Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
superman
Jugador d'estrella

2025.02.06. 13:44:00

bence0330 írta:
2025.02.06. 13:33:27
superman írta:
2025.02.06. 13:18:54
"erkölcsileg szerintem azzal sem lenne nagy gond, ha fizetnénk azért, hogy kiegyenlített legyen a bíráskodás."

Ne haragudj, de ez komolytalan. Te úgy ismered a korrupciót, hogy ott az egyenlő bánásmódra van igény? Ezt te sem gondolhatod komolyan.

Másrészt ezek a bírói tévedések téma is totál parttalan, mindegyik oldal fújja, hogy ők a kárvallottak, mindegyikkel tele van az internet. Megvaz utóbbi időben ugye a realmadridtv is.

A két eset pedig egyáltalán nem ugyanaz, Tebas semmilyen döntést nem hoz a a két csapatra nézve, ellenben a bírók igen. Plusz ezt is értem, hogy tebas mekkora madridista, de ehhez képest folyamamtosan üti a madridot, az ő érdeke az, jogy pérez távozzon, megbukjon, ehhez nem a madrid segítése, hanem a gáncsolása a célszerű.
Áthoztam, most jutott csak eszembe, hogy van már topik. :D Feltételes módba tettem, sőt, utólag kiemeltem, hogy feltételezés feltételezéséről beszélünk, szóval ez már leginkább egy elméleti vita. Az idézőjelbe tett rész meg logikailag szerintem abszolút megállja a helyét. HA ezért tettük, AKKOR nem lenne vele gond. Nem állítottam ennél többet.

De akkor ezen a pusztán elméleti síkon maradva: az is kérdés, mit nevezünk korrupciónak, pláne erkölcsi értelemben, ahogy említettem. "Leveling the playing field" téma elég neccesen az, ahogy egy x politikai viszonyok közt x módon elnyomott ellenzék részéről sem tartanám gondnak, ha ugyanannyit csalnának, mint a másik, mert csak így lehet esélyük. Ők a reaktív fél, a másik az agresszor. Nem mondom, hogy ez jó, már kicsit szemet-szemértbe hajlik és egy végtelen spirálba vezet, arra van kitalálva az igazságügyi rendszerünk, hogy ezt elkerüljük, de amennyiben az épp valamilyen okból nem működik, mert nincs meg pl. a hatalommegosztás (amiben sajnos erősen kételkedem a La Liga esetében, és bizonyos országok politikai rendszerében gyakorlatilag egyértelműen nincs ilyen), akkor nehéz máshogy megoldani, mint azonos esélyeket próbálni teremteni, ha máshogy nem megy, jogtalan, és ha kontextust nem nézzük, azaz hogy ők a reaktív felek, akkor erkölcsileg is problémás dolgokkal. De részemről így reagálni valamire erkölcsileg nem igazán problémás, ha nem nagyon maradt más eszköz - feltételezve azt, hogy tényleg csak reaktív módon tennék, agresszorként nem.

De ez mind elméleti kérdés, az alapja az, amit a parttalanságnál írtál. Igen, mindketten ez fújjuk, és mindkettő tud tényszerű alapot szolgáltatni hozzá, ami köré lehet feltételezéseket mondogatni. Az a TV (vagy hát csak indirekt módon, mert végülis a kommentátorról van szó, akit alkalmaz), amelyik ezen feltételezéseket tényként közli (ismétlem, a tiéteket is, nem csak a miénket), az egyszerűen komolytalan, és hazudik. Ha meg csak az egyik oldalra teszi ezt, az meg kb egyértelműen kettős mérce, és vélhetően Madid drukker az illető. Ezzel kapcsolatban viszont nem akarok nyilatkozni, lehet valaki mondja ezt a Madridra is, nem nézek magyar TV-t. De maga a kiinduló szöveg a kommentátortól egy vicc, és korrekcióra szoruló tévedés/hazugság.
Nem hiszem, hogy itt jobb helye lenne, mert ez a téma alapvetően a Barcáról szól, nem a Barca - Real rivalizálásról, de igazából úgy látom ezen a fórumon kb bármit lehet, semmi nincs moderálva, nekem itt is jó.

