Bajnokok Ligája & Európa Liga
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Távol álljon tőlem, hogy a Real Madridot, vagy a focijukat védjem, de azért álljunk már meg egy szóra. Elég nagy képmutatásnak érzem, hogy mi akarjuk ledagradálni a világ legsikeresebb klubját. Olyan labdazsonglőrök játszanak a mai napig ott, akiket nyugodt szívvel elfogadnánk mi is. Azért amit ez a Bellingham, Mbappé, Vinicius, Rodrigo 4-es művel azért az egészen elképesztő. Ideveszem nyugodtan Modricot, Kroost, Di Mariat, Ronaldot, Özilt, Marcelot és csak az elmúlt éveket néztem. Tény, hogy mást játszanak, mint mi mondjuk Messivel, Neymarral, Suérezzel, de azt azért ne vitassuk el tőlük, hogy táncol a lábukon a labda. Azért ha belegondolunk, csak ők képviselik napjaink focijában azokat az egyéni képességre építő stílusjegyeket, amik a Pep időszak előtti futballt jellemezte. Ez nem azt jelenti, hogy szeretem őket, de nagyon látványos játékra képesek, ami párosul ezzel a hihetetlen mentális erővel, ami egyik csapatban sincs meg. Ilyen hozzáállása lett volna a Barcelonának a Messi időszakban, kb. 2x ennyi BL-t kellett volna nyernünk, de nem véletlenül nem nyertünk.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
PR42
Az itt eltöltött 60-70 hozzászólásod alatt kb negyedszer hazugozol le, ahogy kértem kerüljük el egymást, bicskanyitogató a stílusod, pikírt, fennhéjázó, személyeskedő kommentjeidet másnak tartogasd kérlek, sajnos most belesétáltam és elolvastam, mert közvetlen rám reagáltál, de biztos találsz más hozzászólást, fórumozót, aki értékeli a stílusod, kommentjeid.
A hozzászólásomban egyetlen ferdítés sem volt, ezek voltak tényszerűen az elmúlt 10 év 20 BL döntőse és győztese.
A Real azért nyert ennyit, mert jobb volt többnyire. Meg akarja valaki nyerni a BL-t? Nőjjön fel a feladathoz. Csapatot kell építeni, nem simán 100 milliókat kilocsolni az ablakon. Nekem nem hiányzik egy Porto BL győzelem, elég gáz volt az az év, amikor az összejött nekik a BL a görög EB győzelemmel, kb a foci mélypontja volt.
Az itt eltöltött 60-70 hozzászólásod alatt kb negyedszer hazugozol le, ahogy kértem kerüljük el egymást, bicskanyitogató a stílusod, pikírt, fennhéjázó, személyeskedő kommentjeidet másnak tartogasd kérlek, sajnos most belesétáltam és elolvastam, mert közvetlen rám reagáltál, de biztos találsz más hozzászólást, fórumozót, aki értékeli a stílusod, kommentjeid.
A hozzászólásomban egyetlen ferdítés sem volt, ezek voltak tényszerűen az elmúlt 10 év 20 BL döntőse és győztese.
A Real azért nyert ennyit, mert jobb volt többnyire. Meg akarja valaki nyerni a BL-t? Nőjjön fel a feladathoz. Csapatot kell építeni, nem simán 100 milliókat kilocsolni az ablakon. Nekem nem hiányzik egy Porto BL győzelem, elég gáz volt az az év, amikor az összejött nekik a BL a görög EB győzelemmel, kb a foci mélypontja volt.
Jaj világom ezt a ferdítést…Troym írta: ↑2025.02.12. 21:56:16Nincs magának a BL-nek semmi baja, az UEFÁnak van.
Az elmúlt 10 évben volt
3 olasz BL döntős. 2* Juve, 1* Inter,
2 német, ebből a Bayern nyert is,
7 angol, ebből a Pool, Chelsea, City nyert is
7 spanyol 5 Real, 1 Atletico, 1 Barca és nyert 5-t a Real 1-et mi.
1 francia döntőssel
6 spanyol, 3 angol, 1 német BL győzelem.
Kit hiányolunk? Portot? Leverkusent?
Szerintem a meglepetés győzteseket mindenki hiányolja. Pl a Leicester PL győzelme, ami örökre csodaszámba fog menni. Porto szintén. Görögország…
A labda kerek, mindenkinek van esélye - ez a mondás addig igaz amíg belátható időn belül újra és újra van rá példa.
Szóval 8 különböző győztes helyett szerinted teljesen jó ami most van, ok, értem.
13-14 és 23-24 között 6 Madrid győzelem volt, több mint mindenki más összesen (Bayern, Chelsea, City, Pool, Barca - mind 1x)
Azért persze lehet azt úgy írni hogy “spanyol” és maris érdekesebbnek tűnik, csak éppen pont kikerüli amit mondok.
És mindezt ahogy már írtam úgy, hogy a többi lúzer csapat mellett a Madrid magja fiatal. Valverde, Bellingham, Mbappé, Vini, Rodrygo, Camavinga, Csúámeni. Ők még 10 évet játszanak, és nagyjuk már most többszörös győztes.
Szóval minden jel arra utal hogy a következő években is marad hogy minden másodikat ők nyernek. Vagy gyakrabban.
Mind ahogy mondtam, aki szerint egy versenysorozat nívóját és élvezeti értékét nem csorbítja hogy mindig ugyanaz nyer, az ….
Nagyon nincs ez így rendben. A Madrid nem tehet a többi csapat lúzerségéről, ez tény.
