is van, Angliában pl a sajtó is csámcsog rajta rendesen. Itt meg egy meccs alatt képesek 2-3 sorsdöntő tévedést behozni a buliba, és SEMMI következménye nincs gyakorlatilag az egésznek. Angol-olaszt heti szinten követek, tévedések vannak, de ennek a töredéke, és a szellemiség is sokkal korrektebb. Talán ekkora arcok sincsenek ott, hogy ránézel és megsértődik rajta, piros és két meccs.LG írta: ↑2025.02.02. 10:41:17Az a baj, hogy a BL-ben és PL-ben is gyakran láthatunk gyenge játékvezetést. Nagyon kevés az igazán jó játékvezető.Troym írta: ↑2025.02.01. 23:11:01Abban bízom, hogy lesz egy pont, ahol a 2 nagy, vagy akár 4-5 csapat tényleg azt mondja, hogy inkább importál bírót legalább az egymás elleni meccseikre.
Nem nézek magyar nb1-et, de a spanyol bírók színvonala szerintem kb azon a szinten mozog. Ők még a csaláshoz is túl hülyék.
Illetve szerintem a "gyenge bíró" akkor lenne védhető, és kicsit elfogadható, ha nem lenne VAR. Pályán nagyon nehéz kiszúrni mindent, inkább lehetetlen. A VAR kezeléséhez viszont kizárólag a szabályokat kéne ismerni, és konzekvensen betartani. Ha valaki hátulról talppal beleugrik valakibe boka fölé, az nem kérdés, piros és kész. A múltkor meg fordítva kapták, két száz százalékos tizit nem adtak meg ellenük (kupában tán?), az egyiknél Rüdiger nyújtott kezére pattant a labda. Nincs semmi, amivel az ilyeneket védeni lehet, szerintem ez nem bírói képesség kérdése a VAR óta, egy 4 éves gyerek is kiszúrná, ha van 5 szöge rá utólag.
Konkrétan ha a kommentátorok vezetnék a meccseket, jobb bíráskodás lenne, rendre nekik van igazuk.
És akkor ehhez a sok tévedéshez hozzájön a szellemiség, amiben a meccseket vezetik. Mészárszéket csinálnak a ligából kb.
Jó várj, végigkalkulálom családi adókedvezménnyel

Honnan a fenéből ismerném 4-5 európai ország teljes adórendszerét, hogy megtegyem?
De SZJA:
Spanyolország 55%
Franciaország 55%
Anglia 45%
Olaszország 47%
Németország 47%
Nem látom, hogy mi alapján szorulnak rá a csóró spanyol bírók ekkora bérekre, de ahogy írtam biztos nem minden tételt látok.
SZJA szinten Spanyolországban magas az adó, de nem duplája más országokénak.
Ez így nem korrekt! Az adózott jövedelmet írd! Köztudott, hogy spanyolban az egyik legmagasabb az adókulcsTroym írta: ↑2025.02.02. 11:52:53Jó, de mindenhol van 3-4. Simán le kéne igazolni bírókat ugyanúgy, ahogy egy játékost. Van rá pénz...
Megnéztem a bírói fizetéseket érdekességképp, egy spanyol bíró átlagosan dupla annyit keres, mint bárhol máshol ezért a semmi teljesítményért.
La Liga
Premier League
Bundesliga
Ligue 1
Serie A
Jó, de mindenhol van 3-4. Simán le kéne igazolni bírókat ugyanúgy, ahogy egy játékost. Van rá pénz...LG írta: ↑2025.02.02. 10:41:17Az a baj, hogy a BL-ben és PL-ben is gyakran láthatunk gyenge játékvezetést. Nagyon kevés az igazán jó játékvezető.Troym írta: ↑2025.02.01. 23:11:01Abban bízom, hogy lesz egy pont, ahol a 2 nagy, vagy akár 4-5 csapat tényleg azt mondja, hogy inkább importál bírót legalább az egymás elleni meccseikre.
Nem nézek magyar nb1-et, de a spanyol bírók színvonala szerintem kb azon a szinten mozog. Ők még a csaláshoz is túl hülyék.
La Liga
Premier League
Bundesliga
Ligue 1
Serie A
-
- Entrenador del Barça
Igazad van, teljes mértékben egyetértek.
Továbbra is tartom, hogy rendszerszintű problémák vannak.
Így nem lehet a focira koncentrálni, semmilyen téren.
Melyik másik ligában olvastok ilyeneket?
(Nem a szuperkupára gondolok, hanem a foci hátterére)
Itt a bíráskodás a legkisebb probléma, ami a rendezetlen háttér következménye.
Majd ha februárban az új RFEF elnököt évekre eltiltják, megújulhat a spanyol foci, igaz ahhoz Tebast is el kellene takarítani, és a helyükre komoly embereket kellene találni. Alemany esetleges RFEF vezetői kinevezésén csodálkoztam is, nem is lett belőle semmi.
Persze minden menni fog ugyanígy tovább.
Szóval szerintem nem érdemes csodálkozni, a PL ilyen mértékű (még nagyobb szakadék kialakulása) előzésén sem.