Elméletben is bullshit, és védhetetlen.

Az sem kérdés mit nevezünk korrupciónak, nap mint nap látjuk, tapasztaljuk. Lölö meg Tiborcz sem azért szedte meg magát, mert Viktor királyunk leszólt, hogy őket nehogy hátrányosan ítéljék meg, hát nekik is jár az egyenlő bánásmód, hiába vannak kisebbségben.

A média fertő, ebben egyetértünk, ettől függetlenül a speaker azért mondta, mert megtörténtek az utalások, ezt biztosan tudjuk. Mást ő sem mondott. Most ő hadd ne vegye természetesnek, hogy valaki az egyenlőbánámódért fizet stikában zsebből zsebbe. :D Az nem dőlt még el, hogy a klub megüti-e emiatt a bokáját, de erről nem is állított semmit.

Amúgy abból a szempontból teljesen mindegy, hogy milyen ítéletet hoznak, hogy (szimpátiától függően) mindenki meghozta már a saját ítéletét, és semmivel sem lehet tőle eltántorítani. Ugyanaz, mint pl a me too eseteknél. Jelenleg így működik a világ.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.06. 13:33:27

superman írta:
2025.02.06. 13:18:54
"erkölcsileg szerintem azzal sem lenne nagy gond, ha fizetnénk azért, hogy kiegyenlített legyen a bíráskodás."

Ne haragudj, de ez komolytalan. Te úgy ismered a korrupciót, hogy ott az egyenlő bánásmódra van igény? Ezt te sem gondolhatod komolyan.

Másrészt ezek a bírói tévedések téma is totál parttalan, mindegyik oldal fújja, hogy ők a kárvallottak, mindegyikkel tele van az internet. Megvaz utóbbi időben ugye a realmadridtv is.

A két eset pedig egyáltalán nem ugyanaz, Tebas semmilyen döntést nem hoz a a két csapatra nézve, ellenben a bírók igen. Plusz ezt is értem, hogy tebas mekkora madridista, de ehhez képest folyamamtosan üti a madridot, az ő érdeke az, jogy pérez távozzon, megbukjon, ehhez nem a madrid segítése, hanem a gáncsolása a célszerű.
Áthoztam, most jutott csak eszembe, hogy van már topik. :D Feltételes módba tettem, sőt, utólag kiemeltem, hogy feltételezés feltételezéséről beszélünk, szóval ez már leginkább egy elméleti vita. Az idézőjelbe tett rész meg logikailag szerintem abszolút megállja a helyét. HA ezért tettük, AKKOR nem lenne vele gond. Nem állítottam ennél többet.

De akkor ezen a pusztán elméleti síkon maradva: az is kérdés, mit nevezünk korrupciónak, pláne erkölcsi értelemben, ahogy említettem. "Leveling the playing field" téma elég neccesen az, ahogy egy x politikai viszonyok közt x módon elnyomott ellenzék részéről sem tartanám gondnak, ha ugyanannyit csalnának, mint a másik, mert csak így lehet esélyük. Ők a reaktív fél, a másik az agresszor. Nem mondom, hogy ez jó, már kicsit szemet-szemértbe hajlik és egy végtelen spirálba vezet, arra van kitalálva az igazságügyi rendszerünk, hogy ezt elkerüljük, de amennyiben az épp valamilyen okból nem működik, mert nincs meg pl. a hatalommegosztás (amiben sajnos erősen kételkedem a La Liga esetében, és bizonyos országok politikai rendszerében gyakorlatilag egyértelműen nincs ilyen), akkor nehéz máshogy megoldani, mint azonos esélyeket próbálni teremteni, ha máshogy nem megy, jogtalan, és ha kontextust nem nézzük, azaz hogy ők a reaktív felek, akkor erkölcsileg is problémás dolgokkal. De részemről így reagálni valamire erkölcsileg nem igazán problémás, ha nem nagyon maradt más eszköz - feltételezve azt, hogy tényleg csak reaktív módon tennék, agresszorként nem.