A Madridtól annyit várnék hogy ilyen körülmények között ne legyen már elég az hogy bemákolunk két gólt a 85. után, minden évben mindenki ellen. Ha mar úgyis ők nyernek legalább tennék azt szép gólokkal, vagy lenne rendes önkritikájuk hogy ez bizony pocsék.
Ugyanazt csinálják mint legutóbb a 3. osztályú csapat City ellen csinált, csak méregdrága sztárokkal, ezért nekik ennyi is elég.
Az is 4 különböző győztes hogy
A B C D A B C D
Meg az is hogy
A A B A C A D A
Na viszont melyik az érdekesebb, izgalmasabb, kiegyenlítettebb versenysorozat?
Nincs magának a BL-nek semmi baja, az UEFÁnak van.
Az elmúlt 10 évben volt
1 francia döntőssel
Az elmúlt 10 évben volt
1 francia döntőssel
Messze nem a Real Madrid-szurkolók a legrosszabbak. Ők a szuperligát meg általában a sportpolitikát sokkal érettebben látják, mint az átlag, még azt is megkockáztatom, hogy átlagosan az ő szurkolóik között értik meg leginkább a témát. Akkor is a PL-szurkolóktól jött a legtöbb sületlenség. Hogy a foci nem lesz többé a kisembereké. Mert most ugye a kisembereké. Ja, nem. Amikor sejkek, Abramovicsok vásárolják fel a csapataikat, akkor aztán tényleg a kisembereké a sport. Ja, nem...
A Real Madrid körül engem a Franco-éra és a Barca elleni zsigeri gyűlölködésük taszít. A PL-szurkolók ezerszer rosszabbak. Én úgy látom, hogy a Real Madrid szurkolói néhány fokkal kevésbé vannak eltelve magukkal, és amikor nyernek, még akkor is inkább azt mondják, hogy hát ez azért nem volt olyan sima, tudnak kritikusak lenni a csapatukkal. Még amikor nyerik is a BL-eket, egymás között akkor is tudják kritizálni a csapatot, ez persze az egyik kulcs ahhoz, hogy a klub folyamatosan erős tudjon maradni. Én csak azt nem értem, hogy Perezt miért választják meg újra és újra, aki nagyon rosszul igazol az utóbbi időkben, ez a szerencsénk, most pedig nevetségesen szűk a keretük. Ha még el is kezdenének bevásárolni...
Hogy ne lenne kultúrájuk, az számomra fura, 2007 óta ugyanazt látom tőlük. Ami nekem nem tetszik, de attól még egy kialakult kultúra. Nem minden kultúra jó, de attól még létezik. Számomra nézhetetlen játék, utolsó 10 percben hengerlés. Célirányosan erre válogatják már a játékosaikat. Nem a véletlen műve, hogy mindig fordítanak, nekik ez lett a kultúrájuk. Nekem nem kell, de kultúrának kultúra. Tegnap is csak az utolsó 10 percben kapcsoltam be. 2-1 volt a City-nek, mondtam, ez 2-3 vagy 2-4 lesz, 2-5 esetleg. Én olyan csapatnak nem tudnék drukkolni, amelyik a játékidő 90%-ában időpocsékolást nyújt, de van kultúrájuk. Akiknek nincs kultúrájuk, azok a PL-csapatok. Na, ők tényleg leépítették a kultúrájukat. Nekem az a foci sem tetszett, amit kb a 2000-es évekig játszottak, a szélen meghúzós, középre beadós sablonfoci, de volt egy kultúrájuk. Nekem nem tetszett, de kultúrának kultúra volt az is. Leépítették, teljesen, az angol foci stílusjegyei elhomályosodtak. Edzőjük nincs, azt játsszák, amit az aktuális zsoldosok hoznak éppen magukkal. Nekik tényleg nincs kultúrájuk. A Real Madridnak van. Olyan, amilyen, de van.
Arról meg tényleg nem ők tehetnek, ha "mikiegér kupa" lett a BL. Sok csapat leépült, ma sokkal kevesebb a jó csapat, mint 25-30 éve. De hát ez nem az ő hibájuk.
A Real Madrid körül engem a Franco-éra és a Barca elleni zsigeri gyűlölködésük taszít. A PL-szurkolók ezerszer rosszabbak. Én úgy látom, hogy a Real Madrid szurkolói néhány fokkal kevésbé vannak eltelve magukkal, és amikor nyernek, még akkor is inkább azt mondják, hogy hát ez azért nem volt olyan sima, tudnak kritikusak lenni a csapatukkal. Még amikor nyerik is a BL-eket, egymás között akkor is tudják kritizálni a csapatot, ez persze az egyik kulcs ahhoz, hogy a klub folyamatosan erős tudjon maradni. Én csak azt nem értem, hogy Perezt miért választják meg újra és újra, aki nagyon rosszul igazol az utóbbi időkben, ez a szerencsénk, most pedig nevetségesen szűk a keretük. Ha még el is kezdenének bevásárolni...