De ez mind elméleti kérdés, az alapja az, amit a parttalanságnál írtál. Igen, mindketten ez fújjuk, és mindkettő tud tényszerű alapot szolgáltatni hozzá, ami köré lehet feltételezéseket mondogatni. Az a TV (vagy hát csak indirekt módon, mert végülis a kommentátorról van szó, akit alkalmaz), amelyik ezen feltételezéseket tényként közli (ismétlem, a tiéteket is, nem csak a miénket), az egyszerűen komolytalan, és hazudik. Ha meg csak az egyik oldalra teszi ezt, az meg kb egyértelműen kettős mérce, és vélhetően Madid drukker az illető. Ezzel kapcsolatban viszont nem akarok nyilatkozni, lehet valaki mondja ezt a Madridra is, nem nézek magyar TV-t. De maga a kiinduló szöveg a kommentátortól egy vicc, és korrekcióra szoruló tévedés/hazugság.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.05. 17:53:24

MD szerint Rafa Yuste alelnök vesz részt a csütörtöki RFEF ülésen, ahova az összes klubot meghívták, és a bíráskodásról lesz szó.
A Real Madrid jelezte, nem megy el az ülésre.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.02.05. 12:32:27

FcBarcelona1 írta:
2025.02.05. 07:00:24
Szerk: MD összeszedte a vélt bírói hibákat, hogy lássuk, a Barca kárára is tévedtek
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... adrid.html
tökéletes ez a lista. kiválogattak 11 esetet de nem ez az érdekes benne hanem ha megnézed melyik nevek a visszatérők benne. Soto Grado, Muniz Ruiz, Iglesias Vilanueva. Real elmúlt meccsein ami elindította a mostani balhét kik voltak a bírók? Soto Grado, Muniz Ruiz, Iglesias Vilanueva, vagy bíró vagy VAR bíró volt ez a 3 jómadár a meccseken.

Nem is madridi média szedte össze de látszik, hogy mindkét csapat meccsein milyen teljesítményt nyújtanak. Most jutalomként Soto Grado megkapta az Atma elleni meccsünket is mert olyan kiváló volt. Nem egymásra kell mutogatni hanem ezt a fos szövetséget megtisztitani.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.05. 12:25:16

Troym írta:
2025.02.05. 12:22:13
Nem tudom feltűnt-e, de valamiféle "no comment" hozzáállást vett fel mindkét klub a másik ügyeire.
A szuperliga utáni Negreia ügyben még hangos volt a Madrid, de az Olmo ügyre ők se nagyon reagáltak, a bírókritizáló levélre meg mi sem.

Gondolom mindegyik kussol, különben sosem lesz szuperliga.
Ez így helyes, el kell ásni a csatabárdot. Ugyanaz a klubmodell, ugyanazok az érdekek. A szuperliga ügyében is szövetségesek.
Troym
Director del Fútbol

2025.02.05. 12:22:13

Nem tudom feltűnt-e, de valamiféle "no comment" hozzáállást vett fel mindkét klub a másik ügyeire.
A szuperliga utáni Negreia ügyben még hangos volt a Madrid, de az Olmo ügyre ők se nagyon reagáltak, a bírókritizáló levélre meg mi sem.