Hogy ne lenne kultúrájuk, az számomra fura, 2007 óta ugyanazt látom tőlük. Ami nekem nem tetszik, de attól még egy kialakult kultúra. Nem minden kultúra jó, de attól még létezik. Számomra nézhetetlen játék, utolsó 10 percben hengerlés. Célirányosan erre válogatják már a játékosaikat. Nem a véletlen műve, hogy mindig fordítanak, nekik ez lett a kultúrájuk. Nekem nem kell, de kultúrának kultúra. Tegnap is csak az utolsó 10 percben kapcsoltam be. 2-1 volt a City-nek, mondtam, ez 2-3 vagy 2-4 lesz, 2-5 esetleg. Én olyan csapatnak nem tudnék drukkolni, amelyik a játékidő 90%-ában időpocsékolást nyújt, de van kultúrájuk. Akiknek nincs kultúrájuk, azok a PL-csapatok. Na, ők tényleg leépítették a kultúrájukat. Nekem az a foci sem tetszett, amit kb a 2000-es évekig játszottak, a szélen meghúzós, középre beadós sablonfoci, de volt egy kultúrájuk. Nekem nem tetszett, de kultúrának kultúra volt az is. Leépítették, teljesen, az angol foci stílusjegyei elhomályosodtak. Edzőjük nincs, azt játsszák, amit az aktuális zsoldosok hoznak éppen magukkal. Nekik tényleg nincs kultúrájuk. A Real Madridnak van. Olyan, amilyen, de van.
Arról meg tényleg nem ők tehetnek, ha "mikiegér kupa" lett a BL. Sok csapat leépült, ma sokkal kevesebb a jó csapat, mint 25-30 éve. De hát ez nem az ő hibájuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.02.12. 21:58:47-kor.
Akkor azért egy picit mást jelentett a Real Madrid és az egész spanyol foci.
Én 91-92 óta szurkolok a Barcának, de akkoriban az egy más világ volt, ahogy a Realnál is.
A Barca kb akkor nyerte az első BL-t, utána szanaszét szedték a következő BL döntőben, aranylabdás játékos a közelében nem járt és a Real is 98ban 30+ év után nyert BL-t, előtte Videotonnal harcolt UEFA kupáért, döntetlenezett a Fradival stb és mi is nem BL-ben vitézkedtünk, hanem kb a KEK-ben voltunk sikeresek.
Szerintem a teljes spanyol foci és bajnokság a top4ben sem volt nagyon, akkor mindenki Milan, Juventus, Bayern, Ajax, Man United szurkoló volt, válogatott szinten meg a németek és franciák letaroltak mindent.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Közben Jutglá góljával 1-1-en tartja egyelőre a Brugge az Atalantát, hogy kicsit hazabeszéljünk. 

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Várj, várj, lassan.El Sie7e írta: ↑2025.02.12. 17:46:37Azért remélem még van levegő egy ilyen magas lovon. Ha 98 óta szurkol valaki az akademista Raúl,Casillas,Guti hármas miatt akkor lehet azért gerince? Mindezt olyantól aki a Ronaldinho féle aranykor kezdetétől szurkol eléggé kétszínű kijelentés. Mindenki annak aszurkol akinek akar de azért ilyen marhaságokat leírni és komolyan is gondolni nem semmi. Én sem szeretem a Barcát főleg a szurkolók és a média körítés illetve a szereplőik viselkedése miatt de soha nem mondanám, hogy nincs kultúrája, történelme, jelleme magának a klubnak mint történelmi intézménynek. Ennyi erővel az összes Barca szurkoló egy picsogó, kisebbségi komplexusos, csaló, gerinctelen semmi az elmúlt 120 évben. De nem mondok ilyet mert nem igaz. Vannak ilyenek de nem foglalkozok velük mert ezek az elemek amik számomra visszataszítóak a klub körül. A Ronaldinho, Iniesta, Ronaldo vonalat ki ne értékelné. Barcásként is biztos volt olyan Realos aki tetszett. Nem semmi gondolkodás ez.
1. Nem leszel rossz ember azért mert a legnagyobb csapatnak szurkolsz akik a legtöbbször győznek.
Attól lennél az, ha közben hülyeségeket beszélnél.
2. Kontextusban arról volt szó, hogy árt-e a BL-nek hogy kb csak 1 csapat esélyes évről évre, és nem az a kérdés hogy 4 nagy nemzetből melyik csapat nyeri a kb 5+ esélyesből, hanem az, hogy esetleg talán valamelyik PL csapat talán képes megfogni valahogy a Madridot. 10-ből 6x nyert a Madrid, és idén is ők fognak. Persze, lehet hogy szerinted nem unalmas, csak éppen a nézőszámok a békapopója alatt. Ezt fejtettem ki. Erre jött a kolléga hogy ez is a Madrid nagysága stb és hogy csak azért mert [auto_cenzúra] a Barca még nem lesz mikiegér kupa a BL. Csak közben a 10 év alatt 8 különböző győztesből (Real, Bayern, Milan, Porto, Liverpool, Barca, MU, Inter) eljutottunk oda hogy Madrid vagy talán esetleg egy PL csapat de nem valószínű.
3. Az hogy egy kis gyerek kinek kezd el szurkolni az sok mindentől függ, és értelmetlen egyáltalán a felvetés hogy felelősségre vonni érte bárkit. Ettől függetlenül viszont lehet azt mondani hogy bizony, a legsikeresebb és leggazdagabb csapat az 98-ban is és 2025-ben is Madrid, és ezáltal a legtöbb plasztik szurkolója nekik lesz, mert ők a trendik, mindig is azok voltak (nagyon pici hullámvölgyekkel).
4. Vannak tisztelhető játékosok a Madridban, mindig is voltak. Attól még az egésze inkább visszataszító mint vonzó. Ebben az összes többi klub szurkolója egyetért. A Madridot szinte mindenki utálja akinek nem a Madrid a fő klubja.
5. Mi akkor a gond? Az amikor ebből a helyzetből jön a Madridi szukroló és elkezdi mondani hogy na ugye, na ugye hogy nyertünk, hú, szoros volt, de csak mi vagyunk a legjobbak, látjátok? látjátok??? Hát izé, képzeld látjuk. Tudjuk. Az hogy megy az under-dog, mindenki ellenünk de mi csak azért is felállunk mentalitás már meccs előtt... Ti vagytok a leggazdagabb és legsikeresebb csapat a világon, hát könyörgöm, csoda ha nyertek? Nem.