Gondolom mindegyik kussol, különben sosem lesz szuperliga.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.05. 07:00:24

Damask írta:
2025.02.04. 23:54:54
Alapvetően igazad van. A felfogás a rossz, amin változtatni kell. Szerintem a gól így nem megadható, Raphinha megérdemelte a kiállítást.
Valamit kezdeni kellene ezzel.
De szerintem az nem megoldás, hogy csalással és korrupcióval vádolunk mindenkit, vagy, hogy nyomást gyakorlunk.
Ha független bírókat keresnek, a vezetőség se nyilatkozta úton útfélen a szurkolói hova tartozását.
Alapokról kellene indítani mindent, elzavarni a szövetségek elnökeit is.
Szerk: MD összeszedte a vélt bírói hibákat, hogy lássuk, a Barca kárára is tévedtek
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... adrid.html
Szerk2: Ancelotti szerint a PL bírói azért jobbak, mert kevesebb rajtuk a nyomás. Ok :)
Ez így is van, de ki helyezi rájuk?
Medina Cantellejo a CTA vezetője nyilatkozott, hogy lehet, hogy rossz bírók, lehet, hogy alkalmatlanok, de nem korruptak, még ha a TV, nyilatkozatok, levelek ezt is állítják :)
https://www.football-espana.net/2025/02 ... ot-corrupt
Damask
Jugador del Barça

2025.02.04. 23:54:54

FcBarcelona1 írta:
2025.02.04. 19:05:18

Ha leveszed a Reálos szemellenződet
A szabálytalanság hamarabb történt, mint mielőtt Vinicius ellőtte a labdát.
Az a baj hogy az első 2 mondatodból kiderül hogy nem érted. A vita tárgya itt nem azon van hogy Mbappe szabálytalankodott-e, vagy mikor tette, hanem azon hogy mindent néztek, csak azt az egyet nem, hogyha szabálytalanságról van szó, akkor az a védőnél volt első alkalommal, minden más pedig utána, a gól is, és az Mbappe szabálytalanság is.
Tehát ha a bíró azt fújta volna amit kell, akkor az vagy egy büntető Mbappe nyakánál fogva visszatartásáért, vagy semmi és hagyja hogy a két idióta birkózzon egymással mert úgysem befolyásolta a játékot, de az hogy a védőt engedjük szabálytalankodni másodpercekig és ahogy a támadó is szabálytalankodik erre válaszul akkor rögtön fújunk kifelé, az nem helyes ítélet. Ez a vita tárgya.

Nem mondtam hogy nem volt ilyen sokszor, nem mondtam hogy másnál ilyen nem fordul elő, Én csak elmagyaráztam a kollegának, hogy mit vitatnak azon az eseten, hiszen ez volt a kérdése, itt a fórumon, olvass vissza.

Tipikusan az az eset, amikor az egyik fél provokál, kezdeményez és a bíró csak a másik fél reakcióját látja meg.

Ugyan ilyen eset volt a pár héttel ezelőtti Vinicius kiállítás, a kezdeményező provokátor helyett a reakció kapta a pirosat, vagy mindkettő, vagy egyiksem lett volna a helyes ítélet.
Vagy a 23-24-es nyitómeccsen Raphinha kiállítása a Getafe ellen, egész meccsen ment a könyöklés és rugdosódás és semmi érte, Raphinha egyszer ütött oda és egyből piros.
De rengeteg ilyen van minden pályán, a védő keménykedik, rugdos, könyököl, az semmi egész meccsen, a másik fél egyszer csap vissza, azt rögtön észreveszik és szankcionálják.
Vagy szerinted ez így rendben van?
davi10
Llegenda del Barça

2025.02.04. 19:25:24

Damask írta:
2025.02.04. 17:55:27
Ha leveszed a Barcelonás szemellenzőt amivel nézted, akkor rögtön látod majd a lényeget, de segítek:

Remélem így Yamal és Raphinha példával már számodra is világos, hogy mi volt a gond azzal az esettel.
Köszönjük a felvilágosítást és a segítséget, ha ez nem megy kevésbé lekezelő stílusban, akkor legközelebb a köszönet mellé egy pihenőt is adunk.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.04. 19:05:18

Damask írta:

Ha leveszed a Barcelonás szemellenzőt amivel nézted, akkor rögtön látod majd a lényeget, de segítek:

Tegyünk úgy mintha nem Vinicius lőtte volna hanem Yamal, és tegyünk úgy mintha nem Mbappe "szabálytalankodott" volna hanem Raphinha.
Ezesetben azt látnád, hogy Raphinha továbbpasszolja a labdát Yamalnak, aki cselezget 2 védővel szemben. Közben a harmadik védő le sem tojja, hogy Yamal mit csinál, nem próbál az semmilyen folyosót lezárni Yamal előtt, csak és kizárólag arra koncentrál hogy Raphinhát a nyakánál keresztül fogja vissza, hogy ne tudjon helyezkedni, üresre játszania magát egy centerezéshez. Ez a 16-oson belül megy hosszú másodpercig mire Raphinha megunja és ellöki az őt folyamatosan a nyakánál fogva visszatartó védőt, közben pedig Yamal lő egy gólt.

A védő meg sem próbált védekezni, csak és kizárólag szabálytalanul tartotta vissza a támadót. Erre az a bírói ítélet hogy kifelé szabadrúgás, legyen, a bíró esetleg Yamalt nézte és nem a másik irányba ahol ez ment, ez elfogadható.
Súgtak neki, mutogatott is a fülesre, szóval 100% hogy asszisztens, mert a VAR ilyenben nem dönthet, csak kihívhat hogy megnézze.
De hogy ebből azt kihozni hogy kifele szabadrúgás a VAR korában, az vicc kategória.
Ez vagy semmi és menjen tovább, úgysem befolyásolta azt hogy közben Yamal gólt lőtt, vagy ha már elvesszük mert szabálytalanság, akkor illett volna vizsgálni hogy előtte esetleg az nem volt-e szabálytalan hogy a 16-oson belül a védő a nyakánál fogva tartja vissza a támadót másodperceken keresztül, és akkor 11-es, onnantól pedig lényegtelen hogy utána már Raphinha is szabálytalankodott.

Majdnem annyira nevetséges ítélet mint a nem kiállítás, csak azért nem kapott akkora visszhangot, mert közben összehoztak egy még durvább hülyeséget és inkább arról volt hangos a sajtó a meccs után.

Remélem így Yamal és Raphinha példával már számodra is világos, hogy mi volt a gond azzal az esettel.
Ha leveszed a Reálos szemellenződet
A szabálytalanság hamarabb történt, mint mielőtt Vinicius ellőtte a labdát.
Tipikus kettős mérce.
Kapus elrúgja a labdát, majd Vinicius lábát, büntető
Curtois elrúgja a labdát, majd az ellenfél lábát, nincs büntető
Rüdigert lebirkózzák, szögeltnél, büntető
Koundet lebírkózzák, semmi, mindkettő Getafe ellen
Cubarsinak véresre tapossák a bokáját, Pau Victort gólhelyzetben utolsó emberként lerántják, mindkettő Las Palmas, és 16-on belül, nem történt semmi
https://www.google.com/amp/s/tribuna.co ... chouameni/
Semmi
https://www.google.com/amp/s/www.fcbarc ... 2_amp.html
Semmi
https://m.youtube.com/shorts/9_0QNWhAIao
Ez pedig egy piros és eltiltás, így nem is játszhatott volna az Espanol ellen

Lassan ezen a fórumon több a Reálos mint a Barcas
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.02.04. 18:06:40

Damask írta:
torotam írta:
2025.02.04. 13:04:10

- Vinicius elvett gólja. Na ezt nem is értem miért vita tárgya egyáltalán, egy teljesen jogtalan gól volt. A -méregdrága- világsztárjuk, Kylian MBappe szabálytalanul eltakarított egy védőt az útból, ezzel folyosót nyitva Vinicisnak a lövéshez. Azért ez had ne férjen már bele egy Real Madridnál se!
(...)
De hisz ez szamtalanszor megtortent mar.
Damask
Jugador del Barça

torotam írta:

- Vinicius elvett gólja. Na ezt nem is értem miért vita tárgya egyáltalán, egy teljesen jogtalan gól volt. A -méregdrága- világsztárjuk, Kylian MBappe szabálytalanul eltakarított egy védőt az útból, ezzel folyosót nyitva Vinicisnak a lövéshez. Azért ez had ne férjen már bele egy Real Madridnál se!