Meg amikor a buta Barcás lenézi a Madridot. Emlékszem itt olvastam olyat még Koeman alatt amikor Carlo leült újra vagy nem is tudom mi volt pontosan hogy a Barca edzőben biztos előrébb van Koemannal mint a Madrid Carloval mert hogy Carlonak nem ment az Evertonnal. Sok a hülye na, ez van.
Ezt inkább úgy lehetne leírni hogy az egyik igazolt sztárokból álló nagy csapat gyötörte a másikat, és egyik sem képes összeszedetten szívből játszani ezért nyilván kihagynak mindent aztán meg az egyiknél bemákolják olyanokból amiért még a megyeiben is kiröhögnék őket, és szokásos szerint már kínosan unalmasan nyernek az utolsó pillanatban. Ez nem "vér". Ez pont amiről beszélek. Szívből betolta? Soha rosszabb? Hát, figyelj. Láttam olyan meccset ami 0-0 lett de több szív volt benne.El Sie7e írta: ↑2025.02.11. 23:31:09Szürreális egy meccs volt. Már eleve a kezdők is mint valami barokk tragédia. Az egyik oldalon 5 khv kezd a másikon 1Idén még nem láttam a Real így bekezdeni az elején erre persze, hogy kapjuk is a gólt. Az a helyzetmennyiség amit kihagytunk, hát már szétvertem a levegőt magam körül, hogy ilyen a világon nincs. Se 3 méterről se messziről, 5 méterrel fölé, kapufa, keresztléc, kapusba, mindenhova csak a hálóba nem. Már vakartam le az arcom erre egy igazi klasszis góllal
egyenlítünk az ajtó ablakok helyett. Utána egy totál felesleges tizi. Majd mint a mesében 85-öt ütött az óra és beütött a vér
. Brahim szépen lecsapott a kipattanóra, utána meg Vini kikaparta és Jude szíve betolta a győztes gólt. Soha rosszabb bl meccset.
Ez a Madrid legacy. Külföldiek, éppen aktuális méregdrága sztárok, egész meccsen bohóckodás és szenvedés aztán valami mák és becsorog, ünneplés mintha csoda történt volna, és így tovább, újra és újra. Ez 1x érdekes volt. Minden évben már fárasztó, nem ellenszurkolóként, hanem a labdarúgás szerelmeseként. Legalább játszana úgy a Madrid hogy csettintek és akkor azt lehetne mondani hogy na, ez igen, brávó. De nem. Kipattanóból, védő hibából, úgy megy. Legalább ment volna be az ami mögött minimális elképzelés volt.. Ennél egy Inter 2010-ben is több szív és karakter volt, közelebb volt az igazi underdog sztorihoz, vagy egy Chelsea 2012-ben.
Azért remélem még van levegő egy ilyen magas lovon. Ha 98 óta szurkol valaki az akademista Raúl,Casillas,Guti hármas miatt akkor lehet azért gerince? Mindezt olyantól aki a Ronaldinho féle aranykor kezdetétől szurkol eléggé kétszínű kijelentés. Mindenki annak aszurkol akinek akar de azért ilyen marhaságokat leírni és komolyan is gondolni nem semmi. Én sem szeretem a Barcát főleg a szurkolók és a média körítés illetve a szereplőik viselkedése miatt de soha nem mondanám, hogy nincs kultúrája, történelme, jelleme magának a klubnak mint történelmi intézménynek. Ennyi erővel az összes Barca szurkoló egy picsogó, kisebbségi komplexusos, csaló, gerinctelen semmi az elmúlt 120 évben. De nem mondok ilyet mert nem igaz. Vannak ilyenek de nem foglalkozok velük mert ezek az elemek amik számomra visszataszítóak a klub körül. A Ronaldinho, Iniesta, Ronaldo vonalat ki ne értékelné. Barcásként is biztos volt olyan Realos aki tetszett. Nem semmi gondolkodás ez.PR42 írta: ↑2025.02.12. 16:38:12A Madridnak szurkolni mindig is a leginkább lealacsonyodottabb dolog volt a fociban.
2004-2005 óta nézek focit. A Madrid akkor is a legsztároltabb, leggazdagabb, legsikeresebb, kultúra nélküli jött-ment sztárokból álló jellemtelen csapat volt, és most is az, semmi se változott. Parasztvakító felszínes csillogás, és persze jellemtelen focival győzelem, bármi áron.
Nagyon aranyos hogy a Madrid szurkolók mindig úgy állítják be magukat mint az "under dog" csapat, akik bárhonnan visszajönnek, csak éppen sose voltak ők az under dog. Persze a PL szurkolók adják alájuk a lovat a saját hülyeségükkel.
Ha valaki szerint plastic a PSG-nek vagy a City-nek szurkolni, az alapján a legplasticabb az akkor is a Madrid, és mindig is az volt.
Bármely más csapat szurkolóinak több gerince van.
Illetve, nem feltétlen van ez így, mert végülis kimondhatja a Madrid szurkoló hogy azért Madrid szurkoló mert mindig ők nyernek és őt csak az érdekli. Ebben az esetben nem mondhatnám rá hogy nincs gerince, csak azt hogy nincs izlése.
- bence0330
Nem, 50% (feltételezve, hogy a Brest ellen továbbmennek). A Monaco-Benfica párharc győztese vagy a PSG-Brest párharc győztese lesz az ellenfelünk, csak a magyar/barcaelmúltévekes pesszimizmus beszél belőlünk.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ha olvastad a kommentem akkor pontosan tudod hogy a Madrid nagyságát mutatja.
Bármi más lehet nem mikiegér kupa, abban az esetben ha izgalmas és változatos, nagy a tét és sose tudod mi fog történni. Egyik sem igaz a BL-re.
Ha szerinted nem rontja egy versenysorozat nívóját és élményértékét hogy mindig ugyanaz nyeri, akkor nem akarok veled beszélgetni.
Egy Madrid Dortmundot szerinted ki néz meg?
Vagy ahogy a Madrid harmadszorra veri meg a Liverpoolt. Vagy az ATMA-t.
A BL hulladék lett.
Szerinted azért változtattak a modellen mert egyik reggel úgy kelt fel az UEFA menedzser hogy lett egy jó ötlete?
Nem.
Azért mert nézegették a nézettségi adatokat és látták hogy baj van.
A baj pedig csak nőni fog, mert mint ahogy írtam, a Madridot nem lehet utolérni, bármennnyire is van itt pár Barca szurkoló akik szerint igen.
25 év alatti többszörös győztes a csapat magja és Carlo egyelőre bizonyít évről évre.
Pályán nem lehet őket megverni már, max az változtathat ezen ha kiderül róluk valami eltitkolhatatlan elsöpörhetetlen aljasság.
Ettől neked mint Madridista azért nem nagyon kell örülni.
A Madridnak szurkolni mindig is a leginkább lealacsonyodottabb dolog volt a fociban.
2004-2005 óta nézek focit. A Madrid akkor is a legsztároltabb, leggazdagabb, legsikeresebb, kultúra nélküli jött-ment sztárokból álló jellemtelen csapat volt, és most is az, semmi se változott. Parasztvakító felszínes csillogás, és persze jellemtelen focival győzelem, bármi áron.
Nagyon aranyos hogy a Madrid szurkolók mindig úgy állítják be magukat mint az "under dog" csapat, akik bárhonnan visszajönnek, csak éppen sose voltak ők az under dog. Persze a PL szurkolók adják alájuk a lovat a saját hülyeségükkel.
Ha valaki szerint plastic a PSG-nek vagy a City-nek szurkolni, az alapján a legplasticabb az akkor is a Madrid, és mindig is az volt.
Bármely más csapat szurkolóinak több gerince van.
Illetve, nem feltétlen van ez így, mert végülis kimondhatja a Madrid szurkoló hogy azért Madrid szurkoló mert mindig ők nyernek és őt csak az érdekli. Ebben az esetben nem mondhatnám rá hogy nincs gerince, csak azt hogy nincs izlése.
Szóval azért lett Mikiegér kupa, mert pl egy 2008-hoz képest csökkent a tét, csökkent a nívó, csökkent hogy hány csapat indul neki végső esélyesként, csökkent hogy hány ikonikus párharc jön/jöhet össze stb.
Én csak azért sajnálom mert akkor egy BL éjszaka az volt a minden fociban. Ma már egyre kevesebb embert érdekel. Fiatalabb generáció már nem is nagyon követi a focit (saját szubjektív tapasztalat, de igaz).
Képzeld el hogy a következő 4 VB-t ugyanaz nyeri pl Franciaország. Szerinted az ötödiknek ugyanakkora elánnak futnak neki a csapatok és a nézők? Unalmassá válna ha így lenne. A BL már unalmassá vált.
Azt hiszem eléggé alátámasztottam a gondolatom.
2 csapat van a világon, akik ellen a Realnak szurkolok, a City az egyik. Az meg valahol a karma műve, hogy Vinicius döntő faktor lett ellenük.
Nincs még lefutva ez a párharc, de a jelenlegi Cityben nagyon nem érzi az ember, hogy innen megforítaná. Én amúgy nagyon remélem, ha kiesnek, akkor Pep lelép. Emberünk lassan belerokkan már ebbe a projektbe. 22/23-ban felért velük a csúcsra, teljesítette, amiért odament, de mostanra lefőtt ez a kapcsolat, neki pedig jól láthatatóan pihenésre van szüksége.
A PSG pedig valóban egyre inkább komoly tényezőnek kezd tűnni. Mbappé távozása szerintem mindkét félnek kellett már. Dembelé pedig már most felülmúlta bármelyik korábbi szezonját.
Nincs még lefutva ez a párharc, de a jelenlegi Cityben nagyon nem érzi az ember, hogy innen megforítaná. Én amúgy nagyon remélem, ha kiesnek, akkor Pep lelép. Emberünk lassan belerokkan már ebbe a projektbe. 22/23-ban felért velük a csúcsra, teljesítette, amiért odament, de mostanra lefőtt ez a kapcsolat, neki pedig jól láthatatóan pihenésre van szüksége.
A PSG pedig valóban egyre inkább komoly tényezőnek kezd tűnni. Mbappé távozása szerintem mindkét félnek kellett már. Dembelé pedig már most felülmúlta bármelyik korábbi szezonját.