Tegyünk úgy mintha nem Vinicius lőtte volna hanem Yamal, és tegyünk úgy mintha nem Mbappe "szabálytalankodott" volna hanem Raphinha.
Ezesetben azt látnád, hogy Raphinha továbbpasszolja a labdát Yamalnak, aki cselezget 2 védővel szemben. Közben a harmadik védő le sem tojja, hogy Yamal mit csinál, nem próbál az semmilyen folyosót lezárni Yamal előtt, csak és kizárólag arra koncentrál hogy Raphinhát a nyakánál keresztül fogja vissza, hogy ne tudjon helyezkedni, üresre játszania magát egy centerezéshez. Ez a 16-oson belül megy hosszú másodpercig mire Raphinha megunja és ellöki az őt folyamatosan a nyakánál fogva visszatartó védőt, közben pedig Yamal lő egy gólt.

A védő meg sem próbált védekezni, csak és kizárólag szabálytalanul tartotta vissza a támadót. Erre az a bírói ítélet hogy kifelé szabadrúgás, legyen, a bíró esetleg Yamalt nézte és nem a másik irányba ahol ez ment, ez elfogadható.
Súgtak neki, mutogatott is a fülesre, szóval 100% hogy asszisztens, mert a VAR ilyenben nem dönthet, csak kihívhat hogy megnézze.
De hogy ebből azt kihozni hogy kifele szabadrúgás a VAR korában, az vicc kategória.
Ez vagy semmi és menjen tovább, úgysem befolyásolta azt hogy közben Yamal gólt lőtt, vagy ha már elvesszük mert szabálytalanság, akkor illett volna vizsgálni hogy előtte esetleg az nem volt-e szabálytalan hogy a 16-oson belül a védő a nyakánál fogva tartja vissza a támadót másodperceken keresztül, és akkor 11-es, onnantól pedig lényegtelen hogy utána már Raphinha is szabálytalankodott.

Majdnem annyira nevetséges ítélet mint a nem kiállítás, csak azért nem kapott akkora visszhangot, mert közben összehoztak egy még durvább hülyeséget és inkább arról volt hangos a sajtó a meccs után.

Deluigi
Entrenador del Barça

2025.02.04. 17:11:35

El Sie7e írta:
2025.02.04. 16:17:05
Egy Leganest a b sornak is ütnie kell.
Mi is ugy gondoltuk. Aztan lett egy 0-1 :)
El Sie7e
Jugador d'estrella

2025.02.04. 16:17:05

Sergi írta:
2025.02.04. 16:07:23
"kukoricajancsi FC"

egyik csapat se tud védekezni. amikor tudtak akkor is 4-3,3-3 meccsek születtek. most jöhetnek a 6-5,7-7 meccsek :mrgreen:

Bellingham pihen a kupában, Mbappénak meg duzzanat van a vádliján valamitől :^o . Egy Leganest a b sornak is ütnie kell. Legrosszabb esetben meg kiesünk.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.02.04. 16:10:37

davi10 írta:
2025.02.04. 14:53:37
Plusz a holnapi kupameccsen MBappe se fog játszani, neki is van valami kisebb baja.

Megérte egész télen Trent után menni...

Szerk.: Bellingham se játszik holnap, akkor gondolom leadják a kupát.
Hát, szerintem még így is ők az esélyesebbek.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Sergi
Jugador del Barça

2025.02.04. 16:07:23

Chino írta:
2025.02.04. 13:58:30
most bánhatják igazán a top8-at.
Igen,de mi ne bánjuk.
Hány éven keresztül jött szembe velük valami "kukoricajancsi FC" közvetlenül a vérgyenge csoportkörük után?
Na,most visszanyal a fagyi.
davi10
Llegenda del Barça

2025.02.04. 14:53:37

Plusz a holnapi kupameccsen MBappe se fog játszani, neki is van valami kisebb baja.

Megérte egész télen Trent után menni...

Szerk.: Bellingham se játszik holnap, akkor gondolom leadják a kupát.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.04. 13:58:30

Alabának sikerült újra lesérülnie, egyelőre 3 hetet jósolnak. Nem tudom, hogy lesz még valaha focista abból a játékosból.
Kicsit csodálkozom, hogy télen nem vittek valakit a védelembe, már Rüdiger is fájdalmakkal játszott. Így érdekes lesz ez a City-Atma-City trió. Elől nagyot kell alkotniuk, mert nekik is nagy lesz a tét februárban, most bánhatják igazán a top8-at.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.04. 13:38:18

Amúgy szerintetek várható a La Liga klubjainak kiállása holmi egyenlő bánásmódra hivatkozva?
:)
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.04. 13:23:56

torotam írta:

Zárásul egy gondolat. Csak én érzem úgy, hogy ez a Real Madrid - Vinicius Jr. házasság nagyon rossz irányba megy? Az utóbbi időben a Madrid felvette Vinicius áldozati hisztis szerepét, ami nagyon nem áll jól a klubnak. Az aranylabda szavazás utáni protestálásuk is teljesen infantilis volt, a saját reputációjukat rombolják, épp mint Vinicius.
Mindenesetre szép páros, jól megérdemlik egymást. :D
https://x.com/MrARMCF/status/1886544972142293185

Ha épp nem a bíróval vagy a közönséggel veszekszik, akkor jöhetnek a csapattársak.
Én spec. nem szeretném, ha menne a szaúdiakhoz. Abból a pénzből nagyon komolyan tudnának erősíteni, így is zsúfoltak azon a poszton. Eg jobbszélsővel és a védelem megerősítésével nagyot léphetnének előre, plusz egy ego is távozna, amiből már így is sok van ott.
Forca Barca!!!!
torotam
Jugador d'estrella

Ha nem a Real Madridról lenne szó, akkor ez az eset sem verne ekkora hullámokat és nem is szankcionálták volna a bírót, ez a legnagyobb baj. A kettős mérce és a Madrid felé irányuló megkülönböztető figyelem...
Szóval itt két hibáról is beszélnek a madridi szimpatizánsok az Espanyol elleni meccsükön:

- Elmaradt piroslap. Ez jogos számonkérés, a piroslap adható lett volna az esetre, de a játékvezető az előnyszabályt követően sárgával büntette az Espanyol játékosát. A szabálytalanság helye és jellege (kontra támadás) miatt egy klasszikus taktikai faultnak kellett volna jönnie (visszahúzás, lerántás, boka pöccintés), de olyan brutális volt a tempókülönbség MBappétól, hogy a védő utánadobta magát, hogy megállítsa, ami persze rosszul nézett ki. Adható rá az azonnali piros.

Madrid most csalást kiállt. Az elnökük és a Real Madrid TV eddigi is őrületes nyomást helyezett a bírók felé, a nyomás csak nőni fog.
FcBarcelona1 egy nagyon fontos dologra hívta fel a figyelmet, ez könnyen átcsaphat oda, hogy minden kétes szituációt ezután a madrid javára ítélnek majd meg a bírók, kétes szituációkból pedig minden meccsre jut legalább egy-kettő. Nem lenne ez jó irány, évekig néztük ezt a BL-ben, a számos elmaradt második sárgalapjaik, a jogtalanul vagy könnyű síppal fújt tizenegyesek, stb.