- Chino
- Llegenda del Barça
Az, hogy egy-egy csapat meddig jut pedig meghatározó. A Bl-ben borzasztó apróságokon mehetnek el a dolgok. Egyetlen rossz meccs és már kiesnek, egy kiállítás és már fordul a kocka, hiába voltál 120 percig jobb játékban és eredményben, vagy a büntetőpárbajban kimarad az utulsó tizenegyes. A szerencse pedig szintén hatalmas faktor. Lehet, hogy olyan ágra kerülsz, ami rémálom és topcsapatokon kell keresztülvergődni vagy éppen alig kell megerőltetned magad.gránit írta: ↑2025.02.12. 13:16:17Bizony. Egy szem Real miatt esett ki múltkor is két csapatuk a csoportkörben. Amikor ilyen Koppenhágák elverték őket. De még csak nem is azon fetrengtem a röhögéstől, hogy kikaptak, mert miért ne lehetne kikapni egy Kobenavntól, ami amúgy egy jó csapat? Azon mulatok mindig, hogy mekkora a pofájuk, aztán magyarázkodnak. Ahogy az EB után is. Ilyeneket mondtak, hogy "hazamegy" Angliába a trófea. Haza? Soha nem is volt ottEgyszer sem. Aztán a nagy melldöngetés után jönnek mindig a viccesebbnél viccesebb magyarázkodások. Nekiálltak az edzőre mutogatni, az egyetlen edzőjükre, aki valaha döntőbe vitte őket. Egyszer sem képesek szembesülni azzal, hogy hulladék a csapatuk.
A bajnokság igazi mélységét pont az EL-mutatja. A negyeddöntők valóban nem érdekelnek. A győzelem számít. Az olimpián sem érdekli a lőtéri kutyát sem, hány versenyződ volt a nyolc között. Nem váltható be egy aranyéremre, értelemszerűen. Nem konkrétan engem nem érdekelnek a negyeddöntők, senkit nem érdekelnek a negyeddöntők, egyik sportágban sem. Sehol nem válthatók be aranyérmekre. Száz negyeddöntőt sem kérnék egy aranyérem helyett.
Ahogy mi az EL-ben kikaptuk első körben a MU-t, míg a Shaktarok, Unionok, Sportingok gyengébb ellenfelek miatt masíroztak tovább.
Egy bajnokság erejét, pedig amúgy sem egy csapat jelenti. Ez alapján a német is sokkal előkelőbb helyen lenne. Ha a Bilbao, Villarreal stb. rendszeresen játszana a Chealse-vel, Tottenhammel stb. már tisztább képet kapnánk. De a spanyoloknál a kieséses szakaszba is évről évre csak egy két csapat kerül. Nagyon ritka az, hogy egy Atma/Soci/Bilbao stb. továbbjusson vagy egyáltalán tényező legyen.
A Bl sok szempontból lutri, egy Chelsea még közelében sem volt, mint Európa legjobb csapata, a bajnokságban 20 pont mínuszban végzett az ellenfele mögött.
Az utóbbi években volt egy angol házidöntő, nyert a City, Pool a döntőben, míg 4 év alatt egyszer volt, hogy egy másik spanyol csapat is bejusson az elődöntőbe.
De ez is kicsit fals, mert nemhogy ekkora, de még jóval kisebb hézag sincs a két bajnokság között szerintem, ugyanakkor objektíven megállapítani sem lehet, pont a fentebbi okok miatt
Forca Barca!!!!
- bence0330
Értem. Tehát a 3.-4. legjobb csapata nem releváns egy országnak, egy sokkal nagyobb jelentőséggel bíró, sokkal erősebb bajnokságban, de az 5.-6. igen, egy olyan bajnokságban, ahová a BL-bukottak esnek le. Nekem ellentmondásosnak tűnik, de ez az én bajom.
Leírtam, hogy az egy szem Reál állította meg őket a BL győzelemben. Azt még elfogadom, hogy ha elsőre azt mondjuk, nem fogalmaztam elég precízen, de másodikra már nagyon figyeltem, hogy semmiképp se lehessen félreérteni, és mégsem arra érvelsz.
Továbbra is, jó darabig visszamehetünk, a PL csapatok vagy megnyerik a BL-t, vagy a Real miatt nem (18-ig biztos). 1-1 kivétel nyilván van, a BL egy egyenes kieséses rendszer, nem jöhet mindig a papírforma. És a PL csapatok vannak páran, akik döntőznek-nyernek, nem egy szem kivételes valakijük van.
Nem mellesleg a BL-ben némi hátrány is ugye az, hogy ennyire erősek, hiszen folyamat rangadókat kell tolniuk a BL helyekért, nagy téttel, a 3 nagy spanyol meg max egymás között boxolja le, ki hányadik lesz, senki nem fenyegeti őket, és hát nagy iramú meccseket sem kell játszaniuk a kis-középcsapattal, hanem ilyen állóháborúkat kell valahogy megnyerni, és túlélni a csonttörtéseket. A PL csapatoknak meg 6-7-8 csapattal kell hadakozniuk.
Bizony. Egy szem Real miatt esett ki múltkor is két csapatuk a csoportkörben. Amikor ilyen Koppenhágák elverték őket. De még csak nem is azon fetrengtem a röhögéstől, hogy kikaptak, mert miért ne lehetne kikapni egy Kobenavntól, ami amúgy egy jó csapat? Azon mulatok mindig, hogy mekkora a pofájuk, aztán magyarázkodnak. Ahogy az EB után is. Ilyeneket mondtak, hogy "hazamegy" Angliába a trófea. Haza? Soha nem is volt ott

A bajnokság igazi mélységét pont az EL-mutatja. A negyeddöntők valóban nem érdekelnek. A győzelem számít. Az olimpián sem érdekli a lőtéri kutyát sem, hány versenyződ volt a nyolc között. Nem váltható be egy aranyéremre, értelemszerűen. Nem konkrétan engem nem érdekelnek a negyeddöntők, senkit nem érdekelnek a negyeddöntők, egyik sportágban sem. Sehol nem válthatók be aranyérmekre. Száz negyeddöntőt sem kérnék egy aranyérem helyett.