Nem is olyan rég volt egy Barcelona - Madrid spanyol szuperkupadöntő (5-1), ahol értetlenül álltunk az előtt, hogy Camavinga hogy maradhatott a pályán?! (Rüdigernél meg minimum rezgett a léc.) Valahogy ez a meccs után Perez és a Madrid TV nem kiáltott farkast, nem ment a hőbörgés. Hm, milyen fura dolgok vannak...

Zárásul egy gondolat. Csak én érzem úgy, hogy ez a Real Madrid - Vinicius Jr. házasság nagyon rossz irányba megy? Az utóbbi időben a Madrid felvette Vinicius áldozati hisztis szerepét, ami nagyon nem áll jól a klubnak. Az aranylabda szavazás utáni protestálásuk is teljesen infantilis volt, a saját reputációjukat rombolják, épp mint Vinicius.
Mindenesetre szép páros, jól megérdemlik egymást. :D
Visca el BARCA!
Troym
Director del Fútbol

2025.02.04. 11:37:23

Miért ne lehetne elégedetlen a játékvezetéssel akár egyszerre a Madrid és mi?

Nem konstans egymás ellen játszunk, ezek nem komplementer események, hogy ha nekik jól / rosszul fújnak, akkor nekünk vica versa...

Gondolom egy jogtalan ítélet dühítheti őket attól függetlenül, hogy minket meg zavar az ellenünk jogtalan ítélt dolgok, de ezek egymástól független események, ha nem épp egymással játszunk.
Nem az a vita, hogy kiről ment ki a labda, nem egymással játszottunk és nem is ugyanaz a bíró vezette a két csapat meccsét a hétvégén. Csak mert XY bíró balfék, az még semmit nem mond YZ bíróról, ő is lehet az.

Most abban mi a verseny, hogy kinek rosszabb?? Legyenek normális, kevésbé ideggyenge, pökhendi, agyhalott bírók, ez MINDEN csapat közös érdeke.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.04. 11:17:54

https://www.managingmadrid.com/2025/2/4 ... ontroversy
Az RFEF és Tebas hivatalos válasza a Real Madrid hivatalos levelére.

Következmény?
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.02.04. 10:45:06

Azért is furcsa, hogy a piros lap pont most maradt el, mert pár nappal korábban írtak róla, hogy Perez panaszkodott, milyen sok bajnokságuk elúszott a játékvezetői hibák miatt. És tessék, itt a perdöntő bizonyíték!
Persze lehet, hogy a vereségeikben az is közrejátszik, hogy évek óta nincs normális védelmük.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.02.04. 08:41:52

sansz írta:
2025.02.04. 00:47:57
Én nem így látom. A Real ellen is nagyon sokat vétenek és ráadásul azok után se hallani,hogy a bírót eltiltják. A mostani kivételes.
Persze azt is el tudom képzelni,hogy több ilyen eset van,akár utánunk is,csak az nem kerül a hírekbe,nem tudom.
De nem csak a Barca és a Real a vesztes, nagyon sok a pofátlan, csaló ítélet más meccseken is. Nem értem,hogy a klubok miért egymást okolják,ahelyett,hogy neki mennének együtt az egész rendszernek. Egy független testületnek nyilvánosan kéne értékelnie a bírók kérdéses eseteit és automatikus következmények kellenének.
Persze, a mi meccseink után is folyamat eltiltják a játékvezetőket, csak nem írnak róla. :D Ezt Te sem hiszed el.

Sokakkal egyetértek abban, hogy ennek a szituációnak nem a jogosságával van a baj, mert azt szerintem senkit nem vitatja, hanem a kivételezéssel, hogy ez megint csak madrid hófehér felén történik meg.

Majd, ha minden meccs után, ahol orbitális nagy hibákat vétenek, lesz valamilyen szankció, akkor majd elhiszem, hogy madridék nem egyenlőbbek az egyenlők között.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Válasz küldése