- bence0330
Igen. Egy Reál miatt. Az nem a Liga.gránit írta: ↑2025.02.12. 13:00:39Más statok viszont meg nem. Spanyolországé a legtöbb BL-cím és a legtöbb EL-cím Tény. Az utóbbi 10 évben is, nem csak all-time. Nyolcaddöntők senkit nem érdekelnek, sorry.
De még ha legerősebb is lenne az angol, akkor is jókat mulatnék a pofára eséseiken, de leginkább a magyarázkodásaikon.

Nem "lenne", objektíve a legerősebb. Lehet, hogy téged nem érdekelnek a negyeddöntők (fura, hogy az EL meg igen, osztályokkal a BL negyeddöntősok alatt), de még csak nem is ezt hoztam, hanem döntőt-győzelmet. De ja, minden más szakaszban PL uralom van, minél nagyobb a skála, annál inkább, néhol már olyan a dominancia, hogy erősebbek eredményben, mint a top5 liga maradék négye összesen. Tény.
Vagy a Reál nyeri, vagy 3-4-5 PL csapat közül valaki. A PL-t szinte egy csapat tudja megállítani a BL győzelemben, a Reál, már sok-sok éve. Ezért lehet szomorú ennek a két entitásnak ellendrukkolni, mert sosem nyerhetsz vele.

Nyilván pech miatt kaptak csak ki, még véletlenül sem azért, mert gyengébb csapat.

Más statok viszont meg nem. Spanyolországé a legtöbb BL-cím és a legtöbb EL-cím Tény. Az utóbbi 10 évben is, nem csak all-time. Nyolcaddöntők senkit nem érdekelnek, sorry.
De még ha legerősebb is lenne az angol, akkor is jókat mulatnék a pofára eséseiken, de leginkább a magyarázkodásaikon.
A '70-es évek második felétől a '80-as évek első feléig lehet azt mondani, hogy akkor tényleg az angol klubcsapatok voltak a legerősebbek, le is rombolták a Heysel-tragédiával, amikor ostoba szurkolóik elkezdték lemészárolni a helyszínen a Juventus-szurkolókat. Én úgy 100 évre zártam volna ki őket mindenhonnan, de azért az a bünti is megfogta őket. Pedig akkor tényleg ők voltak a legerősebbek.
- bence0330
Pech, objektíve minden stat és eredménysor szerint a legerősebb bajnokság, nemrég más is hozott hozzá, én is hoztam. Ez kb tény, az elmúlt években ők a legeredményesebbek a BL-ben is, tőlük kerül ki a legtöbb csapat, aki a BL végére jut, stb. Ettől még lehet utálni a hype-ot, de te jobban utálod a hype-ot, mint amekkora a hype. Itt a fórumon pl. szerintem egyértelműen nincs semmi ilyesmi, inkább van utálat, mint imádat, páran néha beszélünk a PL meccsekről, aztán ennyi. Ami nem véletlen ám, hogy a fél világ inkább azt nézi, mint a többit. Gyorsabb, látványosabb, küzdősebb, többesélyesebb, ésatöbbi.gránit írta: ↑2025.02.12. 09:14:11Hehehe, pontosan erről beszéltemNyilván a Real Madrid egymaga ütötte ki legutóbb is az összes besztlíges csapatot. Ja, nem. Az Arsenalt a Bayern ütötte ki, a másik kettő meg tökutolsó lett a csoportjában. A csoportjában...
De csak a Real Madrid üti őket, valóban. Ja, nem.
Nálam van egy "utálati" sorrend, és ebben a besztlíg van a legalsó bugyorban. A Real Madrid egy rivális, de én nem látom őket patás ördögnek, hasonló klubmodell, hasonló érdekek, szuperliga ügyében szövetséges. Ezt a hajcihőt velük a fociban erőltetik, és abban is csak a szurkolók, a klubvezetések nem, kosárlabdában pedig közös erővel győztük le a FIBA-t, ahogy fociban az UEFA-t kellene.
Nyilván nem a RM üt ki egymaga minden PL csapatot, ez fizikai képtelenség, a lényeg az a mondat volt, amit kihagytál a reakcióból, ha nem az egy szem RM nyeri (akik nem a La Liga, csak egy csapat), akkor PL csapat. Kb kétévente nyer a Real, kétévente PL csapat, és abból is kb minden második házidöntő. Nagyon komoly a különbség. Ha a skála végéről leszednéd az egy szem Reált, meg mondjuk ellenpárban a legjobb PL csapatot is az elmúlt évekből (City?) akkor könnyen lehet, hogy 6-7 évig zsinórban PL győztes lett volna, egy BM kivétellel.
19 PL házidöntő 20 BM (ezt az évet azon túl, hogy a BM magasan a legjobb csapat volt, kicsit ki is lehet venni, nem véletlen német és francia csapatok értek a végére, a többiek gyorsított ütemben nyomták a szünet után, PL is, többek is, nem volt egy igazságos év), 21 PL házidöntő, 22 Reál (PL ellen, ha nincs a Real, és a bűvös aurája, és nem nyerik meg (1 helyzetből), a Pool bajnok), 23 PL, 24 RM.
Vagy PL csapat nyeri kb, vagy a Reál miatt nem, egy olyan Reál miatt, aki kb a sporttörténelem anomáliája, foci szinten biztos. Ilyen erős a liga. Ha leveszed a Reált, a BL egy nemzetközi PL kupa lenne kb, 1-1 kivétellel, mint a BM volt.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Mi az, hogy KELL?Bob_Marley írta: ↑2025.02.11. 23:33:51Cityt sajnálom,Pep miatt pláne,de minden spanyol sikernek örülni kell.
Ez valami törvény?
Magyarok vagyunk, mi közünk a spanyolokhoz?
Még ha magyar csapatnál van számonkérve, hogy drukkolni kell minden magyar csapatnak, azt mondom oké.
(fradinak akkor se drukkolnék mondjuk, és nem is örülök soha a sikerüknek)
De spanyolok esetében? Nem teljesen mindegy?
Még a spanyolok se örülnek ezeknek a sikereknek, ez futball, nem válogatott.
Elképzelem, ahogy a deportivo la coruna drukkerei tegnap fesztiváloztak, mert egy madridi csapat megvert egy angolt

Egy magyar barcelona fórumon meg ilyet, hogy KELL örülni minden spanyol sikernek, jézus.
Mondjuk azt is megnézném, melyik az a 8 PL csapat amelyiket a realra hamarabb, nagyobb reményekkel rá lehetne engedni...

Poolon kívül max az Arsenal, de ők meg genetikailag kódolt lúzerek, szóval közük nem lenne. De ezt talán megláthatjuk, aztán simán tévedhetek, és szétszedik a realt, ki tudja.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- Chino
- Llegenda del Barça
Őszintén a meccset nem láttam, csak bővebb összefoglalót, az alapján nem is a végeredmény minősíti a Cityt, hanem hogy jelenleg egy abszolút vesztes csapat benyomását keltik. Azt hittem nekik is csak egy átmeneti hullámvölgyük lesz, de már vagy 20-25 meccs óta padlón vannak. Ez a City tavaly nem vesztett volna el előnyről 10 perc alatt meccset, akárkivel játszik.bence0330 írta: ↑2025.02.12. 08:08:35Ez elég szomorú élet lehet, mert az elmúlt 6-7 évben nagyjából az egyetlen csapat, amelyik megverte a besztlíg csapatokat, az pont a kedvenc csapatod ősi riválisa.Kb minden más esetben ők mennek végig a BL-en. Szóval nem nagyon látok pozitív végkimenetelt a dologban, vagy a Real megy sokáig, vagy a besztlíg csapatok.
Borzasztó lehet. Vagy az egy szem Reál nyeri a BL-t, vagy valamelyik PL csapat (reméljük idéntől mi is tényezők leszünk, de eddig így volt jó régóta már)
Amúgy meg a City aligha volt felfuvalkodott jelenleg, mélyen esélytelenebbként mentek neki a meccsen, most alázták őket Arsenalok 5 góllal, épp hogy nem estek ki valami harmad vagy negyedosztályú csapat ellen a kupában, stb. Kb 8 PL csapattal szívesebben láttam volna találkozni a Madridot, ha azt akarom, hogy kiessenek, de persze mindegy, mert a Madrid egy anomália, valahogy bárki ellen nyernek, akkor is, ha szétfocizzák őket. A City meg most pont nem fogja szétfocizni sem őket.Egálban nyomták játékban egy alsó osztályú csapattal pár napja.
Nem akarok levonni a Real érdemeiből, mert ezt is meg kellett nyerni, de objektíven is inkább a City bukta el.
Még egyszer mondom, nem láttam az egész meccset, lehet, hogy végig a madridiak domináltak és a Manchester örülhet ennek az eredmények, bár a szerencsére sem panaszkodhat a Real (persze tudom, van a mantra hogy jó csapatnak szerencséje van) viszont a statok alapján reális a végeredmény. Ki lehetne vesézni a gyakorlati hibákat, a védelem példáu ahogy láttaml nem nagyon állt egyik félnél sem a helyzet magaslatán (a kapufáknak is mindketten köszönetet mondhatnak)
Bár én nem mondanám azt, hogy ez egy angol-spanyol meccs volt. A Bl-ben például nagyon sűrűn van, hogy csupán 1-2 hazai játékos van a csapatban.
A City ha nem táltosodik meg hirtelen örülhet,ha az EL meglesz neki, nem hiszem, hogy a Bl győzelemre mos6tanában sok esélyük lesz. Tavaly ugyan inkább a balszerencsén múlott, hogy kiestek, de már akkor sem voltak kiemelkedőek.
A PSG viszont nagyon összekapta magát. Nem igazán örülök a találkozásnak. Egy ideje elnézve őket talán csak a Bayern lenne nagyobb falat. Gyengén kezdték a szezont, de mióta kicsit veszélybe kerültek a Bl-ben hasítanak. Nagyon komolyan kell venni őket.
Forca Barca!!!!
Már, hogyne lenne.
Vannak R. Madridos ismerőseim, akik ha választani kellene (ha már nem ők nyerik a bajnokságot) az Atletico és a Barca között ki nyerje idén a bajnokságot, nekünk szurkolnának.
Csak jól kell feltenni a kérdést.

Matek miatt óvatos vagyok a Real tekintetében. Kettő ugyan elegánsan kipipálva és egy bajnoki még lesz.
Spanyol kupa? BL? Szóval lehet itt még 2-4 randi is akár tavasszal.
Ez már gombócból is soknak tűnik, hogy csak úgy lecsússzon.
A számok törvénye sincs kőbe vésve, de na......meg a korsó is addig jár a kútra....
Spanyol kupa? BL? Szóval lehet itt még 2-4 randi is akár tavasszal.
Ez már gombócból is soknak tűnik, hogy csak úgy lecsússzon.
A számok törvénye sincs kőbe vésve, de na......meg a korsó is addig jár a kútra....